Jeśli sądzisz że elaernig polega na zrobieniu na kartce zadań udostępnionych na e-dzienniku, to ja wymiękam
Ty nie wiesz o tym że nauczyciel nie ma czegoś takiego jak urlop?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 mar 2020, 19:54
Jeśli sądzisz że elaernig polega na zrobieniu na kartce zadań udostępnionych na e-dzienniku, to ja wymiękam
Ty nie wiesz o tym że nauczyciel nie ma czegoś takiego jak urlop?
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 mar 2020, 19:59
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 19 mar 2020, 20:01
Bebej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 mar 2020, 20:03
Z jakich platform mają korzystać nauczyciele? Clickmeeting?sickstick pisze: ↑19 mar 2020, 19:42Mama była w Hiszpanii wraz z 4 innymi nauczycielkami ze swojej szkoły na szkoleniu z elearningu, który zorganizowała jej szkoła w ramach programów unijnych (klepnięte już kilka miesięcy temu, idealny termin się złożył). Dlaczego w Hiszpanii? Ponieważ w tym państwie szkolnictwo eleraningowe to normalka, stosowana np kiedy dziecko jest na chorobowym dłużej niż 2-tygodnie. Hiszpańscy nauczyciele bez problemu przechodzą na system eleraningowy, ponieważ są na bieżąco zapoznawani z platformami, zaś szkoły zapewniają im służbowe laptopy.
W Polsce o komputer ciężko nawet w sali lekcyjnej, o prywatnych laptopach na nauczycieli nawet nie mówiąc, a z platform elearningowych w życiu nie korzystali. O tym jak nasz rząd traktuje nauczycieli rozpisywał się nie będę, bo robiłem to wielokrotnie. Nagle rząd oczekuje od nauczycieli prowadzenia zajęć na platformach elearningowychDlaczego w Hiszpanii nauczyciele są gotowi na nauczanie w systemie zdalnym, a w Polsce 50% nauczycieli nie wie jak włączyć komputer?
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 mar 2020, 20:04
Nikt w USA o tym nie mówi, jesteś pierwszą osobą, która o tym wspomina co widzę.Dr.Football1 pisze: ↑19 mar 2020, 19:40Dlaczego nikt nie mowi o leku Remdesivir, ktory podobno daje swietne rezultaty? Wyleczono nim 80-letniego pacjenta we Wloszech, leczy sie nim ludzi w USA, a Czesi chca wysylac po niego samolot wojskowy do USA dla pacjenta w stanie krytycznym.
Dawac ten lek. Na co czekamy? Az ofiary bedziemy liczyc w setkach tysiecy?
Ja mam z doświadczenia opisy osób dokładnie takie, jak sickstick. Także cóż. Dodaj mnie do anegodtycznego siania defetyzmu.
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 mar 2020, 20:07
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 mar 2020, 20:08
gilardino11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 19 mar 2020, 20:10
Bebej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 19 mar 2020, 20:13
Wyrok zakazu prowadzenia samochodu tez jest picem na wode jak ktos chce to i tak bedzie jezdzil.DDK pisze: ↑19 mar 2020, 20:07Ja pisałem już na początku, że cała ta kwarantanna to pic na wodę. I dalej mam takie samo zdanie.
Codo zajęć, to ja mam wszystkie na platformach internetowych. Z tym, że moja uczelnia jest prywatna i takie systemu miała długo przed tym zanim usłyszały o nich publiczne.
Bebej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 mar 2020, 20:14
Podejrzewam że tak, mój kurs programowania (za który wywaliłem w grudniu prawie całe oszczędności - o zgrozo
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 mar 2020, 20:16
O szczepionce nawet nie mowie, ale jezeli jest lek, ktory daje dobre rezultaty, to dlaczego by go nie rozpowszechnic? Wielu pacjentow nie ma tak naprawde juz nic do stracenia.Chlopaczek pisze: ↑19 mar 2020, 19:50Jednak nie ma co sie specjalnie nastawiac ze szczepionka szerokodostepna bedzie w najblizszych tygodniach czy miesiacach. Przewidywania sa takie ze najwczesniej koncowka 2021 jest realnym terminem.
Dr.Football1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 mar 2020, 20:19
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 mar 2020, 20:21
No to nie przesadzajmy z tym płaczem o wymaganiach prowadzenia e-learningu. Sam prowadzę na tej platformie zajęcia i jest ona dość czytelna. Pierwszy raz każdy nauczyciel niech uruchomi wykład "na sucho", czyli włączy tam kamerę, mikrofon i nagrywanie (ew. doda prezentację, jak potrzebuje) i będzie wiedział, co robić. Tam wszędzie jest ikonografia albo napis, co należy zrobić. Jak nie, to kwestia przygotowania pisemnej instrukcji w 5 minut.
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 mar 2020, 20:27
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 mar 2020, 20:32
gilardino11
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio