Gry... - Strona 410

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 lip 2020, 16:35

Od poniedziałku będę szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem GoT. Najgorzej, że do przejścia mam jeszcze TLoU więc pewnie będzie czekać na swoją kolej

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 24 lip 2020, 19:13

Jestem też ciekaw, bo jak obserwuje grę na streamach, to wydaje się być monotonna, gra kojarzy się mocno z Assasins Creed tyle, że we wschodnich klimatach, te wszystkie efekty pogodowe wyglądają naprawdę świetnie i nadają niezwykłego klimatu.

Interesuje mnie opinia osób jakie przeszły całą grę a nie pograły do 5-10h. Bo tego typu gry jakie są swego rodzaju sandboxami nudzą na ogół w połowie rozgrywki a że GoT jest na mniej więcej 50h takiego dość spokojnego grania, to gra gdzieś po 20-25h powinna już dawać te poczucie znużenia, tym bardziej, że w tej grze są powtarzalne zadania, jak w każdej grze z otwartym światem. Ludzie w swoich opiniach mówią, że ta monotonność związana z zadaniami jest rekompensowana przez mechanikę walki, jaka daje satysfakcję.

Mimo wszystko tak z perspektywy osoby jaka nie grała a ogląda jak inni grają, to gra jakiegoś wrażenia gameplayowo nie robi, wizualnie jak najbardziej, ale reszta jakoś tak średnio - na pewno odczucia są inne jeśli sam grasz, czujesz grę, wgłębiasz się i to na ile Cię wciąga.

Ja przykładowo nadal ogrywam Assasins Creed Odyseyy i mam na liczniku ponad 100h - co prawda to tak trochę przesadzona ilość, bo wiele razy było tak, że nawet na kilkanaście godzin zostawiłem włączoną grę i nic w niej nie robiłem, ot po prostu zminimalizowałem i zapomniałem, że tam w tle sobie gra śmiga... Jednak mam już tam wbity maksymalny poziom, wymaksowany ekwipunek, nawet statek zrobiony na maksa i upiększony w wszystko co złote. Gdybym chciał skończyć grę, zrobiłbym to pewnie w 3-4h bo nie wiele mi zostało, ale jeszcze robię poboczne zadania, pytajniki, znajdźki i zwlekam z tym zakończeniem. Mimo, że w AC:Odyssey zadania poboczne są powtarzalne i nudne, to i tak je robię i też jakoś mnie to wielce nie zniechęca, to jak w Diablo z mgłą na mapie, odkryje każdy skrawek mapy by odkryć ją z mgły abym był pewien, że zajrzałem wszędzie, tak tutaj nie chcę by mi jakiś pytajnik czy wykrzyknik zadania tkwił na mapie.

Jeśli GoT to faktycznie dobry konkurent Wiedźmina 3 i RDR2, to chciałbym zobaczyć tą grę kiedyś na PC.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1135
Kibicuję: Ac Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 25 lip 2020, 23:12

:)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 lip 2020, 1:46

Jak mnie poważne bugi w grach wkurwiają to głowa mała. W F1 2020 mam wrażenie, że jest problem z wchodzeniem w zakręty kiedy mamy ich kilka z rzędu. Wiecie co mam na myśli takie nie ostre zakręty które śmiało powinny być pokonywane na szybkiej prędkości. Także takie wyścigi jak Węgry, USA, Wietnam, Monaco, Signapur oraz Japonia są straszne. Szczególnie początek w toru w Japonii gdzie robimy wręcz taką falę na torze. Nie ma opcji abyśmy nie znaleźli się poza torem. Jeżeli zwolnimy choć na chwilę to miejsce które zajmujemy w kwalifikacjach to druga dziesiątka. Przykładowo wszystkie wymienione prócz Monaco oraz nowego toru we Wietnamie(nie było go w 19) w F1 2019 można było spokojne wygrać. Teraz to jest jakiś koszmar. IMO nie wygląda to normalnie. W Monaco w poprzedniej wersji już potrafiłem nawet wygrać, a w tej nie ma takiej możliwości. Na zakręcie o 180 stopni musimy niemalże się zatrzymać, a i tak uderzamy w bandę.

Na plus to start wyścigu. Dużo łatwiejszy niż w poprzedniej wersji. Realna symulacja wyścigów, brak takich śliskich obszarów na torze które powodowały, że nagle wpadaliśmy w poślizg(choćby Barcelona w poprzedniej edycji) oraz troche normalniejsza jazda w deszczu. Już nie czujemy się jakbyśmy jechali po lodzie.

SmokingPizza
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 2

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SmokingPizza » 26 lip 2020, 10:26

Mam w GoT około 45-50h. Jestem w 3 akcie i czyszczę wszystko co jest do zrobienia na mapie. Są elementy na pierwszy rzut oka podobne do tych z serii nowych assassinów, ale zrobione dużo lepiej i nie są takie monotonne jak w grach od Ubi. Do tego bardzo przyjemny system walki, ciekawe zadania poboczne. Z jakichś minusów mogę wytknąć jedynie poziom trudności gry, który nawet na hardzie jest za łatwy. Dla mnie zdecydowanie najlepsza gra jaka wyszła w tym roku. Zagrozić może jej tylko Cyberpunk.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 26 lip 2020, 13:29

A jak oceniasz kwestie bugów? Przyznam szczerze, że sam jak do tej pory nie natrafiłem chyba na nic podobnego, co jest wręcz niesamowite biorąc pod uwagę, że w grach z otwartym światem z reguły jest tego całkiem sporo.

SmokingPizza
Trampkarz
Trampkarz

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SmokingPizza » 26 lip 2020, 15:42

Po tylu godzinach praktycznie nic co mogłoby wpłynąć na komfort rozgrywki. Chyba tylko raz zdarzył się bug z lewitującym ciałem i nic poza tym.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 26 lip 2020, 16:43

A to tylko na konsole?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 lip 2020, 16:45

Tylko na PS4.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 26 lip 2020, 17:11

To fest.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 lip 2020, 17:21

Troszkę nie ogarniam logiki tych exclusive wydań. Wydawcom, producentom gier powinno chyba zależeć, żeby ich produkt (czyt. gra) była dostępna na jak największej ilości możliwych urządzeń (czyli xbox, ps, pc, nintendo), a nie tylko na jednej czy dwóch. Przeciez gdyby takie gry były dostępne na każdej konsoli to wydawca zarobiłby o dużo więcej kasy.

Jedyny sensowny pomysł to taki, że producenci konsol sporo płacą producentom gier za te exclusivy, dzięki czemu twórcy gier i tak gdy podliczą plusy i minusy wychodzą na swoje.

Mnie osobiście to rybka, nie jestem fanatyk, zapewne w żadną grę, która jest dostępna tylko np. na PS4 nie zagrałbym na innym urządzeniu, gdyby byla dostępna ;)

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8412

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 lip 2020, 17:24

Przede wszystkim ta gra jest wydawana przez Sony Interactive, więc tworzenie gry exclusive ma sens. I m.in. jakość takich gier ma wpływ na późniejsza sprzedaż konsoli, wiec to się zwraca.

SmokingPizza
Trampkarz
Trampkarz

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SmokingPizza » 26 lip 2020, 19:08

Też wolałbym mieć wybór na której z konsol mogę w daną grę zagrać. W Tlou2, rdr2, GoW moja ps4 pro jest tak głośna, że muszę grać w słuchawkach. Nawet wymiana pasty nie pomogła.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 26 lip 2020, 20:46

GoT już ze średnia 9,3 na metascore, niezle

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4426
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 27 lip 2020, 19:38

W sierpniu na PS Plus remaster CoD Modern Warfare 2. Gra która wyszła w marcu 2020. Nieźle 😁

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”