Górnik Zabrze (zbiorczy) - Strona 66

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 24 mar 2018, 20:18

cloner pisze: Poczytaj o pucharze Karla Rappana.
No rzeczywiście, Ruch dotarł do finału Intertoto gdy był już rozgrywany pod egidą UEFA. Mój błąd.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 mar 2018, 20:44

matt_ pisze:
cloner pisze: Poczytaj o pucharze Karla Rappana.
No rzeczywiście, Ruch dotarł do finału Intertoto gdy był już rozgrywany pod egidą UEFA. Mój błąd.
A wcześniej ten Puchar wygrała moja Polonia, po drodze wygrywając m.in. z Schalke 6-0.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 24 mar 2018, 21:18

cloner pisze: A wcześniej ten Puchar wygrała moja Polonia, po drodze wygrywając m.in. z Schalke 6-0.
Edycję wcześniej też weszli do finału. Jest to warte odnotowania i pamięci, ale nie można tego zestawić z osiągnięciem Górnika czy nawet Ruchu. Turniej mimo wszystko rangi towarzyskiej, grali w nim wówczas przedstawiciele 12-13 krajów, w dodatku z wyłączeniem przodujących wtedy w europejskiej piłce Portugalii, Hiszpanii, Anglii. Najpoważniejszymi uczestnikami rozgrywek były więc kluby z RFN-u i Włoch, dlatego szacun dla Polonii za ogranie Sampdorii oraz Schalke.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 21 maja 2018, 0:01

MAMY TO !! Po 24 latach GÓRNIK ZNÓW W PUCHARACH EUROPEJSKICH ROZGRYWEK :jupi: :jupi:

Skład pewnie się zmieni(Kurzawa,Kądzior,Wieteska,Bochniewicz może Żurkowski),ale nie zmieni gdyż jest radość w którą stronę ten klub podążą :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 lis 2019, 14:11

[mention]ddemon[/mention] jak się zapatrujesz na ploteczki mówiące że Górnik prowadzi rozmowy z Podolskim? Lukas jeszcze za młodu zapowiedział że chciałby zagrać w Górniku, więc chyba przyszedł na to najwyższy czasz. Ponoć Poldi chce otworzyć na Śląsku sieć kebabów.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 lis 2019, 14:19

Słyszałem, że na Śląsku kebab, na Pomorzu lodziarnie. Szczerze mówiąc myślałem, że ostatecznie nie trafi do Eklapy, a tu te plotki dość poważnie wyglądają.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 lis 2019, 14:26

piotrcies pisze:
21 lis 2019, 14:19
Słyszałem, że na Śląsku kebab, na Pomorzu lodziarnie.
Słusznie. Hanysow nakarmić, gorolom zmrozić ryje :bicz: Widać śląskie korzenie rodzą w nim patriotyczne instynkty, niezależnie od wychowania. Swój chop :beer:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 21 lis 2019, 15:52

sickstick pisze:
21 lis 2019, 14:11
[mention]ddemon[/mention] jak się zapatrujesz na ploteczki mówiące że Górnik prowadzi rozmowy z Podolskim? Lukas jeszcze za młodu zapowiedział że chciałby zagrać w Górniku, więc chyba przyszedł na to najwyższy czasz. Ponoć Poldi chce otworzyć na Śląsku sieć kebabów.
Z tego co czytam rozmowy są BARDZO zaawansowane :shock: Co prawda nie widziałem Podolskiego w akcji od dawna,ale nie mam wątpliwości,że da on drużynie,jak i całej ekstraklasie jakość z prostego powodu - poziom słaby,a trudno nie wzmocnić Górnika,który zamiast iść do przodu,gdy zanotował awans do europejskich pucharów,z roku na rok pikuje pozycjami w doł tabeli...
Na temat jego biznesów się nie wypowiem,nie moja kuchnia i mój pieniądz :P ale myślę że ten ruch jest jak najbardziej wskazany typu "jak nie teraz to kiedy" - Hiszpanowi Angulo kontrakt się kończy w czerwcu,a rozmowy o jego przedłużeniu utknęły w miejscu...
Mam nadzieję,że przyjdzie,ale też że zarząd nie zamknie kadry tym jednym nazwiskiem,bo zespół wyraźnie potrzebuje skrzydłowych i oby też Brosz stawiał znów na Polaków,z czego klub słynął(wywalić Chudego,Bainović) i nie patrzył też na CV w jakich klubach grali - Manneh(Barca),Matuszek(Real) :bicz:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 21 lis 2019, 16:00

Podolski to jest gość, który w takiej lidze może wywindować klub będący w dołku na sam szczyt tabeli. Byłoby fantastycznie zarówno dla Górnika jak i całej ligi gdyby trafił do ekstraklasy.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 21 lis 2019, 16:12

Dopóki nic nie zostanie podpisane,z wszelkimi radościami się wstrzymuje...
Gdyby przyszedł to na pewno nie za nic - najczęściej pisze się o cateringu na stadionie,jakiś terenach pod inwestycje itd..może nawet jakieś udziały?

W Zabrzu na pewno każdy pamięta tą deklarację Podolskiego,że chciałby tutaj zakończyć karierę,ale czy nie chciałby np.ponownie ratować Koeln w Bundeslidze przed spadkiem,a do Zabrza trafiłby za pół roku czy może półtora...W naszej ekstrakopanej naprawdę nie trzeba wznieść się na jakiś wybitny poziom by tą ligę rozjebać w pył :P Także spokojnie :)

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 lis 2019, 16:15

Podolski ponoć blisko... Flamengo. Czyli trochę plotek o Górniku się pojawiło, ale to wciąż chyba zbyt mocne nazwisko, żeby serio wylądował w Polsce. A szkoda, bo fajnie byłoby mieć takiego gracza na ekstraklasowych boiskach.

Awatar użytkownika
czubatka
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1623
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 08 sty 2020, 15:35

- Negocjacje trwają. Żadna ze stron ich nie zerwała, ale na tę chwilę nie mogę powiedzieć, czy Lukas Podolski będzie grał w Górniku Zabrze. Rozmawiamy, myślę, że wiele wyjaśni się po weekendzie - przyznał Dariusz Czernik, członek zarządu Górnika Zabrze, w rozmowie ze Sport.pl. Były reprezentant Niemiec wyśmiał już jedną ofertę z Turcji, a w grze o jego podpis są jeszcze kluby z Brazylii, Malezji i Meksyku.

http://www.sport.pl/pilka/7,65039,25576 ... -inna.html

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 sty 2020, 16:10

Podolski - Angulo to będzie masakra jak na warunki Ekstraklasy i to pomimo, że razem będą mieć jakieś milion lat.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sty 2020, 16:15

Oby do gry Podolskiego w Górniku było bliżej niz Smolarka w Bytomiu równo 10 lat temu ;) Podniosłoby to wizerunek ligi znacząco.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 sty 2020, 16:16

Jeszcze Kurzawa na skrzydło i hoho, nowy mistrz kraju

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”