Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 10 lis 2019, 19:54
ryba_82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 lis 2019, 20:18
Magnum
ryba_82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 10 lis 2019, 20:57
h1893230
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 10 lis 2019, 21:01
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 10 lis 2019, 21:07
h1893230
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 lis 2019, 21:34
Przecież to ewidentny faul. Ręka pracuje, przeciwnik przy piłce.dla mnie to nie jest faul, wymuszenie, poczul reke na plecach i zrobil fikołka.
a to nie jest tak, że tutaj sędzia dał przywilej korzyści skoro nie dał karnego.otoz nowe przepisy mowia dosc wyraznie: nie mozna uznac gola jesli w trakcie akcji bramkowej pilkarz druzyny atakujacej dotknal pilke reka.
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 10 lis 2019, 21:48
h1893230
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bakan » 11 lis 2019, 13:14
Bakan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 11 lis 2019, 22:01
ryba_82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 lis 2019, 23:53
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 12 lis 2019, 0:04
Kilka słów wyjaśnienia. W przypadku ewidentnego wała VAR może sprawdzić praktycznie każdą sytuację. Jeżeli sędzia nie zauważy czegoś, wówczas VAR ma duże możliwości interwencji. W przypadku, kiedy arbiter główny widział całe zdarzenie i odgwizdał przewinienie, wówczas VAR może tylko potwierdzić czy kontakt/ zagranie ręką miały miejsce, bo interpretacji dokonał już sędzia na boisku.ryba_82 pisze: ↑11 lis 2019, 22:01Mi tam się wydaje, że VAR wprowadzono między innymi po to by dostrzegać sytuacje których arbiter nie jest w stanie dostrzec podczas meczu i wyeliminować do minimum kontrowersje. Teraz czytam, że VAR może sprawdzić tylko to czy owo. To po [ch**] ten cały VAR? Po kiego wała to coś istnieje jak nie może zweryfikować ewidentnego wała? I nie pije tutaj główne do kontrowersji z wczoraj a ogólnie, bo już po raz kolejny czytam, że pod względem VAR jest wszystko okay, bo on tego nie sprawdza a w rzeczywistości jest jeden wielki druk.
źródło: http://static-3eb8.kxcdn.com/documents/ ... lePage.pdfHandling the ball
It is an offence if a player:
• gains possession/control of the ball after it has touched their hand/arm
and then:
• scores in the opponents’ goal
• creates a goal-scoring opportunity
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 12 lis 2019, 1:08
powiedz to sedziemu rogowskiemu
jednym slowem: ANALIZA DOKLADNIE TAKA SAMA JAK MOJA."Zgodnie z „Przepisami Gry”, rękę Silvy należało uznać za przewinienie i podyktować rzut wolny bezpośredni. W wyniku tego zagrania powstała szansa na zdobycie bramki – w tym przypadku był to nawet rzut karny, a zatem bezdyskusyjna szansa na gola – tłumaczył na łamach portalu Prawda Futbolu arbiter. – Nie ma tutaj znaczenia, że ręka ta była przypadkowa.
Dlaczego zatem bramka Fabinho została uznana i nie wznowiono gry rzutem wolnym dla Liverpoolu z ich pola karnego? Jest to bardzo dobre pytanie, na które nie jestem w stanie jednoznacznie odpowiedzieć – pisał w swojej analizie. – Wydaje mi się, że VAR mógł stwierdzić, że zagranie obrońcy The Reds nie było ewidentne – nie nastąpiło, dlatego zaistniała korzyść, po której padła bramka. Z jednej strony decyzja ta wydaje się zatem słuszna, a z drugiej pozostawia niedosyt. Wydaje mi się jednak, że w tej bardzo trudnej, jak i niewdzięcznej sytuacji, najbardziej sprawiedliwym rozwiązaniem byłoby tutaj nie uznanie bramki i podyktowanie rzutu wolnego bezpośredniego za rękę Bernardo Silvy."
h1893230

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 lis 2019, 1:29
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 lis 2019, 7:00
Magnum
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio