AS Roma (zbiorczy) - Strona 38

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
25%
5-6
3
75%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 04 lis 2005, 20:53

Chyba incydent z treningu nie wpłynie na ich gre Ja sądzisz ? już po sprawie ?
Wiesz sam gram w pilke, i nawet na podworku sa klotnie i to bez przerwy ile razy ktos chcial kogos pobic ile razy rzucasz miesem na kogos.... football to meska gra, i nawet na treningu nie ma odpusc... Montella z Kuffuorem poszli po zajeciach na piwo i jest juz wszystko oki!!! wiem to za autopsji:) swoja droga ciekawie to musialo wygladac... i z drugiej strony dobrze ze nikt nie odpuszcza na treningach... nie tak dawno Kuffour kontuzjowal Cassano na treningu ale to pewnie byly zalecenia odgorne;)

dla zainteresowanych sklady:

Messina (4-5-1):
Storari; Zoro, Cristante, Rezaei, Aronica; Coppola, Donati; Giampà, D’Agostino, Sculli; Muslimovic

Roma (4-5-1):
Doni; Panucci, Kuffour, Mexes, Cufrè; Perrotta, Dacourt; Mancini, Totti, Taddei; Montella

:)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 lis 2005, 1:53

Wiesz sam gram w pilke, i nawet na podworku sa klotnie i to bez przerwy ile razy ktos chcial kogos pobic ile razy rzucasz miesem na kogos.... football to meska gra, i nawet na treningu nie ma odpusc... Montella z Kuffuorem poszli po zajeciach na piwo i jest juz wszystko oki!!! wiem to za autopsji

No właśnie mogli sobie dać po razie i wyluzować. Chyba nie poszło o coś takiego co mogło byś powodować niesmeczki w drużynie. Bo w takiej sytuacji grupa trzymając władze na czele z Francesco trzymała by pewnie strone Aeroplanino :wink: Jak wypili, to im zapewne przeszło.
swoja droga ciekawie to musialo wygladac... i z drugiej strony dobrze ze nikt nie odpuszcza na treningach... nie tak dawno Kuffour kontuzjowal Cassano na treningu ale to pewnie byly zalecenia odgorne;)

Widziałem jak Kuffour wszedł w nogi Cassano i wyraz twarzy Antonio mówił dobij mnie :lol: Co ciekawe tą sprzeczke po miedzy Kuffourem a Montellą załagodził ... Cassano. :lol:Może się odawiał że zaczną we dwóch na niego polować.

Czemu Spalletti ostatnio na Curciego nie stawia ? Tak go ten Doni przekonał do siebie ? ma jeszcze "Ele" do dyspozycji a to też świetny bramkarz.

Pozdro

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 05 lis 2005, 11:18

Czemu Spalletti ostatnio na Curciego nie stawia ? Tak go ten Doni przekonał do siebie ? ma jeszcze "Ele" do dyspozycji a to też świetny bramkarz.

mysle ze Curci i Doni sa w porownywalnej formie... tylko mnie przekonuje jakby wiekszy spokoj Doniego... wpuscil w lidze dwie bramki z nie swojej winy z Interem i Ascoli oba wolne perfekcyjne a ta trzecie coz... wydaje mi sie ze pilke wypuscil jakby spejalnie liczac na faul ale byl juz za 5 metrem a na dodatek pilkarzem ktory mial by go faulowac nie byl zaden z interistow tylko Chivu. Dacyzja nalezy do Spala on wie najlepiej kto jak i co potrafi , jak wiele razy podkreslal o Curcim nie zapomnial a to ze jest jeszcze Doni wzmaga tylko konkurencje miedzy slupkami a to wiadomo jest bardzo dobre:)

Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 lis 2005, 11:30

W sumie masz racje Dziecioł to tylko młodego zmotywuje do jeszcze lepszej gry. Wiekszej pracy. Na początku był nr. 1 mimo tak młodego wieku pokazał kilka parad najwyższej klasy. Jak dobrze pamiętam stracił miejsce w bramke to golu Tavano z Empoli na 1:0 i prz tej bramce miał "swój udział" co prawda mało bo Tavano zmieścił ja jak trzeba było. Ale jednak widać Spalletti zdecydował się na zmiane.

