F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 187

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
welcome
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 06 lis 2005, 9:39

Niggaz pisze:Sprawa Maxiego. Na dzień dzisiejszy ten bądź co bądź zdolny chłopak nie ma żadnych szans na jakiekolwiek występy w Barcy.(...) Sprzedaż nie wchodzi w grę. Jak nabierze ogrania w PD to może za 2-3 sezony okazać się przydatny.

Saviola (...)Mimo tych wszystkich strzelonych piszczelem bramek dla Barcy - Savioli mówimy stanowcze NIE!
Słaby Saviola który strzeł ponad 60 bramek w 3 sezony dla Barcelony - NIE ale "zdolny chłopak" z 1 bramką na koncie w rok - TAK. Wiem wiem, pewnie trzeba dać mu czas(minimum 3 lata, wtedy na pewno strzeli 60 goli), no i musi grac w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lis 2005, 9:48

welcome pisząc o 1 bramce zdobytej przez Maxiego napisz przy okazji ile minut rozegrał. Pisząc, że zdobył 1 gola przez rok w Barcy to trochę nie na miejscu. Rozumiem, że nie spełnia pokładanych w nim nadziei, ale niedługo odejdzie Larsson a jakiś rezerwowy napastnik musi być. Piszczel jak chce zarabiać krocie to niech wyjeżdża do Kataru.
A tak w ogóle to gdzie widzisz miejsce dla Savioli? To nie jest zawodnik na ławkę rezerwowych jak byś chciał wiedzieć. On walczy o grę w reprezentacji na mundialu. Musi grać w pierwszym składzie. W Barcelonie nie ma na to najmniejszych szans. Rozumiem, że jeżeli miałby wracać to po mundialu, ale po co? Żeby mu płacić za ogrzewanie ławki?

fuera Javier 'El Magico' 'El Mago' 'El Piszczelo' 'El Drewno' 'El Rasiako' Saviola :!:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 06 lis 2005, 9:55

sanchez7 pisze:Panowie i panie fani Barcelony niemoge się doczekać GD i tego jakże pienknego widowiska!

Ja sie nie moge doczekac jak zaczniesz pisać poprawnie.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 06 lis 2005, 9:58

welcome ciężko jest Ci zrozumieć, że Barcelona to nie klub, w którym gra się za zasługi, bo kiedyś tam strzeliło się 20 goli w sezonie :roll:
W obecnym składzie Blaugrany i uwzględniając system jakim gra Duma Katalonii nie ma miejsca dla gracza typu Savioli - jest Eto'o (nieporównywalnie lepszy od królika), a dwaj pozostali napastnicy (Larrson i Maxi) muszą według koncepcji Ryja grać dobrze głową i tyłem do bramki. Boczni skrzydłowi/napastnicy Ronnie, Giuly, Messi - porównywanie ich do Javiera byłoby obrażaniem ich piłkarskich zdolności :?

Jednak dla mnie co innego ma tutaj kluczowe znaczenie - zawodnik, który nie potrafi dla dobra klubu, mającego problemy finansowe, obniżyć swojej ultra wysokiej pensji (w sytuacji gdy większość kolegów z zespołu się na to zgodziła) - nie ma co szukać w takim zespole jak Barca. W dodatku gdy zepół przeżywa kryzys, nie gra na miarę swoich możliwości i pałęta się gdzieś w połowie tabeli...

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 06 lis 2005, 10:34

Niemal na 100% Saviola juz nie wróci do Barcy, bo jak to sie mówi nie wykożystał wojej szansy i jest zbyt pazerny na kase i nie chciał obnizyc kontraktu :!: Pozatym wydaje mi sie ze Rijkard juz go skreslił, wiec znając przykład Romana sznase na to ze wróci Króliczek są równe zeru :!: chyba ze doszłoby do zmiany szkoleniowca i nowy dałby szanse jeszzce raz Savioli, ale chyba na taki ruch ze stronu Laporty sie nie zapowiada :!:

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 06 lis 2005, 10:57

to że Saviola nie wróci to proste, ale uważanie Maxiego za lepszego piłkarza od Savioli jest zabawne. Bo napastnika rozlicza sie z goli a nie z tego że dobrze gra tyłem do bramki(choć i to jest mocno wątpliwe w stosunku do Lopeza). I dwa, kto zabrania Maxiemu grac w 1 składzie? Jest słaby i dlatego nie gra. Saviola tez wchodził z ławki a jednak potrafił sie przebić i strzelić ponad 60 bramek w 3 lata.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 06 lis 2005, 11:06

welcome pisze:Saviola tez wchodził z ławki a jednak potrafił sie przebić i strzelić ponad 60 bramek w 3 lata.
po pierwsze - wtedy graliśmy dwoma wysuniętymi napastnikami,
po drugie - skład był 10 razy słabszy niż teraz,
po trzecie - Maxi się nie łapie bo jest Eto'o i Larsson - Saviola też by się nie łapał, a w dodatku nie pasuje do koncepcji Ryja
po czwarte - grzejącemu permanentnie ławę Lopezowi płacimy duuuużo mniej niż musielibyśmy płacić również rezerwowemu Javierowi
po piąte - jak wskazują występy Savioli w Ligue1 i teraz w Sevilli (gdzie gra całe mecze) i zwracając uwagę na jakość gry Maxiego w jedynym swoim meczu tego sezonu (z Betisem - asysta w kilka minut na boisku) śmiem twierdzić, że Maxi jest obecnie lepszym graczem od 'el Conejo'

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 lis 2005, 11:20

janiofcb pisze: Boczni skrzydłowi/napastnicy Ronnie, Giuly, Messi - porównywanie ich do Javiera byłoby obrażaniem ich piłkarskich zdolności :?
Z tej trojki wylaczylbym drewniana 8, ktorej kres w Barcy dobiegnie konca wraz ze wzrostem umiejetnosci Messiego oraz sprowadzeniem Henry'ego

welcome pisze:to że Saviola nie wróci to proste, ale uważanie Maxiego za lepszego piłkarza od Savioli jest zabawne.
Do tej pory nie rozumiem po co go kupilismy :roll: 6 baniek albo i wiecej zostalo wydanych w bloto, mowilo sie ze on ma talant i ze w nastepnej undzie zacznie czesciej grac a jak jest kazdy wie. Nie wierze ze zpstanie w FCb dluzej niz ten sezon, jest nam potrzebny tylko po to zeby w czasie wyjazdu Eto moglbyc aletrnatywa dla Larssona.
A Saviola byl lepszy bo przynajmniej strzelal bramki ale i tak obaj pilkarze sa z tej samej kory :lol:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 06 lis 2005, 11:31

Z tej trojki wylaczylbym drewniana 8, ktorej kres w Barcy dobiegnie konca wraz ze wzrostem umiejetnosci Messiego oraz sprowadzeniem Henry'ego
Kazdy ma swoje zdanie na temat poszzcególnych zawodników, ale ze Giuly jest grewniany to nie wiedziałem :( mozna sie dowiedziec ciekawych rzeczy naormalnie tytaj :wink: a powiedz mi na jakiej podstawie uwarzasz ze Giuly jest drewnem? bo ja osobiscie uwazam go za wspaniałego zawodnika i zawsze gdy gra jest bardzo groźny :!:
A moze uwazasz tak bo chciałbys widziec ciągle Messiego na boku??

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 06 lis 2005, 11:38

Giuly nie gra tak dobrze jak w poprzednim sezonie, nie wspominając już o formie z czasów Monaco, ale IMHO jest ważnym ogniwem zespołu choćby z tego powodu, że nie można nadmiernie eksploatować młodziutkiego Messiego.
Poza tym jego szybkość i dobra technika z pewnością nie dają podstaw do nazywania go drewniakiem :roll: Umie ładnie pociągnąć po skrzydle, dograc piłkę do środka, strzelić z ostrego kąta ( :arrow: mecz z Valencią)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lis 2005, 11:40

