Telefony komorkowe (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1134
Kibicuję: Ac Milan

Telefony komorkowe (zbiorczy)

Post autor: Vol'jin » 30 lip 2020, 19:48

HMK pisze:
30 lip 2020, 18:54
Po czterech lat wróciłem do Samsunga i bardzo się z tego cieszę. W latach 2016-2018 korzystałem z LG G4 i o ile telefon był świetny (skórzana klapka to najlepsze co miałem dotychczas) tak potem zaczęły się problemy z baterią o czym chyba zresztą pisałem. W latach 2018-2020 korzystałem z Xiaomi Mi A1 i w tej cenie (w maju 2018 dałem za niego 900 zł) telefon był jak najbardziej do zaakceptowania, świetna bateria, płynność w działaniu, ale take rzeczy jak aparat już dawały dupy i to był duży problem. Koniec końców zaczął się ścinać i uznałem, że jak telefon nowy miałem brać jesienią tak już miesiąc temu kupiłem S10 (trochę dałem dupy, bo S10+ kilka tygodni wcześniej była w cenie S10, no ale trudno).
Nie wiem czy w przyszłości będę coś jeszcze kombinował z markami telefonu, pewnie tak (ale tylko z Androidem), ale jednak satysfakcjonujące było powrócenie do Samsunga, który stoi o wiele wyżej niż poprzednie dwa telefony, które miałem. Wiadomo, że to flagowiec i musi działać perfekcyjnie, ale czuć ten luz w jego korzystaniu. Świetnie leży w dłoni, zaokrąglony ekran przy krawędziach co mi osobiście bardzo pasuje, fajny design aparatu z tyłu no i przednia kamerka, która wkomponowana w wyświetlacz daje fajny efekt. Niektórym to przeszkadza, ale mnie ten styl kupił od razu. Odpowiada mi o wiele mocniej niż kamerka centralnie po środku umieszczona nad ekranem powodująca wycięcie ekranu (jak w tym XS'ie, telefon wygląda spoko, miałem okazję się nim trochę pobawić, ale to jednak nadal iOS).

Patrząc co się dzieje na rynku to będziemy skazani na dominację Samsunga, Apple, Xiaomi. Ewentualnie + Hauwei/Oppo reszta to będą ciekawostki(Asus Rogphone, Lenovo Legion) lub budżetówki rywalizujące z Xiaomi typu Motorola

Wróć do „Hyde Park”