PES/eFootball (temat luźny) - Strona 4

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 12 maja 2020, 6:23

@wloski
Nedved tez spoko, zagra wszedzie, jakbym Romario nie celowal to w niego bo Dinho mam i tych Milanu tez.
Zrobil sie bunt i zaczeli cos dodawac ale to i tak lipa.
@Slim91
Zmien sie na bramkarza i stan blizej srodka chociaz mi tak kiedys komp obok muru po dlugim strzelil.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 12 maja 2020, 8:07

Slim91 pisze:
12 maja 2020, 2:00
Macie jakiś złoty środek na gole z bezpośrednich rzutów wolnych. Ile takowych tracę to głowa mała.
Możesz bramkarzem manualnie przesuwać, ja tak robię że włączam na niego, przesuwam i jak widzę że gość biegnie do piłki to odpuszczam bramkarza i podskakuje murem.

To jest fajne w PES, że człowiek latami się uczy tej gry i dalej jest głupi, pierwszy raz też w tym roku widzę taki progres do przodu, dzięki Bebejowi bo rozmawiamy na forum o tym, poznałem też dużo osoba ostatnio z którym o grze rozmawiam..

W FIFA jest zbyt wiele schematów mam wrażenie że lata temu ją opuściłem ostatnio pograłem u kolegi i niewiele się zmieniło, w PES sezon w sezon coś się zmienia, czasem stare schematy trzeba wyrzucić bo już nie działają.
Slim91 pisze:
12 maja 2020, 2:00
Jakie to jest piękne jak gracz kończy kariere i po sezonie możemy mieć go od nowa. Zdecydowanie wole ten schemat niż ten z FIFY gdzie produkują newgenów ze zrypanymi twarzami oraz nazwiskami
To jest właśnie spoko, rok w to nie grałem, ale kojarzę ze chyba jak wejdziesz 1 sierpnia to wiele gwiazd jest wolnych na rynku to kilku możesz złapać do składu, do tego niektóre gwiazdy i tutaj w tamtym roku się zmieniło, jeżeli to były gwiazdy np Milanu gdy zaczynałeś grę to pojawią się w twoich młodzikach i możesz z nimi podpisać kontrakt. To jest fajne bo kiedyś grałem 15 sezon i ktoś schodził na emeryturę a w jego miejsce wpadała stara - nowa gwiazda.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 12 maja 2020, 8:25

Z wolnymi to jest takie 50/50. Wczoraj jak event robiłem trafiłem gościa 930 rating. Mecz na styku, on grał piłka ja z kontry, jak wychodził na prowadzenie to ja zaraz na remis. Przy 2-2 palma mu zaczęła odbijać i kosił i jak miałem wolny to gość się zmienił w ostatniej chwili na bramkarza a ja Havertzem po długim od poprzeczki i 3-2. W sumie zaryzykowałem bo bardziej kumaci goście się nie zmieniają na GK a jak już to idą bardziej centralnie żeby mieć szanse złapać każdy róg, a ten poszedł na całość za mur. Ja w online zmieniam się tylko ze słabszymi, a z lepszymi ewentualnie idę w ostatniej chwili trochę do środka, albo zostaje, lepiej liczyć, że trafi w podskakujący mur albo spudłuje. w 93' wkulał na 3-3 bo za bardzo się bronic chciałem.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 12 maja 2020, 8:34

Ja niby mam Cahanolgu ze specjalistów wolnych ale nie gram nic bo jest mega wolny... Więc Thiago Alcantara wykonuje I nim ani razu nie strzeliłem, zaś jak przed My Club grałem online division czy jak się to nazywa Juventusem to czy Dybala, Ronaldo Pjanic to bardzo często trafiałem, naprawdę w PES nie jest wszystko jedno wymiarowe i człowiek to widzi.

https://www.google.com/amp/s/gamingonph ... -2020/amp/

Tak z ciekawosci Bebej opierałeś się kiedyś na takiej liście czy masz tak zajebisty skład że nie patrzysz na złote piłki?

Ja mam tego Tah, Pavard, od dzisiaj Sancho (czasem kupuje scoutów jak mi brakuje), Comana, Haaland, Militao, Tooliso, Odeegarda pogoniłem bo strasznie lichy jest i każdy go cisnął, z tej listy to jeszcze tylko chcę Felixa, ale brakuje mi jednego scouta :/.

