---> Rap <--- - Strona 18

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 02 lis 2005, 14:38

a przestańcie PIH jest dobry, ale dla mnie przesadza z bluzgami. Taka dziecinada. Zobaczcie "Nagłą Śmierć' Mes na Meza. To jest najlepszy polski diss dla mnie.

Płyta na którą tak długo czekałem Ten Typ Mes" Alkopoligamia:zapiski Typa" nie zawiodła moich oczekiwan. JEst kozacka po prostu. Napewno kupię ją w oryginale. Najlepsza piosenka to chyba "T-Y-P definicja". NO i Mes ma na swoim koncie 3 przezajebiste płyty. Fach, Funk dla smaku, no i Alkopoligamia...

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 02 lis 2005, 14:54

Bienias pisze:Chlopaki sie dissuja tak jak trzeba, szkoda tylko ze Pih nie ma godnego przeciwnika.
Godnego przeciwnika? :lol: Przeciez pe zjadl PiHa, zreszta co to za biff jak pe jest freestylerem, a PiH nie umie tego i tyle

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lis 2005, 15:16

Powiedz dlaczego uwazasz ze Pe wygral ten beef? Podaj mji jakies argumenty to wtedy pogadamy

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 02 lis 2005, 15:39

Bienias pisze:Powiedz dlaczego uwazasz ze Pe wygral ten beef? Podaj mji jakies argumenty to wtedy pogadamy
Nie bede sie wdawal w konwenanse, bo i tak wiem ze jak masz swoje zdanie to co bym nie napisal i tak bedzie zle :wink:
A PiH gdyby wyrzucil wszystkie ,kur.." ,,chu..." i tego typu slowa plebejusza z pola, to nie wiem czy by cos zdzialal :wink: Reszte sobie sam dopisz

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lis 2005, 15:52

Widzisz jezeli ktos potrafi udane metafory podbic takimi i innymi k***ami to nie widze w tym nic zlego a akurat PiH to umie.
mnie wkurzaja teksty Pe ktory dla mnie przez ten beef duzo stracil a w szczegolnosci w swoim miescie. PiH wyjawil na swiatlo dzienne wiele watkow ktore juz dawno go skompromitowaly na Bemoka.
Pe rowniez sie osmiesza refrenem ktorego nie zrozumial ale najgorsze jest tytul dissu-totalna zenada, gorzej nie mogl go nazwac.
A co do tekstow PiHa to sa one o klase inteligentniejsze od tych Pe a pisanie ze uzywa przeklenstw swiadczy tylko o niskim poziomie sluchacza, ktory najprawdopodobniej nie rozumie wielu slow uzytych przez reprezentanta Bialegostoku

Awatar użytkownika
M@rkus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@rkus » 02 lis 2005, 16:27

Bienias pisze:Widzisz jezeli ktos potrafi udane metafory podbic takimi i innymi k***ami to nie widze w tym nic zlego a akurat PiH to umie.
mnie wkurzaja teksty Pe ktory dla mnie przez ten beef duzo stracil a w szczegolnosci w swoim miescie. PiH wyjawil na swiatlo dzienne wiele watkow ktore juz dawno go skompromitowaly na Bemoka.
Pe rowniez sie osmiesza refrenem ktorego nie zrozumial ale najgorsze jest tytul dissu-totalna zenada, gorzej nie mogl go nazwac.
A co do tekstow PiHa to sa one o klase inteligentniejsze od tych Pe a pisanie ze uzywa przeklenstw swiadczy tylko o niskim poziomie sluchacza, ktory najprawdopodobniej nie rozumie wielu slow uzytych przez reprezentanta Bialegostoku
widze ze miloscnik piha :roll:
Pe wygral ten beef, bo:
:arrow: szybko stworzyl dobry diss
:arrow: nie bluzga tak jak Pih, Pih innych slow chyba nie zna
:arrow: Piha 'nóż w plecy" to naprawde buractwo...
:arrow: stworzyl dobry tekst i odparl atak Piha
:arrow: bluzgi to nie wszystko, liczy sie tekst...

p.s. tytul swieto zmarlych jest adekwatne do dnia jaki wczoraj byl, stad ta nazwa.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 lis 2005, 16:36

M@rkus pisze:Piha 'nóż w plecy" to naprawde buractwo...
Powalil mnie na kolana Twoj argument...
M@rkus pisze:nie bluzga tak jak Pih, Pih innych slow chyba nie zna
A wy co ze szkolki niedzielnej? to jest hiphop a nie papadance. jak nie chcesz slyszec przeklenstw to sluchaj paschalskiej. Pih ma taki styl i w ten sposob wyraza emocje. i co w tym zlego?
M@rkus pisze:stworzyl dobry tekst i odparl atak Piha
Kolejny argument nezwykle tresciwy i o mocnych, merytorycznych podstawach :lol:
M@rkus pisze:bluzgi to nie wszystko, liczy sie tekst...
To pokaz dlaczego tekst Piha jest zly? tylko tym razem moze cos z sensem, a nie "nie bo nie".

