Manchester United (zbiorczy) - Strona 147

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 paź 2005, 11:02

Dużo mówi się o zmianie trenera. Nie potrafię sobie jednak wyobrazić innego managera.Odkąd żyję, czyli odkiedy kibicuję diabłom nie znam innego trenera.Kibicom na całym świecie Manchester United kojarzy się z Fergusonem.
Fergie to legenda, i jeśli odejdzie to zastąpić go będzie nie lada sztuką.

Awatar użytkownika
Hawaii 96
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hawaii 96 » 30 paź 2005, 11:15

Manchester bardzo długo nie przegrał takim wynikiem! :evil: ale według mnie winą jest to,że klub jest jednym z najbogatszych klubów świata a nie potrafi co rundę kupić konkretnego zawodnika...co do menagera nie mam pretensji bo odkąd MU ma nowego prezesa jest źle w tym klubie :roll:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 30 paź 2005, 11:19

Jestem bardzo rozgorycznony.Tak dotkliwe porazki nie zdarzaja sie czesto.Ale nastepny mecz nie musi byc tak beznadziejnym.W tamym roku tez były wpadki(2:0 z Norwich) a jednak zespol dalej wygrywal.
Poprostu ktos zle dobral taktyke, i ktos nie potrafi wybierac do meczu zawodnikow z odpowiednia forma.Winni sa zarowno SAF jak i Queiroz.
Tyle ze usuniecie SAFa wcale nie musialo by miec takiego dobrego skutku bo on odgrywa zarowno wazna role w druzynie jak i w całym klubie.
Mysle że ze zmianami i tak trzeba poczekac do stycznia i na pewno w pierwszym rzedzie wywalic Queiroz bo to on ustala taktyke i wybiera zawodnikow.Fergi jest pierwszym trenerem tylko na papierze.
Gra MU była fatalna, zarówno w defensywie co w ofensywie. Dziwi mnie to, że Ferguson nie usunie ze składu Ronaldo. Co z tego, że strzelił bramkę, jak grał fatalnie?
Fatalna postwa MU w defesnywie to wina Rio ktory gra fatalnie, musi zostac odsuniety od pierwszego składu na pare meczy, moze to cos poskutuje.

A fatalna gra w ataku to nie jest wina Ronadlo ktory i tak nie gral od poczatku, a jak juz zaczął grac dzis to grał naprawde niezle i strzelil ładna bramke.
Ja całą wine na grze w ofensywie zrzucam na beznadziejnych Fletchera i Scholesa.

Za to Smith jest na dzis dzien najlepszym z pomocnikow MU.

Nie ma co tragizowac, jeden mecz nie swiadczy o tym ze druzyna upada.Wczesniejszy mecz z Kogutami nie był najgorszy w wykonaniu MU co znaczy ze jednak potrafia jakos zagrac.

Ja im daje szasne na rehabilitacje w srode, jak nic sie nie zmieni to bede spokojnie czekal na pogrom 06.11.

Mysle ze ta druzyn ma odpowiedni potencjał by jeszcze troche powalczyc o wysokie cele, ale trzeba totalnie zmienic sposob gry i sposob wybierania zawdodnikow do meczu.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 30 paź 2005, 11:46

Cris7 pisze:Kibicom na całym świecie Manchester United kojarzy się z Fergusonem.
I to jest naprawde najistotniejszy powód, żeby nie zmieniać tegoż trenera????:> :lol: To zabrzmiało jakbyś opisywał, jakąś agencję reklamową...i dlatego na początek trzeba się zastanowić, czy Manu ma grać wspaniale czy kojarzyć się dobrze...podpowiem tylko, że jak będzie grał dobrze to sława przyjdzie z biegem czasu...ale to wina nie tylko trenera..bo prawdą jest, że odkiedy zespół ten przejęli nowi właściciele czyt Glazer, to atmosfera w klubie, jak i wokół niego nie jest bajeczna...Zmiany są konieczne...a najłatwiej dokonać zmiany trenera.. :lol:
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 30 paź 2005, 12:16

Cris7 pisze:Fergie to legenda, i jeśli odejdzie to zastąpić go będzie nie lada sztuką.

W sumie masz rację, bo to jeden z najbardziej utytułowanych trenerów na świecie, ale z drugiej strony nie lada sztuką będzie naprawienie błędów, jakie Ferguson popełniał przez ostatnie lata. Nie można cały czas żyć przeszłością - co z tego, że Ferguson przez ostatnie dwie dekady prowadził MU, i zdobywał z nim trofea, skoro teraz z tymi samymi piłkarzami nie potrafi nawet wywalczyć wicemistrzostwa....

Według mnie odpowiednim trenerem dla Manchesteru byłby Martin O'Neil. Obecnie chyba jest bez pracy, ale mogę się mylić. ;)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 30 paź 2005, 14:10

Wczoraj wlączam telegazetę, patrzę na wyniki i nie moge uwierzyć. Manchester- Midlesborough 1:4

Jak to możliwe, że drużyna z takim potencjałem przegrywa ostatnio wszystko co się da. Kiedy MU zacznie wygrywać. Szczerze mówiąc to teraz naszym celem powinno być zakwalifikowanie się do Ligi Mistrzów, gdyż Chelsea już raczej nie dogonimy.

