Wigan Athletic(zbiorczy)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Które miejsce zajmie Wigan???

Zdobedzie mistrzostwo(1 miejsce)
1
3%
LM (2 miejsce)
0
Brak głosów
el. LM(3-4)
1
3%
Puchar UEFA(5-7)
10
28%
Srodek tabeli
17
47%
Blisko II ligi
5
14%
Spadek do The Champions League
2
6%
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Wigan Athletic(zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 11 lis 2005, 8:42

Dziwie się, że jeszcze nikt tematu o tym świetnym beniaminku nie założył. Jest to w końcu wicelider Premiership. Przecież oni za pleców oglądają takie sławy jak Manchester, Arsenal czy Liverpool. Trener Paul Jawell i zarząd poważnie nie myślą o europejskich pucharach, chcą się tylko utrzymać w lidze, a żeby, że zostać w Premiership na następny sezon trzeba zdobyć statystycznie 40 punktów, a Wigan ma na swoim koncie 22 punkty, czyli połowę :!: :) Jeszcze jeden argument jest śmieszny. Cała jedynastka The Latics jest warta 22,35 mln ojro, sam Essien kosztował Chelsea 36,5 mln ojro :lol:
Wczoraj jeden z najlpeszych zawodników Wigan-Pascal Chimbonda podpisał nowy trzletni kontrakt. Przypominam, że Wigan zapłaciło za niego 500 tys. Bastii.

A teraz informacje historyczne.

Klub założony w 1897 roku, barwy niebiesko-białe.Trenerem jest Paul Jawell, a prezesem Dave Whelan. JBB Stadium może pomieścić 25 tys ludzi. W tym sezonie najlepszym strzelcem Wigan jest Jason Roberts, który trafi do siatek rywali trzykrotnie. The Latics maja na swoim dorobku 25 punktów, tracą do pierwszej tabeli Chelsea 6 oczek. Wigan 8 razy wygrywało, 1 raz remisowali, a 2 razy schodzili z boiska pokonani. Strzelili 13 bramek a stracili 5.

Skład:

BRAMKARZE
0. Michael Pollitt 29.02.1972
1. John Filan 08.02.1970
13. Gary Walsh 21.03.1968
OBROŃCY
0. Phil Edwards -
2. Pascal Chimbonda 21.02.1979
3. Stephen McMillan 19.01.1976
4. Matt Jackson 19.10.1971
5. Emerson Thome 30.03.1972
6. Stephane Henchoz -
15. David Wright 01.05.1980
16. Arjan De Zeeuw -
19. Ryan Taylor 19.08.1984
26. Leighton Baines 11.12.1984
POMOCNICY
7. Henri Camara -
8. Andreas Johansson 05.07.1978
11. Graham Kavanagh 02.12.1973
14. Alan Mahon 04.04.1978
17. Per Frandsen 06.02.1970
17. Damien Francis -
21. Jimmy Bullard 23.10.1978
24. Josip Skoko 10.12.1975
37. Kevin Lee -
NAPASTNICY
7. David Graham 06.10.1978
9. Nathan Ellington 02.07.1981
10. Lee McCulloch 14.05.1978
20. Gary Teale 21.07.1978
22. David Connolly 06.06.1977
30. Jason Roberts 25.01.1978

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2005, 10:52

Wigan jest niby rewelacją tego sezonu. Wygrywają mecz za mecze, ale do czasu [oby do 19.11.2005 :lol: ] w najbliższej kolejce Wigan podejmuje Arsenal, który dołek formu ma juz za sobą. Henry wraz z van Persiem wymiataja w ataku. Pires tez czasem coś strzeli [z karnego :lol: ] Obrona ie popełnia juz takich byków i myślę, że Wigan może swoją passe szybko zakończyć. I jak każda rewelacja, beniaminek któremu do tej pory wszystko wychodzi, nawet szczęście im sprzyja [wygrana 1:0 po golu w doliczonym czasie] nagle przestanie wygrywać, czasem urwie komus pkt. ale nie za często i zakończy rozgrywki na bezpiecznym miejscu w środku tabeli [9-10 miejsce]

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 11 lis 2005, 11:50

Wigan robi furrore :D
Mysle ze maja szasne na puchar uefa po tym sezonie.
Wigan-Pascal Chimbonda pokazuje niesamowita klase w tym sezonie, strzela bramki i jest pewnym punktem obrony, mysle ze juz niedługo moze wzrosnąc zainteresowanie jego osoba.
Ja bym go chetnie widział na Old Trafford :D

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 11 lis 2005, 12:02

Ja bym chciał żeby zagrali w LM, chociaż PU też będzie osiągnięciem dla tego klubu. :)

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 12 lis 2005, 11:17

Wlasnie Fieldy. Ich śrubowanie rekordu może dziś zostać zatrzymane. Arsenal który dołek ma już za sobą, będzie chciał wygrać. Jedynym atutem Wigan bedzie, że grają u siebie. Arsenalowi będzie bardzo cięzko, myśle, że wynik gdzieś będzie koło remisu.

