Filmy - Strona 21

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1507
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 07 lis 2005, 14:29

a ja chciałem polecic film Saw II moim zdaniem ten film jest tak samo dobry jak jedynka trzyma w napieciu od poczatku do konca a sama koncówka filmu zaskakujaca :wink:

Awatar użytkownika
chicken_ns
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chicken_ns » 07 lis 2005, 14:35

Jak sam go sciagnołes to podaj linka do torenta ... sam poluje na ten fiilm :D Podobno jest genialny :)

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 07 lis 2005, 14:41

No właśnie coco daj linka jakwiesz gdzie jest.
Też słyszałem że 2 PIŁY jest jeszcze lepsza od jedynki

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 07 lis 2005, 16:06

hmm nie wiem czy mozna tutaj podawac linki jesli jestescie pewnize mozna to napiszcie wtedy zamieszcze :wink:

Jeśli masz takie wątpliwości, to wynaleziono priv.

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 07 lis 2005, 18:52

coco pisze:hmm nie wiem czy mozna tutaj podawac linki jesli jestescie pewnize mozna to napiszcie wtedy zamieszcze

Jeśli masz takie wątpliwości, to wynaleziono priv.
To napisz mi na priva

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 07 lis 2005, 19:13

vieris pisze:To napisz mi na priva
nie wiem dlaczego ale nie moge ci wysłac prywatnej wiadomosci :? wyskakuje mi bład za kazdym razem :? dlatego podaje ci stronke newtorrents.info tam znajdziesz szkoda tylko ze kinówka ale film świetny

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 07 lis 2005, 19:28

oglądałem ostatnio super komedie Diukowie hazzardu naprawde niezła komedia :D dawnoe sie tak nie usmiałem podczas filmu, a scena z zadymą i kaskiem jest czadowa :wink: polecam tym, którzy lubią duzo sie posmiac

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 07 lis 2005, 20:06

A słyszeliście coś o filmie THE Descent podobno mistrzowski
i teraz mam dylemat czy ściągnać PIŁE 2 czy właśnie The Descent?????????????????????????????????????????????????????????????????? jeśli ktoś już widział to dajcie znaććććć

Polecałbym wciskać klawisze, a nie trzymac na nich palce

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 07 lis 2005, 20:27

Jakby ktoś chciał Piłe 2 to na tych stronach macie linki
http://files.filefront.com/maddenexe/;4 ... einfo.html - zmienić rozszerzenie na *.avi

http://fxjuic.altervista.org/mov-saw2.htm - film w częściach na RapidShare

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 lis 2005, 21:56

Właśnie skończyłem oglądać Piłe 2 (oczywiście w kinie :roll: ) i jestem pod mega wrażeniem. Naprawdę niespodziewałem się takiego obrotu spraw ujętych w tym filmie. Strzeszczać nie mam zamiaru bo każdy element filmu jest naprawdę ważny. Jednym słowem film zasługuje na najwyższe laury z tego gatunku. Gorąco polecam, podpowiem tylko, że film się różni w pewnym sensie od pierwszej części, ale cholernie trzyma w napięciu.

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 10 lis 2005, 15:04

No co fakt to fakt.
Sceptycznie podchodziłem do Piły 2, ponieważ myślałem, że to będzie próba zarobienia większych pieniędzy wykorzystując tytuł, który odniósł sukces. Jednak takie obrot spraw jaki był w 2 części naprawdę niczym nie odstaje od pierwszej.

Awatar użytkownika
budziomir
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: budziomir » 11 lis 2005, 21:19

:arrow: Goal
:arrow: Transporter 2

Też się ciesze, ale może napisał byś coś sięcej o tym filmach?

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 11 lis 2005, 23:03

Polecam 2 filmiki, naprawde warto ogladnac.

1The Saw 2- film bardzo dobry, opowiada o dalszych zabawach towarzysza Jigsawa, ktory zamyka 7 osob w pewnej chatce gdzie musza oni znajdowac wskazowki i przstrzegac zasad aby przezyc--- to tak w wlk skrocie...zakonczenie rownie zaskakujace jak w 1. W sumie to film godnie reprezentujje czesc 1, ale troszke jeszcze mu brakuje do swojej starszej siostry, mianowicie rezyser bardzie postwail na akcje niz na fabule i myslenie. moja ocena 8,5/10

W filmie sa 2 "fajne" momenty(tak naprawde jest ich wiele :twisted: ):

1.Gosc ze sciskarka na glowie dowiaduje sie ze aby przezyc musi odnalezc klucz do owej przyjemnej maszynki, po pewnym czasie chlopczyna orientuje sie ze klucz ma wszyty za okiem, ma na jego wydostanie 60s i dodatkowy bonus- - - - SKALPEL

2.Jedna panna chcac lapczywie dostac antidotum wciska rece do plastikowej, przezroczystej klatki, szkoda tylko ze spowrotem nie moze ich wyciagnac, gdyz na rekach zacisniete ma noze, im mocniej szarpie tym bardziej ja tnie

Starczy psychodelicznych klimatow :twisted:

2 film ktory polecam wszystkim(5-95lat) to Charlie i Fabryka Czekolady.
Ciekawie zrobiony, z bajkowymi scenami i swietnymi efektami, do tego w niektorych momentach filmu niezle sie usmialem. Zajebista role w filmie odegral genialny Johny Deep(cos na wzor Jacka Sparrowa).
moja ocena 8/10

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 12 lis 2005, 10:29

American Pie: Band Camp

kolejny film z serii American Pie. czy godny polececenia? jezeli macie ochote na kolejny film z serii "glupich komedii" to tak. film bardzo plytki, nie zmusza do myslenia tylko do smiania sie z glupich dialogow, tak glupich, ze robia sie smieszne. jezeli macie ochote sie odstresowac, nie wysilajac przy tym swojego umyslu to polecam ;)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 26 lis 2005, 16:50

Parę minut temu wróciłem z kina. Byłem na kolejnej części Harrego Pottera. Wiem, że kino wybitne to nie jest, a i sam zbyt chętnie nie szedłem(raczej po wielkich namowach młodszej siostry). Książkę przeczytałem i nawet mi się spodobała. Ale do rzeczy. Do filmu podchodziłem z ogromnym dystansem. Słyszałem, że zrobili z tego mroczny film i zastanawiałem się jak z bajki dla dzieci można zrobić horror :lol:

Na filmie raczej się nie nudziłem. Było parę ciekawych scen, naprawdę niezłe efekty specjalne. Obsada aktorska? Jak na dzieci to całkiem niezłe, ale czasami miałem wrażenie, że sam bym to lepiej zagrał :lol: Czy film jest godny polecenia? Dla fanatyków małego maga z pewnością. Dla dzieciaków i nastolatków właściwie też. Ale raczej starsi to na ten film wybiorą się tylko ze swoimi dziećmi ;)

Aha i jeszcze jedno...jak film się trzyma książki? Cłakiem nieźle. Skrócono co prawda kilka całkiem fajnych wątków(np. MŚ w Quidtichu(?-tak to się piszę :P ).

Filmowi dam mocną 8. Wybitne dzieło to na pewno nie jest, ale się wyróżnia, jak dla mnie pozytwnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”