Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 114

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 24 paź 2005, 22:43

heh wiedziałem ze engel wyleci predzej czy później, wiedziałem :jupi:
Pomimo ze nie jestem fanem tego zespołu uwazam ze jak trenował wislaków Kasperczak to grali jakos lepiej a co najwazniejsze zdecydowanie wyróżniali sie na tle pozosałych przeciwników!!
Natomiast Engel to najlepiej nadaje sie do reklam zupek :boruta:
ciekawe kto bedzie trenerem Wisły??? Moze ............... znowy Heniu :D

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 25 paź 2005, 8:48

piwus pisze:Wzięłem przeczytałem, popatrzyłem na źródło... Moim zdaniem duma Kasperczaka może się równać tylko dumie Cupiała... A w tym wypadku obaj panowie musieliby iść na kompromis. Wyobrazasz sobie Kasperczaka, jak przyjmuje posadę w klubie, który (przynajmniej jego zdaniem, moim w sumie też) go upokorzył? W dodatku powrót oznaczałby ograniczenie kompetencji menadżerskich. Nie byłoby kolejnej Oudja czy Bellota, bo przecież dyrektorem sportowym jest Mielcarski, w dodatku potrzebna zgoda prezesa. A Kasperczak to typ udzielnego władcy. Nie wyobrażam sobie również powrotu po słowach jakie padły ze strony Cupiała, w wywiadzie dla Wyborczej, gdzie punkt po punkcie niszczył Henia jako trenera (Tbilisi, Valarenga) i menadżera (Heniu chciał wysłac Mauro do Tloków, Kłos, Zieńczuk to transfer zarządu, któtemu K. się sprzeciwiał). W dodatku trzeba rozwiązać sprawę w sądzie PZPNu złożoną przez Henia i kilka innych spraw. Operacja na kilka miesięcy, a przecież ta domniemana dymisja jest pod wpływem impulsu. Nie było czasu przyszykować Henrego. To są moim zdaniem logiczne powody i obym się mylił :wink: .
W sumie ze stwierdzeniem, że duma Kasperczaka równa się w przybliżeniu dumie Cupiała bym się zgodził. Ale jeśli Cupiał by się zdecydował jednak na odwieszenie Kasperczaka to ten nie miałby chyba zbyt dużo do gadania bo nie zapominajmy, że Kasper wciąż związany jest z Wisłą ważnym do 2008 roku kontraktem. Nie mógłby raczej odmóić ponownego prowadzenia Wisły argumentując to tym, że Cupiał na niego nakrzyczał w Wyborczej bo przez to łamałby postanowienia kontraktu i mógłby dać Cupiałowi bardzo poważny argument pozwalający na zerwanie go (o ile sąd nie uzna wcześniej, że Wisła popełniła błąd zawieszając Henrego ale na razie się na to nie zanosi). Tak więc jak dla mnie nic nie stoi na przeszkodzie, aby Kasper wrócił i byłaby to pozytywna kandydatura.
piwus pisze:Gołoś to jest zawodnik, który jeszcze wcześniejszymi wypowiedziami udowodnił, że wkłada w grę serce. Boli mnie, że nie ma umiejętnosci Szymkowiaka, w przeciwieństwie do innych, którzy potrafią, a im się nie chce. Gołoś nie odpuszcza, straci piłkę, to może biec przez pół boiska by ją odzyskać. Szkoda, że mu sie nie udaje i naprawdę żal mi kiedy jest jednym z najgorszych zawodników, ale wierzę, że jest przed nim przyszłość.
Gołoś to fajny chłop, przede wszystkim skromny i pracowity. Gdyby Brożkowie byli tacy to już dawno graliby gdzieś za granicą w dużo lepszych klubach. Gołoś się bardzo stara, czasem nawet za bardzo, ale na razie średnio mu to wychodzi. Ale potencjał na pewno posiada bo i drybling ma niezły i przegląd pola. Musi nabrać ogrania bo nie zapominajmy, że to dopiero jego drugi sezon w ekstraklasie. Kto wie, może niedługo coś z niego ciekawego wyrośnie.

Przy okazji: Dzisiaj wśród potencjalnych trenerów Wisły wymienia się także Lotara Matheusa i Javiera Iruretę (byłego szkoleniowca Deportivo) :rotfl: :hardkor: . Z tym, że musiano by im płacić ok. 1 mln euro rocznie :nein: co stanowi wg moich obliczeń ok. 1/4 całego budżetu więc racjonalnie na sprawę patrząc - odpada. Ale Irureta to wspaniała kandydatura. Pomarzyć zawsze można :smile2: .

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 paź 2005, 17:36

wislakrakow.com pisze:Mijailović trenuje z pierwszą drużyną
Jedną z pierwszych decyzji duetu trenerskiego Kazimierz Moskal - Tomasz Kulawik, który dzisiaj rozpoczął prowadzenie drużyny Wisły, było przywrócenie do pierwszego zespołu Nikoli Mijailovica. Serb bierze udział w treningu, który rozpoczął się po godzinie 16.

W treningu uczestniczą także wszyscy zawodnicy, którzy niedawno zmagali się z kontuzjami - Radosław Sobolewski, Mauro Cantoro i Paweł Kryszałowicz.
No to widze ze wrocil do lask, chyba dla niego zwolnienie Engela jest najlepsza wiadmoscia !!!
Ciekawy czy nowy trener bedzie stawiac na niesfornego zawodnika

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 25 paź 2005, 18:29

Mam nadzieje że nowy trener coś zmieni w grze Wisły i niebędzie ona taka nudna jak w ostatnich meczach. A propo Nikoli Mijailovica - ciekawe czy będzie mu się chciało grać bo mógł się obrazić za odsunięcie go od pierwszego składu :P.

Heniu Kasperczak wracaj !!!!! :D

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 27 paź 2005, 16:09

Wisła - Tłoki 3-0

po golach Brozka,Paulisty i Kowalczyka.
Mecz na przecietnym poziomie Cieszy tylko zwyciestwo!

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 27 paź 2005, 18:28

czeher pisze:No to widze ze wrocil do lask, chyba dla niego zwolnienie Engela jest najlepsza wiadmoscia !!!
Ciekawy czy nowy trener bedzie stawiac na niesfornego zawodnika

Dla mnie Serb był objawieniem sezonu (jak zagrał swój pierwszy sezon Wisełce, to chyba 2-3 lata temu). Jak na poską ligę to potrafił się znaleźć dobrze zagrać..Engel zrobił duuży błąd odsuwając tego zawodnika od pierwszego składu...

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 28 paź 2005, 16:46

Tak, był pewnym punktem Wisły tylko straszne problemy wychowawcze z nim były. Co rusz wszczynał jakieś bujki, upijał się itp. Ciekawe czy nowy trener będzie go widział w składzie, a nawt jesli nie to warto by go wypożyczyć bo szkoda żeby sie marnował w rezerwach...

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 30 paź 2005, 14:17

Dzisiaj Wisła gra z Amicą :). Interesujące jest, że w obecnej ekipie Wisły jest aż 4 byłych graczy drużyny z Wronek.

Miłą informacją jest powrót do zdrowia Kuby Błaszczykowskiego :) . Od razu po powrocie do zajęć Kuba Błaszczykowski ostro wziął się do roboty. Dziś uczestniczył w gierce, a potem miał trening strzelecki.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 paź 2005, 19:14

Przed chwila Wisla zremisowala u siebie z Amicą 0-0 .
Mecz byl calkiem fajnym widowiskiem bezwzględu na wynik .
W pewnych momentach nawet Wronczanie stwarzali sobie dogodne sytuacje w ktorych mogli strzelic bramke , jak np ta Simra :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8738
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 paź 2005, 20:31

i co piwus :?: tak sie smiales ze mnie, gdy napisalem, ze Wisla nie wygra z Amica :!:
nabijales sie ze mnie, zebym ja wszystko 'potrafie' przewidziec, wspomniales nawet o zoltych kartkach i o pogodzie :lol:

niestety Wisla nadal gra piach, nie dosc ze nie gra efektownie, to jeszcze nie jest to gra nawet efektywna :lol:

tak dla formalnosci = WISLA - AMICA 0-0 :!:

Żółte kartki: Arkadiusz Gołoś - Marcin Kikut, Jarosław Bieniuk, Marcin Wasilewski, Arkadiusz Bąk.

Wisła: Radosław Majdan - Marcin Baszczyński, Tomasz Kłos, Arkadiusz Głowacki, Maciej Stolarczyk (66 min. - Nikola Mijailovic) - Marek Penksa (58 min. - Tomasz Dawidowski), Radosław Sobolewski, Konrad Gołoś, Dariusz Dudka - Paweł Brożek, Marcin Kuźba (80 min. - Jean Paulista).

Amica: Robert Cierzniak - Marcin Wasilewski, Piotr Dziewicki, Jarosław Bieniuk, Paweł Skrzypek - Marcin Kikut (90 min. - Arkadiusz Bąk), Jaroslav Simr, Rafał Murawski, Zbigniew Grzybowski (74 min. - Karol Gregorek) - Ilian Micanski (87 min. - Filip Burkhardt), Jacek Dembiński.

cieszy jedynie frekwencja na meczu - ok. 13 tysiecy ludzi :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 paź 2005, 20:44

Bardzo dobry mecz /nie wiem o co chodziło komentatorowi C+, który nazwał go słabym :? :?/ - sporo ciekawych akcji i ładnego kopania ;)
W pierwszej połowie Wisła dominowała, jednak w drugiej Amica już ich podgoniła i zrobiło się naprawdę bardzo ciekawie...
Wynik, który mnie satysfakcjonuje /choć Simr mógł strzelić :( :(/, teraz tylko liczę na porażkę Wisły z Cracovią...

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 30 paź 2005, 21:54

Mecz ciekawy. Wisła na początku 'cisnęła', grali dobrze, ale później już im sił zabrakło i dupa blada. Z takim składem nie wazne jaki trener przyjdzie, trzeba w zimowym okienku transferowym kupić jakiś pożądnych graczy. Widać ze Kuźba coraz lepiej gra, Gołoś, dobrze na początku a później coraz gorzej, w drugiej połowie prawie niewidoczny. Jak jest Sobolewski to widać, że gra jest w miare poukładana. Dudka bardzo słaby mecz zagrał, dużo strat przegranych pojedynków (szkoda, że nie strzelił z tego wslizgu). W ogóle to już chyba powinniśmy sie przyzwyczaić do podać typu : Kłos do Baszcza na ... aut :?. Penksa coś walczył, ale takto też nie najlepiej. Brożek nieźle zagrał, można powiedzieć że na swoim optymalnym poziomie. A co do powrótu Mijailovica, :lol:, ma nowy trick :lol:, zobaczymy jak więcej pogra. Sędzia ślepy, bo karny powinien być jak ktoś z Amiki (chyba z 13 :P) faulował Brożka :evil:. Wisła nie umiała znaleźć sposobu na dobre zagęszczanie pola przez gości.
cloner pisze:cieszy jedynie frekwencja na meczu - ok. 13 tysiecy ludzi
Napewno, mimo nie za dobrej pogody kibice coraz chętniej przychodzą na mecze Wisły, oby tak dalej :D
futbolowa pisze:teraz tylko liczę na porażkę Wisły z Cracovią...
...nie ma na co liczyć :wink:, wątpie żeby w derbach była jakaś niespodzianka, Wisła nie ma innego wyjścia jak wygrać, i pewnie tak będzie :twisted:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 paź 2005, 21:57

mlody_10 pisze:...nie ma na co liczyć Wink, wątpie żeby w derbach była jakaś niespodzianka, Wisła nie ma innego wyjścia jak wygrać, i pewnie tak będzie Twisted Evil
Jakie nie ma? :P
Wierzę w klub, któremu kibicuję :D ;)

A co do Gołosia się nie zgodzę. Mnie się w drugiej połowie podobał, co zresztą potwierdziły statystyki.
Jeszcze całkiem ładnie zagrał Stolarczyk. Wszędzie było go pełno...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 paź 2005, 22:14

Brawo PZPN, brawo PZPN, brawo, brawo PZPN. :brawo:
Dzisiaj sędzia przerwał mecz. Jak wiadomo PZPN uruchomił akcję, w której ma walczyć ze wszystkimi rasistami, homofobami, wulgaryzmami, ufolami, terrorystami,pingwinami i huliganami. Ogólnie z kibicami, którzy ośmielili się oglądać mecz na żywo nie przed telewizorem. W związku tym, kiedy treści urągające zasadom opracowanym przez specjalistów pojawią się na transparencie/ fladze, sędzia ma obowiązek przerwać mecz i wznowić go dopiero wtedy gdy transparent/flaga zostanie zdjęta. Dzisiaj odnieśli kolejne zwycięstwo. Transparent obrażający uczucia religijne większości Polaków został zdjęty, a mecz mógł toczyć się w przyjaznej atmosferze, bez nienawistnych akcentów.

A trasparent znalazłem, wyglądał tak:
Obrazek
Jestem ciekaw, kiedy przyjdzie pora na prawdziwy hardkor- krzyż celtycki :lol:. Chyba nas z ligi za to wyrzucą...
Krązą słuchy, że PZPN planuje kolejne działania wymierzone w huliganów. Po okrzykach "jebać PZPN" zostanie przyznany walkower dla gości i kara dla klubu.

