Real Madryt (zbiorczy) - Strona 185

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 01 lis 2005, 23:46

revan pisze:A już na pewno nie można tego rozpatrywać w takich kwestiach, że ktoś kto dysponuje taką kiwką jest lepszy niż ten drugi-bez kiwki.

Tylko czy ja powiedzialem że Messi jest gorszy bo ma slabsza technike.

Futbol to widowisko i chyba lepiej ogląda sie graczy ktorzy czaruja jak Ronaldinho, C.Ronaldo, Ibrahimovic i wielu wielu innych, Robinho tez do nich nalezy choc narazie jego efektywnosc jest mala. Owszem kazdy rodzaj dryblingu jest na swoj posob piękny. Ale większość ludzi idzie oglądać widowisko, a nie drewniakow typu Rasiak. Moim zdaniem Messi ma slabsza technike od Robinho i chodzi mi tylkoi wylacznie o to.

revan pisze:Rozumiem, że według Ciebie wyznacznikiem świetnego dryblingu są przekładanki, rowerki i cholera wie co jeszcze
Nie. Źle rozumiesz.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 02 lis 2005, 0:04

Toudinho pisze:Tylko czy ja powiedzialem że Messi jest gorszy bo ma slabsza technike.

Tak wiec skoncz wasc wstydu oszczedz.

Messi slabszej techniki na pewno nie ma. Obydwaj sa zawodnikami na porownywalnym poziomie. Nieprawdopodobnie wysokim. A uszczypliwosc wszystkich barcelonissimo rowniez jest nie na miejscu. Powod? Leo mial szanse sie juz w Hiszpani zaaklimatyzowac. Robson przed transferem do Realu w Europie gral tylko raz na P.K.. To jest roznica i potrzeba czasu na to by moc obydwu porownac.

Teraz co do meczu, Real zagral slabo, ale mnie to wcale nie dziwi. Grali na trudnym terenie. Grali w mocno okrojonym skladzie bez kilku zawodnikow ktorych forma mocno podciaga ogolna forme zespolu. Szkoda tylko ze plaga kontuzji zaczela sie w momencie gdy Real ma na swej drodze kilku bardzo trudnych przeciwnikow. Nie dlugo GD. Oby Ronni, Garcia, Becks, Raul i Robinho nie wspominajac o Casillasie byli w wysokiej formie jakiej sa obecnie. Oby Guti na dluzej zadomowil sie w podstawowej 11stce. Oby Obrona mogla zagrac w najsilniejszym zestawieniu, wtedy bede w miare spokojny (cieszylbym sie gdyby z Diogo w skladzie).

Martwi tylko fakt iz do znamienitej formy doszedl "Kon", coz jakos sobie z nim poradza :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lis 2005, 0:23

Bonso pisze:, przecież wiadomo, że zawsze kibice Realu będą bronić swoich piłkarzy, a kibice Barcelony swoich

.
Nie prawda. Czytajac nawet to forum powinienes to zauwazyc chocby np VV

Smithu pisze:
T A uszczypliwosc wszystkich barcelonissimo rowniez jest nie na miejscu. Powod? Leo mial szanse sie juz w Hiszpani zaaklimatyzowac. Robson przed transferem do Realu w Europie gral tylko raz na P.K.. To jest roznica i potrzeba czasu na to by moc obydwu porownac.
Ogolnie rzecz biorac masz tu racje i razcej nie mozna sie z tona nie zgodzic.
Spieral bym sie z toba ewentualnie tych uszczypliwosci. Przypomne ci ze to kibice realu zaczeli wywyzszac robinho nawet nad Ronaldinho.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 02 lis 2005, 0:26

Bienias pisze:Przypomne ci ze to kibice realu zaczeli wywyzszac robinho nawet nad Ronaldinho.

Bierzesz pod uwage zdanie dzieciakow ktorzy naczytali sie onet.pl? Jezeli tak nie powinienes. A dyskusje z takim jak Tau... cos tam sa rowniez bez sensu. Jedynie prowadza do naglych atakow epileptyczno-smiechowych. Wracajac do poczatku to prasa i nie tylko hiszpanska zaczela tak a nie inaczej pisac o malym i chudym Cosminho, a wiadomo jak jest z ludzmi, latwo wierza, szczegolnie gdy nie zobacza. Robson ma umiejetnosci takie na poziomie "Konia" gdy byli w podobnym wieku ale obecnie porownac ich sie nie da, to wiedza wszyscy. Moze za kilka lat.