Ogólnie mówiłeś żeby nie kupować scoutów, a ja wczoraj zagrałem o te 25k GP i wydałem na gwiazdy PD i co złapałem xD Gonsalo Guedes, no zajebiscie a za scoutów na Sancho wydałem po ostrej licytacji za 19k GP. A jego overall to chyba 94.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 12 maja 2020, 9:32

Co innego myclub a co innego dywizje, to co wchodzi z wolnego w dywizjach nie zawsze wejdzie w myclub. W my jest trudniej.
Co do aukcji i scoutów:
4* jak najbardziej się opłaca bo nie są drodzy. Gorzej z 5*. Ogólnie zasada jest taka, że musisz kombinować i nie brać najbardziej oczywistych bo wydasz na nich majątek. Na przykładzie, żeby zrobić 100% na Romario musiałem mieć
1 scout specify (ten z eventu)/offensive awerness (tego miałem z tych co dają za mecze/ i tutaj w aukcji za 55000 wygrałem attacking area wide.
Gdybym licytował 3 scouta 5* nationality Brasil wydałbym na niego ze 250 000 gp.
Dalej, złoci są ok, jak są wyboostowani i mają ovr koło 90 to nie widać aż takiej różnicy z czarnymi. Są oczywiście koty, że nikt nie ma podjazdu jak Messi Mbappe itp ale już taki Jaoa Felix czy Havertz nakrywa czapką takiego Bruno Fernandesa. Mam kilka składów, w których grają też złoci. Tylko, że ja ostatnio bardziej gram na 2 CF i jak nie idzie to zmieniam taktykę na Simeone (4222, tego co miałem 4312 pogoniłem i zamieniłem bo znalazłem 4312 Harty, którym gra mi się zajebiście) albo na Soaresa 433. Ze złotych polecam ci:
Piątek, Rashford, Vardy, Haaland, Belotti, Azmoun, Correa (Lazio), Joao Felix, Hulk, Chiesa, Sancho, Pepe, Bernardeschi, Richarlison, Everton, Coman, De Arrasceta, Golovin, Hacertz, Zaniolo, De Beek, Martial, Henderson, Kessie, Barella, Guendouzi, Zieliński, Rabiot, Naingollan, Wijnaldum, Partey, Bakayoko, Torreira, Barrios, Ndidi, Wan Bissaka, Pavard, Kolasinac, Tagliafico, Mendy (Real), Pezzella, Gomez (Liverpool), Militao, Tah, Sanchez (Tottenham), Ginter, Ruben Dias, Lafont.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 12 maja 2020, 9:49

Bebej pisze:
12 maja 2020, 9:32
Piątek, Rashford, Vardy, Haaland, Belotti, Azmoun, Correa (Lazio), Joao Felix, Hulk, Chiesa, Sancho, Pepe, Bernardeschi, Richarlison, Everton, Coman, De Arrasceta, Golovin, Hacertz, Zaniolo, De Beek, Martial, Henderson, Kessie, Barella, Guendouzi, Zieliński, Rabiot, Naingollan, Wijnaldum, Partey, Bakayoko, Torreira, Barrios, Ndidi, Wan Bissaka, Pavard, Kolasinac, Tagliafico, Mendy (Real), Pezzella, Gomez (Liverpool), Militao, Tah, Sanchez (Tottenham), Ginter, Ruben Dias, Lafont.
Mam Rashforda, Haaland, Correa, Chiesa, Sancho Berna, Coman, Zaniolo, Zieliński, Rabiot jako czarna, Pavard, Kolasinac, Militao, Tah. Nie ma źle, czaje się na Nainggolana i Torreire :)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 12 maja 2020, 9:52

Po kiego Wam tylu zawodników?

