Ogólna dyskusja o polityce - Strona 7

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 14 lis 2005, 22:43

kupa69 pisze:
Krzysztof Jarzyna pisze:dzisiaj juz trzy razy slyszalem wypowiedz Leppera w stylu: "Jestesmy gotowi na wspoludzial w rzadzeniu"... "Czekamy na sformalizowanie koalicji rzadzacej Samoobrony z PiSem"...
a jeszcze kilka miesiecy temu Kaczynscy mowili ze nic ich nie bedzie laczyc z przestepcami z s. a teraz widzimy ze jest zupelnie co innego, L. jest ponownie wice marszalkiem, a jego partia prawdopodobnie wejdzie do koalicji rzadowej :?
po wyborach postanowilem wstrzymac sie narazie od osadzania obecnego rzadu, ale jesli dojdzie do tej koalicji, to pis nie tylko w moich oczach straci bardzo wiele :?
Dojdzie czy nie dojdzie - PiS ośmieszył i skompromitował się w ostatnich tygodniach całkowicie. Żal mi tylko ludzi, którzy na nich głosowali - mogą być teraz wytykani palcami i wysmiewani, ale cóż - trzeba myśleć, a nie oglądać spoty w TV.

Btw, jak już jesteśmy w temacie polityki - widzieliście dział "Wydarzenia" w nowym gównie Agory zwanym 'Nowy Dzień'? Śmiech na sali...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 lis 2005, 22:59

Krzysztof Jarzyna pisze:Naprawde tak uwazasz czy sie zgrywasz? myslisz, ze Kurski po pierwsze: sam to wymyslil, po drugie: chcial cichaczem powiedzic kaczkom, po trzecie: cala afera byla, jak napisales "przypadkiem"? w polityce nic nie dzieje sie przypadkiem. Cimoszko tez przez przypadek zostal zniszczony, przez przypadek okazalo sie ze Kwachu nie ma magistra, akurat w czasie kampani...

Wiedziałem, że nie jest to robione bez celu, ale okoliczności zdawały mi się przypadkowe.Teraz jednak wiem, że się pomyliłem, choć przecież przywrócenie Kurskiego do PiSu to chyba największa głupota jaką mógł zrobić Kaczy J, a nie jakiś tam sąd.Ehhh, jak dojdzie teraz do tego prezydent z PiSu, to możemy zapomnieć o uczciwej Polsce :/.Masz pan sprawiedliwość i najśmieszniejsze, że jeszcze miesiąc nie minął od wyborów, a już tyle wpadek.Tak jak mówisz Krzysiu, w Polsce obowiązuje taka rotacja, że z partii rządzącej stajesz się partią wyzywaną przez całą Polskę, potem siedzisz w opozycji, a na nowe wybory przychodzisz w glorii zbawcy narodu.Mam nadzieję, że noga (płetwa) się im podwinie, zanim jeszcze podporządkują wszystko pod siebie :/.Czyżby kolejne 4 lata w plecy ? O związkach z Samoobroną nie wspomnę.W Polsce raczej spada ilość zwolenników PiSu, ale jestem ciekaw jak oni się czują teraz :roll: ? Ale problem na 4 lata pozostał, a raczej jest to początek problemów.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 14 lis 2005, 23:12

Dojdzie czy nie dojdzie - PiS ośmieszył i skompromitował się w ostatnich tygodniach całkowicie. Żal mi tylko ludzi, którzy na nich głosowali - mogą być teraz wytykani palcami i wysmiewani, ale cóż - trzeba myśleć, a nie oglądać spoty w TV.
Narzekanie widze stało sie cechą narodowa Polaków, myslałem że to minie ale jak widze rosnie nowe pokolenie narzekaczy :cry:

Cóż, nikt nie mówi o poparciu ludzi biznesu dla projektów rządowych Marcinkiewicza, nikt przy okazji nie zauważy, że program PiSu po kampani sie troszku zmienił "na lepsze" z punktu widzenia gospodarki!!
PiS zerwał kilka postanowień zawartych z ligą i samoobroną na korzyść ogólnego dobra!!

Nikt nie napisze że szanowna Pani minister żle sie wypowiada o supermarketach w których ludzie pracuja "za grosze" a prawda jest taka że te cudowne markety "wynoszą" pieniądze za granice! i wcale nie działa to pozytywnie na gospodarke , wrecz przeciwnie :roll:

Narzekajcie sobie dalej, w tym kraju wszyscy narzekają ile mogą, rep wygrywa - żle bo grał rasiak, mamy demokracje - żle bo jest biórokracja i rządzą debile, LUDZIE nie jest tak żle :!: może troszku optymizmu :!:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 14 lis 2005, 23:13

O sprawie napisało sobotnie "Życie Warszawy". Według dziennika, w expose Marcinkiewicza znalazł się fragment "niemal żywcem" przepisany z programowego wystąpienia Marka Belki z 2004 r. Chodzi o fragment dotyczący Skarbu Państwa.

"Zarządzanie majątkiem Skarbu Państwa i polityka prywatyzacyjna to sfera wymagająca bodaj najbardziej radykalnego uporządkowania. Tu - jak nigdzie indziej - zasady powinny być wyjątkowo przejrzyste, czytelne i zrozumiałe" - mówił w maju 2004 roku Belka.

A tak półtora roku później swoim expose premier Marcinkiewicz: "mój rząd dokona także zmian w zarządzaniu majątkiem Skarbu Państwa i w polityce prywatyzacyjnej. To te sfery wymagają radykalnego uporządkowania. Tu - jak nigdzie indziej - powinny występować zasady przejrzyste, czyste i zrozumiałe".
:rotfl2:
Uchi_ pisze:Czyżby kolejne 4 lata w plecy ?
Niestety. Głównie jeśli chodzi o gospodarkę.
Uchi_ pisze:W Polsce raczej spada ilość zwolenników PiSu, ale jestem ciekaw jak oni się czują teraz
Ci, którzy w jakimś stopniu potrawią przetrawić papkę z TV i reżymowej prasy pewnie zamknęli się w sobie i mają problemy z osobowością. Niestety wg sondaży ilość zwolenników raczej rośnie, co jest wynikiem gry tejże śmiesznej partii...

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 14 lis 2005, 23:19

O sprawie napisało sobotnie "Życie Warszawy". Według dziennika, w expose Marcinkiewicza znalazł się fragment "niemal żywcem" przepisany z programowego wystąpienia Marka Belki z 2004 r. Chodzi o fragment dotyczący Skarbu Państwa.

"Zarządzanie majątkiem Skarbu Państwa i polityka prywatyzacyjna to sfera wymagająca bodaj najbardziej radykalnego uporządkowania. Tu - jak nigdzie indziej - zasady powinny być wyjątkowo przejrzyste, czytelne i zrozumiałe" - mówił w maju 2004 roku Belka.

A tak półtora roku później swoim expose premier Marcinkiewicz: "mój rząd dokona także zmian w zarządzaniu majątkiem Skarbu Państwa i w polityce prywatyzacyjnej. To te sfery wymagają radykalnego uporządkowania. Tu - jak nigdzie indziej - powinny występować zasady przejrzyste, czyste i zrozumiałe".

A masz coś do Belki :?:
uczysz sie , studiujesz jak tak to co :?:

Belka jest wybitnym ekonomem i w swoim przemówieniu miał racje, to że jego słowa powtórzył Marcinkiewicz działa tylko i wyłącznie na jego korzyść :!:

Prosze nie wypowiadajcie sie jednoznacznie na tematy których nie rozumiecie :!:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 14 lis 2005, 23:30

Tomachos pisze:

A masz coś do Belki :?:
uczysz sie , studiujesz jak tak to co :?:

Belka jest wybitnym ekonomem i w swoim przemówieniu miał racje, to że jego słowa powtórzył Marcinkiewicz działa tylko i wyłącznie na jego korzyść :!:

Prosze nie wypowiadajcie sie jednoznacznie na tematy których nie rozumiecie :!:
:rotfl2:

Masz troszke inne poczucie humoru. Mnie w tej całej sprawie najmniej śmieszy fakt, że PLAGIAT dotyczył akurat expose Belki.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 lis 2005, 23:35

Zgadzam sie z Tomachos.Nie narzekajcie.To dopiero poczatek bedziemy mieli jeszcze duzo czasu na narzekanie.Czasu w czasach gdy sie zrobi naprawde dramatycznie.Na razie to tylko prolog.

