Ja tylko lapka podłączam pod tv i właśnie na stronie wczoraj były duże problemy. Nie pierwszy raz niestety
sci

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 12 maja 2020, 0:41
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 maja 2020, 12:39
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 maja 2020, 14:45
Tomusmc
sci

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 12 maja 2020, 19:15
Drugi sezon Fargo jest dobry, ale pierwszy sezon bardziej mi się podobał. 3 sezon zacząłem oglądać, ale jakoś mi nie podpasował i odłożyłem na półkę. Będe musiał odkurzyć jak wyjdzie 4 sezon opóżniony z powodu covida.
fillion

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 12 maja 2020, 19:37
To samo, ja nie dokonczylem drugiego. Tam jest koncowka podobno (bo nie ogladalem) ktora niszczy troche plot...
THEMANIEK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 12 maja 2020, 19:49
Cement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 12 maja 2020, 20:56
Cement pisze: ↑12 maja 2020, 19:49Tyle się naczytałem pochwał tego Fargo, że niedawno zacząłem oglądać, ale przez dwa pierwsze odcinki wynudziłem się jak mops i narazie zarzuciłem. Rozkręca się później?
Zbrodnia w White House Farm - oparty na prawdziwych wydarzeniach serial poświęcony zbrodni jaka miała miejsce na tytułowej brytyjskiej farmie w 1985 r. Obejrzałem serial zanim przeczytałem cokolwiek o samych wydarzeniach (co polecam i Wam), jak się okazało, dość wiernie i szczegółowo oddał on historię. Podejrzany został postawiony przed sądem, a wyrok jaki zapadł do dziś budzi w Wielkiej Brytanii kontrowersje i po przeczytaniu licznych materiałów na ten temat dochodzę do wniosku, że ciężko powiedzieć, czy był słuszny - są mocne argumenty za i przeciw. Scenarzyści przedstawili historię w taki sposób, że nie sugerują widzowi jak było naprawdę, co okazało się bardzo dobrym posunięciem. Nie jest to typowy serial kryminalny, dużo czasu poświęcono na nakreślenie relacji między postaciami, co było konieczne dla wiernego przedstawienia historii.
Znaki - obecnie na AXN leci drugi sezon, pierwszy był całkiem niezły - sporo przeplatających się wątków i niezła gra aktorów znanych z innych polskich seriali kryminalnych. W roli gburowatego, a czasem wręcz chamskiego komisarza Treli (który z czasem zyskał moją sympatię) wystąpił znany z Watahy Andrzej Konopka, a w roli jego prawej ręki, aspirant Nieradki, Helena Sujecka która grała policjantkę w Belfrze (wtedy miała drugoplanową rolę, teraz dostała większe pole do popisu). Finał daje co prawda odpowiedź na pytanie o tożsamość mordercy, ale większość wątków pobocznych została niedomknięta, i część z nich kontynuowana jest w drugim sezonie, który póki co świetnie się ogląda.
Eyesmon
fillion
futbolowa
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 14 maja 2020, 12:17
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 15 maja 2020, 20:25
WKB
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin