Ta gra jest spieprzone pod względem znaczenia tempa/szybkości przede wszystkimKesz pisze: ↑19 paź 2019, 18:13Nie wiem wy też macie takie wrażenia z FIFA 20, że ta gra jest spierdolona po całości?
Odbiory piłki w tej grze równają się bardzo często z faulem, sędziowie za byle wejście dają żółte kartki.
Bardzo powolne animacje zawodników
Bardzo słabo funkcjonuje mechanika strzałów sytuacyjnych
Bramkarze potrafią wyciągać niemal każdy strzał z dowolnej odległości ale nie potrafią złapać piłki w ręce przy prostym dośrodkowaniu
Hitbox przecinania podania czy odbioru piłki jest ogromny, zawodnik jaki często nie ma opcji by przechwycić podanie nagle zamienia się w inspektora gadżeta i je przejmuje
Fatalne działanie SI przy podaniach i zmianie zawodnika. Ile razy traciłem piłki przez zły zamysł SI co do podania to nie zliczę, podobnie jak zmiana zawodnika gdzie o dziwo SI nie przełącza mi od razu na gracza jaki jest najbliżej przeciwnika.
Nie opanowałeś jockey'a, nie graj, bo w tej wersji FIFA tego typu obrona jest zwyczajnie OP, nagle każdy zawodnik może być Van Dijkiem.
Debilne sytuacje w grze, gdzie przeciwnik miał rzut rożny, mój bramkarz wyszedł do piąstkowania, wybił piłkę a sędzia odgwizdał rzut karny gdzie po pierwsze, bramkarz w polu karnym jest nietykalny a po drugie nawet jak było przewinienie, to przecież ja nie mam wpływu na działania bramkarza, więc nawet nie miałem nic tu do powiedzenia by zapobiec takiej sytuacji.
Znalazło by się więcej. Ta gra z każdym jej odpaleniem mnie odrzuca od siebie. Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucia?