Polska & Ukraina EURO 2012 - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 09 wrz 2005, 7:41

Tomi pisze:W Krakowie nie bedzie tej samej atmosfery co w Warszawie a lepsża od wisly atmosfere ma Cracovia,a na Cracovi wiadomo czemu nie bedzie
ile 12?? 10? a moze gora 15???

nie no tu sie o powaznych kwestiach dla rozowju kraju rozmawia ale widze ze z samymi dziecmi, ktore maja dlade pojecie o swiecie kibiców, a mecze ogladaja z coca-cola i popcornem.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 08 lis 2005, 12:52

Euro 2012: Polska i Ukraina w finałowym etapie selekcji!

Wspólna kandydatura Polski i Ukrainy znalazła się wśród trzech ofert, które UEFA zakwalifikowała do finałowego etapu selekcji do organizacji finałów piłkarskich mistrzostw Europy w 2012 roku - poinformowała Europejska Unia Piłkarska.

Oprócz Polski i Ukrainy do finałowej batalii UEFA zakwalifikowała kandydatury Włoch oraz wspólną Chorwacji i Węgier. Odrzucono oferty Grecji i Turcji.

Decyzja w sprawie wyboru organizatora zapadnie 8 grudnia 2006 roku.

onet.pl

Ciekawe czy w związku z tym ruszą jakieś inwestycje :roll: Bo wygrają i tak włosi :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lis 2005, 13:56

Muszę powiedzieć, że jestem zakskoczony.
Polska i Uraina od początku miały najmniejsze szanse na organizację mistrzostw. Media juz nas skreslili, bo kto przy zdrowych zmysłach widizał nas w tej trójce ?
Sm Michał L. smucił się w mediach, że szkoda straconej szansy, że może kiedyś .....
Myślę, że jest to jakiś gest ze strony UEFY, wiadomo, Listek jest szanowany w "centrali"
Bo chyba nikt nie łudzi się, że przyznają nam organizację tej imprezy.
Odległości miedzy Donieckiem a Gdańskiem [chyba z 1900 km], brak autostrad, brak hoteli etc. etc.
Swoją droga nawet bym niechciał. Niech Polska wywalczy sama w końcu ten historyczny, pierwszy awans na ME, a nie tylnymi drzwiami :lol:

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 08 lis 2005, 14:38

Hmm, nie ukrywam ze po kryjomu na to liczylem.

Teraz wierze nawet w zwyciestwo bo ci ktorzy glosowali na turcje czy grecje moga zaglosowac na nas, jezeli listek sie postara.

Teraz moze zamiast pieprzyc o negatywnych niuansach spojrzelibyscie na to bardziej obiektywnie. To, ze nie mamy jeszcze autostrad i stadionow jest wedlug mnie spowodowane tym ze nie bylo iskry ktora sprawilo by zaczeto je budowac. Pomyslcie na to z tej strony. W gdansku chca budowac nowy stadion, w warszawie powstanie stadion narodowy, w chorzowie mamy co mamy a mozemy miec lepiej, we wroclawiu rowniez mozna wiele poczarowac. Nalezy zrozumiec ze mozliwosc zorganizowania euro to olbrzymia szansa dla wszystkich. Szczegolnie dla polskiej pilki i gospodarki. A autostrady? One tez powstana, nie wazne w jakim tempie, wazne by bylo gotowe gdzies na rok 2010.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lis 2005, 15:05

Jestem zaskoczony ze jestesmy w trojce, ale raczej oznacza to ze mamy szanse na zorganizowanie ME 2016 a nie już 2012.Jest tak jakby zachęta że warto budować infrastrukture sportową, ze ktos nas docenił za za samo staranie o ME.Czy wy łudzicie sie moze ze wygramy z Włochami.
Ostatnio zmieniony 08 lis 2005, 18:05 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 lis 2005, 15:14

