F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 195

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 lis 2005, 22:29

Po wczorajszym meczu to chyba wszyscy cules są zadowoleni. Jest bardzo dobrze a może być jeszcze lepiej. Wszystko idzie w jak najlepszym kierunku. Barcelona gra efektownie i efektywnie. Czego chcieć więcej? Na dzień dzisiejszy widać także ustabilizowaną formę. Ogólnie wszystko gra i śpiewa. Oby taka sielanka potrwała jak najdłużej. Najbliższy mecz gramy w LM z Werderem. Piłkarze z Bremy w Bundeslidze grają bardzo nieźle. Barcelona awans ma już zapewniony. Wierzę jednak to, że piłkarze zagrają o 3 punkty i zapewnienie pierwszego miejsca w grupie. Poza tym mamy na tyle szeroką kadrę, że można sobie pozwolić na danie szansy rezerwowym którzy powinni walczyć o komplet punktów. W końcu gramy na Camp Nou. Tutaj nie ma miejsca na kalkulacje. Jesteśmy w niesamowitym gazie i trzeba to wykorzystać. Niech Europa zacznie się nas poważnie bać. Przy dobrym wietrze jesteśmy w stanie ograć każdego.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 lis 2005, 23:47

Wczorajsze zwyciestwo jest sukcesem ale nie przesadzajmy, w tym sezonie naszym celem nie jest wygranie ligi bo to powinnismy osiagnac bez problemow a zdobycie pucharu Europy. Trzeba utrzymywac forme ale jej zwyzka powinna teraz przypasc na cwiercfinaly LM bo wtedy dopiero zacznie sie dla nas powazna gra.
Co do kadry to pamietajcie o tym ze ci pilkarze nie sa skazani na zakonczenie kariery w Barcelonie wiec nie przesadzajmy ze statecznoscia bo swieza krew zawsze wpywa pozytywnie na druzyne a trzeba rowniez pamietac o mlodziezy ktora jest coraz starsza i lepsza

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 21 lis 2005, 14:20

Niggaz pisze:Przy dobrym wietrze jesteśmy w stanie ograć każdego.

Myślę, że nie tylko przy dobrym wietrze :wink:

W meczu z Werderem Rijkaard powinien dać szansę zmiennikom. Dla mnie powinien wyjść od początku Maxi, Sylvinho, Iniesta, Motta no i Ezquerro. Ciekawe czy Ryjek zagra na maxa czy odpuści, myślę, że jednak to pierwsze. Gramy u siebie, więc zwyciężyć powinniśmy nawet z lekko zmodyfikowanym ( ewentualnie) składem. Werder będzie chciał urwać nam punkty gdyż nie ma zapewnionego awansu. Z resztą sytuacja w grupie jest bardzo ciekawa, bo Barca ma 10 pkt a pozostałe 3 drużyny po 4pkt. Teraz każdy , mecz jest praktycznie o wszystko.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 lis 2005, 13:26

Tak sobie oglądałem wczorajsze bramki Barcelony i przypomniałem sobie jak Laporta został prezesem Barcelony. Obiecał Davida Beckhama i wszyscy na to polecieli. Gdyby nie Real , który zakosił Barcy Anglika to w zespole Katalończyków nie grałby Ronaldinho. Nie zdobyliby wtedy pewnie mistrzostwa Hiszpani i w niedawnych derbach polegliby na Santiago Bernabeu. Piłkarz uważany za genialnego grałby w Madrycie , a przereklamowany Becks w Barcelonie. Następny przykład: Samuel Eto'o. Gdyby Real go chciał zdobywałby bramki dla tego klubu , a nie dla Katalończyków. Myślicie sobie , że Barca kupiłaby też niezłego napastnika. Błąd. Zamiast Eto'o w tym zespole grałby zapewne Milan Baros. Zawodnik , który jak narazie zawodzi w Aston Villi.
Szczęście wyraźnie sprzyja Barcy. Real przed sezonem wydał grube miliony na Brazylijczyka Robinho. Co prawda ten zawodnik gra całkiem nieźle to w porównaniu do Messiego to nikt. Kształcenie Lionela w szkółce Barcy kosztowała pewnie tyle co tygodniówka rezerwowego.
Jarzyna napisał kiedyś , że tylko 13-latki porównują Robinho i Messiego , ale myślę , że to nie prawda. Pojawili się w obu klubach praktycznie w tym samym czasie (chodzi mi o wchodzeniu do zespołu) i obaj grają podobnie. (chociaż Messi bardziej bazuje na dynamice , a Robinho na technice.)
Brazylijczyk na początku miał z górki , bo jako gwiazda z Ameryki Południowej miał prawie zapewnione miejsce w składzie. Messi natomiast genialnymi spotkaniami musiał przekonać do siebie Ryjka.

