Gry... - Strona 378

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 kwie 2020, 15:57

Tomusmc pisze:
09 kwie 2020, 15:24
NFSów wyszło w ostatnich latach tyle, że nie wiem na które warto zwrócić uwagę ;)
Jeśli chodzi o klimaty WRC i sentyment do Colina 2, to nic lepszego niż DiRT Rally (pierwsza część) nie wyszło. Gra ma swoje lata, jest trudna ale satysfakcjonująca i jest wyzwaniem. Jak masz kierownicę, to warto dać jej szansę mimo trudnych początków. DiRT Rally 2 też trzyma poziom i choć jest ładniejsza IMO ustępuje jedynce. Poza tym masz jeszcze serię WRC, ostatnia to chyba 8. Niezłe gry ale gorsze IMO od DiRTów.

Z gier wyścigowych to na PS4 jednak to Gran Turismo Sport. To już nie to co na poprzednich generacjach ale wciąż pewnie najlepsza gra w tej kategorii na PS4. Forzy z Xboxa nie przebije ale można pograć. Jak nie to, to zerknij na Project Cars 2, można kupić za niewielkie pieniądze, a to też naprawdę dobra pozycja. Z NFS nie ma się co rozdrabniać - najnowszy Heat, na tej generacji ta seria wielkiego reprezentanta nie miała.

venomik pisze:
09 kwie 2020, 1:05
Może ktoś poleci grę w klimacie horroru - z klimatem tajemnicy, fajną fabułą, bez nastawienia na sceny jumpscare. Na PC, nic długiego (najlepiej do 30 godzin).
Jeśl chodzi o PC i ostatnie rzeczy w tym klimacie, to typ cruela wygrywa, bo The Last of Us nie uraczysz na kompie. Ze starszych rzeczy, to co powinno Ci się spodobać i spełnia Twoje wymagania to Alan Wake, którego głównym atutem jest fabuła właśnie, a i czas gry się zgodzi.

Nowy Xbox podobno za 2499zł. Zobaczymy co na to Sony.
https://lowcygier.pl/sprzet-akcesoria/p ... kim-rynku/

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 09 kwie 2020, 16:00

Morrow pisze:
09 kwie 2020, 15:57
Jeśl chodzi o PC i ostatnie rzeczy w tym klimacie, to typ cruela wygrywa, bo The Last of Us nie uraczysz na kompie. Ze starszych rzeczy, to co powinno Ci się spodobać i spełnia Twoje wymagania to Alan Wake, którego głównym atutem jest fabuła właśnie.
Dzięki, już zapomniałem, że zadawałem pytanie i w ogóle nie sprawdzałem wątku. Gdybyś mnie nie zawołał to bym w ogóle nie wiedział o odpowiedzi.
Tak, PC, sprawdzę sobie te dwa tytuy.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 kwie 2020, 20:36

Jest jakiś górny limit, do którego można rozwinąć żywotność w Bloodborne? I czy ten atrybut jest najważniejszy, czy lepiej poświęcić tętnienia na coś innego?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 kwie 2020, 20:39

piotrcies pisze:
09 kwie 2020, 20:36
Jest jakiś górny limit, do którego można rozwinąć żywotność w Bloodborne?
kazdy atrybut można rozwinąć do 99 chyba.

A w co inwestować to już zależy od tego jaka postać chcesz zbudować. IMHO najlepiej żywotność i wytrzymałość, a z reszty to w sile jeśli grasz pierwszy raz.

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 kwie 2020, 20:43

Delpiero14 pisze:
09 kwie 2020, 20:39
piotrcies pisze:

A w co inwestować to już zależy od tego jaka postać chcesz zbudować. IMHO najlepiej żywotność i wytrzymałość, a z reszty to w sile jeśli grasz pierwszy raz.
Delpiero14 pisze:
09 kwie 2020, 20:39
piotrcies pisze:

ok, dzięki, ja słyszałem, że żywotność jest najważniejsza, a resztę można sobie darować, ale jak widać - niekoniecznie ;)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 11 kwie 2020, 18:45

Gwint.😎

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 11 kwie 2020, 21:55

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 kwie 2020, 21:56

Kuśwa, nie mogłeś dać tego newsa 2 godziny temu? :/

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 12 kwie 2020, 10:43

Jest ktoś na forum kto gra w PES 2020? Szukam dwóch osób aby grać spotkania 3vs3 najlepiej Juve

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 882

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 14 kwie 2020, 10:28

Korzystając z dużej ilości wolnego czasu zacząłem intensywniej grać. Na pierwszy ogień poszedł Assasin's Creed Odyssey.Na początku gra sprawiła na mnie duże wrażenie.Jednak po pewnym czasie zwyczajnie zaczęła mnie nudzić.Idąc tylko główną fabułą ciężko o odpowiednie wyposażenie i poziom naszego wojownika,a misje poboczne i lokalizacje po pewnym czasie męczą ze względu na monotonię-znajdź to i to,zabij bandytów,itp.Przestałem grać ukończywszy jakieś 3/4 .Na plus na pewno ogromny,dobrze odwzorowany świat.Przyjemny jest też system walk.

