---> Rap <--- - Strona 17

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 30 paź 2005, 17:36

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 30 paź 2005, 17:40

piotr88 pisze:2003 - właściwie nikt nie zasłużył ale proponuje Tede - Notes
NOtes?? żartujesz chyba, wiesz kto to wogóle jest Eis?? i jaką płytę wydał w 2003?
piotr88 pisze:ZIP squad
ZIP skład jak już coś.
piotr88 pisze:Molesta-Może nie są legendą

Gdyby nie oni to nie wiedziałbyś co to jest uliczny rap. Legendą będą jak każdy z nich odejdzie z tego świata. Każdy z nich jest w czołówce polskich mc's. Bardziej zasłużeni dla polskiej sceny rapowej niż paktofonika.
piotr88 pisze:2005 - POE - Szum rodzi hałas
POczekaj na solówki Mes'a i Pele'go to zmienisz zdanie

A poza tym gdzie w tej twojej śmieszniej dyskografi są pozostałe 2 płyty Molesty?? Te 2 płyty biją na głowę wszystkie pozostałe przez Ciebie wymienione.

Napisz, że to są najlepsze płyty wg Ciebie, bo ktoś naprawdę weźmie to na poważnie.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 30 paź 2005, 19:27

Więc jeżeli chodzi o mnie to:
MOLESTA I ZIP SKŁAD- chyba nie musze nic pisać...
teraz alfabetycznie:
Afrokolektyw- za to że to od nich zaczęła sie moja fascynacja polskim rapem, niektórzy mogą sie sprzeczać czy to jest najprawdziwszy rap..:) ale dla mnie na pewno ich utwory mają dużo z nim wspólnego "...MORAŁ-czy przystoi imponować byle komu?..."
Eldo- za całokształt tego co zrobił i niewątpliwie jeszcze zrobi..."...to jak wyglądam jest nieważne, ważna jest mądrość ..."
Endefis & Fenomen- za świetne lirycznie teksty, skłaniające do przemyśleń.. "...sam kowalem swego losu, staram sie jak moge by uniknąć kłopotów...", "...nie chce świata naprawiać..."
Flexxip-za Tego Typa :-) "...odbiorcą tego listu jesteś Ty czyli ja..."
Kaliber 44- za ogół- a w szczególności za rozwój psychorapu!"...my wszyscy jesteśmy z tej samej gliny!..."
O.S.T.R- za nawijke i piękne bity "...ta planeta jest nasza, czyli moja,Twoja,wszystkich, nie przeraża mnie widok czarnej terrorystki..."
Paktofonika- za Magika ["], "Kinematografię" i "Archiwum Kinematografii" "...łapie chwile ulotne jak ulotka, ulotne chwile łapią jak fotka..."
Peja- za teksty... "...musisz spróbować wybrac właściwą drogę..."
Pezet- przekaz i tyle :-) "Pezet to zwykły chłystek, to piskle wśród orłów, nie walcze z błyskiem istnień- za dużo tu sztormów..."
Pono- proste że przekaz "...uważaj co mówisz bo dzieciak słucha, to dla niego droga ma być a nie muka..."
Vienio i Pele- KLASYK!!!! wymieniłem Moleste ale oni osobno tez muszą być :) za Autentyki 1,2,3 całe "Iść swoją drogą" no i jeden z nowszych tekstów- "...czasem szukając wrażeń możemy dotknąć dna, ilu z nas to wie, ilu z nas to zna..."
W Wyjątkowych Okolicznościach- texty... "...desiderata- forma duszy leku..."

Oczywiście te przytoczone texty danych wykonawców to tylko mała część ich dobrych kawałków...te to akurat moje ulubione...

JESZCZE zapomniałem :P o GRZ-cie ...Kurde mieszkałem w mieście z którego pochodzi i zapomniałem...nawijka szczera aż do bólu i kawałek nagrany razem z Pono "...pomyśl co byś zrobił gdybyś znowu sie narodził-co?-ile byś zmienił gdybyś jeszcze raz to przeżył?-ile?..."
Ostatnio zmieniony 30 paź 2005, 22:51 przez MaWiK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 30 paź 2005, 19:45

Z tego wszystkiego (co tu podałeś) najbardziej rozp... Praktik, Mes i Pezet. Ot cała prawda :wink:
pozdr.