welcome pisze:ale uważanie Maxiego za lepszego piłkarza od Savioli jest zabawne.
A kto tak uważa?
welcome pisze:I dwa, kto zabrania Maxiemu grac w 1 składzie? Jest słaby i dlatego nie gra. Saviola tez wchodził z ławki a jednak potrafił sie przebić i strzelić ponad 60 bramek w 3 lata.
janiofcb już Ci odpowiedział.
luk1208 pisze:Kazdy ma swoje zdanie na temat poszzcególnych zawodników, ale ze Giuly jest grewniany to nie wiedziałem Sad mozna sie dowiedziec ciekawych rzeczy naormalnie tytaj Wink a powiedz mi na jakiej podstawie uwarzasz ze Giuly jest drewnem? bo ja osobiscie uwazam go za wspaniałego zawodnika i zawsze gdy gra jest bardzo groźny
Już kiedyś komuś tłumaczyłem, że pojęcie drewniany i słaby to nie jest to samo. Giuly to bardzo dobry zawodnik, ale jest drewniany co objawia się przy każdej próbie przyjęcia piłki. Zawsze ma z tym problemy. Technicznie nie jest on specjalnie dobry. Ma inne zalety.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 06 lis 2005, 12:21

Mam pytanie:
co jest z efektowną inwestycją Barcelony w obiekty kompleksu sportowo-wypoczynkowego La Ciutat Esportiva Joan Gamper? to już zostało ukończone? wycofano się z tego?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 lis 2005, 17:05

luk1208 pisze:
Kazdy ma swoje zdanie na temat poszzcególnych zawodników, ale ze Giuly jest grewniany to nie wiedziałem :( mozna sie dowiedziec ciekawych rzeczy naormalnie tytaj :wink: a powiedz mi na jakiej podstawie uwarzasz ze Giuly jest drewnem? bo ja osobiscie uwazam go za wspaniałego zawodnika i zawsze gdy gra jest bardzo groźny :!:
A moze uwazasz tak bo chciałbys widziec ciągle Messiego na boku??
Pojecie drewniaka ci juz chyba dokladnie wyjasnil Niggaz :ok:
dla mnie jest obojetne kto bedzie gral na boku, jezeli Ludo bedzie gral lepiej na szpicy to nie widze problemu aby zajal miejsce Eto.
Niestety prawda jest okrutna gdyz lGiuly nie jest na le dobry by grac w przyszlym sezonie w I skladzie. jest on pierwszym czlowiekiem do wymiany z calej ofensywnej sily Barcelony.
Pytasz o wady wiec ci wymienie te pierwsze ktore rzucaja sie w lidze- Slabe przyjecie pilki oraz brak dryblingu jak na skrzydlowego tak silnej druzyny jest wrecz razace. Bazuje tylko na swojej szybkosci oraz zwinnosci ktore z mocniejszymy i inteligentniejszymi przeciwnikami nie wystarcza.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 06 lis 2005, 18:15

Jakos sie z wami nie zgadzam co do kwesti "drewniaka" Giulego :P
Rozumiem ze ten zawodnik nie spełnia waszych oczekiwan co do piłkarza grającego w takim klubie jak Barca, ale jak przychodził do nas to jakos nikt nie płakał :!: pozatym moze nie oglądam wszystkich meczów Barcy w tym sezonie, ale te co widziałem to jakby nie było grał przyzwiocie i jakos nie widziałem zeby ciągle piłka mu odskakiwała :!:
Rozumiem tez ze w tym sezonie na tle Messiego blado wypada, ale to powinnismy sie cieszyc ze mamy takich świetnych pomcników :D
Szkoda tez ze czesto łapią go kontuzje i to jest według mnie jego najwiekszy mankament :( bo jak jest w formie to naprawde rozgrywa niezłe spotkania, co zresztą pokazywał w tamtym sezonie :!:
moze sie nie zgodzicie, ale jak napisałem kazdy ma swoje zdanie na temat poszczególnych zawodników :wink:
pozdro

faanatyk
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

!!BAYERN TO JEST POTĘGA!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: faanatyk » 06 lis 2005, 20:20

zmieciemy barce przy pierwszej lepszej okazji. AVE FCBM! :!: !

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”