Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 41

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 lis 2005, 18:27

Mam pytanie do Fanów Bayernu :)

Trzy dni temu w jednym z wywadów agent napastnika Romy Antonio Cassano powołując sie na sytuacje w klubie z Bawari powiedziałe coś takiego: "W Bayernie Monachium jest dziewięciu piłkarzy, których umowy wygasają po sezonie i wszyscy regularnie grywają. Będziemy musieli skierować tą sprawę do odpowiednich organów". (ostatnie zdanie chodzi o Cassano) :wink:

Ja pewnie wiecie Cassano nie gra bo nie podpisał nowej umowy. :roll: Gra z łepkami lub wogóle nie gra :) Ale gość chyba ma jakieś dziwne dane :shock: 9 gracz jest w takiej sytuacji jak Misza Ballack czy Willy Sagnol :shock: ?? Napiscie jak możecie :)

Pozdro

P.S. Srna to ciekawy gracz. A jak Magath mu jeszcze przestawi pozycje tak jak mówił ostatnio, to może zrobić z niego jednego z lepszych na tej pozycji. Ma ciąg na bramke i wrzuty na nos :) czyli wszystko co potrzebuje grać na pozycji prawego obroncy

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 12 lis 2005, 18:53

Masz tu spis wszystkich piłkarzy którym kończą się kontrakty:
Kahn , Sagnol , Ballack , Deisler , Ze Roberto , Lizarazu , Ali Karimi , Hargreaves , Jeremies , Scholl.

Mam nadzieje , że źródło które znalazłem nie kłamie :?

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 12 lis 2005, 18:55

zaza ma jak najbardziej dokładne dane...

Jest 10 takich piłkarzy odliczając bramkarza Drehera który kończy kariere wychodzi 9 zawodników którym kończy sie kontrakt po MŚ, wygląda to fatalnie ale nie jest tak źle. Myśle, że najgorzej będzie z Ballackiem i Sagnolem reszta powinna przedłużyć kontrakty.

Bayern stara sie o Krancjara szykowanego na zastępce Ballacka, o Dario Srne miałby zastąpić Sagnola. I co mnie najbardzie zaskoczyło stara sie o Luce Toniego... czy to możliwe jego wartośc wynosi około 10 mln euro. Coś mi sie zdaje, że szykuje sie wysyp kasy w następnym letnim okienku. :D

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 12 lis 2005, 18:58

Rumenige sie wypowiadal ze nie interesuje sie Cassano gdyz sa z nim klopoty wychowawcze,

juz predzej widzialbym Luce Toniego lub Podolskiego(bardziej realne) i do tego nikt nie negowal a nawet potwierdzal(Magath)zainteresowanie tymi pilkarzami.

Co do Srny to raczej powinien byc trafiony zakup, ma przejac role Sagnola , a co do mlodego chrowata Kranjcara to raczej lawka poniewaz w miejsce Ballacka przyjdzie VdV :D

ps.Srna to nic pewnego, Liverpool znow zaczol sie nim interesowac :( Jednak jeśli wierzyć niemieckiej prasie to Anglicy przegrali wyścig o 23-letniego Chorwata z Bayernem :D
Ostatnio zmieniony 12 lis 2005, 19:01 przez Gomez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 12 lis 2005, 19:01

Teraz dopiero zczaiłem.

Diamen zamiast Kahna ma być Dreher, a zamiast Hargreavesa ma być Roque Santa Cruz

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 lis 2005, 19:02

Uuu La La :shock: to jednak mnie zszokowaliście. Jednak koleś miał dobre dane 9 gracz ... Chyba tak jak mówisz Wazi najtrudniej bedzie zatrzymać Ballacka i Sagnola. Ale nawet bym nie przypuszczał że taka jest sytuacja. :roll:

Wielkie dzięki za info Diamen

Wazi jak mnie pamięc nie myli Luca kosztował Viole 12 milionów euro. Jestem pełen podziwu dla niego. Za to jak kończy i potrafi sie znaleść z polu. A co do transferu to wątpie i to max. Kasa może tu nie grać roli. Marka Bayernu też. Choć będzie miła okazje poszaleć w Niemczech na Mundialu to sie okaże co nie co :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 12 lis 2005, 19:16

Co do wygasajacych kontraktow to ostatnimi czasy zostaly one przdluzone z Hergraevsem i Demichelisem :D Jestem rowniez na 100% przkonany ze podobnie bedzie z Deislerem i Roque.

Z Jeremisem bym nie przedluzal-Ottl jest od niego duzo mlodszy i lepszy, spokojnie moze sie ogrywac w koncowkach

Scholl podobno konczy kariere
Liza na 100%

Ali Karimi sie nie sprawdzil, chociaz moze jeszcze przkona do siebie zarzad i kibicow

Olli-krązą pogloski ze ma bardzo lukratywna oferte z Japonii, wiele bedzie zalezalo od jego dalszej gry , osobiscie chcialbym sie porzegnac z Kahnem po tym sezonie, ale wydaje sie to malo prawdopodone i raczej pozostanie on w Monachium na jeszcze jeden rok

Ze Roberto- zaczal grac naprawde swietnie, dzialacze raczej zrobia wszystko aby jeszcze z roczek go zatrzymac, choc z drugiej strony m.in Inter i Roma bardzo chca miec brazylijczyka w swoich szeregach i proponuja mu bardzo dobre zarobki

Pozostaje nam

Sagnol-obecnie najlepszy prawoskrzydlowy obronca swiata, bedzie mi bardzo szkoda jak odejdzie(do tego za free), a wydaje sie to bardzo prawdopodobne(do Milanu za Cafu)

Ballack-wkurza mnie gosc, bo zwleka i ciagle ma jakies wymowki, niedosc ze taka kase mu propnuja(osobiscie dalbym 2 razy mniej) to jeszcze mu cos nie pasi, chcialbym zeby odszedl(znowu za free) i zeby do Bayernu sprowadzono rozgrywajacego z prawdziwego zdarzenia(np. VdV)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 lis 2005, 19:47

wazi pisze:yern stara sie o Krancjara szykowanego na zastępce Ballacka, o Dario Srne miałby zastąpić Sagnola.
czyli Magath chce przekwalifikowac Nico Kranjcara przeciez on w Hajduku jak i w reprze przewaznie grywa na pozycji napastnika :!:
Co do Srny to sie zgodze ze moze zastapic Sagnola :arrow: jest dobrze usposobiony ofensywnie, grywa na pomocy przynajmniej ja widzialem go w wiekszosci na pomocy ale obrona nie jest mu obca, chociaz watpie w te transfery, kluby zrobilyby wielki blad gdyz obaj zawodnicy moga sami podbic swoja cene poprzez udany wystep na mundialu :!: wiec troche dziwne byloby pozbycie sie ich teraz, nie wiem jak tam ich kontrakty z obecnymi klubami ale jezeli juz to Bayern musialby troche wylozyc (jednak na miejscu Hajduka i Szachtara zaczekalbym, chociaz nie wiem czy Hajduk nie ma klopotow finansowych - bio w tym sezonie cos cienko przeda)
Zas Szachtar moze cos zwojowac w Uefa wiec tez niechetnie pozbedzie sie jednego z najleopszych w teamie

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 12 lis 2005, 20:05

Według moich zródeł, Bayern już prowadzi z nimi rozmowy. Mają być te transfery sfinalizowane w przyszłym tygodniu, kwota odstępnego to 4 mln za Srne a za Krancjara 3 mln... Nie jest to dużo zważywszy, że są to najlepsi piłkarze Chorwacji w tej chwili, ja jestem jak najbardziej za. Niewiem czy mieli by przyjśc teraz czy na koniec sezonu, zdecyduje chyba sytuacja Ballacka i Sagnola, czy odejdą teraz czy za "free" na koniec sezonu...

Bayern ma ciężko z napastnikami, Santa Cruz ciężka kontuzja, pozostała trójka ma wachania formy, trzeba coś z tym zrobić... Przyjżał bym sie Babelowi z Ajaxu, bardzo ciekawy zawodnik.

