Filmy - Strona 438

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4311
Kibicuję: AC Milan

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 19 maja 2020, 10:51

myślałem że Mel po Przełęczy Ocalonych wrócił do 1 ligi a tu taka niemiła niespodzianka... :(

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 19 maja 2020, 13:28

Jemu to się chyba już nie chce grać w niczym poważnym. Filmy, których jest reżyserem zarabiają duże pieniądze a gra w filmach chyba tylko dla zabawy.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 19 maja 2020, 14:22

Kojiro pisze:
19 maja 2020, 13:28
Jemu to się chyba już nie chce grać w niczym poważnym. Filmy, których jest reżyserem zarabiają duże pieniądze a gra w filmach chyba tylko dla zabawy.

Jeśli tak to wielka szkoda bo charyzma mógłby obdzielić z 10 innych aktorów a rozmienia się na drobne. Ech...

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2127

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 19 maja 2020, 15:39

Conrado pisze:
17 maja 2020, 16:21
No to ja nie do końca łapie bo pisałem o Thorze nie o Hulku :?
;D
Czytałem wcześniej o She-Hulk i widocznie nie zmieniłem kontekstu ;)

No tutaj sprawa wydaje się być już zupełnie całkiem prosta. Patrząc na to, że Black Widow i Thor mają jeszcze swoje solowe filmy to będzie można powiedzieć, że cztery z pięciu postaci występujących najwięcej na ekranie w MCU zostaną zastąpione. Iron Man nie żyje, Kapitan jest staruszkiem, Black Widow nie żyje. Nie zdziwię się zupełnie jeśli i Thor ustąpi miejsca nowym bohaterom. Zostanie jedynie Hulk, ale on i tak bardzo mocno się zmienił.
Oczywiście zakładając, że Thor zostanie faktycznie zepchnięty na dalszy plan/zastąpiony.
Aczkolwiek jeśli tak będzie - to akurat Lady Thor jest najlepszym możliwym 'następcą'. Jej komiksy są jednymi z najciekawszych jakie czytałem (z tych nowszych). Przy okazij ma mnóstwo wątków do rozwinięcia - wszak śmiertelniczka okazuje się 'Mighty', a jak wprowadzą wątek z jej chorobą i wpływem korzystania z Młota na chemioterapię to juz w ogóle super.

Inna sprawa, że postacie, które mają wbić się teraz na pierwszy plan: Czarna Pantera, Cpt Marvel, dr Strange , Shang Chi... nie widzę wśród nich odpowiedniej charyzmy filmowej aby pociągnąć nowe fazy.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 19 maja 2020, 22:52

Zobaczyłem z nudów dziś Niewłaściwa Missy na Netflixie

Jak ktoś lubi filmy a'la wczesny Sandler i jego koledzy to można obejrzeć. Chociaż strasznie podobne do Dziewczyny Moich Koszmarów ze Stilerem

Ale można się pośmiać i rozluźnić :)

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 20 maja 2020, 0:53

Eyesmon pisze:
19 maja 2020, 14:22
Kojiro pisze:

Jeśli tak to wielka szkoda bo charyzma mógłby obdzielić z 10 innych aktorów a rozmienia się na drobne. Ech...
Bo ty żyjesz tak jak ja wspomnieniami z lat 80', 90' i wszystkimi tymi wielkimi z tamtych lat, jednak niestety obiektywnie spojrzeć to Mel jak i reszta pod koniec 90' się kończyła. Zrobili się z nich już dojrzali faceci, którzy do wyboru mieli granie podstarzałych gości albo zając się tworzeniem filmów. Co by nie było w 80 i 90 wychodziły zajebiste filmy, teraz połowa tego forum podnieca się Avengersami :)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 20 maja 2020, 11:16

Kojiro pisze:
20 maja 2020, 0:53
Eyesmon pisze:
19 maja 2020, 14:22
Kojiro pisze:

Bo ty żyjesz tak jak ja wspomnieniami z lat 80', 90' i wszystkimi tymi wielkimi z tamtych lat, jednak niestety obiektywnie spojrzeć to Mel jak i reszta pod koniec 90' się kończyła. Zrobili się z nich już dojrzali faceci, którzy do wyboru mieli granie podstarzałych gości albo zając się tworzeniem filmów. Co by nie było w 80 i 90 wychodziły zajebiste filmy, teraz połowa tego forum podnieca się Avengersami :)

Racja Kojiro ale jednak są role dla starszych gości w których Mel mógłby się wykazać - jakiś szeryf na zadupiu w klimacie "To nie jest kraj dla starych ludzi" albo mentor głównego bohatera (chętnie zobaczyłbym go np jako Sullego w ekranizacji Uncharted). Coś w ten deseń. A on wybiera takie paździerze....

