Sprawdź sobie Coventry University oddział w samym Coventry albo w Londynie. Zależy jakie kierunki cię interesują, ale z własnego doświadczenia wiem, że maja mega podejście do międzynarodowych studentów, poziom jest wysoki, ale nie jest zbyt ciężko się dostać (trzeba ogarnąć sporo papierów i zależy jaki stopień). Dodatkowo jest coraz więcej Polaków, wiec zawsze łatwiej zacząć i zorientować się w najważniejszych tematachSergek pisze: ↑27 sty 2020, 17:32Z jukejowych kojarze te najlepsze tylko, tj. LSE i Warwick, a tu to obie sa poza moim zasiegiemlosiu03 pisze: ↑27 sty 2020, 16:09Polecam studia w UK. Jesli bedziesz zainteresowany, to wal smialo na pwSergek pisze: ↑26 sty 2020, 20:17Ale mam kaca. Ostatni raz pilem jak mialem ~80 kg, teraz jest ~73 kg i nie wzialem chyba na to poprawki
W ogóle podjąłem decyzję, że będę próbował się na 2021 dostać na studia zagranicę. Tzn. kasowo nie wiem jak to bym zorganizował, ale przynajmniej na chwilę obecną mogę się wziąć za napisanie egzaminów: GMAT (czyli taki ogólny do szkół biznesowych) i językowy. Listę uczelni jeszcze muszę zrobić, najlepsze odpadają, bo nie mam tam podjazdu i kasy, ale lvl niżej można spróbować chyba.![]()
No i chyba te "gorsze" drozsze niz kontynentalne odpowiedniki. Ale jeszcze riserczu porzadnego nie zroiblem.
W UK każdy student może dostać kredyt od rządu angielskiego, który spłacasz na mega wygodnych warunkach, dopiero po ukończeniu studiów, gdy pracujesz i zarabiasz min. 25k funtów rocznie. Większość studentów w UK bierze ten kredyt