Miłym zaskoczeniem jest dla mnie Batman:Arkham Knight.Trafiłem za 40 zł nie mając żadnych oczekiwań.Gra jednak okazała się naprawdę ciekawa.Przeszedłem bez znudzenia.Klimat mrocznego miasta odwzorowany po mistrzowsku.Graficznie jest petarda,a gra została wydana 2015 roku.Fajne jest to,że każdy znajdzie swój sposób na kończenie poszczególnych elementów.Lubisz rozwałkę? Nie ma problemu.Chcesz po cichu eliminować wrogów? Żaden problem.Przyznam szczerze,że niejeden raz musiałem się zastanawiać jak przejść przez zamknięte drzwi czy dostać się w niedostępne miejsce.Czasami irytowało transportowanie Batmobila w różne zakamarki,ale ogólne rzecz biorąc-bardzo dobrze zainwestowane pieniądze.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 14 kwie 2020, 12:57

Batman jest genialny, jak nie masz go jeszcze dosyć to może obczaj sobie pakiet dodatkowy „sezon hańby”. Jest tam kilka dodatkowych misji z nowymi antagonistami. Nie wiem jednak ile to kosztuje, ale zgaduje, że raczej niedużo.

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 kwie 2020, 13:07

Również polecam Batmana, sporo dobrej zabawy. Czasem faktycznie trzeba pogłówkować, jak przetransportować batmobil, jak rozwalić niektórych zgrupowanych wrogów (tu faktycznie przydaje się sprytne przetransportowanie pojazdu), ale zawsze da się coś wymyślić i właśnie wpadanie na te pomysły, jak podejść do niektórych zadań są najlepsze. Ja robiłem te zadania treningowe za dodatkowe punkty, te z nokautem z zastraszeniem wymagały kilku prób, ale też fajnie to się później przydaje w rozgrywce.

Najfajniejsze były te misje, w których trzeba było się sporo przyczajać, żeby pokonać spore siły wroga, po eliminowaniu wrogów jeden po drugim dochodziło się do ostatniego i sporo satysfakcji wtedy było po wykonaniu misji. No i lubiłem misje rozwalania czołgów i dronów, zwłaszcza jak siły wroga były mocno przeważające ;)

Na minus - misje człowieka zagadki. Jakie to było nudne, to masakra, więc sobie to całkowicie pomijałem. Może podejdę drugi raz do tego i spróbuję je rozwiązać, ale póki co nie widzę potrzeby.

Ja teraz robię Bloodborne - też mocno polecam. Co prawda ostatnio grałem mało, ale podoba mi się to, że w tej grze praktycznie nie wiesz, dokąd iść, a ciągle odkrywasz jakieś nowe przejście, które potem możesz wykorzystać w dalszej rozgrywce. Dojście w jedno miejsce zajmuje sporo czasu i wymaga wiele walki, a potem się okazuje, że obok jest brama, którą możesz otworzyć z drugiej strony i nagle jesteś w tym samym miejscu, okazuje się, że to tuż obok. Klimat zamczyska o zmroku, XIX wiek i do tego sposób walki są genialne. Plecam.

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 882

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 14 kwie 2020, 13:33

Faktycznie misje Człowieka Zagadki są mocno średnie.Jedynie przy okazji je robiłem.W sumie zostało mi jeszcze złapać tego latającego brzydala i dokończyć niektóre wątki.W ogóle raz dostałbym zawału,gdy wchodziłem na dach i się pojawił znikąd.
Niszczenie dronów fajna rzecz,łatwizna.Gorzej z Kobrami :)

W Bloodborne nie zagram,gdyż mam Xboxa.Chyba grany będzie Wiedźmin.

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 kwie 2020, 13:35

Jeszcze dobre są te misje, w których gania się ich po mieście, czasem tak szybko spieprzali, że ciężko było dogonić, jak się wjechało gdzieś, gdzie nie trzeba hehe

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 kwie 2020, 14:43

Ja niedawno zakupiłem Endless Space i totalnie mnie ta gra nie wkręciła, mimo że teoretycznie tematyka i system gry stworzony pode mnie. Dziś natomiast zakupiłem Anno 2205, jutro postawię zapewne pierwsze kroki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”