Tylko jedna z tych bramek na "koncie dobiego" to taka szmata. Właśnie ta o której piszesz z Interem. W tym meczu pokazał się z dobrej strony i złej strony. Do mometu tego nie fortunego wyjście na 7 metr było obok Francesco bohaterem meczu. Potam przyczynił sie do nerwówki. :roll: Bo wolne to klasa i Adriano i Domizzi uderzyli jak z podrecznika. :wink:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 05 lis 2005, 14:49

Małe pytanko: Cassano jest nadal kontuzjowany, czy siedzi karnie i nie zlezie z ławy aż do zimowego mercato po przejściu do innego klubu??
Bo jeżeli karnie to trochę szkoda - można by go jeszcze trochę wykorzystać dla dobra klubu (Montella coś nie w formie). Choć z drugiej strony kibice, delikatnie mówiąc, nie byliby zachwyceni jego pobytem na boisku :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 lis 2005, 15:06

Janio Cassano ostatnio (znów) odrzucił propozycje nowego kontraktu więc nawet jak będzie zdrowy nie będzie grał. :roll: reszta już chyba jest z nim wszystko o.k. Lippi już mówi że nie bedzie nie niego czekał. :roll: Może być tak że nie zobaczymy go na MŚ. A forma Montelli rośnie co pokazał mecz z Interem :wink: może to jeszcze nie to co w popszednim sezonie ale przełamał sie juz także może być lepiej. :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 06 lis 2005, 9:49

A forma Montelli rośnie co pokazał mecz z Interem
szczegolnie jak z Ascoli tez zdobyl prawidlowa bramke ktora niestety zostala nie uznana ehhh... w Montelle wierze ja wierzy Spal a on sam wierzy ze zagra w Nazionale a my nie zapominajmy za mamy jeszcze wspanialego Nonde ktory jeszcze podobno nie jest gotowy na cale 90 min... a jak on wroci do formy przed kontuzja w Monaco to Cassano nam jest naprawde nie potrzebny bo patrzac uczciwie juz rok temu nie blyszczal juz wtedy lepszy byl Toni Lucarelli Totti am Montella dlugo by wymieniac, a nie tego od niego oczekiwalismy...

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 08 lis 2005, 6:50

Teraz Trudny mecz Z juve ale mam nadzieję żę Totti strzeli coś i poprowadzi Romke do zwycięstwa a pewnie będzie chciał to zrobić dla Swego synka :D :wink: . oby mu sie to udało :wink: :D :arrow:

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 08 lis 2005, 7:37

Heh juve, mecze ciekawe, wiele podtekstów, zażyłości itp.
Po ostatnich dokonaniach Romy licze, że postawią trudne warunki bianconerim i pokuszą sie o wygraną.
Forza Roma per sempre!

Awatar użytkownika
whelan
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: whelan » 11 lis 2005, 10:51

Totti jest tu najlepszy :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 lis 2005, 11:04

Byłem na stronie Romy i zobaczyłem ciekawego news. Cooltowy juz konkurs stacji Rai :wink: Jednak kilka nazwisk tam szokuje. Zgodze się z komenatrzami że Adriano :shock: Figo, Doni :shock: Stanković :shock: To nazwiska chyba tylko dla dadania pikaneri temu konkursowi. :wink: Z drugiej strony jednak ta "nagroda" bedzie przyznawał za jakiś czas, a tym 50 gracz to ewentualni zdobywcy tego jażke cennego wyrózniania. Oni poprostu typowali kogoś kto jeszcze coś "pokaże" :wink:

Jak to miała by być nagorda za popszedni sezon to chyba zasługuje na nia Blasi (za skuteczność :lol:) , ktoś tam na stronie u Was napisał - Ferrari i też bym oddał swój głos. Jednak za ten sezon chyba Cassano za cyrki lub Vieriemu. Wysoko w czołówce powinień być też np. Ze Mari. Gracze Interu chyba sa tam za całokształt :roll: bo jest ich kilku.

www.asroma.pl pisze:Nie jest to jednak żadnym zaszczytem dla zawodnika z Bari, jako że nagroda jest przyznawana corocznie najgorszemu piłkarzowi Serie A.