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 12 maja 2020, 9:53

BadBoy pisze:
12 maja 2020, 9:52
Żeby przedłużanie kontraktów przesuwać w czasie 🙈

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 12 maja 2020, 10:06

BadBoy pisze:
Jak grasz matchday od czwartku swoimi zawodnikami to im więcej pasuje zawodników do eventu to dostajesz więcej pkt za mecz i po 3 meczach jak wszyscy pasują dochodzisz do coinsów i kończysz a nie grasz 10 meczy bo każdy piłkarz z innej parafii.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 12 maja 2020, 10:07

Ja tych matchday to nie ogarniam w ogóle muszę lamę zaś pooglądać bo teraz z 2tyg konsoli nie odpalałem nawet

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 12 maja 2020, 10:24

Bebej pisze:
12 maja 2020, 10:06
BadBoy pisze:
Jak grasz matchday od czwartku swoimi zawodnikami to im więcej pasuje zawodników do eventu to dostajesz więcej pkt za mecz i po 3 meczach jak wszyscy pasują dochodzisz do coinsów i kończysz a nie grasz 10 meczy bo każdy piłkarz z innej parafii.
Znów sie dowiaduje czegos czego nie wiedzialem xD, gdzie to moge zobaczyc kiedy pasuja? Przed spotkaniem?

A powiedz mi Ci trenerzy po 18:00, to jest regularnie w jakie dni, co jaki okres?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 12 maja 2020, 10:28

Ja teraz z kompem jakieś mecze gram w tym Whats on bo mam 4 różne. Opłaca się to grać w ogóle? Ostatnie mam Legends i się kończy niby za 5 dni.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 12 maja 2020, 10:35

W matchday się dzieją cyrki czasem.
Od poniedziałku do środy grasz preset squads, czyli składami rzeczywistymi. Wchodzisz tam z menu głównego i efootball. Wybierasz drużynę i grasz nią cały czas. Nie dostaje się za to chyba GP. Tylko nagrody, scoutów i coinsy.
Od czwartku wchodzisz w matchday przez myclub, i jak ostatnio była liga angielska wybierałeś drużynę np, Liverpool to im więcej zawodników od nich dałeś do składu tym więcej pkt za mecz dostajesz. Można też wrzucać futerów i legendy bo dają dodatkowe procenty też.
Po zdobyciu 4000 czy 4500 pkt zebrałeś już wszystkie nagrody i coinsy więc możesz olać grę chyba że chcesz jeszcze gp zarobić bo swoimi składami się dostaje.
Jak grałem Liverpoolem to po 2 wygranych i 1 remisie miałem 4600 pkt i konczylem granie. Możesz jeszcze zobaczyć finał na koniec za który dostajesz dodatkowe gp. A jak gość co gra tą samą druzyną co ty wygra, to masz jeszcze więcej GP. Obejrzałem może 2x bo nie chce mi się siedzieć do 1 w nocy za 10000 GP.
Z innej beczki, gracie na stałym łączu, czy po wifi, bo ja na wifi, rzadko są lagi, ale parę razy zdarzyło mi się, że gość z którym grałem pisze mi po meczu, że u niego cięło. To wina jego neta czy może też być moja? Mam po światłowodzie, odbiór wysył i ping wysoki. Mogą tez zwalać na neta bo w dupę dostają bo takie ananasy też się zdarzają. W weekend podłączę po kablu i zobaczę czy będzie różnica.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 12 maja 2020, 10:38

Od zawsze po wifi gram i u mnie wszystko chodzi elegancko. Netia 50 Mb/s

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 12 maja 2020, 10:40

Ja mam stałe łącze, i czasem mam wrażenie że ktoś mnie laguje w ciullll, natomiast jak kiedyś miałem po WIFI to mi pisali, że ja laguje, od czasów stałego łącza nikt mi tak nie napisał, ja mam router w szafce pół metra kabla i wpięte do PS4.

Co do tego matchday, no to teraz żeś mi znów wyjaśnił, a ja jak pojebany grałem 1 spotkanie zeby dostać scoutów bo nie widziałem sensu grania 10 meczy zeby dostać jakieś coinsy XD.

Ogólnie Konami pewnie znów ruszy pełną parą jak wrócą ligi i LM, to będzie się działo, fajnie będzie w wakacje popykać i troszke się pobawić, chyba, że to moje życzeniowe myślenie, ale nigdy nie było jeszcze takiej sytuacji jak ta obecna z coronawirusem.

No to ja się pochwale ja mam UPC 300 mb/s

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”