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 20 maja 2020, 16:01

On mógłby zagrać nawet Starego Batmana z serii 2099, tylko chyba też ma na pieńku z kilkoma pejsatymi z Hollywood :wink:. Z tego całego klimatu starszych legendarnych chyba najlepiej wychodzi nieco młodszy Denzel.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 20 maja 2020, 21:45

Obrazek

to Snyder i aktorzy dostali to co chcieli

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 20 maja 2020, 22:33

Vol'jin pisze:
20 maja 2020, 21:45
Obrazek

to Snyder i aktorzy dostali to co chcieli

Wow ale czemu dopiero za rok jak to podobno gotowe jest dawno?

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2127

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 20 maja 2020, 23:15

Eyesmon pisze:
20 maja 2020, 22:33
Nie jest gotowa w normalnym znaczeniu. Część scen bez muzyki, część bez efektów, z tyłu wciąż zielone tło, itp.

Niby pod nowym szefem uniwersum DC to raczej mniejsze lub większe sukcesy (Birds of Prey przynajmniej nie straciło), ale jestem zaskoczony tym ruchem. Nie wiem w sumie co mogą tu zyskać.
1. Wersja rezysera okaże się być znakomita - oberwie się im za to, że zamiast świetnego filmu wypuścili wersję, która zabiła uniwersum.
2. Wersja okaże się do bani - to tylko wydadzą kasę aby przypomniec ludziom o swojej porażce.

Moja wersja jest taka, że chcą, żeby Snyder się po prostu zamknął, bo od 3 lat jedyne co robi to opowiada o tym jaka to jego wersja byłaby genialna i nawet jak ostatnio jeździł promować swój nowy film i to i tak w większości rozprawiał o Snyder's Cut.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 21 maja 2020, 11:32

venomik pisze:
20 maja 2020, 23:15
Eyesmon pisze:
20 maja 2020, 22:33
Nie jest gotowa w normalnym znaczeniu. Część scen bez muzyki, część bez efektów, z tyłu wciąż zielone tło, itp.

Niby pod nowym szefem uniwersum DC to raczej mniejsze lub większe sukcesy (Birds of Prey przynajmniej nie straciło), ale jestem zaskoczony tym ruchem. Nie wiem w sumie co mogą tu zyskać.
1. Wersja rezysera okaże się być znakomita - oberwie się im za to, że zamiast świetnego filmu wypuścili wersję, która zabiła uniwersum.
2. Wersja okaże się do bani - to tylko wydadzą kasę aby przypomniec ludziom o swojej porażce.

Moja wersja jest taka, że chcą, żeby Snyder się po prostu zamknął, bo od 3 lat jedyne co robi to opowiada o tym jaka to jego wersja byłaby genialna i nawet jak ostatnio jeździł promować swój nowy film i to i tak w większości rozprawiał o Snyder's Cut.

a ja chętnie obejrzę. Jednak dla mnie Zack to przede wszystkim 300, Watchmen i pusty ale piękny Sucker Punch. MoS też
jedyną porażką jest BvS dla mnie więc ciekawy jestem tej ligi w jego wersji

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 22 maja 2020, 1:22

Eyesmon wczoraj w Netflix obejrzałem to. Jak nie oglądałeś, wolaj całą rodzinę, szykuj 2 paczki popkornu, kolke, jakieś czipsy i fajne dwie niezobowiązujące, wyluzowane godziny.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 maja 2020, 13:32

Kojiro pisze:
22 maja 2020, 1:22
Eyesmon wczoraj w Netflix obejrzałem to. Jak nie oglądałeś, wolaj całą rodzinę, szykuj 2 paczki popkornu, kolke, jakieś czipsy i fajne dwie niezobowiązujące, wyluzowane godziny.

widziałem już kiedyś - fajne ale po Bessonie spodziewałem się trochę wiecej a to taki klimat Jupiter Intronizacji trochę :) ale z popkornem i kolką wchodzi :)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 maja 2020, 23:09

Naprawdę to dobrze wygląda :jupi:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”