Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1318

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2478

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 09 lip 2020, 14:29

Kojiro pisze: ↑
09 lip 2020, 14:26
W internecie sobie popatrz bo gdzieżby indziej byś miał.
No widze że pan kierownik to sam te inwestycje dokonuje i ma info z pierwszej ręki :D
https://rozrywka.dziennik.pl/news/artyk ... ktury.html
prezenterka tvp ma kłopoty. Myslałem że karuzele Vatowskie już ukrócili;>

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 09 lip 2020, 15:26

Btw, czy te wielkie inwestycje Google / Microsoftu o ktorych ciagle mowi Andrzej to kolejne centra obslugi czy cos bardziej ambitnego?

Wierze, ze kiedys ktos przeprowadzi do nas cos powazniejszego anizeli jakies proste uslugi :mrgreen:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 lip 2020, 15:29

to będzie zwykłe datacenter. Będą serwery i jak sobie postawisz aplikację na chmurze Google'a / Microsoftu to będziesz mógł sobie wybrać nowy region typu East Europe ;)
Spoko praca dla inżynierów. Takie firmy raczej wybierają bardzo bezpieczne lokalizacje, w Europie są to Niemcy, Francja i Norwegia chyba w przypadku Microsoftu.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 lip 2020, 15:42

Bezimienny11 pisze: ↑
09 lip 2020, 10:30
Z drugiej strony mamy kandydata, który:
Trzaskowski walczył z rządem PiS. Na to co ten rząd robi z polskim wymiarem sądownictwa, trzeba donosić do oporu. Ba, każdy z polskich europosłów, który nie działa przeciw temu rządowi w PE, marnuje mandat i pozwala na zdradę stanu jaka się w Polsce dokonała.
09 lip 2020, 10:30
Duda w Davos się nie popisał, podobnie może być z RT w Lyonie gdy ludzie będą się śmiać z jego francuskiego.
Duda w Davos był tragiczny. Tak złej oceny RT nie widziałem nigdzie.

Reszta tego co napisałeś to memy, a nie argumenty.

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 09 lip 2020, 17:35

League pisze: ↑
09 lip 2020, 10:48
Jak sądziłem jakieś memy vs argumenty. Jest różnica.
Nie ma różnicy. Na Dudę i RT są takie same ilości memów. Jeden jest z tego powodu wyśmiewany, drugi nie.

Obrazy które wkleiłem to nie tylko memy. Na ostatnim zdjęciu masz typka, który jest autorem słów "niech stare baby z PiS wymrą", i autor obrazu "Matka Boska Lgiebetowska". Tęczowy jegomość, który w czasie kampanii stoi u boku RT. Mnie to odrzuca, wręcz obrzydza. Dodaj do tego kłamstwa RT że gdy był obniżany wiek emerytalny to nie był posłem. Potem był posłem ale nie głosował za obniżeniem. Mamy też milion bezrobotnych od czasów pandemii. Marsz Niepodległości chciał zdelegalizować, teraz śliniąc się do Bosaka mówi że jest OK. Sporo tego się uzbierało, a to tylko przykłady pierwsze z brzegu.
League pisze: ↑
09 lip 2020, 10:48
Dawaj tych ludzi. Bo już czuje że oczerniasz bez podstaw. Raczej gość mówiący tak płynnie może zamówić więcej niż bagietkę.
Jak znajdę to wrzucę.

@samael

"Debik" zbanował gościa, który insynuował zażywanie przez Nitrasa amfetaminy. Inny typek pisze, że Morawiecki ma schizofrenię i powinien się leczyć. Cisza, "Debik" tego nie widzi lub widzieć nie chce. Moim zdaniem w temacie politycznym jest stronniczym modem, to o czym piszę wyżej tego przykładem. Być może w innych tematach wywiązuje się ze swojej roli, nie wiem, nie śledzę ich zbyt wielu na tym forum. Piszesz, że będziesz zgłaszał - proszę bardzo. Jeżeli moje wpisy podpadają pod jakieś paragrafy to jak najbardziej.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 09 lip 2020, 17:39

09 lip 2020, 17:35
to nie był posłem.
bo był europosłem.
09 lip 2020, 17:35
Tęczowy jegomość, który w czasie kampanii stoi u boku RT.
Ja memy wrzucam do zwały. ten śliski typ jest obrzydliwy ale każdy może popierać i być na wiecu swojego kandydata, ja wrzucam zachowania i dokonania czynnych polityków bądź tvp.

Angielskie media wtryniaja nam się w wybory, trzeba angielskiego ambasadora na dywanik;>

Kibicuję Rafałowi i każdemu kto obieca rozwalenie tvp by tam zatrudniani byli ludzie na jakimś poziomie a nie na takim jak https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/m ... -dementuje

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 613

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 09 lip 2020, 18:17

Trzaskowski spoko gdyby nie to poparcie dla pedalstwa. Ja głosować nie pójdę

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 09 lip 2020, 18:26

Czyli rozumiem że ci Duda nie przeszkadza?

