AS Roma (zbiorczy) - Strona 41

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 20 lis 2005, 21:31

dzieciol31 pisze:nawet sie na niego nie spojrzal

No naszczescie ,bo jeszce Nedved by sie przestraszył

Moze mi jeszcze powiesz ,za toti nie zrobil tego specjalnie :roll: :evil:
dzieciol31 pisze:swoja droga ja was po prostu nie rozumiem, porownujecie nas do Ascoli czy innych slabych druzyn
Z Ascoli gralismy u siebie i wygralismy tylko 2:1 ,wiec dla nas to wy byliscie słabsi .. sorry ,realia :wink:
dzieciol31 pisze:kiedy z nami wygracie to swietujecie
I taka jest miedzy nami roznica wy swietujecie przed meczem ,a my po meczu

Pamietasz co przed meczem powiedzial Totti :?: patrz mój podpis :lol:

Pozdro

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 20 lis 2005, 22:13

swoja droga ja was po prostu nie rozumiem, porownujecie nas do Ascoli czy innych slabych druzyn, a kiedy z nami wygracie to swietujecie w tych komentarzach jak byscie wygrali LM z Barcelona.... troche zdecydowania "tifosi"...

Bo na forum nie ma kibiców Ascoli :roll: Pozatym fajnie się tak ponapinać przed kibicami Romy...pewnymi wygranej i 'geniuszu' swojego kapitana. Chciałbym zobaczyć jego minę na konferencji prasowej.

A tak pozatym to patrz co Ci Ibrahimović napisał.
Ibrahimović pisze:Pamietasz co przed meczem powiedzial Totti Question patrz mój podpis Laughing

Totti to kłamca :roll: Zlatan to przynajmniej słowny jest.

dzieciol31 pisze:to co Totti zrobil ... mozna nazwac dotknieciem,

A dotknął Cię ktoś kiedyś korkiem po głowie? Odnoszę wrażenie, że tak i to bardzo dotkliwie. Chyba nigdy nie grałeś w piłkę...takie zagrania nie dość, że są niebezpieczne to jeszcze chamskie i niepotrzebne. Właściwie to one są w stylu Tottiego.

dzieciol31 pisze:nawet sie na niego nie spojrzal

n/c

dzieciol31 pisze:bedzie pewnie apsencja na 4 mecze...

Na pewno nie będzie 'apsencji'....liczę raczej na absencję...właściwie to dożywotnią.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 lis 2005, 22:52

Mysle ze Totti dostanie kare.Obejrzalem ten filmik i to bylo bardzo nieladne.Za sam zamiar wylatuje sie z boiska.Wcale nie trzeba zrobic krzywdy zeby zostac usunietym.
Oczywiscie Bagga ponioslo z ta dozywotnia dyskwalifikacja he he.Tak samo jak ktoregos z fanow Starej Damy piszacego ze Totti ma lata swietle do Del Piero pod kazdym wzgledem.Ja jestem zdania ze umiejetnosciami pilkarskimi obecnie Totti przerasta Del Piero.I to znacznie.

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 21 lis 2005, 3:47

Chlopaczek pisze:Mysle ze Totti dostanie kare.Obejrzalem ten filmik i to bylo bardzo nieladne.Za sam zamiar wylatuje sie z boiska.Wcale nie trzeba zrobic krzywdy zeby zostac usunietym.
Oczywiscie Bagga ponioslo z ta dozywotnia dyskwalifikacja he he.Tak samo jak ktoregos z fanow Starej Damy piszacego ze Totti ma lata swietle do Del Piero pod kazdym wzgledem.Ja jestem zdania ze umiejetnosciami pilkarskimi obecnie Totti przerasta Del Piero.I to znacznie.
moze i racja, ale nie uwazasz, ze najwyzszy czas, zeby to jakos udowodnic? bo narazie wszyscy sie nim zachwycaja, a on jakos nie blyszczy. umiejetnosci ma, w tej chwili lepsze niz Alex, ale brakuje mu klasy. Mial byc motorem napedowym Italli na Euro, a co zrobil? Oplul czlowieka, jak jakis prostak i jak to sie skonczylo wszyscy wiemy. Wczoraj mial poprowadzic Rome do zwyciestwa na Juve i co z tego wyszlo? Tez wszyscy wiemy. Zobacz ile Del Piero ma tytulow na koncie, a Totti? Wlasnie... :?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 21 lis 2005, 7:29

