Zagraniczni piłkarze, którzy są chętni do grania w kadrze

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

Czy chcesz, aby w naszej reprezentacji, gra?o wi?cej cudzoziemców??

Tak
15
36%
Nie
16
38%
Jest mi to obojetne
11
26%
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Zagraniczni piłkarze, którzy są chętni do grania w kadrze

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 12 lis 2005, 11:06

Było ich wielu i jest ich wielu. Johnson, Dabrowski, Cantoro...To tylko niektórzy piłkarze, którzy byli, lub dalej są chetni do grania w naszej rodzimej reprezentacji. Pierwszy Andrew Johnson, byłby świetnym napastnikiem. Był przecież królem strzelców The Champions w której zdobył 32 bramki. A i w swoim pierwszym sezonie w Premiership, grając w barwach Crystal Palace strzelił ok. 20 goli. Drugi Dabrowski to przecietny piłkarz słabego Hanoveru. Jest nawet gorszy od naszego Radka Sobolewskiego. Cantoro to jeden z najlepszych piłarzy Wisły Kraków. Jako ostatni zasugerował chęć grania w S-kadrze. Opisujcie inne nazwiska piłkarzy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lis 2005, 11:19

Mikusinski pisze:Drugi Dabrowski to przecietny piłkarz słabego Hanoveru. Jest nawet gorszy od naszego Radka Sobolewskiego.
Jak należy interpretować pogrubione zdanie? Sugerujesz, że Sobolewski jest słaby?

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 12 lis 2005, 11:24

No ja jestem za ale wiadomo nie wszystkich typu Dabrowski nie miał by szans u nas ale może szukać paru dobrych obrońców bo z ta formacją u nas słabo żeby nie powiedzieć bardzo słabo

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 12 lis 2005, 11:27

Niggaz pisze:Sugerujesz, że Sobolewski jest słaby

Radek Sobolewski jest bardzo dobry, tylko po co nam Dabrowski, który nawet w połowie nie jest taki dobry jak pomocnik Wisly.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 12 lis 2005, 11:29

Ja jestem przeciwnikiem "rodowitych" Polaków, którzy chcą grać w Naszej kadrze tylko wtedy, jak nie dostaną się do swojej... Dąbrowski? Kto to jest? Gdzie on gra? Przecież on jest słaby jak barszcz, usłyszałem o nim dopiero jak się zrobiło głośno w mediach, że ktoś taki istnieje i chce dla nas grać. Przyznam szczerze, że chcę, aby Mauro grał dla Polski, ale tylko dlatego, że spedził on u nas naprawdę spory kawałek kariery. Deklarował też chęć grania w Polsce już wcześniej, a nie jak Johnson i Dąbrowski dopiero, gdy zobaczyli, że Nasz kraj może coś zdziałać na MŚ 2006.

Jestem rozczarowany natomiast, że Klose, Podolski, Delura wybrali Niemcy, bo są to Polacy, którzy zawsze się przyznawali do tego skąd pochodzą i niektórzy nawet potrafią coś po Polsku skleić

Pozdro

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 12 lis 2005, 12:10

Jestem zdecydowanie na nie. Nie może być tak, że przed MŚ jacyś piłkarze nagle przypominają sobie, że mieli jakąś babcie w Polsce. Niech PZPN skupi się na szkoleniu młodzieży i tworzeniem szkółek a nie wydziwianiem i szukaniem nowych "Polaków" za granicą. :roll: :roll:

Awatar użytkownika
FUDŻIN
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 12 lis 2005, 12:21

dabrowski obudzil sie dopiero jak na mistrzostwa mozna jechac. niet dla niego.
a co do klosego (gada z matko po polsku) delury (rodzixce so polakami i princa to niech sie nacieszo tymi niemcami, jak nie to nie laski bez.

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 12 lis 2005, 13:11

To tylko grajki z I i II ligi niemieckiej....we Francji w II lidze gra kilku Pol,aczków, a nawet w ameryce południowej znajlazłem ;)
Jakub Alijia
Boris Leschinski
Eugen Polanski
Christian Wieczorek
Lukasz Szukała
David Czyszczon
Tomasz Bobel
Christian Mikolajczak
Tomasz Bandrowski
Michal Janicki

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 12 lis 2005, 13:14

FUDŻIN pisze:delury (rodzixce so polakami i princa to niech sie nacieszo tymi niemcami, jak nie to nie laski bez.

Co do Delury, to jego bliski kuzyn chodzi do mojej szkoly [;

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 lis 2005, 13:21

FUDŻIN pisze:co do klosego (gada z matko po polsku)
Pamietam, jak po meczu z Arabia na MŚ, podszedl do niego jakis dziennikarz z Polski i prosi go o kilka slow po polsku. A Klose (ten Polak, ktorym sie wszyscy u nas tak podniecaja, i za kazdym razem jest - Niemiec polskiego pochodzenia, urodzony w Polsce i takie tam) mowi mu: "Nein" :lol:

Awatar użytkownika
FUDŻIN
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 12 lis 2005, 13:51

Krzysztof Jarzyna pisze:
FUDŻIN pisze:co do klosego (gada z matko po polsku)
Pamietam, jak po meczu z Arabia na MŚ, podszedl do niego jakis dziennikarz z Polski i prosi go o kilka slow po polsku. A Klose (ten Polak, ktorym sie wszyscy u nas tak podniecaja, i za kazdym razem jest - Niemiec polskiego pochodzenia, urodzony w Polsce i takie tam) mowi mu: "Nein" :lol:
i za to powinien nie miec wstepu do polski ON SIE WSTYDZI ZE POCHODZI Z POLSKI

a janicki i bobel to polacy ktorzy nawet niewmiecki paszportow nie maja i sie nie nadaja nawet do polskie rep

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 12 lis 2005, 13:53

Co do tematu to ja bym chcial zeby w naszej lidze gralo wiecej obcokrajowcow. Nie mam na mysli jakis tam slabych pilkarzy co nadaja sie tylko do II, albo III ligi, tylko doswiadczonych pilkarzy, ktorzy grali przeciwko wielkim druzyna i maja ochote namieszac w Lidze. Nie ma zby wielu pilkarzy chetnych do gry w naszej lidze, bo wiedza ze moga zarobic wiecej kasy grajac w II ligdze Hiszpanskiej, Wloskiej, Francuzkiej, niz w naszej I lidze, ale sa tez tacy co chcieliby ale nie moga.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 12 lis 2005, 13:57

FUDŻIN pisze:i za to powinien nie miec wstepu do polski ON SIE WSTYDZI ZE POCHODZI Z POLSKI

a ty jestes ku.wa debilem i powinni Cie na serio wyjebac do tej rosji. Nic nie powiedzial po Polsku bo poprostu nie zna tego jezyka.
Radek Sobolewski jest bardzo dobry, tylko po co nam Dabrowski, który nawet w połowie nie jest taki dobry jak pomocnik Wisly.

Moze w lozku. Dabrowski jest dobrym defensywnym pomocnikiem, lecz gorzej u niego z patriotyzmem, dlatego nie powinien grac w naszej reprezentacji. Oczywiscie Radzio jest moim subiektywnym zdaniem lepszy, ale musi czuc kogos 'oddech' na plecach.

Awatar użytkownika
FUDŻIN
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 12 lis 2005, 18:14

Lakier pisze:a ty jestes ku.wa debilem i powinni Cie na serio wyjebac do tej rosji. Nic nie powiedzial po Polsku bo poprostu nie zna tego jezyka

KTO NIE POWIEDZIAL PO POLSKU klose??? JAK JESZCZE NIE ZAGRAL ANI JEDNEGO MECZU W REPREZENTACJI TO BYLY Z NIM WYWIADY W POLSKICH GAZETACH W ORGINALNEJ PISOWNI. A ZA CIO JESTEM DEBILEM CO CI SIE NIEPODOBA???? PROSZE SPOKOJNIEJ NA DRUGI RAZ

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 12 lis 2005, 18:34

Też był przecież swego czasu Podolski, jednak szybko go zwinęły Niemcy. Jednym słowem, tych piłkarzy jest bardzo duzo, jednak prezentowany przez nich poziom często nie przekracza średniego. Dlatego ostatnio sie ich tak dużo "naroiło" ponieważ Polska awansowała do Weltmeiterschaft, co było oznaczało dla takiego Dabrowakiego sukces zawodowy jak i finansowy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”