Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 39

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 20 paź 2005, 15:45

Dlatego tylko glupcy nadal sadza iz Bayernu nie stac na wygracie CL oraz ze Bundesliga to malo atrakcyjna liga.
Każdą drużyne stać na wygranie LM co można stwierdzić po wygrnej Porto, Liverpoolu czy też dojście Monaco do finału.
Co do Bundesligi, to poza Bayernem i zadłużoną Borussią nie ma tam wielkich i znanych europejskich firm.

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 22 paź 2005, 22:20

Bayern wygrał 4-0. Można sie było spodziewać, nie bede opisywał meczu bo nie ma sensu tylko chce zwrócić uwage na gol Ze Roberto... Świetne zagranie, strzelony gol z "piętki".

Makaay miał znowu dużo świetnych sytuacji i żadnej nie wykorzystał, to do niego nie podobne... Czyżby dłuższa niemoc ??? Możliwe... :roll:. Jakby nie było bardzo dobry tydzień dla Bayernu. Oby tak dalej :!: :D

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 22 paź 2005, 22:48

wazi pisze:Makaay miał znowu dużo świetnych sytuacji i żadnej nie wykorzystał
Ale jak wkońcu się przełamie to gole będą lecieć jak z worka bez dna :wink: .

Bawarczycy dzisiaj faktycznie zagrali dobrą piłkę i coś tak czuje że nie tylko w Bundeslidze ale i w Champions League dużo zwojują(chyba pierwsi w sezonie pokonali Starą Damę).
Osobiście denerwuje mnie troszkę to iż Ballack zwleka i nie mówi nic o podpisaniu kontraktu... Widać że to on chce być stropną która dyktuje warunki 8) .

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 22 paź 2005, 22:52

Zadecyduje przed swietami Bożego Narodzenia, jak sam mówi. I jak też wspomniał bliżej mu do Monachium, wszystko sie wyjaśni w grudniu...

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 22 paź 2005, 23:13

Ja osobiscie uważam że Ballack nie zostanie w Bayernie. Ta telenowela trwa już zdecydowanie za dlugo...Ale jakby następcą został Van Der Vart to wymiękam!! Tak czy owak Bayern to rozsadny klub i napewno sie odpowiednio zabezpieczą! Ja czekam na powrót Filipa Lahma... z nim Bayern bedzie jeszcze mocniejszy!!
pozdrawiam

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 22 paź 2005, 23:21

Szczerze to bym bardziej chciał, żeby sprowadzili Wesleya Sneijdera... Van der Vaarta nie puszczą tanio, ja wogóle nie wiedze takiej opcji, żeby do nas przeszedł. A Sneijder jest młody, perspektywiczny ma umiejetnosci. Takiego piłkarza Bayern potrzebuje...

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 22 paź 2005, 23:30

Wazi odczep sie od Sneijdera :wink:
Ja juz mu klub poszukałem :wink:
A tak apropo to Weslei to gracz uniwersalny więc moze by sie sprawdził...
Ale ja Go widze na san Siro na lewej flance kosztem Seedorfa!!

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 23 paź 2005, 0:03

no coz...Bayern leci jak burza...musze przyznac ze po mlócce jaką dostalismy we wtorek zmienilem troche postrzeganie wynikow Bayernu i od tej chwili przestaje byc dla mnie taką Chelsea w prownicjonalnym,Bundesligowym wydaniu...chyle czola,dobry i poukladany klub-widac bylo pasje w ich grze i swiadomosc ze ida przez sezon jak burza...powodzenia dalej no i byle do...rewanzu..:> mam nadzieje ze tam wszystko sie wyklaruje we wlasciwy sposob ;)

pozdro:)

AVANTI BELLA SIGNIORA !!!

FORZA JUVEE JUVEE JUVEE

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 28 paź 2005, 23:21

Słyszeliście o ostatnim treningu piłkarzy Bayernu o 3.30 w nocy :lol: To kara za słaby, aczkolwiek wygrany mecz z Erzgerbirge Aue.

Już jutro Bayern rozegra wyjazdowy mecz z FC Koeln, które jest ostatnio w fatalnej formie. Licze na łatwe zwyciestwo, powiedzmy 2-0.

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 28 paź 2005, 23:29

Hehe Kama a ja czytałem, że zawodnicy sami taką godzine zaproponowali... Mieli do wyboru albo po południu walczyć albo mieć to juz za sobą w nocy.

Trening oglodali bacznie policjanci, którzy zostali wezwani przez sąsiadów bazy treningowej.

Sie pewnie chłopaczyska zdziwili...

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 29 paź 2005, 1:08

wazi pisze:Hehe Kama a ja czytałem, że zawodnicy sami taką godzine zaproponowali
Ja tego nie czytalem, moja wersja pozostaje, ze za kare :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 paź 2005, 8:40

Ja też słyszlaem, że pilkarze sami chcieli mieć trening o 4 nad ranem. Uzgodnili to w drodze do Monachium z meczu z Erzgebirge. Chcieli to mieć jak najszybciej za sobą, ale nie dziwię im się. Ponoć Magath to spoko gościu, ale daje mordercze treningi. To chyba źle, że piłkarze aż tak nie lubią treningów.

A Bayern chyba wraca do formy z początku sezonu. 4:0 z MSV, 2:1 z Juve... no no. Sądze, że ten zespół dalej stać na wygranie Champions League nawet bez Makaay w optymalnej formie. Mają przecież Santa Cruza, Pizzaro i Guererro.

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 29 paź 2005, 8:56

Magath daje ciężkie treningi, ale jak powiedział jeden z piłkarzy dają one efekt...i piłkarze je lubią. :wink:

Z biegiem czasu uważam, że sprowadzenie Felixa była bardzo dobrym posuniećiem... :) Może i jest ostry, wymagający, robi cieżkie terningi ale gra Bayernu wygląda bardzo dobrze... Teraz jeszcze czekam na sukces w Lidze Mistrzów...

Dzisiaj spotkanie z FC.Koln, które ostatnio przeżywa bardzo wielki kryzys. Myśle, że Bayern sobie poradzi dobrze. Ostatnio widać, że są formie tylko ten mecz w Aue, mogło go nie być. Ale liga to liga... Trzymam mocno kciuki za Roya, miał taką wspaniała sytuacje w meczu z Aue w pierwszych minutach meczu i przeniósł piłke na poprzeczką, gdy by miał forme z łatwością by ją wyklorzystał. Ale dzisiaj jest ten moment, żeby sie odblokował, mocno w to wierze.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 paź 2005, 9:08

Corinthians pisze:Ja też słyszlaem, że pilkarze sami chcieli mieć trening o 4 nad ranem. Uzgodnili to w drodze do Monachium z meczu z Erzgebirge. Chcieli to mieć jak najszybciej za sobą, ale nie dziwię im się. Ponoć Magath to spoko gościu, ale daje mordercze treningi. To chyba źle, że piłkarze aż tak nie lubią treningów.
ale się licytujecie kto słyszął a kto nie - wystarczy na onet wejść :wink:
wazi pisze:Magath daje ciężkie treningi, ale jak powiedział jeden z piłkarzy dają one efekt...i piłkarze je lubią
bardzo dobrze, że jest twardy - zobaczcie co się stało z gwaizdami Realu jak niektórzy trenerdz ddawali sobie wchodzić na głowę. Dyscyplina musi być.
A jak do tego są wyniki - to jeszcze lepiej.
wazi pisze:Trzymam mocno kciuki za Roya, miał taką wspaniała sytuacje w meczu z Aue w pierwszych minutach meczu i przeniósł piłke na poprzeczką, gdy by miał forme z łatwością by ją wyklorzystał. Ale dzisiaj jest ten moment, żeby sie odblokował, mocno w to wierze.
Ach ten Roy, co on zrobi jak w meczu z takim rywalem sie nie przełamie :?: Niby Koln w dołku, niby Bayern na fali, ale to nie oznacza, że Mkaay bedzie miał ułatwione zadanie - myślę, że wręcz odwrotnie. Presja juz jest ogromna - wiadomo jak to w niemczech [i to zwłaszcza z piłkarzami Bayernu] jak prasa sie uweźmie to nie ma zmłłuj.
Ale z drugie j strony, jesli Roy strzeli gola dzisiaj - to może się tak ucieszyć, tak odetchnąć, że niewykluczone jest iz strzeli np Hat trick'a
czego mu osobiście życzę bo postawiłem na bawarczyków :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 lis 2005, 11:32