Ale jak już napisałem, Wigan nie marzy o jakichś wielkich sukcesach. Dzialacze twardo stąpają po ziemi i wiedzą, że dobrze będzie jeśli zajmą dobrą pozycję w Premiership(środek tabeli). Ale jeśli Wigan będzie dalej tak grało, to na koniec sezonu mogą zająć miejsce premiowane Pucharem UEFA.

Awatar użytkownika
Mort
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mort » 12 lis 2005, 21:12

Mikusinski pisze:Ich śrubowanie rekordu może dziś zostać zatrzymane
a czemu dzisiaj? mecz jest za tydzień :)

Najblizsze mecze okażą się prawdziwym testem dla Wigan. Nie mniej jednak zyczę im jak najlepiej. Mam nadzieję że znajdą sie między 5-7 miejscem.

A co do samej ankiety to mam pytanie, czy jest ona dobrze ułożona? Tzn czy jest tak że 3-4 grają w barażach LM i 5-7 graja w Pucharze UEFA?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 lis 2005, 21:20

No zdziwiło mnie Wigan ze względu na swoją pozycję na której siedzą od paru kolejek. Kto się mógł spodziewac, że beniaminek tak zaszaleje w Premiership. Pierwszy mecz pokazał, że chłopaki potrafią walczyć, ale w końcowych minutach meczu Hernan Crespo zapewnił Chelsea 3 punkty. Wigan nie grało jeszcze z klasowymi zespołami (oprócz Chelsea porażka 0:1 oraz z Newcastle wygrana 1:0. Teraz będzie wyzwanie bo beniaminek będzie u siebie gościł Arsenal Londyn i tu powinniśmy się przekonać czy to miejsce im się należy.

p.s. O co chodzi w ankiecie? Spadek do The Champions League? chyba coś jeste nie tak :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lis 2005, 21:24

Tomusmc pisze:p.s. O co chodzi w ankiecie? Spadek do The Champions League? chyba coś jeste nie tak :roll:
hehe, Mikusinskiemu sie jak zwykle popieprzylo :lol2:

nie Champions League, tylko Championship League (czyli zaplecze extraklasy)

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 12 lis 2005, 21:38

Mort pisze:a czemu dzisiaj? mecz jest za tydzień

Sory, pomyliło mi sie, że dzisiaj graja ligi europejskie.
cloner pisze:hehe, Mikusinskiemu sie jak zwykle popieprzylo

nie Champions League, tylko Championship League (czyli zaplecze extraklasy)

:oops: :oops: :oops: :oops: Niezłe jaja :lol: :lol: Spadają do Champions League

Sezon sie dopiero rozkręca i Wigan nie będzie ciagle grała z zespołami typu West Bromwich czy Sunderland. Czekają na nich o wiele, wiele trudniejsze zespoły i myślę, że tak pieknie nie będzie, beniaminek sie trochę potoczy, ale na koniec sezonu zajmą miejsce w srodku tabeli.

Awatar użytkownika
Iverson
Tak - jestem nabijaczem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Iverson » 13 lis 2005, 10:24

Do konca sezonu wiele czasu i Wigan moze jeszcze spasc w tabeli,ale nie sadze by spadla z Premiership.Moga zajac gdzies tak miejsce w srodku tabeli.

Awatar użytkownika
Rufus
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rufus » 13 lis 2005, 12:13

może na początek troche danych statystycznych bo z tego co ja znalazłem wartają troche więcej a mianowicie 36.400.000 najdrożej wyceniany jest Henri Camara (6.500.000), mają najstarszy skład w lidze (średia wieku 28,6) przy czym najmłodszy Arsenal (23,3), ogólnie radzą sobie bardzo dobrze, tylko pytanie czy będą grać tak jak często beniaminkowie (na początku rewelacja później wszytko przegrywać) napewno na uwage zasługują bramkarze bo jeden ma 19 lat drugi 33 trzeci 35 a czwarty aż 37 więc chyba niedługo muszą sobie sprawić nowego golkipera, ostatnio byli bliscy remisu z Fulham ale się uratowali w 92 minucie... myśle że mają spore szanse na UEFA CUP :twisted: co prawda są mało skuteczni ale stracili tylko 5 bramek (Chelsea 6)
Ostatnio zmieniony 15 lis 2005, 10:56 przez Rufus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 13 lis 2005, 21:35

