Gry... - Strona 333

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6236
Kibicuję: 4rsenal

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 paź 2019, 18:22

Postanowiłem przyczynić się do bojkotowania Blizzarda i zainstalowałem sobie wczoraj pirackiego Warcraft 3 Frozen Throne.
Z tą firmą od dłuższego czasu jest coś nie tak, jest fatalnie zarządzana. Ochota na powrót do Warcraft 3 naszła mnie równo rok temu, ale trafiłem w sieci na buńczucznego newsa że Blizzard na początku 2019 wypuści odnowioną wersję gry z poprawioną szatą graficzną. Pomyślałem sobie "no dobra, nie będę kupował starej wersji skoro za 2-3 miesiące wejdzie odświeżona". Minął rok, a odświeżonej ciągle nie ma... Więc się wkwiłem i ściągnąłem sobie pirata. Blizzard marketingowo leży.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 19 paź 2019, 18:35

Kesz pisze:
19 paź 2019, 18:13
Nie wiem wy też macie takie wrażenia z FIFA 20, że ta gra jest spierdolona po całości?

Odbiory piłki w tej grze równają się bardzo często z faulem, sędziowie za byle wejście dają żółte kartki.
Bardzo powolne animacje zawodników
Bardzo słabo funkcjonuje mechanika strzałów sytuacyjnych
Bramkarze potrafią wyciągać niemal każdy strzał z dowolnej odległości ale nie potrafią złapać piłki w ręce przy prostym dośrodkowaniu
Hitbox przecinania podania czy odbioru piłki jest ogromny, zawodnik jaki często nie ma opcji by przechwycić podanie nagle zamienia się w inspektora gadżeta i je przejmuje
Fatalne działanie SI przy podaniach i zmianie zawodnika. Ile razy traciłem piłki przez zły zamysł SI co do podania to nie zliczę, podobnie jak zmiana zawodnika gdzie o dziwo SI nie przełącza mi od razu na gracza jaki jest najbliżej przeciwnika.
Nie opanowałeś jockey'a, nie graj, bo w tej wersji FIFA tego typu obrona jest zwyczajnie OP, nagle każdy zawodnik może być Van Dijkiem.
Debilne sytuacje w grze, gdzie przeciwnik miał rzut rożny, mój bramkarz wyszedł do piąstkowania, wybił piłkę a sędzia odgwizdał rzut karny gdzie po pierwsze, bramkarz w polu karnym jest nietykalny a po drugie nawet jak było przewinienie, to przecież ja nie mam wpływu na działania bramkarza, więc nawet nie miałem nic tu do powiedzenia by zapobiec takiej sytuacji.

Znalazło by się więcej. Ta gra z każdym jej odpaleniem mnie odrzuca od siebie. Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucia?
Ta gra jest spieprzone pod względem znaczenia tempa/szybkości przede wszystkim

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 19 paź 2019, 18:42

Dawno już nie grałem w żaden ciekawy tytuł na ps4. To jest niesamowite, tyle gier, a ja nie mogę znaleźć niczego dla siebie :(

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8389

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 paź 2019, 18:48

Bo ty chyba już ograłeś wszystkie najlepsze :think:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 19 paź 2019, 18:53

Raczej po prostu niewiele jest tytułow które potrafią mnie wciągnąć

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 19 paź 2019, 20:30

Kesz pisze:
19 paź 2019, 18:13
Nie wiem wy też macie takie wrażenia z FIFA 20, że ta gra jest spierdolona po całości?

Odbiory piłki w tej grze równają się bardzo często z faulem, sędziowie za byle wejście dają żółte kartki.
Bardzo powolne animacje zawodników
Bardzo słabo funkcjonuje mechanika strzałów sytuacyjnych
Bramkarze potrafią wyciągać niemal każdy strzał z dowolnej odległości ale nie potrafią złapać piłki w ręce przy prostym dośrodkowaniu
Hitbox przecinania podania czy odbioru piłki jest ogromny, zawodnik jaki często nie ma opcji by przechwycić podanie nagle zamienia się w inspektora gadżeta i je przejmuje
Fatalne działanie SI przy podaniach i zmianie zawodnika. Ile razy traciłem piłki przez zły zamysł SI co do podania to nie zliczę, podobnie jak zmiana zawodnika gdzie o dziwo SI nie przełącza mi od razu na gracza jaki jest najbliżej przeciwnika.
Nie opanowałeś jockey'a, nie graj, bo w tej wersji FIFA tego typu obrona jest zwyczajnie OP, nagle każdy zawodnik może być Van Dijkiem.
Debilne sytuacje w grze, gdzie przeciwnik miał rzut rożny, mój bramkarz wyszedł do piąstkowania, wybił piłkę a sędzia odgwizdał rzut karny gdzie po pierwsze, bramkarz w polu karnym jest nietykalny a po drugie nawet jak było przewinienie, to przecież ja nie mam wpływu na działania bramkarza, więc nawet nie miałem nic tu do powiedzenia by zapobiec takiej sytuacji.