Smithu pisze: Teraz moze zamiast pieprzyc o negatywnych niuansach spojrzelibyscie na to bardziej obiektywnie. To, ze nie mamy jeszcze autostrad i stadionow jest wedlug mnie spowodowane tym ze nie bylo iskry ktora sprawilo by zaczeto je budowac. Pomyslcie na to z tej strony. W gdansku chca budowac nowy stadion, w warszawie powstanie stadion narodowy, w chorzowie mamy co mamy a mozemy miec lepiej, we wroclawiu rowniez mozna wiele poczarowac. Nalezy zrozumiec ze mozliwosc zorganizowania euro to olbrzymia szansa dla wszystkich. Szczegolnie dla polskiej pilki i gospodarki. A autostrady? One tez powstana, nie wazne w jakim tempie, wazne by bylo gotowe gdzies na rok 2010.
Był czas, że niemal identycznie do tego podchodziłem (chyba nawet w tym temacie). Teraz sam jestem dziadkiem i wiem, że to nierealne. Wszystkie stadiony są wirtualne, wywalczenie kasy i wybudowanie będzie zalezało zapewne od samorządowców, a wiadomo, że popatrzą jeden na drugiego i umyją ręce. No, jest jeden stojący, ale
PZPN wytypował ponadto Chorzów i umieścił go na mapie Polski mniej więcej w miejscu, gdzie w normalnych atlasach znajduje się Gorzów...
co świadczy z jakim profesjonalizmem podchodzimy do sprawy. Listkiewicz przeprowadził kolejną akcje, która ma odwrócić uwagę od problemów polskiej piłki. Pozoranctwo, że coś się robi, podobnie jak ta akcja, która polega na karach za flagi :roll:. Ja bym się raczej zajął takimi sprawami jak
:arrow: dlaczego nie będzie polskiego sędziego na najbliższych MŚ
:arrow: dlaczego najlepsze bazy treningowe ma Amica i Groclin
:arrow: po co są licencje na pierwszą ligę, skoro Polonia jeszcze z 10 lat w niej posiedzi zanim spadni
:arrow: dlaczego w Polsce nie szkoli się młodzieży, jedyny Polak poniżej 27 lat w reprezentacji pochodzi z Holandii, czy mamy coś takiego jak młodzieżówka
:arrow: ile można sobie podcierać tyłek supernowoczesnym stadionem na całe 15 tys. ludzi
itd. itp.

Ale niech ludziom mydli oczy zapewnienie, że przygotowujemy sie dopiero na 2012, są projekty. I spokojnie dalej można nic nie robić. Zakwalifikowanie się do następnej fazy jest zaskoczeniem największym dla wnioskodawców. Jury doceniło potencjał 40mln kraju, który to potencjał PZPN ma w dupie, ewentualnie w prywatnej kieszeni listkoludów. Lekką naiwnościa jest wiara w powodzenie projektu, w który nie wierzą twórcy. Listkiewicz: "Trudno, najwyżej zorganizujemy w 2016"... niezłomny człowiek.

Ciekawe co wesołego wymyślą, jak odpadniemy... Przypomina mi się olimpiada zimowa w Zakopanem, której część miała się w Krakowie odbywać :lol2:. Wtedy mówiono: "Spokojnie Polacy, wybudujemy potrzebne hale, zapewnimy drogi i hotele". Dziś historia zatacza koło. A potem pora na organizację olimpiady :twisted:.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 lis 2005, 17:51

Ja sie ciesze ze Polska i Ukraina znalazly sie w finale, ale tylko o jeden punkt wyprzedzilismy Turcje. Wlochy otrzymaly najwiecej punktow i to oni sa wielkimi faworytami. Maja duzo dobrych stadionow i sa na to najlepiej przygotowani. :)
Gdyby w Polsce odbywaly sie ME to bysmy zagrali po raz pierwszy w tym najwiekszym turnieju europejskim w pilke nozna. Chyba ze zaklasyfikujemy sie do ME w 2008 roku. :roll:
Brak pieniedzy, brak stadionow, brak wszystkiego co jest potrzebne a 2012 rok jest juz za rogiem. To jest tylko 7 lat, nie jak niektorrzy mysla az 7 lat. Tyle czasu polska pilka potrzebuje na zrobienie projektow, autostrad itp. Ostateczna decyzja o wyborze organizatora Euro-2012 zapadnie 8 grudnia 2006 roku, czyli za okolo 13 miesiecy. Do tego czasu juz trzeba zaczac dzialac zeby przekonac Komitet Wykonawczy UEFA. Do tego czasu trzeba juz miec jakis stadion zbudowany. Hotele ktore po mistrzostwach beda swiecily pustkami tak jak to sie stalo w Atenach po Olimpiadzie w 2004 to tez jest wielki problem...

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 08 lis 2005, 20:33

Lepiej by chyba było jakby kandydatura Polski odpadła juz, teraz zacznią sie mażenia o Euro :P Prawda jest taka, ze dopóki nie zmieni sie podejscie pewnych osób do spotru i piłki nożnej to mozemy tylko posnic o oraganizowaniu Euro :!: Jak Polska moze wygracskoro zaden stadion nie spełnia wymagan? wiadomo ze mozna wybudowac, ale czy myslicie ze wybudowaliby skoro do tej pory po licznych obietnicach nie ma stadionu narodowego :!: Listkiewicz teraz pewnie bedzie mówił jak zawsze swoje głupoty, ze mamy szanse na wygranie, tylko jak liczą sie z Polską pokazują wielkie imprezy gdzie sporadycznie jest sedzia Polak, bo poco korupcyjnych rozjemców :P
Jednak w wirtualnym świecie Polska napewno bedzie gospodarzem jakies wielkiej imprezy :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 08 lis 2005, 20:40

Praktycznie jedyną szansę Polskii&Ukrainy widzę w intergracji europejskiej. We Włoszech wielkie imprezy piłkarskie były już 2 razy....w Europie Środkowo-Wschodniej ani razu(?). Tu jest teoretycznie jedyna nasza szansa.