Awatar użytkownika
M@rkus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@rkus » 02 lis 2005, 17:37

tY to wogole zakompleksiony jestes chyba :D

takie mam zdanie, a rozipsywac sie nie bede bo nie mam na Ciebie czasu, elo :]

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lis 2005, 19:10

Markus jestes idealnym przykladem sluchacza ktorego opisalem w swoim poscie a ty go raczyles nawet zacytowac :lol:
utwierdzasz mnie tylko w zdaniu ze Pe ma za sluchaczy maloletnich internetowych napinaczy ktorzy na podworku pojawiaja sie tylko wtedy gdy ida do sklepu po chipsy

Awatar użytkownika
M@rkus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@rkus » 02 lis 2005, 19:20

Bienias pisze:Markus jestes idealnym przykladem sluchacza ktorego opisalem w swoim poscie a ty go raczyles nawet zacytowac :lol:
utwierdzasz mnie tylko w zdaniu ze Pe ma za sluchaczy maloletnich internetowych napinaczy ktorzy na podworku pojawiaja sie tylko wtedy gdy ida do sklepu po chipsy
oj...
maloletni niezbyt bo mam juz ponad 18 :twisted:
nigdzie nie powiedzialem ze jestem sluchaczem Pe, tylko sadze ze on lepiej wypadl na tych dissach... Osobiscie wole innych wykonawcow.
Ale tutaj nie mielismy na celu ocenianie postaci tylko to co wykonali.
Mnie bardziej podchodzi diss Pe. Pih umie tylko pyskowac.
A napinaczem to TY jestes drogi forumowiczu :)
Ja tylko ywrazilem swoja opinie i odrazu na mni9e najechales Ty i Brokuła, tzn Jarzyna.
Wiec skonczmy te docinki i zajmijmy sie tym co jest w temacie.
a sluchales kawalki Pe z Igs? Nie ? To posluchaj...
Wszyscy kojarzą Pe z tymi burakami w Wlkp, ale zauwazcie ze on nie tylko z nimi nagrywa. Ze sie z nimi pojawia i nagrywa to minus totalny...
Ale nie zawsze jest taki najgorszy...
a pih ? niezbyt mi przypada do gustu. ale przeciez sa gusty i gusciki...

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 02 lis 2005, 19:20

Loczek pisze:Przeciez pe zjadl PiHa, zreszta co to za biff jak pe jest freestylerem, a PiH nie umie tego i tyle

I co w disasch chodzi o freestyle?? Chyba, nie. Zastanów sie troche

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lis 2005, 19:51

M@rkus pisze: Ja tylko ywrazilem swoja opinie i odrazu na mni9e najechales Ty i Brokuła, tzn Jarzyna.
Bo twoja opinia jest zalosna....
M@rkus pisze: a sluchales kawalki Pe z Igs? Nie ? To posluchaj...
Slyszalem i co z tego??
M@rkus pisze: Wszyscy kojarzą Pe z tymi burakami w Wlkp, ale zauwazcie ze on nie tylko z nimi nagrywa. Ze sie z nimi pojawia i nagrywa to minus totalny...
Ja go kojarze z osiedla a zaraz potem z umc ale najbardziej z muzyki
M@rkus pisze: Ale nie zawsze jest taki najgorszy...
czyli teraz jest ten gorszy
M@rkus pisze:
Ale dalej nie podales argumentow dla ktorych wg ciebie Pe wygral ten beef bo mowienie ze sa gusta i gusciki to zaden powod dla ktorego jeden z nich wygral

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 lis 2005, 20:25

M@rkus pisze:tY to wogole zakompleksiony jestes chyba
Tak, mam kompleks internetowych oszolomow. znalazles moj czuly punkt.
M@rkus pisze:takie mam zdanie, a rozipsywac sie nie bede bo nie mam na Ciebie czasu, elo :]
:lol: :lol: powiedz poprostu, ze nie masz argumentow. o ile wiesz co to jest argument.
M@rkus pisze:nigdzie nie powiedzialem ze jestem sluchaczem Pe, tylko sadze ze on lepiej wypadl na tych dissach...
Tylko, ze nie umiesz tego uzasadnic nawet jednym sensownym zdaniem.
M@rkus pisze:Brokuła, tzn Jarzyna
:lol: :lol: Niezle, niezle. tylko troche przyglupawe. ale co tam, nie wymagajmy za wiele :lol:
M@rkus pisze:Wiec skonczmy te docinki i zajmijmy sie tym co jest w temacie.
Popatrz. uwazasz sie za dojrzalego, chcesz zeby Cie tak traktowac i powaznie rozmawiac, a jak sie upominalismy o jakies sensowne argumenty to nie potrafiles w zaden sposob obronic swojego zdania. wiec albo nie wiesz o czym piszesz, albo piszesz zeby pisac.

piotr88
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Prośba o płytę

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotr88 » 02 lis 2005, 20:39

załatwi mi ktoś-
RENO - następny level ...
Będę wdzieczny !!!!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8675
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lis 2005, 20:48

PiH - to hip-hop dla marginesu, ludzi niezbyt wyksztalconych, po jego tekstach mozna wywnioskowac, ze sam nie jest zbyt wyksztalcony, inteligentny, itp.

Pan Duze Pe/Grande Pe (rozne ma pseuda, zalezy gdzie wystepuje)
to muzyka dla inteligentnych ludzi, on sam do nich nalezy, preferuje kulturalne, wyszukane slownictwo, niszczy ludzi na free

sam nie slucham ani PiH, ale zbyt wiele Pana Duze Pe (preferuje inny hip-hop)

nie wiem skad ten PiH sie urwal, czy w jakis grupach wystepuje, ale wiem, ze Grande Pe to elita polskiego ragga/dancehall :)

p.s. - mam nadzieje, ze nikt mnie teraz nie zdissuje :lol2:

pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”