O futbolu na luzie... - Strona 5295

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
Frank van Gullit
Skład C
Skład C
Reputacja: 50

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frank van Gullit » 18 paź 2019, 22:00

Dr.Football1 pisze:
18 paź 2019, 20:55
- Holandia, czyli mistrz Europy w tej kategorii, ale nie jedzie ich najlepszy zawodnik Ihattaren, bo gra juz pierwsze skrzypce w PSV
W porównaniu do Mistrzostw Europy do lat 17 nie ma tylko Briana Brobbeya ale za to jest Jayden Braaf (gwiazda młodzieżowej ekipy City), Youri Regeer (obok Unuvara i Renscha największy talent w swoim roczniku w Holandii) a do tego Unuvar który tym razem nie będzie mieć problemów zdrowotnych. Holandia w rocznikach 2002-03 jest w stanie wystawić dwie ekipy które mogłyby wygrać Mistzrostwa Europy więc z Europy powinni być głównym kandydatem do medali. Na ME w meczu z Hiszpanią i Włochami w fazie medalowej wyglądali jak drużyna półkę wyżej więc zobaczymy czy utrzymają ten poziom.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 paź 2019, 22:04

Ale bezczelny nur Niepsuja

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 18 paź 2019, 22:06

Najlepsze, że ten dzban sędzia dał za to karnego. Dobrze, że jest var, najlepsze co przytrafiło się piłce nożnej w ostatnim czasie.

Awatar użytkownika
piotrcies

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 paź 2019, 22:08

Jakim trzeba być mózgiem, żeby w dobie varu tak nieudolnie nurkować z żółtą kartką na koncie. Miał nie psuć, a spieprzył po całości.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 paź 2019, 22:20

oglądam dzisiaj chyba 4. raz Havertza w tym sezonie i za każdym razem gra słabiutko. Albo mam pecha albo coś przehajpowany jest kolo.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 paź 2019, 22:24

Mam dokładnie tak samo. Niemiecki Bernardeshi.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 18 paź 2019, 22:25

Ta kontra kiedy na pusta bramkę Wisły szło czterech graczy Piasta i skończyło się golem ze spalonego była prawdziwa kwintesencja ekstraklasy.

Awatar użytkownika
piotrcies

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 paź 2019, 22:33

Obrazek

Oni tego nie wykorzystali. Dodam, że tam była pusta bramka XDDD

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 paź 2019, 22:42

Frank van Gullit pisze:
18 paź 2019, 22:00
W porównaniu do Mistrzostw Europy do lat 17 nie ma tylko Briana Brobbeya ale za to jest Jayden Braaf (gwiazda młodzieżowej ekipy City), Youri Regeer (obok Unuvara i Renscha największy talent w swoim roczniku w Holandii) a do tego Unuvar który tym razem nie będzie mieć problemów zdrowotnych. Holandia w rocznikach 2002-03 jest w stanie wystawić dwie ekipy które mogłyby wygrać Mistzrostwa Europy więc z Europy powinni być głównym kandydatem do medali. Na ME w meczu z Hiszpanią i Włochami w fazie medalowej wyglądali jak drużyna półkę wyżej więc zobaczymy czy utrzymają ten poziom.
Braaf robi na mnie ogromne wrazenie w mlodziezowkach MC. Nie uwazasz, ze Regeer to taki van de Beek vol2? Na MS najmocniej licze na Sontje Hansena i Kennetha Taylora - dwoch malych geniuszy z De Toekmost.