Wydaje mi się, że z Wigan będzie jak to często bywa a beniaminkami, że po rewelacyjnej jesieni nadejdzie słaba wiosna i środek tabeli. Jak do tej pory nie grali jeszcze z najlepszymi, mimo to świetnie spotkania ze słabszymi zespołami nie tracąc z nimi punktów, a to również trzeba potrafić. Teraz czeka ich poważny sprawdzian z Arsenalem i jeżeli uda im się odnieść korzystny rezultat wtedy ich pozycja w świecie piłkarskim wzrośnie. Jest to naprawdę ciekawy zespół bo zbyt wielu wielkich nazwisk tam nie ma: Camara czy Henchoz mimo, iż są znani w świecie to ich nazwiska wielkiego wrażenia nie robią, a mimo to zdobywają mnóstwo punktów dzięki czemu stoją wysoko w tabeli. Jeżeli nie spoczną na laurach, wtedy być może zagrają w UEFA, jednak bardziej możliwy wydaje mi się środek tabeli ;)

Awatar użytkownika
Rufus
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rufus » 15 lis 2005, 11:03

Bobohawk pisze:Wydaje mi się, że z Wigan będzie jak to często bywa a beniaminkami, że po rewelacyjnej jesieni nadejdzie słaba wiosna i środek tabeli.
czytaj może posty wyżej :roll:

Jak do tej pory nie grali jeszcze z najlepszymi, mimo to świetnie spotkania ze słabszymi zespołami nie tracąc z nimi punktów, a to również trzeba potrafić.
ale grali z Chelsea, Newcastle które może z każdym wygrać i przegrać, Charltonem który przecierz jest w czołówce, Boltonem również czołówka i z tych meczy wygrali tylko z Boltonem (2:1) i Newcastle (1:0) no może jeszcze dobra jest Aston Villa to z nimi wygrali (2:0) ale w tabeli narazie słabiutko stoi :roll:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 16 lis 2005, 18:56

Rufus pisze:czytaj może posty wyżej Rolling Eyes
Poważnie :?: Nie wiedziałem dobrze, że mi powiedziałeś bo za nic bym się nie skapnął 8)

Rufus pisze: ale grali z Chelsea, Newcastle które może z każdym wygrać i przegrać, Charltonem który przecierz jest w czołówce, Boltonem również czołówka i z tych meczy wygrali tylko z Boltonem (2:1) i Newcastle (1:0) no może jeszcze dobra jest Aston Villa to z nimi wygrali (2:0) ale w tabeli narazie słabiutko stoi Rolling Eyes
Charltonu nie zaliczył bym do czołówki, w końcu to dopiero 9 miejsce :wink:
Bolton jak najbardziej, dobrze się spisuje w tym sezonie, natomiast z Newcastle grali gdy klub ten grał słabo :). Jednak chodziło mi głównie o kluby takie jak Arsenal,Liverpool, ManUtd czy Tottenham, są to obecnie najsilniejsze kluby w Premiership i jeżeli w spotkaniach z tymi klubami Wigan osiągnie dobre rezultaty wtedy będzie można myśleć o niespodziance. Teraz właśnie Wigan gra pod rząd 3 bardzo trudne spotkania, kolejno Arsenal, Tottenham i Liverpool więc przy niekorzystnych rezultatach ta pozycja może się o wiele zmienić 8)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 16 lis 2005, 18:58

Rufus pisze:czytaj może posty wyżej Rolling Eyes
Poważnie :?: Nie wiedziałem dobrze, że mi powiedziałeś bo za nic bym się nie skapnął 8)

Rufus pisze: ale grali z Chelsea, Newcastle które może z każdym wygrać i przegrać, Charltonem który przecierz jest w czołówce, Boltonem również czołówka i z tych meczy wygrali tylko z Boltonem (2:1) i Newcastle (1:0) no może jeszcze dobra jest Aston Villa to z nimi wygrali (2:0) ale w tabeli narazie słabiutko stoi Rolling Eyes
Charltonu nie zaliczył bym do czołówki, w końcu to dopiero 9 miejsce :wink:
Bolton jak najbardziej, dobrze się spisuje w tym sezonie, natomiast z Newcastle grali gdy klub ten grał słabo :). Jednak chodziło mi głównie o kluby takie jak Arsenal,Liverpool, ManUtd czy Tottenham, są to obecnie najsilniejsze kluby w Premiership i jeżeli w spotkaniach z tymi klubami Wigan osiągnie dobre rezultaty wtedy będzie można myśleć o niespodziance. Teraz właśnie Wigan gra pod rząd 3 bardzo trudne spotkania, kolejno Arsenal, Tottenham i Liverpool więc przy niekorzystnych rezultatach ta pozycja może się o wiele zmienić 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”