Nowa II liga i niższe ligi polskie (zbiorczy) - Strona 60

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5298
Kibicuję: Tylko WISŁA

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 lip 2019, 0:04

Ładnie farmazonów walisz w swoim poście.
Fishbone pisze:
29 lip 2019, 20:39
Po wbiciu sztyletu w serce fanom Śląska Wrocław, czyli zdradzie, bo inaczej tego nie nazwiemy
Tego to nawet nie będę komentował, szkoda mi słów na coś takiego :rotfl4:
Fishbone pisze:
Nie możesz zasłaniać się walką w grodzie Kraka, bo My mamy więcej wrogów od Was w aglomeracji Śląskiej i jakoś liczby kręcimy na wyjazdach. Blaszok to nie ten, co kiedyś, ale w całej Polsce się pozmieniało, że młyny nie są nabite jak kiedyś. U nas spora część Blaszoka zasiada w sektorze 5 i spora część ekipy wyjazdowej. Ale jest jeszcze jedna istotna rzecz, którą mało osób dostrzega. My zawsze prowadzimy doping. Część ekip, które dobrze jeździ na wyjazdach, nie potrafi zebrać ekipy do młyna i nie wywiesza czasami flag, jak np. Zagłębie Sosnowiec to robiło swego czasu często.
Porównujesz nasze i Wasze liczby. No to porównaj nasze i wasze wyjazdy np. w ostatnich 3 latach. Biorąc pod uwage oczywiście odległości.
Może i macie więcej wrogów, ale sam wiesz, że takiej skali nienawiści jak w Krakowie to nie ma nigdzie. U nas jest tak, że jak sąsiadka robi wjazd na dowolne osiedle to potrafi się zebrać po 20 osób w dość szybkim czasie i na nich czekać, co często kończy się niestety zawiasami i wyrokami. Z tych 20 osób na mecze chodzą 3. Samych ofiar smiertelnych w tym wieku było 15-20, sam odwiedzałem dobrego kumpla po tym jak wylądował w krytycznym stanie w szpitalu, byłem również na 2 pogrzebach. Porównaj młyn GKSu ( :rotfl4: ) do młynu Wisły, która przechodzi największy kibicowski kryzys od 20 lat :) 15k sprzedanych karnetów rok temu, młyn na każdym meczu min. 2tys, a na rekordowych meczach po 5,5tys. Doping 90min na każdym meczu. I u nas też cała stara gwardia i większość wyjazdowiczów nie siedzi na młynie ;)
Fishbone pisze:
Wisła Kraków, to dla mnie topowa ekipa mimo wszystko, która niestety zatraciła wartości charakteru, jeździ słabo, ale dobrze wiemy, że po rozbiciu starych zasłużonych zgód, spora część odpuściła z jeżdżeniem, bo z WRWE nie chce mieć nic wspólnego, więc to rozumiem.
Zapraszam do Krakowa, zobaczysz charakter Wisły :) Wisła nic nie zatraciła - zawsze najwazniejsza była WIERNOŚĆ Wiśle i tego każdy się trzyma. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie - to hasło idealnie pasuje do nas.
Fishbone pisze:
Patrząc jakim potencjałem dysponuje Wisła, czyli zrobienie 30,000 widzów u siebie i 240 teraz w Gdańsku (z Ruchem), gdzie jest to już Wasza kosa, to powinno Was tam być 2000. Ale to Wasz problem, więc dziwię się, że GKS uważasz za słabą ekipę.
Zakończe tym. 2000. W wakacje, mając 600km w jedną stronę. Proszę podaj mi jakieś przykłady ile ekip w Polsce zrobiło taką liczbę.
Z Lechią mamy TAKĄ kosę, że 3 lata po zerwaniu zgody wczoraj pierwszy raz oficjalnie były na meczu pociski obustronne. Do tej pory jebany był tylko Śląsk. I kosa jest taka, że wczoraj siedziałem w Gdańsku jakieś 4h mając na łapie tatuaż Wisły, minęło mnie pewnie z 50 osób idących na mecz z czego kilka na pewno obczajało tatuaż, a czułem się jakbym był u siebie. I mówię to jako osoba, która od 3 lat nie ma osobistego kontaktu z nikim z Lechii.

Na reszte niechcę mi się odpowiadać, bo wróciłem z wyjazdu o 3, a o 8 wstałem do pracy i trochę niewyspany jestem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8746
Kontakt:

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 lip 2019, 0:07

Ddk nie odpisuj. Przecież to gejksiorz.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 lip 2019, 0:21

Wiem, dlatego nie chce ciągnać tematu.

Fishobne, możesz jeszcze wrzucić filmik jak Lechia w Krakowie bluzgała na nas, ale z tego co wiem, to tam była bardziej skomplikowana sytuacja na ich sektorach. Ale to nie miejsce i czas, żeby się nad tym rozwodzić, ludzie z Krakowa którzy mają kontakt z Lechią te sprawę wyjaśniali wtedy. Życie idzie dalej, jeździmy, robimy swoje. Teraz przynajmniej wszyscy internetowi znawcy wiedzą jakie są stosunki pomiędzy Wisłą, a Lechią.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 30 lip 2019, 6:45

Jak nie będziesz komentował końca zgody ze Śląskiem, to Twoja sprawa.

Nas nie porównywałem jeden do jednego, tylko dałem pojedyncze przykłady, że GKS słabo nie wspiera piłkarzy na wyjazdach i, że Wisła też nie potrafi zachwycać, skoro nam wypominasz.