Chlopaczek pisze:Oczywiscie Bagga ponioslo z ta dozywotnia dyskwalifikacja

Bo ja chciałem dyskwalifikacje za całokształt :D

veelden^ pisze:Zobacz ile Del Piero ma tytulow na koncie, a Totti?

Ciężko mierzyć tą miarą veelden^, bo wiesz Del Piero gra w Juve, a Totti w Romie. Z resztą Twojej wypowiedzi się zgadzam :)

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 21 lis 2005, 13:19

bagg pisze:Ciężko mierzyć tą miarą veelden^, bo wiesz Del Piero gra w Juve, a Totti w Romie. Z resztą Twojej wypowiedzi się zgadzam
Poza tym wiek ich też się trochę nie zgadza.
Co do dyskwalifikacji Tottiego to bądźmy poważni, dobry zawodnik i duzo by Calcio straciła bez niego. Można go lubić (jak ja), lub nie, ale jeśli chodzi o klasę piłkarską czysto to jest naprawdę dobry...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lis 2005, 13:21

:shock: no no tego zachowania nie widziałe ... nie ładnie oj nie ładnie. Chyba sie weżma za Fransceco ... Tym bardzie ze Roma jest na dywaniku. Chivu miał zawieche za czerwień z kosmosu. Zółta i nic wiecej :!:

Tak czytam waszą dyskucje na temat Tottiego - Del Piero i .. wystarczy zobaczyć na "przynaleznośc klubowa" by wiedzieć jakie jest Wasze zdanie.

Wy sie sami oszukujecie. Jak Lippi moze opierac gra reprezentacji na rezerworym graczy w klubie ??? To nie litwa czy Estonia :lol:

Każdy kto ocenia Tottiego na podstawie tego incydentu z Polsenem jest "dziwny" delikatnie mówią. Przeciesz ten Polsen to najwieksza boiskowa ... :evil: W meczu z Milanem w LM próbował 3 razy wyporwadzić w równowagi Gattuso. Każdy kto oglada serie A wie że Rino to już nie rzeżnik i kolekcjoner kartek za nokauty. A tylko rzeżnik i "pies obrony" którego nikt nie powali - jak to powiedział Ferriera.

Kadra Azzurich nie ma swojej mocy bez takich zawodników jak - Cannavaro, Nesta, Zambrotta, Totti, Camoranesi, Gattuso i Pirlo....

Ten ostatni jest jedynym zawodinkiem w kadrze który nie ma zmienika :!: Lippi mówi o tym otwarcie że to jest jedyny problem i ból głowy. Bo nikt Pirlo nie dorównuje wizja gry i "piłkarskim mózgiem" on jest dla niego złotem...

Może tam DP ustawić ? już grał prawie wszędzie ...

Tak jak w ataku teraz jest czas Gilardino Toniego moze jeszcze Cassano bo nie wierze że nie dostanie kredytu. Tak czas Vieriego Del Piero czy Panucceigo miną (choć ten ostatni powieniec grać za Zaccardo) jeszcze jest lepszy. On albo Oddo.

Może mówić że Totti w romie nie ma nie kiedy wsparcie. Cociasz to nie zawsze prawde. Ale w Squadra Azzurich Totti ma wsparcie w osobach Rino Pirlo czy Zambrotty. I tego już nikt nie zmieni. Tak już bedzie .... A na 100% na euro.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 21 lis 2005, 13:33

*_For_zaza_Milan_* pisze:Tak czytam waszą dyskucje na temat Tottiego - Del Piero i .. wystarczy zobaczyć na "przynaleznośc klubowa" by wiedzieć jakie jest Wasze zdanie.
:roll: Sorry nie każdy jest tak obiektywny jak Ty.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Wy sie sami oszukujecie. Jak Lippi moze opierac gra reprezentacji na rezerworym graczy w klubie ???