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 02 lis 2005, 0:53

Gratuluję Smithu za normalną opinię, bo jak sam widzisz masa dzieciaków na czele z róznymi Ringami czy Toudinhami psuje wam opinie niemiłosiernie i sprowadza do tego z czego zasłyneli kibice Realu w Polsce: z przeraźliwie niskiej średniej wiekowej.

Przynajmniej jestes chyba naprawde jedynym tutaj kibicem Realu, który nie bawi sie już zabawkami.
Co do meczu Realu, to jak zwykle najlepszy bramkarz Europy pokazał dlaczego jest najlepszy. Taktyka Luxe wybitnie nastawiona prodefensywnie, w gruncie rzeczy nie ma sie czemu dziwić, ważne dla Realu było zwycięstwo i zapewnienie awansu do 2 rundy LM jak najmniejszym nakładem sił, zwłaszcza przy tak uszczuplonej kadrze.
Magi Robinho w tym meczu na pewno nie było(chyba że dla dzieci typu Toudiunho), asysta dośc przypadkowa, bo właściwie była to asysta(błąd) bramkarza.

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 02 lis 2005, 8:00

Co do Waszej dyskusji na temat talentów Realu i Barcy to powiem krótko - są oni na podobnym poziomie pałkarsko, ale jeden pod jakimś względem jest lepszy od drugiego a drugi pod innym względem od pierwszego. Na razie gra Messi'ego wygląda lepiej niż Brazylijczyka, ale jak już wspomniał Smitu, Robinho chyba nie zdążył się jeszcze zaaklimatyzować.

Mecz nie zachwycił mnie pod względem piękności, lecz cieszy wygrana. Bardzo łatwo zdobyte gole przez Real, ustawiły spotkanie. Norwegowie stworzyli kilka sytuacji, ale to za mało, żeby myśleć przynajmniej o remisie.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 02 lis 2005, 11:16

welcome pisze:Gratuluję Smithu za normalną opinię, bo jak sam widzisz masa dzieciaków na czele z róznymi Ringami czy Toudinhami psuje wam opinie niemiłosiernie i sprowadza do tego z czego zasłyneli kibice Realu w Polsce: z przeraźliwie niskiej średniej wiekowej.

Niestety tak bywa. Ja tez mialem trudne poczatki, ale mozna by rzec ze wydoroslalem :lol:
welcome pisze:Przynajmniej jestes chyba naprawde jedynym tutaj kibicem Realu, który nie bawi sie już zabawkami.

No to oczywiste :roll: :wink:
welcome pisze:Co do meczu Realu, to jak zwykle najlepszy bramkarz Europy pokazał dlaczego jest najlepszy. Taktyka Luxe wybitnie nastawiona prodefensywnie, w gruncie rzeczy nie ma sie czemu dziwić, ważne dla Realu było zwycięstwo i zapewnienie awansu do 2 rundy LM jak najmniejszym nakładem sił, zwłaszcza przy tak uszczuplonej kadrze.

Fajnie ze zachaczyles o ten temat. Taktyka jezeli chodzi o mnie skuteczna jednak nie taka "krolewska" jak byc powinna. Nie ma kilku zawodnikow ale jakby nie bylo sa godni nastepcy. Poza tym w dalszym ciagu dziwi mnie ze de Luxe nie chce grac 4-3-3, przy takich zawodnikach jakich dysponuje, ten system nadawal by sie wysmienicie.

Liczy sie zwyciestwo i awans, wywalczony latwo, w przeciwienstwie do tego uzyskanego w zeszlym roku co cieszy.

Teraz zobaczymy ile bedzie trwala kolejna seria zwyciestw. Ostatnio skonczylo sie na 6 8) :twisted:

Casillas, coz wiadomo jak z nim jest. Najlepszy z najlepszych. Boski Iker :king:

Robinho we wczorajszym meczu? Chyba czy nie bylo magii? Mimo wszystko wydaje mi sie ze pierwsze czary juz zaczal pokazywac i nie tylko wczoraj. W Norwegii mimo bledow druzyny przeciwnej wlasnie dzieki niemu padly obydwie bramki. Do tego byl czesto faulowany (jak zawsze), stwarzal zagrozenie i byl bardzo aktywny wyroznil sie w calym meczu. Nie strzelil bramki, coz Real to armia a jak wiadomo cala armia potrafi ranic przeciwnika.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 02 lis 2005, 11:44

mnie cieszy fakt ze po meczu z saragossa, pilkarze beda mieli troche wiecej czasu zeby przygotowac sie do GD, poza oczywiscie tymi ktorzy zagraja w barazach w barwach Hiszpanii (raul, salgado, sergio ramos), teraz grali praktycznie co 3 dni i taki odpoczynek im sie przyda, a takze pozwoli wrocic do gry kontuzjowanym.