Awatar użytkownika
RauL
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RauL » 30 paź 2005, 20:13

Jest kilku ludzi, których naprawdę przekaz dochodzi...
Dla mnie szczególni to: Sokół, Pezet, O.S.T.R., Eldo, PIH, Małolat i jest jeszcze kilku prawdziwych chociażby Pele, Vienio czy Pono

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 30 paź 2005, 23:49

t_JB pisze:Z tego wszystkiego (co tu podałeś) najbardziej rozp... Praktik, Mes i Pezet. Ot cała prawda :wink:
pozdr.
A mi się diss podoba. Nie wiem, czy słyszałeś dissa Piha na Pe ( dla mnie żałosny na maksa ) :wink:
A tak jeszcze dam coś ciekawego:

Ten_Typ_Mes-Alkopoligamia_Zapiski_Typa-(Special_Ed.)-2CD-PL-2005-41ST
ftp://84.246.42.61/ / . tag . /[~~~~tu``jest~~~~]/Ten_Typ_Mes-Alkopoligamia_Zapiski_Typa-(Special_Ed.)-2CD-PL-2005-41ST/

Zipera - Patriota(coś starszego)
http://www.megaupload.com/?d=23WFX31B

Hemp Gru - To Jest To
http://spox.org/~fazi/najt/mp3/Hemp%20G ... t%20To.mp3

Obie Trice - Lady ft. Eminem
http://rapidshare.de/files/5257747/Lady.rar.html

Dr.Dre- Bang Bang !!!
http://rapidshare.de/files/5262602/Bang_bang.rar.html

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 paź 2005, 0:32

Loczek pisze: A mi się diss podoba. Nie wiem, czy słyszałeś dissa Piha na Pe ( dla mnie żałosny na maksa ) :wink:
l

Zalosny to jest Pe. jego tekst byl tragiczny nie mowiac o panczach. jedynie bit spoxa jest dobry w innym przypadku utwor ten bylby na poziomie dissow messeya :lol:
Pe bedzie mial szczescie jezeli PiH mu nie odpowie choc moze namowia go do tego ziomki ktorych w swoim wersie urazil Pe a mianowicie Pyskaty i reszta skazanych.
Wiele osob nie wie ale Pe w prywatnym zyciu jest strasznym lamusem i <cenzura> typkiem. Zobacz ze diss Piha jest dosadny czego nie mozna powiedziec o riposcie Pe.

staniu
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: staniu » 31 paź 2005, 9:20

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 31 paź 2005, 9:33

no nie wiem, dla mnie żałosny jest PiH w tym dissie, bo te jego teksty ... a zresztą, sami zobaczcie - http://www.pcmaniak.com.pl/download.php ... ck&id=2260 . Oczywiście nie chcę bronić Pe, bo ogólnie za nim nie przepadam, niemniej jednak moim zdaniem bardziej się postarał.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 lis 2005, 10:26

http://www.megaupload.com/?d=254GEEVV Odpowiedz PeIHa na dissa Pe.

Nie ma co Pe zostal zmiazdzny :D
Jego kolejny diss jest swietny,potrafi udane metafory podbic przeklenstwami czego jego przeciwnik nie umie.
Rowniez odpowiedzial na argumenty Pe i dodal mnostwo swoich na ktore i tak Pe nie odpowie bo jak? Znow walnie jakies farmazony i wykaze sie brakiem inteligencji. Juz pierwszy diss byll nokautem dla Pe a drugi to juz lireczne KO.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 01 lis 2005, 11:09

a slyszeliscie dis na PiHa od jakiegos bialorusina kunmpla PE? nie ma jak rap po rosyjsku

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 01 lis 2005, 11:37

i tak PiH RULEZ! Duże Pe przy nim jest jak mAŁE pE :-) PiH Wymiata ze swoim 2-gim dissem..

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 01 lis 2005, 18:08

Bienias pisze:http://www.megaupload.com/?d=254GEEVV Odpowiedz PeIHa na dissa Pe.

Nie ma co Pe zostal zmiazdzny :D
Jego kolejny diss jest swietny,potrafi udane metafory podbic przeklenstwami czego jego przeciwnik nie umie.
Rowniez odpowiedzial na argumenty Pe i dodal mnostwo swoich na ktore i tak Pe nie odpowie bo jak? Znow walnie jakies farmazony i wykaze sie brakiem inteligencji. Juz pierwszy diss byll nokautem dla Pe a drugi to juz lireczne KO.

Fatalny transfer, moze jakiegos upa macie lepszego ? a propos, macie jakies jeszcze dissy procz Pe i PiHa?

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 02 lis 2005, 13:07

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lis 2005, 14:28

Chlopaki sie dissuja tak jak trzeba, szkoda tylko ze Pih nie ma godnego przeciwnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”