Powiedzcie, że to nieprawda Wlaśnie przeczytalem, że na Polsacie Sport nie pokaża meczu znakomitego Bayernu ze znakomitym Werderem, lecz pokażą mecz Słabej Borussi Dortmund z jeszcze słabszym Bayerem. To tak jakby w PD był mecz Real - Barca, ale C+ by pokazał mecz Elche, bo tam gra Franek.
Wiem, że zagra Krzynowek i Smolarek, ale to już lepiej zrezygnować z pokazania meczu Rangers - Aberdeen, które gowno wszystkich obchodzi.

Wracając do meczu bayernu.
Backerbauer, Rumenige i te inne dziady jak przed każdym meczem wierzą, że Makaay się odblokuje Zapewne znów będzie wszystko pieprzył każdą okazję, a Bayern wygra. Czekam, aż Magath skończy z Makaayem i wystawi atak Guerrero-Pizzaro. Nie można przeciez wsytawiać ciągle jednego piłkarza tylko za zasługi. 1000 minut bez gola. He he. Makaay już wyleciał z kadry Holendrów; jak się nie pozbiera wyleci z pierwszego składy bayernu i nie pojedzie na Mundial.
Werder po dramatycznym zwycięstiwe nad Udine jest szczęsliwy, ale zmęczony (z resztą bayern też), miejmy nadzieję, że to nie wpłynie na poziom spotkania. Liga sie wyrównała. Jeśli Bayern straci punkty, to wyrówna się jeszcze bardziej. Pamiętacie jak w sierpniu pisaliśmy, że juz wszystko przesądzone, że Makaay będzie Królem Strzelców, a Bayern Mistrzem? Teraz sytuacja się diametralnie odwrociła. Wszyscy faworyci gubią punkty, te zespoły z drugiej półki korzystają na tym. Wielka trójca: Bayern, HSV i Werder jest zagrożona.

Jeśli chodzi o moje zdanie, to pomimo kryzysy Roya nie wierzę, żeby Bayern przegrał na Allizanz Arena, gdzie bawarczykom jest trudno nawet gola strzelić. Patrzę teraz na składy. Atak Makaay-Pizzaro. Wydaję się, że to atak marzeń, ale obaj piłkarze sa nieskuteczni. Znów zwycięstwo Bayernowi uratuje Ballack, albo Deisler. Szkoda mi Schweinsteigera, który musi się męczyć na lewej obronie. Dziś też na niej zagra, ale jak przystało na wielki talent, jakim jest Basti to i na tej pozycji gra znakomicie.
Atutem Bayernu będzie także to, że nie zagra Klasnić. Bayern bez wiekszych strat. Santa Cruz, Lizarazu, to nie są największe gwiazdy zespołu.
Inny atut to statystyki. W ostatnich 8 meczach u siebie Bayern stacił tylko raz punkty. W sezonie 2001/02.
Składy:
bayern:
1 Kahn, 2 Sagnol, 3 Lucio, 25 Ismael, 31 Schweinsteiger, 6 Demichelis, 26 Deisler, 11 Ballack, 13 Zé Roberto, 10 Makaay, 14 Pizarro
Brema:
1 Reinke, 15 Owomoyela, 16 L. Andreasen, 4 Naldo, 27 C. Schulz, 6 Baumann, 22 Frings, 24 Borowski, 10 Micoud, 11 Klose, 17 Valdez,
Mój typ: 1-0 dla Bayernu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”