Roninho czy Messi? Czas pokaze, ale pewne jest ze nie mieli rownego startu bo Messi gra w Europie juz jakis czas, a poza tym wchodzi najczesciej z lawki, a Robinho dopiero sie aklimatyzuje i gra w pierwszym skladzie raczej z powodu kontuzji Ronaldo, wedlug planu mial wchodzic z lawki i poznawac realia hiszpanskiej pilki. Mysle jednak ze gra poprawnie:)

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 02 lis 2005, 11:52

boże skonczcie juz ten głupi spór Robinio czy Messi bo juz to sie załosne robi :!: i tak kazdy fan Realu bedzie za Robinio a fan Barcy za Messim i nic tego nie zmieni wiec poczekajmy do GD tam jak obydwaj zagrają bedzie ich mozna porównac :!:

po wczorajszym meczu widac ze pomoc Realu jest teraz najsłabszym ogniwem i jak nie wrócą kontuzjowani gracze to ciezko bedzie Realowi odzyskac taki spokój w srodku pola jak w tamtym sezonie :!: Nastepny mecz z Zaragosą powinni wygrac, ale wszystko moze sie zdazyc i ja bede liczył na niespodzianke :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 02 lis 2005, 12:18

zgadzam sie z luk 1208, pomoc nie prezentuje sie najlepiej (dobrze ze chociaz guti asystuje:D) zima powinno przyjsc 2 zawodnikow na lawke, ja chcialbym Alexa z fenerbahce :D

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 lis 2005, 13:03

zgadzam sie z luk 1208, pomoc nie prezentuje sie najlepiej (dobrze ze chociaz guti asystuje:D) zima powinno przyjsc 2 zawodnikow na lawke, ja chcialbym Alexa z fenerbahce

Szczerze mówiąc, to Woody też nie jest mocnym ogniwem póki co, a jak wyzdrowieją wszyscy kontuzjowani, to można myśleć o prawdziwym graniu.Macie rację, bo na ławce w meczu z Norwegami to ja tuz nie widziałem :wink:.Niestety to jest wada od kilku lat Realu, że gdy wypada ktoś ze składu, to nie ma kim go wymienić.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 02 lis 2005, 17:44

Real ma juz pewny awans do 1/8 Ligi Mistrzow, wiec mysle ze teraz powinien bardziej sie skoncentrowac na Primera Division.
Sa teraz na trzecim miejscu i wyprzedza ich Barcelona o jeden punkt. Nastepny mecz zagraja na Santago Bernabeu z Realem Saragosa, czyli "krolem remisow". Na 10 meczy Saragossa zremisowala az 7 i sa na 14 miejscu w lidze. Real w tym sezonie nie zremisowal ani jednego meczu. Mam nadzieje ze uda sie im pokonac "Aragoneses".

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 02 lis 2005, 21:42

Coś jest nie tak. Helguera dołancza do kolejnych z grupki kontuzjowanych (Ronaldo,Zizou,Baptista,Gravesen) czyli jest już piątym graczem z urazem. Szpital się powiększa. Malo tego Ivan na 50% nie zagra w GD...Jest źle oby nie było kolejnych kontuzji.

Dziś w LM maly akcent Realu Madryt. Nasz wychowanek Portillo strzela gola dla Club Brugge, w ktorym grywa na zasadzie wypozyczenia.

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 02 lis 2005, 21:54

Bardzo mi się nie podoba sytuacja przed GD. Jak już wspomniał
Toudinho fala kontuzji poszerza się a jak wiadomo ławka Realu nie jest Królewska. Praktycznie same nieznane mi twarze :P

Co do formy jaką prezentuje dziś Barcelona też nie można być wielkim optymista przed Gran Derby.. no ale pożyjemy zobaczymy :)

Ave

sanchez7
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sanchez7 » 02 lis 2005, 23:00

Barca jak widać jest na topie ale Rejkard ma do dyspozycji wszystkich najważniejszych zawodników a Luxe nieam poł podstawowej "11" więc niema co porównywać teraz obu zespołów mijemy tylko nadzieje że przynajmniej zdecydowana większość graczy wyleczu się na GD! i ogramy Barcelone i tym meczem rozpoczniemy nadobre marsz po potrójnom korone pierwszy raz w historii naszego ukochango klubu!!! Hala Madrid!!!

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”