Znalazło by się więcej. Ta gra z każdym jej odpaleniem mnie odrzuca od siebie. Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucia?
Dlatego nawet nie dokonczylem 1 sezonu w karierze i zamowilem pesa. Przeciez od tej fify to lepszy jest nawet pes mobile. Gdyby syn czasem nie gral (za mlody na pesa jest i nieogarnie) to dzisiaj bylaby wymiana.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1126
Kibicuję: Ac Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 19 paź 2019, 20:37

sickstick pisze:
19 paź 2019, 18:22
Postanowiłem przyczynić się do bojkotowania Blizzarda i zainstalowałem sobie wczoraj pirackiego Warcraft 3 Frozen Throne.
Z tą firmą od dłuższego czasu jest coś nie tak, jest fatalnie zarządzana. Ochota na powrót do Warcraft 3 naszła mnie równo rok temu, ale trafiłem w sieci na buńczucznego newsa że Blizzard na początku 2019 wypuści odnowioną wersję gry z poprawioną szatą graficzną. Pomyślałem sobie "no dobra, nie będę kupował starej wersji skoro za 2-3 miesiące wejdzie odświeżona". Minął rok, a odświeżonej ciągle nie ma... Więc się wkwiłem i ściągnąłem sobie pirata. Blizzard marketingowo leży.
You must purchase the Warcraft® III: Reforged Spoils of War Edition in order to obtain the Third War Card Back for Hearthstone®, the World of Warcraft® Meat Wagon mount, the legendary Heroes of the Storm™ heroes Jaina, Thrall, Anub’arak and Tyrande, a Diablo® III pet that will be available on or before December 31, 2019, and other yet to be revealed in-game items for StarCraft® II and StarCraft®: Remastered.
To jest z klienta/strony Bliizarda o grze. Imo gra się pojawi w grudniu, bo zaczynają wychodzić modele/wygląd do gry (https://www.wowhead.com/news=295730/war ... n-kaelthas tego jest więcej)

Na początku listopada będzie wiadomo więcej

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 19 paź 2019, 22:05

Delpiero14 pisze:
19 paź 2019, 18:53
Raczej po prostu niewiele jest tytułow które potrafią mnie wciągnąć
A jaka cie wciągnęła?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 19 paź 2019, 22:08

Sekiro

Polecam każdemu kto nie grał.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 19 paź 2019, 22:10

Kupiłem PlayStation plus za 170 zł, ładnie w [ch**] walą na Store gdzie krzyczą 240 zł. Piotrek, lepiej wziąć kod niż jakby mieli Ci z karty pociągnąć bo wtedy to kontrolujesz

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 paź 2019, 22:18

Tomusmc pisze:
19 paź 2019, 22:10
Kupiłem PlayStation plus za 170 zł, ładnie w [ch**] walą na Store gdzie krzyczą 240 zł. Piotrek, lepiej wziąć kod niż jakby mieli Ci z karty pociągnąć bo wtedy to kontrolujesz
Wiem, wiem, rok temu kupiłem roczną przez PSS ze względu na to, że w tych 240 zł były jeszcze 3 miesiące Netflixa (czyli równowartość 130 zł, które i tak bym wydał), tak że uznałem, że oferta jest opłacalna. Potem się po prostu zagapiłem.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 19 paź 2019, 22:24

No właśnie o to zagapienie mi chodzi bo po roku większość by zapomniała ;)

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 paź 2019, 22:25

Najłatwiej uczyć się na błędach:)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 19 paź 2019, 22:26

Też prawda, najważniejsze, że odzyskałeś pieniądze :) ostatnio ps+ jest zajebiste więc liczę, że nie zawiodą przez rok

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 paź 2019, 16:42

Grał ktoś w to Days Gone?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”