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 09 lip 2020, 18:32

jeden i drugi zły więc nie będę brał udziału w tym cyrku. Rzygam już tymi wyborami

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 lip 2020, 18:45

Oby tych wszystkich anty LGTB "pokaralo" w przyszlosci takim potomstwem.🤗

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6365
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 lip 2020, 18:59

A może Kaczyński faktycznie ma rację, że małym kroczkami robi z siebie dyktatora. Jak czytam tak wiele komentarzy dorosłych ludzi o tym że nie pójdą zagłosować na nikogo, bo żaden kandydat nie jest idealny, to dochodzę do wniosku że my jako naród nie zasługujemy na demokrację, nie rozumiemy czym jest demokracja, nie dorośliśmy do niej. Skoro mamy wybór między dwoma kandydatami z dwóch zupełnie przeciwległych biegunów, a tak wielu dorosłych ludzi mówi "dla mnie są jednakowi, obaj [ch**]" to ustrój w którym właśnie tacy ludzie mają prawa wyborcze jest ustrojem nietrafionym.

Kaczyński to mój polityczny wróg, ale on po prostu przejrzał Polaków. On wie, że Polaków należy chwycić za mordy, rządzić twardą ręką a w TV szerzyć propagandę i wtedy Polacy są szczęśliwi. Ponarzekają, pomarudzą, pohejtują - bo tacy są z natury, ale w gruncie rzeczy są szczęśliwi. No bo umówmy się, jeśli masz możliwość przyczynienia się do odsunięcia Dudy od władzy, ale z tej możliwości nie korzystasz, to znaczy że w kraju w którym rządzi Duda jesteś szczęśliwy. Gdyby było inaczej, dążyłbyś do zmiany.

Parę postów wyżej czarny bardzo brzydko opisał wyborców PiSu. Ja się z nim nie zgadzam, wyborcy PiSu to ludzie tacy jak my, tylko kierujący się innymi priorytetami, patrzący z inną szerokością, inaczej podchodzący do życia, determinowani przez innych ludzi. Natomiast słowami o podobnym wydźwięku jak te których użył czarny, ja użyłbym w kierunku ludzi... którzy olewają wybory, bo w tych wyborach nie ma idealnego kandydata. To jest taki poziom naiwności politycznej, taki poziom niedojrzałości rozwojowej, że człowiek traci wiarę w naród.

Być może przez właśnie takich ludzi pewnego dnia sam stanę się pisorem. Nie przez Kojiro, Bebeja czy Bezimiennego, którzy swoją twórczością w tym temacie bardziej odpychają od PiSu niż przyciągają. Ale właśnie przez DDK, szmagiela czy innych, którzy prezentują tak wysoki poziom naiwności politycznej, że pewnego dnia powiem sobie "Faktycznie, dyktatura Kaczyńskiego to jedyna właściwa droga, bo ten naród na demokrację zwyczajnie nie zasługuje".

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 lip 2020, 19:05

sickstick pisze: ↑
09 lip 2020, 18:59
Kaczyński to mój polityczny wróg, ale on po prostu przejrzał Polaków. On wie, że Polaków należy chwycić za mordy, rządzić twardą ręką a w TV szerzyć propagandę i wtedy Polacy są szczęśliwi
Wschod. Komuna nie wymrze w nich chyba nigdy, chyba ze wyzdychaja do reszty.🤗
Ostatnio zmieniony 09 lip 2020, 19:36 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 994
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 lip 2020, 19:36

szmagel pisze: ↑
09 lip 2020, 18:17
Trzaskowski spoko gdyby nie to poparcie dla pedalstwa. Ja głosować nie pójdę
Mam sąsiada pedzio, miły człowiek udziela się społecznie, nic do niego nie mam.

W bloku mamy w dwóch mieszkaniach osoby samotne, w jednym jest typas, w drugim jakaś dupera. Imprezy co tydzień, skaczą nad głową, zgłoszenia nie działają nic, wszyscy sąsiedzi przeciwko nim. I co mam powiedzieć?

Nie chcę bronić homo, ale dopóki jakaś grupa społeczna, nie zagraża mojemu zdrowiu, psychice, mam to gdzieś. Warto zmienić podejście do życia i to zaakceptować.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 09 lip 2020, 19:46

wloski pisze: ↑
09 lip 2020, 19:36
Mam sąsiada pedzio, miły człowiek udziela się społecznie, nic do niego nie mam.
Też mam znajomego pedzia, musiałem go wyciszyć na fb bo zbyt mocno się z tym afiszował, a nie mam zamiaru tego non stop oglądać na tablicy ;]

Powiem tak, co za dużo to nie zdrowo, a ostatnio homoseksualizm jest na świecie wręcz promowany. Ja mam dość
Ostatnio zmieniony 09 lip 2020, 19:48 przez szmagel, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2335
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 lip 2020, 19:48

Niektorzy ludzie tutaj zbyt mocno sie afiszuja ze swoimi pogladami ale jednak musze ich czytac. Jak zyc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”