Tylko Zaza ja, np. Azzurrim nie kibicuje...sympatyzuję z nimi tylko. A, że wolę DP od chama Tottiego to i tego pierwszego bym wolał widzieć w pierwszej 11. Koniec tego wątku.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Każdy kto ocenia Tottiego na podstawie tego incydentu z Polsenem jest "dziwny" delikatnie mówią.

Tak...bo to był jedyny taki wybryk Tottiego w karierze :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lis 2005, 13:44

Bagg w tym momecie jestem obiektywywny - ba nawet fakty to mówią - Del Piero rezerowy wszedzie dzie "gra"

Aha czyli Ty fan DP Azzuri nie obchodzaCię ? ja im troche kibiców sądze że DP mógł by na prawej flance defensywy siesprawdził. Tam Lippi ma wakat. DP podola zadaniu.

Jeden z wybryków ? no tak i bramka z San Siro która w tym momecie jest jedna z 5 najpiekniejszych bramek ostatnich lat w Calcio 8) to ta berdzie obiektywna strona medalu :lol: no i Francesco kapitan grajacy :!:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 21 lis 2005, 13:52

*_For_zaza_Milan_* pisze:Aha czyli Ty fan DP Azzuri nie obchodzaCię ?

Obchodzą...na MŚ mogą być nawet za Polską albo Czechami, ale(w tym momencie jestem nieobiektywny) jeśli miałbym do wyboru Tottiego albo Del Piero w wybrałbym tego drugiego. Mimo, że na chwilę obecną w lepszej formie jest ten pierwszy.

Ale gdyby nie Capello to Alex wyszedł by w większej ilości meczów w 1. składzie.
*_For_zaza_Milan_* pisze:sądze że DP mógł by na prawej flance defensywy siesprawdził. Tam Lippi ma wakat. DP podola zadaniu.

Raczj nie. Jest on urodzony do ataku. Słaba ta Twoja ironia Zaza.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Jeden z wybryków ?

Jeśli Zlatan to dla Ciebie cham...to Totti powinien być nie powiem kto. Nie widzisz jak on się zachowuję? To ma być kapitan? Kapitan, który nie ma za grosz szacunku do przeciwnika? To ja już wolę kapitana rezerwowego.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lis 2005, 14:14

Po pierwsze Polska Polska Polska ... Ale jeśli wiara zostanie zachwiana rozum mówi Azzuri :wink: Po drugie - jesli chcesz by DP grał to trzeba mu znów nowa pozycje znaleśc to nie ironia. Capello ? no chyba nie powiesz mi że DP teraz moze rywalizowac z Trezeguet czy Ibrahimovicem ? tak tak wiem na lewą flanke za Nedveda. (równie dobrze Zambrotta na prawa w Kadrze Azzurich a DP na lewa obo Canny i Sandro. )

Po trzecie Cham i jeden i drugi :!: Ba nawet nie które zachowanie obu panów zasługują na cos wiecej niż "Cham" Tylko dla mnie Totti to Cham i geniusz w jednej osobie. A Zlatan to Cham i piłakrz który ma przebłyski. Nie geniuszu bo to za duże słowo ale przebłyski myślanie. Nie wiem czy wiesz ale jak Tottiemu wyjdzie mecz to potrafi zagrać taka piłke ze czapki z głów za pierwszym razem. Zlatanowi jak widzie mecz to i tak potrzebuje 3 prób.

Kapitan ? no to jest temat na wieksze polemiki :lol: patrząc na kapitana pod kątem Maldiniego czy nawet Raula. Jest nisko w tym rankingu "grajacych kapitanów"

Wielu twierdzi że Totti powinień odejśc z Romy by jeszcze cos pokazać wiecej za swojego ganiuszu (pokazać w dobrym tego słowa znaczeniu) (Jak Ballack) spotkałem sie z teoria że Totti w Realu = nowa Galaktyka. I trudno sie z tym nie zgodzić. Tylko porównywanie osiagnięc Tottiego z DP nier ma sensu Bo forma oby dwóch była przez taka = formie druzyny.

To tak jak by pisać że Peter Crouch lepiej sie zapowiada niz Cassano :wink:. Bo wiesz dobrze że jeden zawodnik nie wygra spotkania.

Nie myśl ze DP to dla mnie jakis tam graje .... tylko czekam aż Wy sobie uswiadomi że (czy czyli kibice DP) jego czas miną. Mnie też to czeka bo Paolo nie bedzie grał wiecznie. Ale w przypadku obrońców takie polemiki nie maja sesnu. Przykładów jest wiele.

Przykro mi ale teraz Ci nie odpisze musze jechac (bo chyba nie pozostawisz tego posta bez odpowiedz :lol:) potem pogadamy :wink:

Nara :) Forza Milan

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 21 lis 2005, 14:16

bagg pisze:Ale gdyby nie Capello to Alex wyszedł by w większej ilości meczów w 1. składzie.
Bo Capello jest obiektywny i gra ten kto jest lepszy widać. Jeśli by Alex miał grać niezależnie od formy, to powinien dostać zaproszenie do Realu.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 21 lis 2005, 14:36

*_For_zaza_Milan_* pisze:bo chyba nie pozostawisz tego posta bez odpowiedz Laughing

Oczywiście, że nie

*_For_zaza_Milan_* pisze:Po drugie - jesli chcesz by DP grał to trzeba mu znów nowa pozycje znaleśc to nie ironia.

Tylko znowu mnie nie do końca zrozumiałeś ;) Wyraźnie napisałem, że w tej chwili forma Tottiego prezentuję się lepiej, ale jako, że b. lubię DP wolałbym jego widzieć na tej pozycji ;) To jest moja subiektywna ocena po prostu :)

*_For_zaza_Milan_* pisze:no chyba nie powiesz mi że DP teraz moze rywalizowac z Trezeguet czy Ibrahimovicem ?

Na dłuższą mete? Nie. Ale gdy Zlatan grał piach w większości meczów w tym sezonie to mógł wstawić Alex'a.

*_For_zaza_Milan_* pisze:tak tak wiem na lewą flanke za Nedveda.

Nie. Nedved ma zmiennika - Mutu.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Po trzecie Cham i jeden i drugi Exclamation Ba nawet nie które zachowanie obu panów zasługują na cos wiecej niż "Cham"

Zgadzam się.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Tylko dla mnie Totti to Cham i geniusz w jednej osobie

A dla mnie nie. Nigdy się nie zachwycałem Tottim. Dla mnie zawsze był po prostu chamem. A tak btw: w tym przypadku nie musisz pisać cham z dużej litery ;)

*_For_zaza_Milan_* pisze:A Zlatan to Cham i piłakrz który ma przebłyski.

Zlatan może geniuszem nie jest, ale ma ogromne szanse aby się nim stać chociaży w tym sezonie. Ustablizowana forma, mniej chamstwa, poprawa skuteczności...to powinny być jego cele w tym sezonie. Choć to ostanie już porawił. Nie wiem czy Ty widzisz, ale Zlatan pod okiem Capello się rozwija. W poprzednim seoznie grał mało drużynowo, a jego technika raczej nie była zbytnio użytkowa. Tak było na początku. Z czasem się to poprawiało. I nadal się poprawia. Reasumując - Ibra geniuszem jeszcze nie jest, ale jest na najlepszej dordze aby się nim stać.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Nie wiem czy wiesz ale jak Tottiemu wyjdzie mecz to potrafi zagrać taka piłke ze czapki z głów za pierwszym razem. Zlatanowi jak widzie mecz to i tak potrzebuje 3 prób.

Czy aby na pewno? :>

Kapitan ? no to jest temat na wieksze polemiki Laughing patrząc na kapitana pod kątem Maldiniego czy nawet Raula. Jest nisko w tym rankingu "grajacych kapitanów"

Mógłbyś wyjaśnić. Nie do końca zrozumiałem o co Ci chodzi :(.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Wielu twierdzi że Totti powinień odejśc z Romy by jeszcze cos pokazać wiecej za swojego ganiuszu (pokazać w dobrym tego słowa znaczeniu) (Jak Ballack) spotkałem sie z teoria że Totti w Realu = nowa Galaktyka.

Totti zamiast Zidane w Realu? Francesco mógłby Zinedinowi tylko buty czyścić, ale samo rozwiązanie nie głupie.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Nie myśl ze DP to dla mnie jakis tam graje .... tylko czekam aż Wy sobie uswiadomi że (czy czyli kibice DP) jego czas miną.

Ja już tak myślę, że Alex nie pokaże tamtego geniuszu. Nie powiem, że się skończył, bo mimo wszystko gra nieźle i w każdym innym zespole Serie A oprócz Violi, Interu, Milanu i Juve byłby największą gwiazdą.
Ale chyba formy choćby z sezonu 96/97 nie pokaże :(
Ale dla mnie jest tym 'jednym z najlepszych'

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 21 lis 2005, 14:58

Zle sie dzieje w Romie niedosc ze wysoko przegrała to jeszcze straciła na 20 dni jednego ze swoich najlepszych piłkarzy.
Mowa tu o Mancinim.
Szkoda go bo Roma bedzie musiała grac bez niego w meczach z Fiorentina,Lecce i Palermo i byc moze z Sampdoria patrzac na postawe Rzymian to własnie z Palermo i Sampa beda walczyli o miejsca w pucharze UEFA (sadze ze te zespoły beda walczyc o p. UEFA)

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 21 lis 2005, 15:25

OK. To porownanie do Del Piero bylo niepotrzebne, bo nie o to mi chodzilo. Wszyscy sie tak zachwycaja Tottim, a ja tylko sie pytam - czemu? Owszem ma talent, wielkie umiejetnosci i czasem jak sam widzialem jego zagrania, badz bramki az pialem z zachwytu :) Tylko co z tego, skoro on wszystko to potrafi przycmic jednym glupim epizodem. Ty mowisz, ze "dziwni" sa Ci co oceniaja Farncesco po akcji z Paulsenem. Ale zastanow sie. To nie byla jednorazowa akcja to raz, a dwa - spojrz na konsekwencje. On mial byc liderem, motorem napedowym reprezentacji na Mistrzostwach, a co zrobil? Dal sie podpuscic jak jakis prostak i go oplul niczym podrzedny lump. To co z niego za lider? Mowisz, ze Zlatan to cham - zgadzam sie, ale on nie jest kapitanem Juve. Nie pelni takiej funkcji reprezentatywnej, a co onznacza, ze jego zachowanie jest mniej razace. Mi chodzi o to, ze widze jak wszyscy sie tylko zachwycaja wielkim Tottim, a nie widza, ze on wcale az tak wielki nie jest. Alex w tej chwili napewno jest zawodnikiem gorszym, ale ma cos bardzo waznego czego Totti nigdy nie mial, a co jest bardzo wazne w funkcji kapitana - klase. Ja zycze rep. Wloch jak najlapiej, bo mocno im kibicuje i chce aby Totti poprowadzil ich do Mistzrostwa, ale obawiam sie, zeby mu znowu cos nie odbilo i zeby znowu nie odwalil takiej akcji, a tak naprawde nikt nie moze mi zagwarantowac, ze tak sie nie stanie. Wlasnie dlatego Totti nigdy nie bedzie dla mnie wielkim zawodnikiem i liderem reprezentacji. Powiem to doslownie: jest na to za glupi :?

Co do Paulsena - to nieznosze tego goscia i chcialbym widziec jak ktos mu gebe obija, ale to nie powinien robic zawodnik, tym bardziej na boisku. Jakos Gennaro umial sie opanowac i mu nie nacharal w twarz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”