Swoją drogą ostatnio PZPN ujawnił najbardziej bezpieczne i niebezpieczne stadiony w Polsce. Wygrała Pogoń Szczecin, ale Wisła dzielnie próbowała gonić. Brakło tylko 4 incydentów, których Pogoń miała aż 58. Pod uwagę brano takie zagrozenia dla postronnych widzów jak: "sędzia weź sznur", "jebać sędziego", "sędzia huj". Ofiar śmiertelnych na szczęście brak. Najbardziej niebezpiecznym stadionem drugiej ligi została estadio la Korona Kielce, po czym wręczono im nagrodę Fair Play za najbardziej bezpieczny stadion w Polsce.

Ludzie, leczcie się.

Poza tym pozdrowienia dla Legii, która już dostaje świra i swoich bije ( na pewno to pomoze). Mimo to moim zdaniem słusznie został wywieszony, pomimo pewnych hmmm 'zwyrodnień', które narastają wokół sprawy.
Obrazek

Co do meczu tradycyjnie już nie chce mi się pisać za wiele, ale jedno mnie zadziwa. Są ludzie, którym bardziej zależy na gorszych występach mistrza równie bardzo co na dobrych swojej drużyny. Przykładem jest Futbolowa, która często odwiedza ten temat, by napisać, jaka szkoda, że przeciwnicy nie wykorzystali sytuacji :lol:. Trochę mnie to śmieszy, szczególnie, że chyba nie napisała ani słowa w popularnym temacie "Cracovia Kraków", tylko 'tak przy okazji' :P. Jest jeszcze cloner, któy bawi się w proroka, twierdzi, nie podając żadnego uzasadnienia, że Wisła zdobędzie dwa punkty w dwóch meczach (została jeszcze Cracovia i mu się sprawdzi pewnie), a już dzisiaj triumfuje jakby wygrał w totka :lol:. Rzecz w tym, że mozesz przewidywać co chcesz, nie bronię, tylko zakwestionowałem wcześniej sposób twojego typowania, w którym nie ujawiasz żadnych powodów dla których taki wynik przwidujesz, ale jesteś tak pewien jak Tusk prezydentury...

Aha, mam nadzieję, że nawet Cupiał zauważył po tym i wcześniejszych meczach, że klasowy napastnik jest po prostu konieczny. Najlepiej jakby to był właśnie Kumbarov, ale gruncie rzeczy chodzi o to, ze trzeba ta pozycje wzmocnić za godziwe pieniądze, inaczej obudzimy się pod koniec sezonu z ręką w nocniku, bez majstra, niezdolni pograć nawet w PUEFA. A w dzisiejszych czasach to wizja dość apokaliptyczna ;). Spotkanie było stosunkowo przyjemne, duza przewaga, była poprzeczka, słupek; krótko mówiąc mecz do wygrania, brakło szczęścia, ale zawsze ciężko grało się z Kuchenkami. Rok temu Kłos w końcówce zapewnił zwycięstwo, z tego co pamiętam... Więc jednego pożeracza punktów mamy już za sobą, przed nami wyjazd do Zabrza, gdzie supernova już się wypaliła ;) i może Wiślacy zaczną wierzyć w siebie, bo to jedyne co mogą sami obecnie... Poza tym znowu zaczynany z mocnego uderzenia, by się wypalić po pół godziny. Coś z psychiką albo kondycją jest nie tak :/.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8738
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 paź 2005, 22:22

No wreszcie porzadny post dzisiaj przeczytalem :)
wielkie dzieki piwus :)
reszta postow, musze przyznac byla niskich lotow :)
Ty opisales pokrotko zachowanie kibicow, zachowanie PZPN'u, flagi jakie wywieszaja kibice :)

wielkie dzieki dla kibicow za wsparcie protestu :)
(oczywiscie nie popieram tych chuliganow co bili swoich - TYLKO SZMATA BIJE BRATA :!: )

co do mojego typowania - nigdy nie ujawniam argumentow, bo wtedy inni by tez mogli zatypowac tak samo :lol: a ja mam satysfakcje, gdy typuje inaczej niz wszyscy (czesto sie udaje trafic) :)
nigdy nie podaje powodow - bo takich oczywistych tez nie ma, po prostu - przeczucie :) intuicja :) itp.

fakt - przydalby sie Wam jakis napastnik, choc Kuzba zly nie jest, ale ... jest luka po Zurawskim i Frankowskim :)

p.s. - mam nadzieje, ze zalegly mecz z Craxa zremisujecie :lol:

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”