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 30 paź 2005, 14:23

Manchester w ostatnich meczach zaczął się kompromitować :( . Ciągłe porażki ze słabymi rywalami są już nudne... A wszystko zaczęło sie od przejęcia udziałów Malcolma Glazera (czy jakoś tak :P). Drużyna gra coraz słabiej i słabiej. Szkoda mi tylko Christiano Ronaldo i jego sztuczek :|

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 30 paź 2005, 14:33

saviola pisze: Szkoda mi tylko Christiano Ronaldo i jego sztuczek :|
Szczerze mówiąc to nie jest mi szkoda Ronaldo, bo go nie lubię. Ale fakt jest faktem i muszę przyznać, że gra ostatnio bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 30 paź 2005, 14:41

marcin90 pisze:Ale fakt jest faktem i muszę przyznać, że gra ostatnio bardzo dobrze.
Faktem jest to, że Ronaldo właśnie gra słabo. Jego bramka to był jedyny plus we wczorajszym meczu. Może wreszcie sie przełamie.

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 30 paź 2005, 14:56

W sumie to nie chodziło mi o jego aktualna formę, ale nie będe sie z Wami spierać ;). Może rzeczywiście w ostatnich meczach nie prezentował nic nadzwyczjnego, ale jego gra wnosi ożywienie :P . Jego dynamicze akcje przeplatane na przemien różnymi zwodami powodują, że chce się oglądac taki mecz :)

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 30 paź 2005, 15:08

saviola pisze: Jego dynamicze akcje przeplatane na przemien różnymi zwodami powodują, że chce się oglądac taki mecz :)
Tak było w ostatnich dwóch sezonach. Nie wątpliwie jego gra wnosi ożywienie, ale nic więcej. Te dryblingi juz nie są tak"skteczne" jak kiedys. Przełomowym wydarzeniem w jego karierze była chyba śmierć jego ojca. Od tamtego czasu nie moze sie jakos odnaleźć . Moze ta wczorajsza bramka i zakonczone negocjacje w sprawie kontraktu to zmienią.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 30 paź 2005, 15:29

Chyba już każdy poruszył kwestię zmiany trenera. Dlatego ja nie będę się powtarzał.
saviola pisze:Manchester w ostatnich meczach zaczął się kompromitować
Chłopak Amerykę odkryłeś! Brawo. Należy Ci się nagroda Nobla za badanie podłoża psychologicznego piłkarzy Manchesteru United. Komu chciałbyś podziękować :?:
saviola pisze:Ciągłe porażki ze słabymi rywalami są już nudne...
Dokładnie tak jak Ty :!: A do tego niemądry, mało inteligentny oraz na każdym kroku kompromitujący się (podobnie jak United prawda?)
saviola pisze:Szkoda mi tylko Christiano Ronaldo i jego sztuczek
Mi też szkoda Christiano. Jaki on biedny! Ale gorzej moim zdaniem jest z Cristiano Ronaldo, który jest kompletnie nie w formie. Jakby zapomniał o swej technice (była mało użytkowa, ale była). Teraz nie ma jej wcale. Nie widzę w jego grze również ambicji.

Martwią mnie również wypowiedzi w tym temacie userów, którzy o Man United wiedzą tyle co o zeszłorocznym śniegu. Pozdro Havaii, asaviola i Dombroś.

Co do samego meczu i postawy piłkarzy United, to nie oglądałem. Nie mam sił nawet ściągnąć skrótu spotkania... :?
Nie chce mi się patrzeć na błędy defensywy i nieskuteczność w ataku bo to satje się żenujące i nudne. Niestety... :?

Natomiast Cristiano Ronaldo przedłużył kontrakt o następne 5 lat. Będzie zarabiał 55 tys. funtów tygodniowo. Coś mi się wydaję, że mu się ostatnio nie należy!

:cry:

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 30 paź 2005, 15:37

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ja nie widzę innego rozwiązania jak natychmiastowe wywalenie na zbity pysk plus dodatkowy kopniak kłejroza. Jeśli mamy zamiar jakoś zagrać z Chelsea to trzeba całkowicie zmienić taktyke i częsciowo ustawienie. Ja bym przetestował takowe ustawienie w środowym meczu z Lille:

van der Sar

Bardsley Brown Slivestre O'shea

A. Smith's

C.Ronaldo K.Richardson

P.J.Sung

RVN Roo

Myśle, że jest to najlepsza taktyka dla United, gdzie nie trzeba by było nawet nowych transferów, oczywiście pominąłem kontuzje Giggsa,Nevilla i Heinze. Każdy zawodnik mógłby w pełnie wykorzystać swój potencjał w przeciwieństwie do 4-3-3, w której nasze skrzydła i of pom.(Park) się marnują. Ferdinanda bym na 2 tyg z teamu wywalil na odpoczynek, a jak to nic nie da to won ruskich!!!

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 30 paź 2005, 19:02

jedyna osoba, ktora sie tutaj kompromituje to Ty Saviola :wink:

jestem zalamany. na pewno MU musi zaczac jakis nowy etap, zapomniec o tej czesci sezonu i od stycznia zaczac gra tak jakby od "nowa". Na mistrzostwo nie mamy szans, wiec trzeba sie skupic na uporzadkowaniu pewnych spraw, aby w przyszlym sezonie bylo juz tylko lepiej.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 30 paź 2005, 19:07

OJJ!!!Cos nie dobrego dzieje sie z Red Devils :? Wymęczone zwycietswa w Premiership, potem zaledwie remis z Lille, a następnie przegrana z Middlesbrough aż 1:4.

Jęsli codzi w sprawie Cristiano, to według mnie lepiej grał na ME 2004. Teraz dalej świetnie drybluje, ale często sie myli.

POZDRO dla RED Devils i ich fanów :!:

Zablokowany

Wróć do „Anglia”