Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 40

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lis 2005, 11:38

Czytałem bliźniaczo podobny post w temacie Borussi - i tu juz mi się nie chce.
Więc od razu. mam nadizeję, ze sprawdzi się to co mówisz o wyniku. Bo jednak kasa poszła na Bayern.
Makaay nie może trafić od sierpnia, od meczu z Herthą :roll:
Jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście nie pojedzie a MŚ.
Dziwne, bo przecież to nie jest jakiś tam pierwszy lepszy napastnik. Roy zawsze był znany ze swojej dużej skuteczności. A u proszę od ponad 1000 minut gola nie strzelił.
Santa Cruz kontuzjowany. Więc pozostaje Pizzarro i Guerrero - oby coś wypracowali.
Werder z kolei zagra bez Klasnica - duża strata, ale maja przecież niezawodnego Klose, któy potrafi przesądzić sam o losach meczu. Oby nie tym razem.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 lis 2005, 11:44

fieldy pisze:Czytałem bliźniaczo podobny post w temacie Borussi - i tu juz mi się nie chce.
Bo przez przypadek napisałem go w temacie o Borussi, ale już go przeniolsem. ;)
fieldy pisze:ale maja przecież niezawodnego Klose
No i Valdeza, który już ratowal zwycięstwa dla Werdeu w tym sezonie :)

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 05 lis 2005, 11:51

Ja też postawiłem dzisiaj na Bayern. Myśle że wygrają 2-0 Makkay, Ballack!! Niesamowicie ambitnie gra ostatnio Demichelis, po podpisaniu nowego kontraktu będzie mial dużą motywacje. A co do Bastiego to ta lewa flanka defensywy wychodzi mu na dobre. Gra badrzo dobrze, fakt iż jak powróci Lahm do formy to pewnie będzie siedział na ławce. Schweini przypomina uniwersalnością Salihamidzica i brava za to. :!:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 05 lis 2005, 13:07

Corinthians pisze:Powiedzcie, że to nieprawda Wlaśnie przeczytalem, że na Polsacie Sport nie pokaża meczu znakomitego Bayernu ze znakomitym Werderem, lecz pokażą mecz Słabej Borussi Dortmund z jeszcze słabszym Bayerem
Niestety, mówie, że to prawda
Corinthians pisze:i te inne dziady

Nie żadne dziady :!:
Corinthians pisze:aż Magath skończy z Makaayem
Już pierwsza kara Makaaya spotkała. Nie ma go w kadrze repry. Może to mu da do myślenia, a jak nie to czekamy na ruch Felixa Magatha. 1081 minut bez gola to stanowczo za dużo.
Corinthians pisze:Pamiętacie jak w sierpniu pisaliśmy, że juz wszystko przesądzone
Ja tak nie pisałem
Corinthians pisze:Wielka trójca: Bayern, HSV i Werder jest zagrożona.
Jeśli można wiedziec, to przez kogo jest zagrożona :?:
Corinthians pisze:Szkoda mi Schweinsteigera, który musi się męczyć na lewej obronie
Też mi go szkoda, ale ktoś na lewej obronie grać musi. Lahm i Liza nie zdolni do gry, widocznie najlepiej spośród innych graczy prezentuje się tam właśnie Schweinsteiger.

W dzisiejszym meczu licze na zwycięstwo Bayernu oczywiście (a jak by inaczej :wink: ). Z pewnością, nie będzie łatwo, Werder to drużyna, która stuka wiele bramek, ale też wiele trafi. Dlatego Bayern będzie o tę jedną bramke lepszy :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lis 2005, 16:19

Udało się ... ufff po podan 1000 minutach bez gola - Roy Makaay strzelił gola.
Jest 3:1 właśnie się kończy pierwsza połowa.
Teraz to juz chyba bedize z górki, może jeszcze coś strzeli dzisiaj :wink:

A poczatek meczu wcale nie wskazywał na taki wynik.
Klose wykorzystał w 1 min świetne podanie Borowskiego - i było 0:1.
Bastian chciał się zrehabilitować [nie przeszkodził Klosemu przy golu] i chwile potem wyrównał.
Klose świetnie grał - dogrywał dokładne piłki, ale ani vadez, ani Frings nie potarfili ich wykorzystać.
Pizarro strzelił na 2:1 w 35.
Potem jeszcze Makaay - nawet się specjalnie nie cieszył że przełamał tę serię.
Mecz był ciekawy [tak oglądając skróty]

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 05 lis 2005, 20:32

Na Alianz Arena Beyern Monachium pokonał trzeci zespoł Bundesligi-Werder Brema 3:1. Ten mecz mial ważne znaczenie, ponieważ miał pokazać w jakiej Bayern jest formie i że, Roy Maakay wreszcie strzelił gola :D Mam nadzieję, że jeszcze dogoni Altintopa i zdobędzie króla strzelców. Ale jeszcze długa g\droga do końca sezonu. Co do meczu. Bramki dla Bayernu strzelił wyżej wymieniony Maakay, a po jednej dołożyli Schweinsteiger i Pizzaro. Dla Brememczyków strzelił Miroslaw Klose.

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 05 lis 2005, 20:38

Mikuś oświeciłeś mnie i chyba wszystkich
Dzieki stary jesteś wielki....
Swoją drogą mogłeś dodać, jeszcze w których minutach... Ale i tak jesteś super gościu... :twisted:

A teraz na poważnie po co piszesz takie posty, napisz coś od siebie, co wywnioskowałeś z tego meczu np.

Żenada... :ban:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 05 lis 2005, 21:36

Napisałem jaki był wynik i kto strzelił. Jesli chcesz komentarz do meczu proszę bardzo. Mecz oglądałem.

Bayern-Werder 3:1

Od pierwszych minut zagrał Michael Ballack mimo kontuzji uda. Ledwo kibice nie zdązyli usiąść na trybunach już w pierwszej minucie bramke dla gości strzelił Miroslaw Klose. Jednak Brememczycy nie cieszyli sie zbyt długo z tej bramki, ponieważ świetnie strzelił Schwainstaiger. Było wiele groźnych akcji, jak i ze strony gospodarzy(Maaakay czy Lucio) jak i ze strony gości (poprzeczka Borowskiego, czy świetna parada Olivera Kahna po strzale Valdesa). W 34 munucie spotkania po raz drugi Bawarczycy objeli prowadzenie. Świetne podanie Ze Roberto wykorzystał Pizzaro.10 minut poźniej świetny rajd przeprowadził Pizzaro, w polu karnym zwódł Nando i w tempo podał do Maakaya, który strzałem w prawy róg pokonal bramkarza gospodarzy. Jeszcze jedną ciekawą sytuację miał Borowski, jednak drugi raz w meczu w fenomenalny sparował jego uderzenie. Więcej okazji się nie zdarzyło. Mecz był ciekawy, było dużo okazji do zdobycie bramkii, jak ze strony Bayernu, jak ze strony Werderu

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 lis 2005, 21:53

Mikusinski pisze:W 34 munucie spotkania po raz drugi Bawarczycy objeli prowadzenie.

Jak to możliwe? Najpierw przegrywali...potem remisowali...rozumiesz te pojęcia?

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 05 lis 2005, 21:55

Mikusinski pisze:Jednak Brememczycy nie cieszyli sie zbyt długo z tej bramki, ponieważ świetnie strzelił Schwainstaiger

Chodziło mi o to, że Bawarczycy, po raz drugi strzelili bramkę :D

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 lis 2005, 21:58

Chodziło mi o to, że Bawarczycy, po raz drugi strzelili bramkę Very Happy

prześledźmy Twoją relację meczu, ok?

Mikusinski pisze:Ledwo kibice nie zdązyli usiąść na trybunach już w pierwszej minucie bramke dla gości strzelił Miroslaw Klose.

1:0 dla Werder'u

Mikusinski pisze:Jednak Brememczycy nie cieszyli sie zbyt długo z tej bramki, ponieważ świetnie strzelił Schwainstaiger

1:1

Mikusinski pisze:W 34 munucie spotkania po raz drugi Bawarczycy objeli prowadzenie.

2:1

A więc jak mogli poraz drugi objąć prowadzenie skoro najpierw przegrywali potem remisowali?

Ok, ok rozumiem, że Ci się pomyliło...rzecz ludzka....tylko się przyznaj do błędu chociaż, przeproś za wprowadzenie ludzi w błąd.

P.S. Nie mam chomika.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 05 lis 2005, 22:05

bagg pisze:tylko się przyznaj do błędu chociaż, przeproś za wprowadzenie ludzi w błąd.
hrabia sie znalazl :lol: :lol: :lol: za wszytko trzeba przepraszac, jakie kulturalne towarzystwo :wink:

co do meczu to najwazniejsze fakty

1.Roy sie przelamuje
2.Pizza wraca do formy
3.Schweinsteiger udawadnia ze jest jednym z najbardziej uzdolnionych graczy mlodego pokolenia
4.Swietna gra skrzydlami w duzej mierze przyczynila sie do tworzenia szans i zdobywania bramek
5.Bayern odskakuje Werderowi na 3pkt i umacnia sie na prowadzeniu
6.PZPN to frajerzy(sprawa Miro Klose)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 lis 2005, 22:08

Gomez pisze:hrabia sie znalazl Laughing Laughing Laughing za wszytko trzeba przepraszac, jakie kulturalne towarzystwo Wink

Owszem!! I nie można wysyłaś Private Message bo w towarzystwie się nie mówi na ucho :lol:

Poprostu mam taki dzień, że się wszystkiego czepiam :P

Gomez pisze:PZPN to frajerzy

Jak wiadomo : Ameryki nie odkryłeś ;)

Gomez pisze:Roy sie przelamuje

Dobrze, że już po meczach z Juve :)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 12 lis 2005, 14:54

UWAGA! UWAGA!

Według gazety 'tz' w poniedziałek kontrakt z Bayernem podpiszą dwaj piłkarze reprezentacji Chorwacji. Niko Kranjcar (Hajduk Split) i Darijo Srna (Szachtar Donieck). Obaj będą kosztować 7 mln euro :wink:

Dobra wiadomość :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8732
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lis 2005, 14:57

nie zgadzam sie :!:

Dario Srna jest potrzebny w Doniecku :!:
Szachtar go potrzebuje :)
Przeciez graja w PUEFA :!: