Polonia Bytom (zbiorczy) - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 paź 2005, 14:55

marcin90 pisze:Nie sprzeda, bo Ryba nie jest Waszym zawodnikiem, tylko jest wypożyczony z Widzewa. Tak więc po sezonie wróci do nas i zacznie strzelać bramy w pierwszej lidze (mam nadzieję)
no niestety, tez sie tego obawiam, ze po sezonie wroci on do Widzewa, tylko jaki to ma sens siedziec na lawce drugoligowej druzyny, to juz lepiej grac w 1.skladzie innego (moze troche slabszego obecnie) drugoligowca :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
whelan
Ja tu tylko nabijam
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: whelan » 03 lis 2005, 21:13

Wie ktos czemu strona Polonii nie działa ?? 8)

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 03 lis 2005, 21:23

whelan pisze:Wie ktos czemu strona Polonii nie działa ??
strona Polonii miala problemy z serwerem i na sobotnim meczu w hokeja byla zbiorka funduszy na serwer, tylko ze ta zmiana trwa juz 3 dzien :?
cloner pisze:no niestety, tez sie tego obawiam, ze po sezonie wroci on do Widzewa, tylko jaki to ma sens siedziec na lawce drugoligowej druzyny, to juz lepiej grac w 1.skladzie innego (moze troche slabszego obecnie) drugoligowca
miejmy nadzieje ze nasza Polonia bedzie grala w przyszlym sezonie w II lidze:)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lis 2005, 21:45

wheelan pisze:strona Polonii miala problemy z serwerem i na sobotnim meczu w hokeja byla zbiorka funduszy na serwer, tylko ze ta zmiana trwa juz 3 dzien
trzeba bylo isc na hokej :lol2:
to bys mogl wspomoc jakos strone/serwis ;)
jak wspomnial moj poprzednik - byla zbiorka $$ :)
wiem, tyle, ze 1.dnia zebrali ok. 460pln :)
danych z 2.dnia nie mam
miejmy nadzieje ze nasza Polonia bedzie grala w przyszlym sezonie w II lidze:)
no, dla mnie to 99% :) ze sie utrzymaja :)
powiem Wam, ze nawet w niedziele na mecz sie wybieram :lol:
tego jeszzce nie bylo :lol:
cloner na meczu pilkarskim ;) biore jakis szalik od brata :D i ide dopingowac Polonie :) musza wygrac z Radomiakiem :)

pozdrawiam

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 03 lis 2005, 21:57

cloner pisze:trzeba bylo isc na hokej
to bys mogl wspomoc jakos strone/serwis
jak wspomnial moj poprzednik - byla zbiorka $$
wiem, tyle, ze 1.dnia zebrali ok. 460pln
danych z 2.dnia nie mam
popraw sobie tego posta, bo to mnie akurat cytowales :P
drugiego dnia chyba nie zbierali bo potrzebowali ok 360 zl, chyba ze zbierali na lepszy serv albo czesc kasy pojdzie na oprawe meczu z Radomiakem
cloner pisze:no, dla mnie to 99% ze sie utrzymaja
widze, ze z ciebie optymista, ja tam licze na baraze
cloner pisze:powiem Wam, ze nawet w niedziele na mecz sie wybieram
tego jeszzce nie bylo
no rzeczywiscie to bedzie hit, cala Olimpiska bedzie o tobie mowila :lol: a moze cie opisza w Życiu Bytomskim:P
cloner pisze:biore jakis szalik od brata i ide dopingowac Polonie
to pewnie sie tam spotkamy :D a po wygranym meczu :pijemy:
Cloner, powiedz mi czy twoj brat ma na imie Radek :>

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 13 lis 2005, 12:43

co ja widze temat powrocil :shock: a juz chcialem zakladac nowy
tak wiec Polonia zagra dzis z Piatem Gliwice w meczu przyjaźni :)
Kto obstawia mecze w II lidze ten w tym sezonie chyba wiele nie zarobi, bo niespodzianka goni niespodziankę. W inauguracyjnym meczu XVI kolejki spotkań chorzowski Ruch niespodziewanie przegrał u siebie z Podbeskidziem 2:3, a dwa gole, które zadecydowały o zwycięstwie, bielszczanie zdobyli w przeciągu 2 minut. Dla kibiców Piasta i Polonii emocję zaczną się w niedziele o godz. 13:00, kiedy to na murawę stadionu przy ul. Okrzei wybiegną obydwa zespoły. Przypomnijmy, że Polonia miała już okazję zapoznać się z murawą stadionu Piasta, a było to na samym początku sezonu, kiedy to bytomianie będąc gospodarzem, podejmowali w Gliwicach ŁKS Łódź. Derby zapowiadają się bardzo atrakcyjnie. Dla kibiców Polonii zarezerwowano już dwa sektory tuż obok sektora na którym zasiadają najzagorzalsi sympatycy Piasta. Nie trudno więc się domyślić, że w niedzielę na trybunach zabraknie miejsc. To spotkanie jak już informowaliśmy obejrzy razem kibicami Kazimierz Górski , legendarny trener Polski. Drużyna Piasta będzie musiała sobie tym razem radzić bez Mirosława Widucha. Zawodnik ten niestety pauzuje za żółte kartki. Nie zagra też Tomasz Podgórski, który został powołany na zgrupowanie kadry Polski U-21. Bytomianie także nie zagrają w pełnym składzie, ale mimo to Michał Probierz zapowiada walkę o trzy punkty

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lis 2005, 12:49

popraw sobie tego posta, bo to mnie akurat cytowales
juz poprawilem :)
widze, ze z ciebie optymista, ja tam licze na baraze
po meczu z Radomiakiem - ........ chyba jednak baraze
no rzeczywiscie to bedzie hit, cala Olimpiska bedzie o tobie mowila a moze cie opisza w Życiu Bytomskim
ale dowcip masz przedni :lol2:
to pewnie sie tam spotkamy a po wygranym meczu
ale mecz niestety przegrany :evil:
Cloner, powiedz mi czy twoj brat ma na imie Radek
brawo :) brawo :)
co ja widze temat powrocil
wreszcie :)
Polonia zagra dzis z Piatem Gliwice w meczu przyjaźni
mecz przyjazni :?: brat cos tam gadal, ze ponoc zrywaja zgode, ale ja tam malo wiem, jak brat wroci to sie dowiem wiecej ;)
Michał Probierz zapowiada walkę o trzy punkty
dowcip roku :lol2:

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 13 lis 2005, 13:00

cloner pisze:ale dowcip masz przedni
czyzby to byla ironia :>
cloner pisze:ale mecz niestety przegrany
nie pierwszy w tym sezonie:( i kolejna sznasa na punkty i napicie sie w doborowym towarzystwie przepadla :?
cloner pisze:Cytat:
Cloner, powiedz mi czy twoj brat ma na imie Radek
brawo brawo
czyli juz wiem kim jest jedna z najjasniejszych postaci forum 8)
cloner pisze:mecz przyjazni brat cos tam gadal, ze ponoc zrywaja zgode, ale ja tam malo wiem, jak brat wroci to sie dowiem wiecej
czytalem to na naszym forum, ale temat szybko ucichł wiec to moze byc prawda :? ale za to mamy miec sztame z Cracovia :o
cloner pisze:Cytat:
Michał Probierz zapowiada walkę o trzy punkty

dowcip roku
tez tak sadze,ale wierze, że uda sie nam urwac chociaz punkt :roll:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 13 lis 2005, 13:35

Hmm, nie przesadzajmy, Polonia nie gra aż tak tragicznie. :lol: Bywało gorzej.

Co do dzisiejszego meczu, to ja myślę, że uda nam się zdobyć jeden punkt. Od czegoś trzeba zacząć. :lol: ;)

kupa69 pisze:czytalem to na naszym forum, ale temat szybko ucichł wiec to moze byc prawda Confused ale za to mamy miec sztame z Cracovia Surprised
A czemuż to? Co my z Cracovią mamy wspólnego? :P

Pozdrawiam.

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 13 lis 2005, 14:01

Anka pisze: czemuż to? Co my z Cracovią mamy wspólnego?
Nasza Polonia w zamieszłych czasach byla jedna z najbardziej liczacych sie ekip w sprawach kibicowskich, czego wynikiem byly sztamy miedzy innymi z Lechem oraz Cracovia. Do tej pory mamy sztame z Arka. niestety nasze zgody z tymi 2 pierwszymi druzynami sie rozpadly, a szkoda bo moglo by byc pieknie

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 13 lis 2005, 16:03

kupa69 pisze: Nasza Polonia w zamieszłych czasach byla jedna z najbardziej liczacych sie ekip w sprawach kibicowskich, czego wynikiem byly sztamy miedzy innymi z Lechem oraz Cracovia.
No to ja wiem, ale nie sądziłam, że do tej sztamy jeszcze dojdzie zważywszy na to, że Cracovia gra w pierwszej lidze, a my ledwo się trzymamy w drugiej... :)

Pozdrawiam.

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 13 lis 2005, 20:05

Anka pisze:No to ja wiem, ale nie sądziłam, że do tej sztamy jeszcze dojdzie zważywszy na to, że Cracovia gra w pierwszej lidze, a my ledwo się trzymamy w drugiej...

sztamy zawiera sie nie ze wgledu na mijesce w ligowej tabeli, tylko na hierarchii w kibicowskiej drabince, wspolnym wroga itp

DZISIEJSZEGO DNIA PADŁA ZGODA Z GLIWICKIM PIASTEM PORZEGNALIŚMY SIE GODNIE I Z WZAJEMNYM SZACUNKIEM!!!

TE 6 LAT WSPÓLNEJ WALKI,BĘDZIE ZAWSZE PAMIĘTANE

Polonia znow przegrala:( toniemy coraz bardziej w drugo ligowym bagnie
3liga, 3liga Polonia :cry:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 14 lis 2005, 10:13

I co tu robić :?: Polonia już drugi mecz z rzędu przegrywa w ostatnich minutach spotkania :( Gdyby nie te dwie ostatnie porażki bylibyśmy w o wiele lepszej sytuacji, a tak to pozostał nam tylko Ruch w tej rundzie, a następnie bardzo ciężka wiosna w której każdy mecz będzie decydował o awansie. Jednak wierzę w nasz klub, w pana Probierza który wreszcie zaczął interesować się młodzieżą z Polonii czego nie czynili jego poprzednicy. Potrzebne zimą będą wzmocnienia jednak na zbyt wielkie nie możemy liczyć, bo z pieniędzmi to u nas nie jest najlepiej. Naszym piłkarzom przydałyby się dwa zwycięstwa pod rząd aby uwierzyli w swoje umiejętności, to by ich podbudowało psychicznie :) Kolejnym faktem jest to, że muszą wykorzystywać własne boisko, ponieważ w tym jest największa nadzieja. Mimo fatalnej pozycji w tabeli, w rundzie jesiennej wierzę, że ostatecznie Polonia się utrzyma dzięki barażom i uniknie spadku :) A jak wiadomo pierwszy sezon zawsze jest najgorszy, a potem może być już tylko lepiej :
Do boju Polonio 8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 lis 2005, 14:46

POLONIA :!: POLONIA :!: POLONIA :!:

POLONIA BYTOM - RUCH CH.. 2-1 (0-0) :!: :!:

63min. - Blasiak - gol
84min. - Srutwa - gol
92min. - Rozmus - gol
93min. - Srutwa - czerwona kartka

w 1.polowie Polonia miala przewage, miala dwie 90% sytuacje :)
niestety obroncy Ruchu wybijali :(
w 2.polowie Polonia rowniez przewazala, strzelila nawet gola, ale sedzia dopatrzyl sie jakiegos przewinienia :roll:
w 63 minucie gola zdobyl niewidoczny przez caly mecz Blasiak :)
i stadion oszalal z radosci :)
Radosc kibicow trwala przez 20minut, najpierw niebiescy zdobyli gola ze spalonego, ale akcje pozniej niestety pokonali Zmije (bramkarz Polonii) prawidlowo, stadion zamarl.
Do konca regulaminowego czasu zostalo ok. 5min, przewazala Polonia, ale jej ataki byly nieskuteczne, do czasu, 1.minuta doliczonego czasu, obrona Ruchu spi, szybki kontratak i wprowadzony kilka minut wczesniej Rozmus pokonal bramkarza gosci :!: Stadion znowu oszalal :!:
Sedzia doliczyl 4minuty, byly to 4minuty nerwow, Ruch mial jedna dogodna sytuacje (zamieszania w polu karnym), ale w koncu obroncy Polonii wybili pilke. W 93minucie Mariusz Srutwa dostal czerwona kartke za niesportowe zachowanie (sam dokladnie nie wiem co on zrobil, mozliwe, ze sie jakos zle odezwal), a sedzia po kilkunastu sekundach zakonczyl mecz :!:

POLONIA - RUCH 2-1 :!:

O zachowaniu kibicow napisze troche pozniej, jak znajde gdzies fotki z meczu :)

TABELA

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 21 lis 2005, 20:25

Zwycięstwo po 18 latach
Aż 18 lat czekali sympatycy bytomskiej Polonii na ponowne zwycięstwo swojej drużyny z Ruchem Chorzów.
Ostatni raz Polonia pokonała Ruch 30.5.1987 w Chorzowie, wynik podobny jak wczoraj 2:1 dla Bytomian.
We wczorajszym meczu bramki dla Bytomian zdobyli Błasiak w 63' oraz Rozmus w 90'. Bramkę dla gości zdobył Śrutwa w 84'.
Do pełni szczęścia zabrakło jedynie kibiców Ruchu Chorzów, którzy nie mogli przybyć na to spotkanie.
Polonia: Żmija - Brehmer, Jurczyk, Broniewicz, Galeja - Błasiak, Trzeciak (90 Szczypciak), Gröhlich, Sosna, Pajączkowski (90 Zuga) - Rybski (76 Rozmus).
Ruch: Nowak - Bartos, Klaczka, Bartnik - Smarzyński (75 Foszmańczyk), Błażejewski (65 Wawrzyńczok), Bonk, Pulkowski, Bizacki - Śrutwa, Ćwielong (81 Łudziński).

cloner pisze: O zachowaniu kibicow napisze troche pozniej, jak znajde gdzies fotki z meczu
Fotki z tego meczu znajduja sie tu: http://www.polonia.bytom.pl/galeria/thu ... hp?album=1

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”