Gdzie ja porównałem nasze młyny? Napisałem przecież, że jest widoczny od kilku lat kryzys i gdzie Ci ludzie się porozbijali a część przestała chodzić. A skoro macie kryzys przy takiej liczbie za bramką, to zazdroszczę. Tylko weź kilka okoliczności na poprawkę, My graliśmy 15 lat poza ekstraklasą. Dla Was kryzysem od 20 lat jest brak europejskich pucharów.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1555
Kibicuję: WIDZEW

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 30 lip 2019, 7:00

DDK pisze:
29 lip 2019, 3:04
Fishbone pisze:
27 lip 2019, 21:03
Na wyjazdach będą top jak My czy Widzew
Ja tylko spytam o to. Kiedy byliście/jesteście top wyjazdowym? Top to jest dla Ciebie ile? 50 ekip?
Cała dyskusja wzięła się stąd, na co Fishbone udowodnił jednak, że ma rację. :P
Jeżeli chodzi o Wisłe to mi zawsze kojarzyli się że słabymi wyjazdami i mocno nabitym mlynem. Problem jest z określeniem czy Wisła w "sportowej" stronie jest silna, bo tak naprawdę chyba nikt nie miał możliwości tego sprawdzić, a dojechanie w kilka osób ze sprzętem kogoś to żaden wyznacznik siły ekipy.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 lip 2019, 9:07

Tak z ciekawości spradziłem, bo ten argument to było jedno zestawienie, któe wzięło pod uwagę tylko liczbę ludzi.
Powyżej 350 osób pojechaliście:
do Bielska - 60km!
do Tychów - 20km!
do Jastrzębia - 70km!
do Opola - 100km!
do Niecieczy - 175km!
do Poznania - 380km!

Oprócz tego Nowy Sacz 200km, Częstochowa 75km, Mielec 200km, Kraków 80km, Bytów 550km, Suwałki 600km.
W sumie macie aż 3 wyjazdy powyżej 200km.

My z Krakowa powyżej 200km mamy: Szczecin, Poznań, Legnice, Wrocław, Gdańsk, Gdynie, Białystok, Warszawe, Płock, Lubin. 10 wyjazdów, a Wy 3.

Poniżej 100km mamy tylko derby, które nie wlicza się do wyjazdów. Wy macie 5.

Jak chcesz porównywać to weź pod uwagę wszystkie okoliczności. Jakbym chciał to bym jeszcze mógł rzucić okiem w jakie dni tygodnia mieliście te wyjazdy, ale trzeba iść do pracy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 sie 2019, 21:38

No brawo GKS, rok bez zwycięstwa u siebie :brawo: można być dumnym :rotfl:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 11 sie 2019, 0:28

Piłkarsko, to My już dawno temu jesteśmy w zaświatach. Takiego rekordu u siebie, to w życiu nie miałem i nikomu nie życzę. Czasami, chciałbym zobaczyć kilka ekip z ekstraklasy na naszym miejscu, ale to nigdy nie nastąpi.

Może przed końcem 2019 u siebie wygramy.

I ciekawostka. W 2019 rok, na szczeblu centralnym jesteśmy najlepiej punktującym klubem w Polsce na wyjazdach.

DDK, odnośnie Twoich liczb i wyliczeń, polecam najnowszy numer TMK. Według autora tekstu, GKS Katowice top 5 ekip w Polsce za wyjazdy i "działalność artystyczną". Obok nas Lech, Legia, Widzew i Zagłębie Sosnowiec. My jedyni od kilkunastu lat w zaświatach i latach upokorzeń. Nie mamy stadionu, wyników, pełno wrogów w Województwie i na trasie, jednak jesteśmy jedną z najlepszych ekip w całym kraju za całokształt. Ubolewam, że przeliczacie nas przez pryzmat "Ekstraklasa albo śmierć".

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6698

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 wrz 2019, 10:36

Straszna kupa, że Lech II gra swoje mecze we Wronkach. Warta znowu gra w Grodzisku. Poznaniowi odpadają bardzo fajne mecze.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 29 wrz 2019, 8:37

Wrzesień: 4 zwycięstwa, remis w Rzeszowie i awans w Pucharze Polski.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1555
Kibicuję: WIDZEW

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 08 paź 2019, 15:14

Fishbone, nie chce być złym prorokiem ale coś mi się wydaje, że jednak nie wejdziecie u nas na sektor gości. :roll:
Na najbliższy mecz sektor nadal nie jest wyremontowany po wizycie Śląska, a miastu nie spieszy się z naprawą go. Boję się, że ani Gieksa, ani Legia do nas nie wejdą. :cry:

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1878
Kibicuję: WRE

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 08 paź 2019, 18:12

Byłem przekonany, że będą w tą stronę kombinować, a że to już po wyborach to wyjebane.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 08 paź 2019, 20:01

Mam nadzieję, że się mylisz, bo się do Was wybieram. Od 2 tygodni, wszystkie 900 biletów zostało podzielone.

Cloner, swoją drogą, co tam się działo w Brzegu, że do końca sezonu zakaz wyjazdowy?

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1878
Kibicuję: WRE

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 08 paź 2019, 20:15

Fishbone pisze:
08 paź 2019, 20:01
Od 2 tygodni, wszystkie 900 biletów zostało podzielone.
Specjal jak coś, czy autokary/auta?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 paź 2019, 20:18

Fishbone pisze:
08 paź 2019, 20:01
Cloner, swoją drogą, co tam się działo w Brzegu, że do końca sezonu zakaz wyjazdowy?
Odpalone dużo piro, race, strobo i świece. Coś tam też poleciało w kierunku boiska (na bieżni się zatrzymało, mecz nie był przerwany), plus parę krzesełek nie wytrzymało.

Nic szczególnego. Ale prościej dać zakaz niż nas pilnować w Rybniku, Chorzowie czy Pawłowicach Śląskich.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”