Te gierki LPR PiS i Samoobrony nie sa zadnym zaskoczeniem.Po wyborach parlamentalnych pisalem o takiej koalicji i ze PO znajdzie sie w opozycji.Wtedy co prawda robilem to z przymruzeniem oka i troszke straszylem ale widac nie bylem daleki od prawdy.
Czy wyborcy Pis-u to frajerzy?Hmm mysle ze Kostek ujal to w bardzo subtelny sposob :mrgreen:

Jestem wielkim zwolennikiem Marcinkiewicza.Widac facet glowe ma nie od parady i wielki spryciarz z niego.Ta jego regulka ze "z Boza pomoca sie uda".Toc to genialne.Jak sie nie uda to przeciez nie ich wina bo Bog nie pomogl znaczy Bog chcial zeby sie nie udalo a z wyrokami boskimi sie nie polemizuje.Geniusz zaprawde powiadam wam geniusz.W katolickim kraju musza to lyknac he he.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 14 lis 2005, 23:40

Masz troszke inne poczucie humoru. Mnie w tej całej sprawie najmniej śmieszy fakt, że PLAGIAT dotyczył akurat expose Belki.
Jak sie nie rozumie co sie czyta to można tylko się śmiać 8)

pośmieje się z Tobą :haha:

Nastepnym razem napisz jakiegoś bardziej sensownego posta... Nawet nie ma na co odpowiadać :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2005, 15:42

po 1. - nie dla PiS + Samoobrona :!:
po 2. - nie dla Kurskiego :!:
po 3. - nie dla plagiatow :!:
po 4. - :lol2:
Chlopaczek pisze:Zgadzam sie z Tomachos.Nie narzekajcie.To dopiero poczatek bedziemy mieli jeszcze duzo czasu na narzekanie.Czasu w czasach gdy sie zrobi naprawde dramatycznie.Na razie to tylko prolog
zgadzam sie z Toba Chlopaczek w 100% :!:
narazie to tylko wstep, mam nadzieje, ze ten cyrk nie potrwa 4lat, moze da sie to jakos skrocic, chocby o 2lata
Chlopaczek pisze:Czy wyborcy Pis-u to frajerzy?Hmm mysle ze Kostek ujal to w bardzo subtelny sposob
w Polsce jest tak zle, ze ludzie slabo wyksztalceni wola sluchac i wierzyc populistom [setki klamstw], anizeli sluchac politykow, ktorzy mowia prawda [ze nie bedzie lepiej od razu, nie mozna zrobic rewolucji, trzeba zrobic powolna reformacje]

wracajac do expose - dla Belki to wielki +, ze ktos sie na nim wzoruje :)
tylko po co przepisywac cale zwroty :?: i don't know
Tomachos pisze:Belka jest wybitnym ekonomem i w swoim przemówieniu miał racje
Tomachos - 12.09.2005 pisze:Demokraci z Frasyniukiem na czele to śmiech na sali!!
Tomachos - 12.09.2005 pisze:co do Belki i innych profesorów to ich problem polega na tym, że są w większości teoretykami!!!!! (zapraszam na studia to się przekonacie), którzy nie są praktykami!!!
Dziekuje i Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 15 lis 2005, 19:39

1. Belka pisząc swoje przemówienie nie był jeszcze częścią PD
2. Przemówienie dotyczy wiedzy teoretycznej i na niej bazuje !!
3. cloner nie staraj sie kogos kompromitować na siłe, oki??
Moze sie wypowiesz gdzie jest teraz Frasyniuk z Mazowieckim :?:

Pozdrawiam i dla waszej satysfakcji juz tu nic nie napisze :cry:

Awatar użytkownika
Rycy
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rycy » 21 lis 2005, 16:31

A ja uwielbiam pana Jacka Kurskiego i tyle wam powiem. Lubię ostrych i bezpardonowych polityków a nie takie rozlazłe baby jak Tusk...Myślał że jak pójdzie do polityki to tam będzie gra fair i tak dalej. Bzdura!!! W polityce trzeba być bezpradonowym i ostrym by cokolwiek osiągnąć. Bo inaczej skończy się jak Mazowiecki czy Cimoszewicz...Polityka nie jest dla grzecznych dziewczynek.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 04 gru 2005, 18:41

Rycy pisze:A ja uwielbiam pana Jacka Kurskiego i tyle wam powiem. Lubię ostrych i bezpardonowych polityków a nie takie rozlazłe baby jak Tusk...Myślał że jak pójdzie do polityki to tam będzie gra fair i tak dalej. Bzdura!!! W polityce trzeba być bezpradonowym i ostrym by cokolwiek osiągnąć. Bo inaczej skończy się jak Mazowiecki czy Cimoszewicz...Polityka nie jest dla grzecznych dziewczynek.
A powiedz konkretnie za co go uwielbiasz? Konkretnie to nie znaczy np. "za to, że jest wyrazisty. Zależy mi na konkretnych wypowiedziach, działaniach, osiągnięciach.

Zgodzić się moge, że facet jest fachowcem od wizerunu medialnego. Tutaj nie ma co dyskutować to jego zasługą jest taki a nie inny wynik wyborów. BEz Kurskiego i jego pomysłów (nowa oprawa graficzna, nowe logo) nie było by PiSu z taką władzą.

Nie zgodze się, że Tusk jest rozlazły. On umie odpowiadać szybko i celnie, ale za moło to robił w kampanii - albo też Kaczor dyskutować nie potrafii (że wspomne debaty telewizyjne gdzie na każde pytanie niemal Tuska Kaczyński, że "pan mnie atakuje" i tak w koło macieju).
Przykłady udowadniającym moją tezę niech będzie:
- "(...)Czy IV RP ma mieć twarz Andrzeja Leppera?(...)"

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 gru 2005, 19:03

i kończąc 10 lat panowania na zakończenie aby go dobrze wspominalii Polacy. Prezydent RP ułaskawiał bandytę.
http://wiadomosci.onet.pl/1213982,11,item.html

:roftl3:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 16 gru 2005, 19:17

fieldy pisze: kończąc 10 lat panowania na zakończenie aby go dobrze wspominalii Polacy. Prezydent RP ułaskawiał bandytę.
No i Kwaśniewski zakonczy swoja prezydenturę podobnie jak Gerhard :?

Mnie dzis jak hmm złosć złapała jak usłyszalem nowy głupi pomysl naszej wspaniałej rodzinnej partii :evil:

Oni chca wprowadzic zakaz handlu w niedziele i świeta :roll: Wiadomo ,ze to nie przejdzie ,ale sam pomysł i projekt woła o pomste to nieba :!: Kto wogule głosował na tą partie ?? :angry2:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 gru 2005, 19:26

fieldy pisze:i kończąc 10 lat panowania na zakończenie aby go dobrze wspominalii Polacy. Prezydent RP ułaskawiał bandytę.
Bo to Polska... Niestety kolesiostwo dalo znak o sobie... Ale tak robia wszyscy - Buzek, Miller - nominowali wiceministrow na dzien przed odejsciem tylko po to, zeby dostali odprawy kilkumiesieczne. I konczylo sie tym, ze za kilka dni 'pracy' dostawali po kilkadziesiat tysiecy zlotych :roll: Kwachu tez sobie ulaskawil kolege. A co! Wolno mu. Abstrahujac juz od tego czy slusznie czy nie (bo przyznam sie, ze nie znam dokladnie powodow ulakskawienia), ale juz sam fakt rzuca cien na cala prezydenture Kwacha, ktora IMHO nie bylsa taka zla. No ale jego wybor, a podobno mezczyzne poznaje sie nie po tym jak zaczyna tylko jak konczy. Cos z tym konczeniem u chlopakow z SLD jest nie bardzo :lol:

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”