Pomysłodawcą idei jest włoska stacja telewizyjna RAI.

W ubiegłym roku „Bidone d'oro” otrzymał Legrottaglie, zaś w edycji 2003 Rivaldo.

W tym roku nominowanych do tytułu najgorszego piłkarza roku jest 50 zawodników, w tym jedenastu Giallorossich (m.in. Ferrari, Doni, Mexes) i dziewięciu Interu (Recoba, Figo, Stankovic). Oprócz Antonio Cassano faworytami do zdobycia niechlubnej nagrody są Christian Vieri i Adriano...
Rivaldo geniusz a i jemu sie dostało ... :roll:

Druga sprawa co myslicie o tym że Cassano zagra z Juve ?
W popszednim sezonie tez już psioczył, a zagra i strzelił bramke. Potem dał wyraz swojej flustracji w narożniku boiska :roll: Ten mecz na Olimpico był niestety niechlubnym "widowiskiem" dla całej serie A. :( Oby w weekned było inaczej bo ten mecz będzie mega ważny dla całej ligi. W jednej kolejce dojdzie do dwóch spotkań na szczycie. Roma - Juve o Viola - Milan. Coś mi mówi że to będzie mecz Francesco :) zagra dla Romy ... zony i syna :D

Pozdro

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 14 lis 2005, 12:36

No nie ma co do tego wątpliwości.
Totti jest w formie, opuścił nawet zgrupowanie by się nie przemęczać na meczu reprezentacji...
Zobaczymy co Roma pokaże, mają gryźć trawe by wygrać.
Forza ROMA!!!!!

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 14 lis 2005, 19:37

a widzieliscie w jakich koszulkach mozliwe ze zagra Roma? jak wiadoma nie mamy sponsora na kozulkach, ale za to wspieramy kampanie anty dopingowa:) i Nasi gracze wyjda w koszulkach... DOPING? NO! GRAZIE!

jakis podtekst?;) hehehe

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 lis 2005, 21:11

:rotfl:

Chciałbym widzieć minę Tottiego, gdy się dowiedział.I to w jakim momencie ? :D Cóż, jestem pełen nadziei co do sobotniego meczu.Szkoda, że zapewne z usług Cassano nie skorzysta Spaletti.Ja bym go jednak wpuścił, bo albo będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony, albo na zawsze już zasiąść na ławce bądź trybunach.Totti ma coraz lepsze mecze, ale już podsyca atmosferę przed meczem.Oczywiście głównymi ofiarami jak zwykle Capello i Emerson.Roma próbuje trochę wywrzeć presję na przeciwniku, ale zobaczymy czy to coś da.Spór między PP a Romą coraz większy i spodziewam się szybkiego odejścia piłkarza.Heh, nie wiem, czy taka 'gwiazda' będzie mogła sobie pozwolić na tak długą przerwę w normalnym graniu.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 14 lis 2005, 21:18

Bardzo ciekawa inicjatywa. Jednakowoż jesli siedzimy już w kwestii napinania się Juventini także pokazali pazurki. Otóż włoscy kibice stworzyli koszulki z napisem 'Rolex. No Grazie!'. Jakiś podtekst? Może. Zresztą wszelkie watpliwości rozwieje sobotnie spotkanie, oczywiście wątpliwości jakoby to Roma mocna była w gębie. Srogie lanie czeka Rzymian. Tymbardziej, że aż 9 Romanistów jest nominowanych do jakże prestiżowej nagrody "Bidone d'Oro". Życzę powodzenia Waszym zawodnikom, każda nagroda indywidualna, jest także nagrodą dla klubu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”