Jakby zarobki rosły, a inflacja stała to by było zajebiście ale co Ci po wzroście zarobków i inflacji jednocześnie? Gdzie tu jakikolwiek plus?

Sesto Elemento
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 15 lis 2019, 12:01
A powiedz kiedy w Polsce inflacji nie było i kiedy w Polsce płace rosły jak w ostatnich latach.
Jestem w stanie stwierdzić, że kłamała w takim przypadku ja to mówisz.Sesto Elemento pisze: ↑15 lis 2019, 11:32Czyli nie jesteś w stanie stwierdzić, że obecna władza kłamała co do wzrostu podatków bo kłamała skoro mówią, że nie będą tego robić, a to robią.
Kojiro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 15 lis 2019, 12:02
Sporo ludzi już sie jara na myśl o wzroscie płacy minimalnej przecież. Gdzie nie pogadasz tam słyszysz propsy za to że PiS podnosi pensje.Sesto Elemento pisze: ↑15 lis 2019, 11:57Jakby zarobki rosły, a inflacja stała to by było zajebiście ale co Ci po wzroście zarobków i inflacji jednocześnie? Gdzie tu jakikolwiek plus?
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2019, 12:08
No nie ma plusów. Pisałem że status quo moim zdaniem.
Od 2016 roku, czyli od momentu gdy PiS zaczął rządzić moje zarobki wzrosły o około 40%. Praca i obowiązki te same.Sesto Elemento pisze: ↑15 lis 2019, 11:32Ile dostałeś podwyżki dzięki tym reformom które wprowadził rząd i nie pytam się o 500+.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 lis 2019, 12:15
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 15 lis 2019, 12:19
Dziękuję
A o ile wzrosły ceny produktów które używasz na codzień? Chleb, ser, wędlina itd.
No pewnie, że tak bo to jest najprostszy sposób jak w kółko powtarzane "a za tych czy tamtych kradli tak samo".
Czyli osoba myśląca domyśli się, że rządzący sami sobie załatwili lepsze emerytury, a [ch**] ich obchodzi przedsiębiorca. Przecież w państwówkach kasy nigdy nie zabraknie. Ja zarabiam bardzo dobrze i nie piszę tego żeby się pochwalić ale w takim przypadku gorzej będzie mi walczyć o podwyżkę, a pamiętajmy, że nie ma oficjalnie kryzysu. Co będzie jak nagle globalna gospodarka się załamie?Na przykład dla prezydenta Andrzeja Dudy, który zarabia miesięcznie 20 399 zł brutto, zniesienie limitu oznacza obniżkę pensji o ok. 1500 zł. Gdy jednak osiągnie wiek emerytalny, ZUS wypłaci mu świadczenie w wysokości 34 tys. zł miesięcznie, zyska więc 7 tys. zł.
Sesto Elemento
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2019, 12:20
Przypuszczam, że też około 30-40%. Ale statystyk nie prowadzę.Sesto Elemento pisze: ↑15 lis 2019, 12:19A o ile wzrosły ceny produktów które używasz na codzień? Chleb, ser, wędlina itd.
cloner

Sesto Elemento
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2019, 12:22
A ktoś się cieszy?
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 15 lis 2019, 12:27
[k****] idziesz do przodu, rozwijasz się. Jak chcesz stać w jednym miejscu to ok status quo będzie Cię zadowalał. Myślałem, że jesteś bardziej ambitny. Ja mówię o tym, że skoro nasz gospodarka tak prężnie idzie do przodu to wraz z nią ludzie coraz lepiej zarabiają, mogą sobie na więcej pozwolić, a nie stać w miejscu jak pizdy. Bo co Ci po tym, że Ci pensję podniosą jak [ch**] z tej podwyżki zobaczysz bo zostawisz ją w markecie przez wyższe ceny produktów lub usług?
Sesto Elemento
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2019, 12:28
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 15 lis 2019, 12:33
Sesto Elemento
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2019, 12:36
cloner

Sesto Elemento
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2019, 12:44
Tutaj:
A ustaliliśmy, że skoro ceny idą w górę to stoimy w miejscu.
cloner
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio