Netflix, HBO, Amazon i inne VOD - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Netflix, Showmax i inne VOD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 wrz 2019, 13:53

Jak ja swego czasu używałem Ipli do meczów CI, za które płaciłem, to była totalna porażka. Kiedyś to opisywałem, reklamy śmigały idealnie, a mecz się zawieszał co chwilę

Już Polsat obniżył ofertę? Na początku Ipla była nieopłacalna z kanałami premium, ceny z kosmosu

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 15 wrz 2019, 19:19

Ok. Czyli z polshitu nie rezygnuje. Tylko Eleven na kompa przerzucę

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 sty 2020, 19:42

Korzysta ktoś z tego Amazon Prime? Warto się zainteresować?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 23 sty 2020, 20:30

jak lubisz produkcje amazon prime to warto.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 sty 2020, 20:39

piotrcies pisze:
23 sty 2020, 19:42
Korzysta ktoś z tego Amazon Prime? Warto się zainteresować?
Pierwsze pół roku jest taniutkie, warto. W tym czasie obejrzysz ich autorskie produkcje + parę dokumentów sportowych + jakieś staroćki.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 sty 2020, 23:34

League pisze:
23 sty 2020, 20:30
jak lubisz produkcje amazon prime to warto.
nie znam żadnej, szczerze mówiąc;d

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 sty 2020, 0:07

Bosch jest najlepsze. Jack Ryan to dobry serial sensacyjny choć główny bohater bardziej pasuje do kina familijnego.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 24 sty 2020, 0:22

Wspaniała pani Maisel jest zdecydowanie warte obejrzenia, Carnival row jest zaskakująco dobrym serialem, Człowiek z wysokiego zamku warto sprawdzić (jest dość specyficzny, więc na pewno nie wszyscy polubią), Boscha nie próbowałem, ale ma świetne recenzje i opinie. Patriota też jest spoko, ale gdzieś przerwałem i w sumie nie wiem już dlaczego.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 mar 2020, 18:22

Diamen23 pisze:
12 gru 2018, 12:51
moje rozwiązanie na telewizję - MiBox od Xiaomi. Urządzenie za 250 zł, z Androidem, ściągnąłem sobie Kodi, do którego można sobie dociągać pluginy. Wśród pluginów między innymi takie do AcePlayera czy do filmów od polskich providerów. Ten drugi najzwyczajniej w świecie poszukuje podanego filmu na wszystkich cda, zalukaj i kilkunastu innych providerach i listuje Ci te filmy wg ich jakości, dostępności lektora - każdy film praktycznie dostępny, nie uświadczyłem jak na razie problemów z buforowaniem itp., a jakość świetna.
Mecze, tu trochę gorzej, bo zdarzają się przycinki i trzeba znaleźć odpowiedniego streama, ale cóż, mój dostawca telewizji oczekiwał 150 zł miesięcznie za pakiety z Eleven, więc wybrałem tańszą opcję. Zaleta to na pewno oglądanie tego co się chce, mogę oglądać z fajnym angielskim, a nie z jakimiś Kapicami, jakość acestreamów zwykle bardzo dobra.
Urządzonko ma jednak małe problemy, czasami traci sieć i trzeba się z nią na nowo połączyć. Problem mam też z aplikacją Netflixa, niestety z uwagi na zabezpieczenia Netflixa nie jestem w stanie przesyłać obraz na mój telewizor, więc może warto pomyśleć o jakimś droższym urządzonku, chyba że komuś wystarczają powyższe zastosowania ;)
Kurde, pamiętam tego posta o miboxie jakby był wczoraj, a tutaj grudzień 2018. Ale ten czas zapierdziela :mrgreen:

Kupuje niedługo TV i myślę o jak najbardziej januszowej opcji, bo nie chce mi się płacić stówki abonamentu za polsat albo cyfrę. Jedną z opcji jest puszczanie nc+go przez hdmi z lapka do tv (tak chyba zrobię), natomiast zastanawiam się czy ten mibox nie byłby dobrą opcją. Oprócz platform typu Netflix czy streamów da się przez to odpalić też jakieś standardowe kanały telewizyjne?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 mar 2020, 18:23

sickstick pisze:
Diamen23 pisze:
12 gru 2018, 12:51
moje rozwiązanie na telewizję - MiBox od Xiaomi. Urządzenie za 250 zł, z Androidem, ściągnąłem sobie Kodi, do którego można sobie dociągać pluginy. Wśród pluginów między innymi takie do AcePlayera czy do filmów od polskich providerów. Ten drugi najzwyczajniej w świecie poszukuje podanego filmu na wszystkich cda, zalukaj i kilkunastu innych providerach i listuje Ci te filmy wg ich jakości, dostępności lektora - każdy film praktycznie dostępny, nie uświadczyłem jak na razie problemów z buforowaniem itp., a jakość świetna.
Mecze, tu trochę gorzej, bo zdarzają się przycinki i trzeba znaleźć odpowiedniego streama, ale cóż, mój dostawca telewizji oczekiwał 150 zł miesięcznie za pakiety z Eleven, więc wybrałem tańszą opcję. Zaleta to na pewno oglądanie tego co się chce, mogę oglądać z fajnym angielskim, a nie z jakimiś Kapicami, jakość acestreamów zwykle bardzo dobra.
Urządzonko ma jednak małe problemy, czasami traci sieć i trzeba się z nią na nowo połączyć. Problem mam też z aplikacją Netflixa, niestety z uwagi na zabezpieczenia Netflixa nie jestem w stanie przesyłać obraz na mój telewizor, więc może warto pomyśleć o jakimś droższym urządzonku, chyba że komuś wystarczają powyższe zastosowania ;)
Kurde, pamiętam tego posta o miboxie jakby był wczoraj, a tutaj grudzień 2018. Ale ten czas zapierdziela :mrgreen:

Kupuje niedługo TV i myślę o jak najbardziej januszowej opcji, bo nie chce mi się płacić stówki abonamentu za polsat albo cyfrę. Jedną z opcji jest puszczanie nc+go przez hdmi z lapka do tv (tak chyba zrobię), natomiast zastanawiam się czy ten mibox nie byłby dobrą opcją. Oprócz platform typu Netflix czy streamów da się przez to odpalić też jakieś standardowe kanały telewizyjne?
Na Androidzie wystarczy Kodi. Mecze są, seriale i filmy są.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2020, 18:27

Albo tv na androidzie, albo dokupić przystawkę. Kodi to podstawa. Kanałów sportowych mam tam setki. ;)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 mar 2020, 18:29

da się. Jest np. aplikacja WpPilot i można oglądać telewizję internetową, do kupienia różne pakiety. Ja mam np. eleven i oglądam w HD na MiBoxie za 15 zł miesięcznie. Zwykłej telewizji praktycznie nie oglądam, ale jest sporo kanałów do wyboru.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2020, 18:42

cloner pisze:
03 mar 2020, 18:27
Albo tv na androidzie, albo dokupić przystawkę. Kodi to podstawa. Kanałów sportowych mam tam setki. ;)
Np serbska arenasport ma multum praw telewizyjnych. Teraz np leci puchar Niemiec

Obrazek

Sportklub pokazuje puchar Turcji ;)

Obrazek

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 mar 2020, 18:45

do tego różne telewizje mają swoje własne aplikacje, np. ucząc się norweskiego miałem zainstalowaną aplikację telewizji NRK i razem z VPNem można było oglądać telewizję na żywo + mnóstwo seriali i filmów, które wypuszczali. Więc jak ktoś lubi oglądać zagraniczną telewizję to jest multum opcji, a też jest do przydatne przy nauce języków obcych ;)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 mar 2020, 19:10

Dziękuję za pomoc dobrzy ludzie :beer:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”