Manchester United (zbiorczy) - Strona 150

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 01 lis 2005, 19:14

Wiesz kama.... Liga angielska w przeciwieństwie do niemieckiej ma to do siebie, że jest bardzo silna. W lidze niemieckiej mimo potknięć bawarczyków np. z HSV i tak mistrzostwo jest zapewnione. Natomiast w Anglii chcąc myśleć o 1 miejscu nie można meczy przegrywać ani remisować. Co jednak nie zmienia faktu, że ManU słabo idzie a wielu piłkarzy i sztab szkoleniowy zasługuje na sporą obniżkę pensji...

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 01 lis 2005, 19:22

radekutd pisze:Liga angielska w przeciwieństwie do niemieckiej ma to do siebie, że jest bardzo silna
Tak liga angielska jest bardzo silna, ale niemieckiej słabą nazwać nie można.
radekutd pisze:W lidze niemieckiej mimo potknięć bawarczyków np. z HSV i tak mistrzostwo jest zapewnione
Nie nie, jeszcze nic nie jest pewne. Narazie to Bayern nie zapewnił sobie nawet utrzymania w Bundeslidze, bo teoretycznie moga wszystkie mecze do końca przegrać.
radekutd pisze:Natomiast w Anglii chcąc myśleć o 1 miejscu nie można meczy przegrywać ani remisować
Zapewniam Cię, że mozna. Jak narazie chyba tylko Arsenal zdobył mistrza bez żadnej porażki, ale przytrafiło się kilka remisów, a więc można.

Ale zauważyłem, że potrafisz już skrytykować zespół Manchesteru co jeszcze ze 2 miesiące temu było nie do pomyślenia

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 01 lis 2005, 19:26

radekutd pisze:Jutro w pojedynku Lille - Manchester United, kapitanem Czerwonych Diabłów będzie Ruud van Nistelrooy. Myślę, że można wnioskować, iż Rio Ferdinand zasiądzie na ławce rezerwowych. Czyżby szykowały się spore roszady w składzie :?: Sądzę, że być może zagramy taktyką 4-4-2.

Do jutrzejszego spotkania, które będziemy mogli obejrzeć na TVP :twisted: Czerwone Diabły przystąpią bez kontuzjowanych: Garry'ego Neville'a, Gabriela Heinze, Roya Keane'a, Ole Gunnara Solkjaera, Quintona Fortune'a :roll: i stojącego pod znakiem zapytania występu Luisa Saha. Za czerwoną kartke z ostatniego spotkania Champions League pauzować będzie Paul Scholes. Cieszy natomiast powrót po zawieszeniu za czerwoną kartkę w spotkaniu z Villareal, młodej gwiazdy United - Wayne'a Rooneya.
Zaskoczyło mnie pasowanie Ruuda kapitanem Czerwonych Diabłów w jutrzejszym spotkaniu z Lille. Choć na pewno Holender zasłużył sobie.

Co do rzekomego posadzenia na ławce Rio Ferdinanda, to nie sądzę, iż Fergie mógłby być do tego zdlony. amy problemy w obronie. Wrócił Brown, ale czy to nie za wcześnie by zagrał na pełnych obrotach? A wygrać musimy niewątpliwie. Bardsley, Brown, Silvestre, O'Shea to ustawienie którego się boję. Boję się, że tprzez to ustawienie moemy stracić bramkę. Ja wystawiłbym: Bardsley, Pique, Brown, Silvestre - o ile Brwon będzie w stanie zagrać, a sir Alex da szansę pokazania się młodemu Hiszpanowi.

No cóż wygląda na to, że mój ulubieniec Fletcher będzie musiał zagrać :D Cristiano, Fletcher, Smith, Park - tak prawdopodobnie będzie wyglądała linia pomocy (jeśli zagramy systemem 4-4-2). No chyba, że Queiroz wjdzie z pomysłem na wystawienie Richardsona na lewej flance, a przesunięciu parka do środka.

Mam również cichą nadzieję, że sir Alex Ferguson da szanśe Rossiemu. W końcu niech chłopak pokaże co potrafi.
Mam mieszane uczucia co do potyczki z Lille, w związku z wielkimi osłabieniami naszego zespołu. Do boju Diabły!! :twisted:

Awatar użytkownika
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: astyczek » 01 lis 2005, 19:26

Wiesz kama.... Liga angielska w przeciwieństwie do niemieckiej ma to do siebie, że jest bardzo silna. W lidze niemieckiej mimo potknięć bawarczyków np. z HSV i tak mistrzostwo jest zapewnione. Natomiast w Anglii chcąc myśleć o 1 miejscu nie można meczy przegrywać ani remisować. Co jednak nie zmienia faktu, że ManU słabo idzie a wielu piłkarzy i sztab szkoleniowy zasługuje na sporą obniżkę pensji...
Jestem w stanie przyjąć to, że l. angielska jest silniejsza od niemieckiej, ale to samo można powiedzieć o walce, o mistrzostwo. Spokojnie mogę powiedzieć - w lidze angielskiej mimo potknięć Chelsea np. z evertonem i tak mistrzostwo jest zapewnione.
W każdej lidze świata chcąc myśleć o 1 miejscu nie można meczy przegrywać ani remisować.

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 01 lis 2005, 19:33

widzicie to tak samo jak z naszymi wyborami.. Niby Tusk, niby Tusk, a jednak Kaczor. Tak samo ktos moze miec w lidze spora przewage by na 5 meczow przed koncem stracic wene i wszystko przegrac... tu wcale nie chodzi o lige

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 01 lis 2005, 19:36

[quote="kama_reda]Tak liga angielska jest bardzo silna, ale niemieckiej słabą nazwać nie można.[/quote]
Masz rację! Liga niemiecka zrobiła dość duży postęp, jesli chodzi o jakość. glądam bundeslige co tydzień. Sądzę, że jest bardziej wartościowa, ciekawsza i mocniejsza niż włoska. Stawiam ją również wyżej niż francuską. (mam nadzieję, iż Werder włączy się w walce o mistrzostwo z Bayernem)
kama_reda pisze:Nie nie, jeszcze nic nie jest pewne. Narazie to Bayern nie zapewnił sobie nawet utrzymania w Bundeslidze, bo teoretycznie moga wszystkie mecze do końca przegrać.
Ale jak co roku Bawarczycy są faworytami i mają przciwników w całych Niemczech. Werder i HSV mają jeszcze szansę powalczyć o mistrzostwo. Reszta odpada.
kama_reda pisze:Ale zauważyłem, że potrafisz już skrytykować zespół Manchesteru co jeszcze ze 2 miesiące temu było nie do pomyślenia.
To chyba i moja zasługa (futbolowej również) :wink:

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 01 lis 2005, 19:44

To, że krytykuje Manchester to zasługa niektórych piłkarzy tam grających.

Tymczasem oficjalna strona Manchesteru United podaje, iż Sir Alex Ferguson jest poważnie zainteresowany Javierem Mascherano. Według www.manutd.com transfer miał by zostać zrealizowany w styczniu przyszłego roku a kwota odstępnego oscylowała by w okolicach 25 mln funtów. Czyżbyśmy mieli do czynienia z nowym środkiem pomocy Manchesteru?

Ronaldo Ballack Mascherano Park

THE TREBLE!!!

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 01 lis 2005, 20:14

Radek propnuje sie troche uspokic z tymi nowymi zawodnikami.Juz tylu pomocnikow sie przewineło w prasie przez ManUtd ze nawet Romana by nie było na nich stac.

