Gry... - Strona 335

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 25 paź 2019, 3:16

Bebej pisze:
19 paź 2019, 20:30
Dlatego nawet nie dokonczylem 1 sezonu w karierze
Co dokładniej nie "grało" w karierze :?:
Kesz pisze:
19 paź 2019, 18:13
Nie wiem wy też macie takie wrażenia z FIFA 20, że ta gra jest spierdolona po całości?

Odbiory piłki w tej grze równają się bardzo często z faulem, sędziowie za byle wejście dają żółte kartki.
Bardzo powolne animacje zawodników
Bardzo słabo funkcjonuje mechanika strzałów sytuacyjnych
Bramkarze potrafią wyciągać niemal każdy strzał z dowolnej odległości ale nie potrafią złapać piłki w ręce przy prostym dośrodkowaniu
Hitbox przecinania podania czy odbioru piłki jest ogromny, zawodnik jaki często nie ma opcji by przechwycić podanie nagle zamienia się w inspektora gadżeta i je przejmuje
Fatalne działanie SI przy podaniach i zmianie zawodnika. Ile razy traciłem piłki przez zły zamysł SI co do podania to nie zliczę, podobnie jak zmiana zawodnika gdzie o dziwo SI nie przełącza mi od razu na gracza jaki jest najbliżej przeciwnika.
Nie opanowałeś jockey'a, nie graj, bo w tej wersji FIFA tego typu obrona jest zwyczajnie OP, nagle każdy zawodnik może być Van Dijkiem.
Debilne sytuacje w grze, gdzie przeciwnik miał rzut rożny, mój bramkarz wyszedł do piąstkowania, wybił piłkę a sędzia odgwizdał rzut karny gdzie po pierwsze, bramkarz w polu karnym jest nietykalny a po drugie nawet jak było przewinienie, to przecież ja nie mam wpływu na działania bramkarza, więc nawet nie miałem nic tu do powiedzenia by zapobiec takiej sytuacji.

Znalazło by się więcej. Ta gra z każdym jej odpaleniem mnie odrzuca od siebie. Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucia?
To wszystko prawda co napisałeś. Ten tryb zupełnie nie wciąga. Jest z roku na rok coraz gorzej. Coraz więcej ikon. Coraz więcej bezsensownych kart. W tą stronę to będzie szło bo FIFA Points się lepiej sprzedają. Ten gameplay jest zrobiony pod FIFA Points. Przez obecny tryb kariery cierpią nawet gracze offline dostając zepsuty tryb kariery z wiadomych powodów.

Czy warto spędzać dużo czasu na FUT :?: Oczywiście, że NIE. Nawet Dommanu który ma jakiegoś deal z EA przed premierą nagrał fajny filmik na ten temat. IMO w punkt mocno.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 25 paź 2019, 8:16

Slim91 pisze:
25 paź 2019, 3:16
Bebej pisze:
19 paź 2019, 20:30
Dlatego nawet nie dokonczylem 1 sezonu w karierze
Co dokładniej nie "grało" w karierze :?:
Kesz pisze:
19 paź 2019, 18:13
Nie wiem wy też macie takie wrażenia z FIFA 20, że ta gra jest spierdolona po całości?

Odbiory piłki w tej grze równają się bardzo często z faulem, sędziowie za byle wejście dają żółte kartki.
Bardzo powolne animacje zawodników
Bardzo słabo funkcjonuje mechanika strzałów sytuacyjnych
Bramkarze potrafią wyciągać niemal każdy strzał z dowolnej odległości ale nie potrafią złapać piłki w ręce przy prostym dośrodkowaniu
Hitbox przecinania podania czy odbioru piłki jest ogromny, zawodnik jaki często nie ma opcji by przechwycić podanie nagle zamienia się w inspektora gadżeta i je przejmuje
Fatalne działanie SI przy podaniach i zmianie zawodnika. Ile razy traciłem piłki przez zły zamysł SI co do podania to nie zliczę, podobnie jak zmiana zawodnika gdzie o dziwo SI nie przełącza mi od razu na gracza jaki jest najbliżej przeciwnika.
Nie opanowałeś jockey'a, nie graj, bo w tej wersji FIFA tego typu obrona jest zwyczajnie OP, nagle każdy zawodnik może być Van Dijkiem.
Debilne sytuacje w grze, gdzie przeciwnik miał rzut rożny, mój bramkarz wyszedł do piąstkowania, wybił piłkę a sędzia odgwizdał rzut karny gdzie po pierwsze, bramkarz w polu karnym jest nietykalny a po drugie nawet jak było przewinienie, to przecież ja nie mam wpływu na działania bramkarza, więc nawet nie miałem nic tu do powiedzenia by zapobiec takiej sytuacji.