Awatar użytkownika
Frank van Gullit
Skład C
Skład C
Reputacja: 50

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frank van Gullit » 18 paź 2019, 23:23

Dr.Football1 pisze:
18 paź 2019, 22:42
Braaf robi na mnie ogromne wrazenie w mlodziezowkach MC. Nie uwazasz, ze Regeer to taki van de Beek vol2? Na MS najmocniej licze na Sontje Hansena i Kennetha Taylora - dwoch malych geniuszy z De Toekmost.
To porównanie Regeera do van de Beeka jest dobre. Ciężko powiedzieć na co ja osobiscie liczę bo nie przekonuja mnie składy jakie są wystawiane w sparingach. Na ME Taabouni był chyba najsłabszym zawodnikiem tej bardzo mocnej ekipy i niby dostaje minuty w Jong AZ i to jest fajny talent ale bardziej wolałbym Unuvara grajacego na 10-tce i dwóch typowych skrzydłowych Braafa i Hansena. Moim zdaniem na ME najlepszym graczem Holandii i to nie grajac na swojej pozycji był Ian Maatsen i jestem bardzo ciekawy czy jest w stanie powtórzyć taką dyspozycję bo w maju wyglądał jak holenderski Alaba a w Chelsea wielu typuje mu że jeżeli Chelsea dalej będzie mocniej stawiać na młodzież to może przebic się do pierwszego składu. Hansen i Taylor to naturalnie duże talenty.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 paź 2019, 23:46

Frank van Gullit pisze:
18 paź 2019, 23:23
To porównanie Regeera do van de Beeka jest dobre. Ciężko powiedzieć na co ja osobiscie liczę bo nie przekonuja mnie składy jakie są wystawiane w sparingach. Na ME Taabouni był chyba najsłabszym zawodnikiem tej bardzo mocnej ekipy i niby dostaje minuty w Jong AZ i to jest fajny talent ale bardziej wolałbym Unuvara grajacego na 10-tce i dwóch typowych skrzydłowych Braafa i Hansena. Moim zdaniem na ME najlepszym graczem Holandii i to nie grajac na swojej pozycji był Ian Maatsen i jestem bardzo ciekawy czy jest w stanie powtórzyć taką dyspozycję bo w maju wyglądał jak holenderski Alaba a w Chelsea wielu typuje mu że jeżeli Chelsea dalej będzie mocniej stawiać na młodzież to może przebic się do pierwszego składu. Hansen i Taylor to naturalnie duże talenty.
Nie no, Hansen to bardziej cofniety napastnik niz skrzydlowy. Niby moze grac na skrzydle, ale to na pewno nie tam lezy jego przyszlosc.

Ne doceniasz Taabouniego, a to blad.

Maatsen to typowy box to box i granie nim na lewej stronie (zwlaszcza, ze jest Salah-Eddine) to marnotrastwo.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 19 paź 2019, 12:43

W wieku 16 lat Andre Villas-Boas był zagorzałym fanem FC Porto, który nie mógł pogodzić się z faktem, że szkoleniowiec tej drużyny i jednocześnie jego sąsiad, sir Bobby Robson, sadza na ławce rezerwowych Domingosa Paciencie. Robson - już wówczas trener o międzynarodowej sławie - poprosił nastolatka, by ten pisemnie wyjaśnił, dlaczego Domingos powinien grać więcej. Na odpowiedź nie musiał długo czekać - Villas-Boas wkrótce dokonał szczegółowej analizy, nie patyczkując się ze wybitnym szkoleniowcem. Robson nie próbował go odwieść od przekonań. Był zachwycony tym, co przeczytał i prosił, by Villas-Boas na stałe tworzył podobne raporty. Wkrótce pomógł mu dołączyć do sztabu szkoleniowego młodzieżowej drużyny Porto oraz znacząco przyczynił się do tego, by AVB już w wieku 18 lat zdobył licencję trenerską UEFA A.
Szkoda że ostatecznie nie poszło mu tak jak Mourinho.

Awatar użytkownika
piotrcies

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 paź 2019, 12:50

Powiedzieć, że grał przyjemnie dla oka, to nic nie powiedzieć:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6202
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 paź 2019, 12:56

Andresz Zwijasz-Bagaż to bardzo ciepło wspominany przeze mnie manager. Dostał 5 goli od Arenalu zarówno prowadząc Chelsea jak i Totttenham, a przecież oba kluby prowadził tylko po jednym sezonie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 19 paź 2019, 13:00

Po raz pierwszy od nie wiem kiedy będę oglądać Barcelonę w lidze. Trzymajcie kciuki, opowiem później jak było.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”