-Jaki z tego morał?
-Nie wiem :roll:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 lis 2005, 13:33

Diamen23 pisze:Jarzyna napisał kiedyś , że tylko 13-latki porównują Robinho i Messiego , ale myślę , że to nie prawda. Pojawili się w obu klubach praktycznie w tym samym czasie (chodzi mi o wchodzeniu do zespołu) i obaj grają podobnie. (chociaż Messi bardziej bazuje na dynamice , a Robinho na technice.)
Brazylijczyk na początku miał z górki , bo jako gwiazda z Ameryki Południowej miał prawie zapewnione miejsce w składzie. Messi natomiast genialnymi spotkaniami musiał przekonać do siebie Ryjka.
Diamen23 u mnie też dużo kumpli ich porównuje... i zgadzam sie z Tobą że Robinho bazuje na technice a Messi na dynamice :D Trzeba też dodać że Robinho został troche za bardzo przereklamowany na samym początku jak jeszcze grał w Santosie, były nawet porównania do Ronaldinho a nie dorasta mu nawet do pięt :P

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 23 lis 2005, 16:20

kulekfcb pisze:W meczu z Werderem Rijkaard powinien dać szansę zmiennikom.
Nie no widać Frank jest pewny swego i pewnie wie co robi :wink:
Co do Ronniego, to wczorajsza asysta szczególnie przy pierwszej bramie...mmmm... palce lizać :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lis 2005, 16:52

Diamen23 pisze: Kształcenie Lionela w szkółce Barcy kosztowała pewnie tyle co tygodniówka rezerwowego.
hmm w sumie wyksztalcenie Messiego do chwili podpisania kontraktu kosztowalo Barce ok 6 mln

[

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 23 lis 2005, 17:20

Tylko teraz ta kasa sie zwraca i kazdy jest zadowolony :D
Cos mi sie wydaje ze Messi bedzie teraz pierwszym a Giuly rezerwowym, bo wczoraj francuz grał strasznie nerwowo, był ambitny ale nic z tego nie wychodziło :!: Z drugiej strony fajnie ze mamy teraz tak silną kadre, bo Ryjek bedzie miał duzy ól głowy kto ma grac a kto nie :!:
Teraz czekam na mecz w la Liga i powrót Xaviego i Messiego :wink:

Awatar użytkownika
Diduś
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diduś » 25 lis 2005, 19:35

Messi bez wątpienia powinien miec stałe miejsce w składzie, bo na chwile obecną jest jednym z naszych najlepszych zawodników, ale fakt że mamy szeroką kadre wpływa tylko pozytywnie, Mister ma wielkie pole manerwu..

Krawcu
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krawcu » 25 lis 2005, 19:42

Mam nadzieję, że Lionel jeszcze się rozwinie, chociaż gdyby tak się nie stało i tak byłby świetnym graczem. Życzę mu jak najlepiej.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 25 lis 2005, 19:57

I o to chodzi. To mi sie podoba w Barcelonie. Chowanie młodych piłkarzy, a nie ich kupowanie za 30 mln ojro każdy. Po Messim jest kolejny świetny, młody i bardzo obiecujący zawodnik-Dos Santos.

W Barcelonie, kazdy młody piłkarz mo okazję pokaania się, a nie jak w Realu, że przeciaga sie jego pierwszy występ do dwudziestki. Messi też miał swóje "pięć minut" i je wykorzystał. W nagrodę gra w pierwszej jedynastce.

Awatar użytkownika
Diduś
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diduś » 26 lis 2005, 9:08

jutro następny mecz, tym razem z druzyna Racingu Santander, który zajmuje 18 pozycje w tabeli La Liga. Ciekawi mnie ile Barca zapakuje bramek:d bo to ze wygra jest sprawą oczywistą:D

a tak serio to oczywiście każdego rywala trzeba tak samo szanować, i może to być trudniejszy mecz od tych oststnich, bo goście mogą sie zamknąc na własnej połowie i Eto'o i reszta moga mieć kłopoty. ja jednak jestem optymistą i wierze w kolejne 3 punkty!

Visca el Barca!!!!

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 26 lis 2005, 9:24

Mikusinski
I o to chodzi. To mi sie podoba w Barcelonie. Chowanie młodych piłkarzy, a nie ich kupowanie za 30 mln ojro każdy
zastanów sie co piszesz bo po pierwsze po co krytykujesz Real skoro Chelsez, której kibicujesz robi to samo :P
po drugie jak masz pisac bez sensu w celu nabijania to po prostu pisz gdzie indziej :evil:
po trzecie pisz po polsku :!:

A co do meczu Barcy to wydaje mi sie ze 3 punkty powinny byc i w ten sposób Barca zakonczy ten miesiąc bez straty punktu w jakim kolwiek meczu :D
Ciekawi mnie czy Messi dostanie szanse od początku czy Giuly :?:
Wraca tez Xavi wiec srodek bedzie jeszcze mocniejszy niz z Werderem :!:

Awatar użytkownika
skate83
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skate83 » 26 lis 2005, 21:39

ostatnio do Barcelony przymierzany był Lampard(chelsea) fajnieby było jak frał dla barcyu

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 26 lis 2005, 21:44

ostatnio do Barcelony przymierzany był Lampard(chelsea) fajnieby było jak frał dla barcyu

Widze ,ze jestes nowy ,dam ci rade - zmien styl wypowiedzi bo dostaniesz range z ktorej dumny nie bedziesz :wink:

Lampard w Barcelonie :roll: :lol: To tak jakby powiedzmy Ronaldinho mial przejsc do innego klubu :lol: ,przeciez Mourinho nigdy nie pusci Lamparda ,bo to jest jego pupil (tak mysle) ,a zreszta Lampard to najlepszy pomocnik w Anglii ,wiec nie ma mowy o tym ,ze on w najblizszym czasie odejdzie ,po drugie to sam Lampard by nie chcial odchodzic z Chelsea ,bo gdzie on dostanie tyle kasy :roll: ,a po trzecie to niby z czego by Barcelona zapłaciła Chelsea :?: Przeciez oni jeszce nie oddali Realowi za Eto :)

Pozdro

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”