Znalazło by się więcej. Ta gra z każdym jej odpaleniem mnie odrzuca od siebie. Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucia?
To wszystko prawda co napisałeś. Ten tryb zupełnie nie wciąga. Jest z roku na rok coraz gorzej. Coraz więcej ikon. Coraz więcej bezsensownych kart. W tą stronę to będzie szło bo FIFA Points się lepiej sprzedają. Ten gameplay jest zrobiony pod FIFA Points. Przez obecny tryb kariery cierpią nawet gracze offline dostając zepsuty tryb kariery z wiadomych powodów.

Czy warto spędzać dużo czasu na FUT :?: Oczywiście, że NIE. Nawet Dommanu który ma jakiegoś deal z EA przed premierą nagrał fajny filmik na ten temat. IMO w punkt mocno.
Czy warto spędzać dużo czasu na FUT ? NIE - Jaki czas spędzony przy FUT to dla Ciebie dużo? Ja gram w to chyba od 4-5 lat i maksymalnie gram 5 meczy dziennie. W ligę weekendowa zagrałem może 5 czy 6 razy. Nie kumam jak ktoś umie rozegrać 30 meczy w trzy dni co tydzień, przecież ja psychicznie bym nie wytrzymał a co dopiero mój pad.

A co do „bezsensownych” kart to mi akurat różne karty się podobaja, nie ma Non stop tych samych składów jak to było w poprzednich starszych fifach, jest urozmaicenie i to mi się podoba.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 25 paź 2019, 8:34

Ogólnie cały gameplay. W fifa 19 trochę pograłem, w 20 doszedłem do 15 meczu, aż zainstalowałem demo Pesa. Przecież ten pingpong w ogóle nie ma startu. Tyle można poczytać o tej wojence tych 2 gier, że licencje, tryby itp. Ale jak odpalałem kolejny mecz kariery to bardziej z nudów w wolnej chwili, a nieraz symulacje puszczałem jak miałem grać z jakimiś łakami. Ta gra jest tak przewidywalna, ze głowa mała. Gdyby Japońce mieli taki budżet jak EA to dawno wątpliwości, w którą grać byłyby rozwiane. Dodam, że pisze to z perspektywy amatora tych gier, a nie jakiegoś maniaka.
Tak jeszcze w woli wyjaśnienia, w porównania grafiki, odwzorowania twarzy, ruchów, te gry dzielą lata świetlne i to przy takiej kasie, marketingu i boomu jaka jest ładowana od EA.
A jak masz PS to wgrywasz sobie nakładkę i masz wszystkie drużyny nazwy, herby, co tylko chcesz. Ja niestety ze względu, że syn chciał w forze grać muszę się bujać z tym co jest bo xbox nie pozwala grzebać w plikach.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 paź 2019, 8:47

5 meczów codziennie w FUT to niewiele? Dodać do tego zabawy w handlowanie i daje to sporo czasu, dlatego ja tego trybu nigdy nie ograłem, po prostu zbyt czasochłonny jak na fife.

Zreszta czytam recenzje i widzę, ze odpuszczenie zakupu w tym roku było niegłupią decyzją. Jestem z siebie dumny:p

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 25 paź 2019, 8:51

Na kilka lat powinieneś sobie odpuścić.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 25 paź 2019, 9:03

piotrcies pisze:
25 paź 2019, 8:47
meczów codziennie w FUT to niewiele? Dodać do tego zabawy w handlowanie i daje to sporo czasu, dlatego ja tego trybu nigdy nie ograłem, po prostu zbyt czasochłonny jak na fife.
zgaduje, że większość graczy ogrywa to w nocy/późnymi wieczorami.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8402

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 paź 2019, 9:05

Delpiero14 pisze:
25 paź 2019, 9:03
zgaduje, że większość graczy ogrywa to w nocy/późnymi wieczorami.
pewnie tak, ale to i tak 5x15 minut daje prawie 1,5 godziny dziennie, do tego wszystkie licytacje, kupno kart kondycji, kontraktów itd. Zwłaszcza to pilnowanie rynku jest czasochłonne.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 25 paź 2019, 9:16

Tym co przyciąga do FUT jest budowanie składu, zaczynasz ze startowymi zawodnikami i sobie stopniowo polepszasz skład czy to z paczek czy rynku transferowego. Jednak czytałem opinie, że ceny są śmiesznie małe, że graczy z overall 83-85 można kupić za parę tysięcy, gracze z overall 85-88 do kupienia od 15-20 tys a ceny najsławniejszych graczy i teoretycznie najlepszych dopiero podchodzą od kilkuset tysięcy do kilku milionów, gdzie przykładowo Griezmann kosztuje 350 tys a Mbappe kosztuje ponad milion a za ikonę Ronaldo zapłacisz ponad 6 mln. Więc wypada Ci taki Ronaldo na starcie, sprzedajesz i gościa masz możliwość zrobienia all star team na starcie.
W każdym razie zrobienie zespołu z średnią oceny 84-85 jest właściwie bezproblemowe.

Jednak mimo, że tak to wygląda, to jednak składanie zespołu lub kilku składów akurat jest dość wciągające, zwłaszcza jak masz dusze kolekcjonera i chcesz gdzieś mieć tych wartościowych zawodników i robić upgrade zespołu.

Sam gameplay FIFA 20 mnie odpycha, nie wiem na ile jestem słaby w tą grę a na ile to jednak wina jej mechanik, bo dość problematyczne jest dla mnie korzystanie z sztuczek czy różnego rodzaju strzałów i nie stosuje tego zbyt wiele w meczu ograniczając się do normalnego rozgrywania i bez kombinowania.

Wykonuje zadania zw. z budowaniem składu, są to swego rodzaju puzzle gdzie składasz zespół na określonych zasadach i w nagrodę dostajesz paczki kart, specjalnych zawodników czy inne rzeczy.

Więc sobie to robię, otwieram paczki, gdzieś tam zacieszam jak wypadnie coś dobrego chociaż do tej pory miałem dwa trafienia jakiś bardziej wartościowych graczy i był to Griezmann oraz Alisson Becker z czego kasę z Griezmanna zmarnowałem na paczki eventu Halloween których nie polecam bo jest to kolejne parcie na kase EA i trafienie tam czegoś dobrego wiąże się z cudem, streamerzy otwierali po 50 czy 100 paczek i wyciągali 1-2 wartościowych graczy i to dalekich od poziomu Mbappe czy Neymara.

Budowanie składu w FUT to najciekawsze co ten tryb oferuje.

Ja osobiście powoli FIFA 20 odpuszczam, jak mówię, wchodze w FUT aby zrobić kilka zadań, pobawić się w budowanie składów, pograć squad battles z AI i może zagram jakiś mecz online, ale ten element jest najbardziej frustrujący, bo cały czas mam wrażenie, że bardziej się zmagam z gameplayem tej gry niż z przeciwnikiem. W każdym razie, straciłem gdzieś tam zapał do tej gry.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 paź 2019, 2:31

Kesz pisze:
25 paź 2019, 9:16
z czego kasę z Griezmanna zmarnowałem na paczki eventu Halloween
xD

Sorry, ale nie mogłem.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 26 paź 2019, 21:28

Slim91 pisze:
26 paź 2019, 2:31
Kesz pisze:
25 paź 2019, 9:16
z czego kasę z Griezmanna zmarnowałem na paczki eventu Halloween
xD

Sorry, ale nie mogłem.
Cóż ;) może przesadziłem, za Griezmanna dostałem 350k a na paczki wydałem jakieś 200k
Ale ogólnie miałem całkiem wywalone, nawet się nie przejąłem po tym, że nic nie dostałem. W sumie nie mam do tej gry jakiegoś tryhardowego nastawienia, więc co tam... Teraz może o tyle mogę żałować, że w sumie mogłem go zostawić sobie i gdzieś pod niego powoli budować sobie skład, bo trochę uzależniłem się od ligi francuskiej od której zacząłem i jakoś trudno mi idzie przebudować zespół na coś co daje więcej możliwości.

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 26 paź 2019, 23:24

A ktoś ma może PS2 i gra lub grał w jakiś ciekawy tytuł?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 paź 2019, 2:52

Swego czasu jak miałem ps2 to świetnie bawiłem się grając w Ojca Chrzestnego. Do tego Scarface, The Warriors, Def Jam Fight for NY. Zapewne o czymś zapomniałem, ale ogólnie to są chyba gry które na ps2 podobały mi się kiedyś najbardziej.

edit no i jeszcze Hitman Blood Money, zdecydowanie najlepsza część całej serii i jedna z najlepszych gier w jaką grałem.

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 27 paź 2019, 23:04

To mi przypomniałeś, że miałem zrypaną wersje Mafii na PC i teraz warto ją przejść na PS2.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 28 paź 2019, 12:29

Orientuje sie ktos czy w trybie myclub w pesie menagera bedzie mozna kupic za gp czy tylko za coinsy? Bo narazie pojawia mi sie tylko ta 2 opcja.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 paź 2019, 17:44

W listopadowym PS Plus Nioh i Outlast 2, co sądzicie? Drugiego tytułu nie znam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”