RvN kapitanem, hmm ciekawe.Szkoda ze nie Fletcher moze by zaczął grac jak w reperezentacji szkocji :D

Ja mam jednak nadzieje ze zrowno Fletcher jak i Rio zasiad jutro na szczytnej ławce rezerwowych United.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 01 lis 2005, 20:15

Ruud niwatpliwie zasluzyl na zalozenie opaski kapitana. w tym sezonie jest to chyba jeden z najlepszych graczy MU.

co do rzekomego transferu: spekulacje byly, sa i beda. nie ma co sie podniecac, najpeirw musimy zobaczyc oficjalne oswiadczenie klubu

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 02 lis 2005, 13:37

van Nistelrooy kapitanem :?: . Moze byc :wink: . Napewno to lepiej niz Ferdinand :? . On musi zacząć lepiej grac. Niech sobie wezmie za wzór Terrego i robi to samo co on :wink: . Jesli chodzi o taktyke to moim zdaniem obrona powinna wyglądać tak: Bardsley-Pique(Brown)-Ferdinand-O'Shea. Grając 4 pomocnków to : Ronaldo-Park-Smith-Richardson. O ataku nie ma co wspominac bo narazie nasz duet radzi sobie świetnie :wink: . Mascherano w MU :?: za 25 mln :?: troche powagi.... Niewiem czy jest wart tej kasy. A najgorzej jakbysmy mieli do czynienie z drugim Klebersonem :? . Zawsze podobała mi sie gra Diarry z Lyonu. On by zastąpił Keano. Jest niewiele gorszy od Essiena. Ale Ballack i tak pozostaje na pierwszym miejscu.......

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 lis 2005, 14:37

Michal United, nie ma to jak wywalic ze składu ostatnio najlepiej spsiujacego sie w obronie Silvestra i wystawic Rio ktory zawalil z Boro 3 bramki, wstawic super doswiadczonego i bezbłednego Pique(mecz z Barnet).

Rozumiem ze Silvestre to jest "ulubieniec" wszystkich fanow MU ale moze lepiej skonczyc ze streotypami i pozwolic grac tym ktorzy na chwile obecna sa najlepsi.

Co do Masherano do zdecydowanie lepszy jest Diarra(jak dla mnie conajmniej dwie klasy i jeszcze doswiadczony do tego), ale nam na dzis dzien bardziej jest potrzebny kreator gry czyli ktos pokroju Ballacka bo Smith wcale nie najgorzej ciagnie na DMF.

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 02 lis 2005, 18:08

romantyk pisze:Ruud niwatpliwie zasluzyl na zalozenie opaski kapitana. w tym sezonie jest to chyba jeden z najlepszych graczy MU.
chyba wolalbym juz Smitha ;) aczkolwiek jak bedzie Ruud to nie bede mialnic przeciwko :)
na dzisiejszy mecz obrona wedlugmnie wygladac nastepujaco, Bardsley, Brown, Silvestre, O'Shea...... to jest wedlug mnie dosyc dobra perspektywa na obecna sytuacje kadrowa i obecna forme zwlaszcza jednego pana, tyczy sie to Rio.... w Pomocy chcialbym zobaczyc nalewej flance Parka ana prawej Ronaldo, asrodek moze byc Smith i Fletch, no a atak to tylko jedna mozliwosc Roo i R.v.N. ;)

a widzieliscie moze ta wyowiedz Keano dla MU TV? :lol: on ma Downa lekkiego, trochu przegial palke, myslize pozjadal wszystkie rozumy :D nie zdziwilbymsie gdyby jescze ochrzanil w cztery oczy Fergusona :lol: luzuje mnie juz Keano, on robi cyrk....

mam prosbe do modow ;) cos mi sie pokickalo i jakims cudem dalem dwa te same posty na raz podsoba :/ a prosbawyglada nastepujaco, moglibysce usunac tego drugiekgo posta kochani moderatorzy ? ;* z gory dziekuje ;* ;)
Ostatnio zmieniony 02 lis 2005, 18:11 przez DeViL DaM, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 lis 2005, 18:26

John Travolta pisze: Co do Masherano do zdecydowanie lepszy jest Diarra(jak dla mnie conajmniej dwie klasy i jeszcze doswiadczony do tego).
Widziałeś kiedyś w akcji Mascherano??Mam wątpliwości.
Nie wiem tylko czy Argentyńczyk poradziłby sobie na Wyspach(można przytoczyć przykład Verona).
Jako priorytet trzeba postawić sobie transfer Ballacka.To w chwili obecnej piłkarz,którego naprawdę potrzeba w MU.Zgodzę się,że Smith sprawdza się jako defensywny pomocnik,ale wątpie,aby potrafił przejąć na siebie ciężar gry. Potrzeba teraz lidera drużyny,piłkarza przez którego przechodziłyby akcje pozycyjne.Najlepszym kandydatem jest Ballack.Mam nadzieję,że uda się go ściągnąć, bo przecież Niemiec sam wyraził chęć gry w naszej drużynie

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 lis 2005, 19:38

Widziałeś kiedyś w akcji Mascherano??Mam wątpliwości.
Nie wiem tylko czy Argentyńczyk poradziłby sobie na Wyspach(można przytoczyć przykład Verona).
Jako priorytet trzeba postawić sobie transfer Ballacka.To w chwili obecnej piłkarz,którego naprawdę potrzeba w MU.Zgodzę się,że Smith sprawdza się jako defensywny pomocnik,ale wątpie,aby potrafił przejąć na siebie ciężar gry. Potrzeba teraz lidera drużyny,piłkarza przez którego przechodziłyby akcje pozycyjne.Najlepszym kandydatem jest Ballack.Mam nadzieję,że uda się go ściągnąć, bo przecież Niemiec sam wyraził chęć gry w naszej drużynie
Widzialem mniej niz Diarre, co prawda niewystarczajaco, choc nie sadze abys widzial jakies cale mecze Corintians a ze skrotow o takim zawodniku nic nie mozna wywnioskowac.Diarre za to widzialem wiele razy na C+.
Diarra jak dla mnie jest teraz najlepszym DMF na swiecie, to jest taki klon Makelele tylko ze troche lepszy bo lepiej rozgrywa pilke i ma lepsza budowe ciala, a w destrukcji niczym mu nie ustepuje.
Po za tym jest znacznie bardziej doswiadczony niz Masherano, i grał juz w Europie.Wiec na dzis dzien jest conajmniej klase lepszy( z tymi dwiema to troche przesadzielem).
a widzieliscie moze ta wyowiedz Keano dla MU TV? on ma Downa lekkiego, trochu przegial palke, myslize pozjadal wszystkie rozumy nie zdziwilbymsie gdyby jescze ochrzanil w cztery oczy Fergusona luzuje mnie juz Keano, on robi cyrk....
Nic a nic nie przesadzil.W koncu ktos powiedzial głosno prawde a nie owija w bawełne.Alexowi tez to powienien powiedziec w cztery oczy.
Jak ja załuje ze nie sprzedalismy w wakacje Rio(tak tego chcialem, real by go chętnie łykną, ale nie bo przeciez to jest "ostoaj" naszej dyfensywy) dostał swoje 120 tys i ma wszystko gdzies, gra jak ostani patałach.

Moze Keano nie wziął pod uwage ze O'Shea i Smith jest tylko rezerwowym, ale krytyka Fletchera jak najbardziej odpowiednia.Chłopak ma przebłyski formy i trener powienien je widziec na trenigach i wtedy go wystawiac, a tak dzieki "ogromnej" konkurecnji w srodku pola Fletcher gra zawsze bo tam nie kto inny grac.Paranoja.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 02 lis 2005, 21:25

Jakbym nie pojawiała się na forum przez najbliższych kilka dni, to znaczy, że Manchester United wykończył mnie nerowo :? :cry:

1:0 w plecy [jak narazie], Brown :angry:
Dziękuję. To wszystko :? :?

Zablokowany

Wróć do „Anglia”