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 12 lis 2005, 20:09

Według moich zródeł, Bayern już prowadzi z nimi rozmowy. Mają być te transfery sfinalizowane w przyszłym tygodniu, kwota odstępnego to 4 mln za Srne a za Krancjara 3 mln... Nie jest to dużo zważywszy, że są to najlepsi piłkarze Chorwacji w tej chwili, ja jestem jak najbardziej za. Niewiem czy mieli by przyjśc teraz czy na koniec sezonu, zdecyduje chyba sytuacja Ballacka i Sagnola, czy odejdą teraz czy za "free" na koniec sezonu...

Bayern ma ciężko z napastnikami, Santa Cruz ciężka kontuzja, pozostała trójka ma wachania formy, trzeba coś z tym zrobić... Przyjżał bym sie Babelowi z Ajaxu, bardzo ciekawy zawodnik.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 lis 2005, 20:15

wazi pisze:Bayern ma ciężko z napastnikami, Santa Cruz ciężka kontuzja, pozostała trójka ma wachania formy, trzeba coś z tym zrobić... Przyjżał bym sie Babelowi z Ajaxu, bardzo ciekawy zawodnik.
wiesz wg mnie dlatego tez chca sprowadzic Kranjcara - blizej mu do pozycji napastnika niz do zastapienia Ballacka, Makaay juz swoje lata ma a Kranjcar to naprawde rasowy napastnik nie wiem czy widziales jego gre
Poza tym wydaje mi sie jak i nawet Felix tak mowil ze nastepca Ballacka juz jest :arrow: Karimi - przeciez gosc niezle wymiata a jak jeszcze wdrozy sie do konca w bundeslige to bedzie git zas wiek ma calkiem optymalny
Chodzily tez sluchy o sprowadzeniu za Ballacka Marcelinho ale on jest zbyt malo perspektywiczny, krotko jest to rozwiazanie na teraz a nie na lata

EDIT

Zas Babel ostatnio w Ajaxie nie gra na szpicy lecz w pomocy, zostal przekwalfikowany troche z musu

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 12 lis 2005, 20:21

czeher pisze:Karimi - przeciez gosc niezle wymiata a jak jeszcze wdrozy sie do konca w bundeslige to bedzie git zas wiek ma calkiem optymalny
Chyba nie chodzi Ci o ten sezon, bo spodziewałem sie wiecej po jego grze, chyba każdy kibic Bayernu spodziewał sie wiecej...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 lis 2005, 20:28

wazi pisze:Chyba nie chodzi Ci o ten sezon, bo spodziewałem sie wiecej po jego grze, chyba każdy kibic Bayernu spodziewał sie wiecej...
wiesz nie ogladalem wszytskich meczu w jego wykonaniu jednak po podsumowaniach kolejek, skrotach bundesligi to oceniam go pozytywne,
nie wiem co ty sobie wyobrazales
Zobaczysz wg mnie w przyszlym sezonie bedzie brylowal, poza tym ciezko przestawic sie z Iranskiej pilki (bo chyba gral w tej lidze) na standarty europejskie, musi miec dluzszy okres adaptacji
Ronaldinho tez poczatkowo w PSG nie gral porywajaco
Poza tym nie kazdy jest stworzony do bundelsigi - zobaczymy jak bedzie w przypadku Aliego

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 12 lis 2005, 20:40

czeher pisze: nie wiem co ty sobie wyobrazales
Po prosyu lepszej gry...

Jest on najlepszym piłkarzem Azji, to powinien zagrać przynajmniej kilka razy na lepszym poziomie a on jak narazie zagrał jeden mecz dobry z Bayerem ale w tym meczu każdy z Bayernu zagrał bardzo dobrze... Po tym co widziałem w kompliacji o nim to szczerze nie poznaje gościa licze na to, że nie powiedział ostatniego słowa ale jak narazie to zawodzi.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 12 lis 2005, 20:57

Dajmu mu jeszcze troche czasu. Musi się do końca przyzwyczaić do stylu niemieckiej piłki. Robinho też miał być wielką gwiazdą, a narazie w Realu sobie nie radzi najlepiej. Ja tam w niego wierze, jeszcze pokaże co potrafi, choć i tak będzie tylko uzupełnieniem składu według mnie.
wazi pisze:kwota odstępnego to 4 mln za Srne a za Krancjara 3 mln
Na odwrót. 4 mln za Kranjcara i 3 mln za Srne :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”