Nie do końca. Ronaldo kupiliście taniej z racji zamieszania rok wcześniej.
Problem z tym polega na tym, że facet strzelił 100 bramek, a nie 6. Po prostu oparliście sie na tej konkretnej statystyce i wokół niej budujecie całość swojej krytyki wobec Bale'a, gdy gościu miał udział przy 170 golach dla Realu. Przez 6 lat, teraz lecąc 7, dawał średnio blisko 30 udziałów w golach na sezon (27,8). To jest niby mało? Np 18 goli i 10 asyst? Co sezon?
Więc nie mów, że "a, bo on w ogóle nie grał", bo to się absurdalnie mija z prawdą.
Uczepiliście się drabinki LM, to Wam odpowiedziałem że bzdury gadacie, bo jego statystyki w LM w drabince nie są słabe. Są lepsze od innych tuzów, na których się potężnie liczy. Rzuciłeś statę, że Atleti strzela dwa razy mniej niż Real, a ja Ci pokazałem, że nawet jak podwoiłbyś ilość udziałów w bramkach Francuza, to ten nadal jest Balem.
Mówicie, że to "słaby wynik", więc pytam - w porównaniu do ilu topowych zawodników? Fajnie jest pokazywać Salaha i Mane z ich obecnie topowego momentu kariery, ale po to pokazałem dawne gwiazdy, bo niezależnie od czasów z XXI wieku, to pomijając Ronaldo i Messiego to gościa plasuje dość wysoko, szczególnie że robił to w tych absolutnie najważniejszych możliwych momentach. I każda z tych akcji z nim, jest na wagę złota. Dosłownie. Te bramki są warte dziesiątek milionów.
Ale to nie jest tak, że nie pokazałem innych kwestii. Macie to:
I to Wy ignorujecie to kompletnie. Przecież facet ma świetny stosunek minut do goli.czarny samael pisze: ↑09 lut 2020, 13:54Co ile minut miał udział w bramce (w nawiasie, z jakiego klubu brałem staty):
102 - Bale (Real)
110 - Griezmann (Atleti)
115 - Dybala (Juve)
106 - Sterling (City)
89 - Salah (LFC)
118 - Mane (LFC)
106 - Sane (City) (takiego Sane, ma kupić za morze kasy Bayern, choć ten był rezerwowym)
133 - Hazard (CFC) (takiego Hazarda kupił Real)
162 - Robben (CFC) (takiego Robbena, Real kupował)
142 - Bale (THFC) (takiego Bale'a, kupował Real)
Ostatnie trzy sezony Bale'a w THFC, kiedy już grał z przodu:
117
Zaraz pewnie usłyszę "ale mało grał i ogólnie to mało strzelił"
Strzelił więcej niż brazylijski Ronaldo. I do tego dorzucił prawie 70 asyst.
Także:
1.Gdzie on był w LM?!!
No był, brał udział w całkiem sporej liczbie bramek, był w decydujących momentach 3 finałów LM.
2.E tam, bzdety, przecież to ledwie parę meczów, poza tym facet nic nie gra...
Nope, jego stosunek minut do udziału w bramkach to europejski top.
3.Pieprzenie!! Może i jak mu się chce nie udawać kontuzji, to coś gra i pomaga zespołowi, ale ogólnie to on się głównie leczy i kij by było jakby wszyscy byli jak on!
Również nie, facet ma więcej udziałów w bramkach (172) niż Zidane (116), Figo (159), czy brazylijski Ronaldo (138).
4.Bzdury, co Ty dajesz w ogóle? Jego gole nic nie znaczyły!!
Jego gole i asysty dosłownie bezpośrednio dały 3 LM i Copa del Rey i dały Realowi na prowadzenie w Superpucharach Europy z Sevillą i decydującą przewagę z United. W kluczowych momentach.