Ale i tak wygrają Włochy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 kwie 2006, 15:25

Wyborcza pisze:Sześć polskich miast zostanie zgłoszonych do UEFA jako kandydaci do organizacji finałów piłkarskich mistrzostw Europy w 2012 roku. Do polsko - ukraińskiej oferty zostaną włączone dokumenty Chorzowa, Gdańska, Krakowa, Poznania, Warszawy i Wrocławia.
Zespół ds. Wyboru Miast Gospodarzy ustalił kolejność w jakiej miasta te zostaną zaprezentowane w zgłoszeniu do UEFA. Na pierwszym miejscu znalazł się Poznań z 48 punktami na drugim Warszawa (40 pkt), trzecim Gdańsk (32), czwartym Wrocław (30), piątym Kraków (24) i na szóstym Chorzów (15).

Według słów dyrektora generalnego Sztabu Projektu Euro 2012 Piotra Gawrona wszystkie te miasta mają szansę organizowania ME. Ostateczną decyzję w sprawie polskich miast podejmie UEFA po ewentualnym przyznaniu Polsce i Ukrainie organizacji Euro 2012.

Kraków wydawał się murowanym faworytem, bo od lat - dzięki sukcesom Wisły Kraków - jest stolicą polskiego futboly. Tylko kibice spod Wawelu mają aż dwa kluby w pierwszej lidze, Kraków ma tez wielkie lotnisko, mnóstwo hoteli, restauracji, no i urodę perły renesansu.

Listę zwycięzców potwierdzilismy w kilku źródłach. - Wrocław w ostatniej chwili awansował w miejsce krakowa przede wszystkim dzięki posłowi Adamowi Lipińskiemu, od wielu lat najbliższemu współpracownikowi Kaczyńskich. - mówi nasz infrmator. Jego zdaniem Kraków nie miał sznas z trzech powodów. Po pierwsze jego wybór byłby prezentem dla związanego z lewicą prezydenta Jacka Majchrowskiego, który ma rywalizować w wyborach na prezydenta Krakowa z kandydatem PiS Zbigniewem Ziobro. Po drugie, żaden z prominentnych polityków PiS - ani Ziobro, ani Wassermann - nie zaangażowali się w lobbowanie za Krakowem. Po trzecie krakowscy działacze przedstawili projekt modernizacji stadionu Wisły ze zbyt małą ilością miejsc dla kibiców.
Dlaczego nie Kraków? Bo choćby w porównaniu z Warszawą jego infrastruktura, atrakcyjność i stadion wypadają jak Kabul przy Paryżu. W ogóle Warszawie dałbym pierwsze miejsce, bo to w końcu stolica :lol:.

W sumie tego się spodziewałem i ponownie mogę przestać się interesować tymi mrzonkami.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 kwie 2006, 21:01

Poznań został w stawce, ale ja specjalnie nie cieszę tym faktem, bo jak wiadomo - szanse na organizację sa bliskie zeru. Jak nam przyznają to się zacznę cieszyć :P

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 24 kwie 2006, 21:09

ja tam myślę że wszyscy w Polsce na darmo sobie tymi mistrzostwami zawracają głowy bo przecież i tak zwycięży kandydatura Włoch...
no chyba że UEFA chce by maksymalna widownia podczas meczu wynosiła góra 30 tysięcy (większych stadionów nie zbudujemy bo po co :?: by po ewentualnych mistrzostwach zasiadało na nich kilka tysięcy ludzi :D )

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 24 kwie 2006, 21:25

A ja mam taką nadzieje że Polska z Ukrainą.A finał powinien być w Warszawie a nie w Kijowie.Takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 kwie 2006, 21:45

(L)egionista pisze:A finał powinien być w Warszawie a nie w Kijowie.Takie jest moje zdanie.
Czemu?

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 24 kwie 2006, 21:56

piwus pisze: Czemu?
A czemu nie.Warszawa stolica Polski jako miasto w historii miało większe znaczenie niz Kijów.Lecz Kijów ma już stadion no i drużyne która reprezentuje Kijów Dynamo.Jestem za Legia a jak za Legią to i za Warszawa żeby był tam finał ME 2012.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”