Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 2362

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 sie 2020, 18:56

plus jest taki, że zawodnicy pozostaną zgrani, nie będzie zmiany systemu i metod szkoleniowych, to jest dobra informacja patrząc na to że Juventus zmienił trenera i oni muszą dostosować się do nowych wytycznych.
Minusy, Skriniar odejdzie, jeśli Conte będzie upokarzał Eriksena nadal, ten też odejdzie. Trzeba wziąć poprawkę na fakt, że Antkowi może znowu coś odjebać za 3 miesiące i znowu będzie smród.
Mam mieszane uczucia, z jednej strony trzeba stabilizacji, trzeba wspierać trenera, który wyciągnął za uszy ten klub, z drugiej strony w Europie znowu nic nie ugramy, zrobiono teatrzyk by obwieścić światu że trener zostaje ... :roll:
Jedno jest pewne, jeśli nie będzie jakiegokolwiek sukcesu w nowym sezonie to Conte też już tutaj nie będzie.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 25 sie 2020, 19:12

Tego się obawiałem. Ja wiem, że to nie jest odpowiedni moment na zmiany i potrzebna jest stabilizacja, ale to wszystko zaszło za daleko. To jest niedopuszczalne, żeby najlepiej wynagradzany pracownik klubu odpierdalal takie szopki. Za wielkimi pieniędzmi idą tez wielkie wymagania. Tymczasem nasz trener nie jest w stanie zachować nawet pozorów. Uważam ze jego pozostawienie może spowodować większe szkody dla klubu niż zwolnienie w tym newralgicznym momencie. Dlatego mam nadzieje ze mimo jego pozostania właściciele klubu nie ustąpili nawet o krok jeśli chodzi o jego chore oczekiwania, bo za kilka miesięcy możemy zostać z workiem śmierdzącego i bezużytecznego gówna.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 25 sie 2020, 19:19

Ciekawe co teraz z Ausilio?
No @MarcinW ma rację, jak Conte wymusi nowe kontrakty dla Candrevy czy Valero(lub komu tam chciał) i nie dostanie swoich transferow to znów w styczniu będzie foch. Jak jeszcze nadejdzie kilka złych wyników...

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 25 sie 2020, 19:21

Rzekomo zostaje. Pytanie na jakich zasadach.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 sie 2020, 19:30

Media podają że zarówno Marotta jak i Ausilio zostają, no chyba że go ta Roma przekona, więc innej opcji jak ta, że te wymarzone przez Conte transfery dojdą do skutku nie widzę. Mogli dogadać się tylko na tej płaszczyźnie, więc przypuszczam że niedługo potwierdzimy Vidala i Dżeko, i nikt nie będzie mu robił z tego powodu, wymówek, że starzy że drodzy, trudno, tak zadecydowali i możemy sobie tylko pogadać.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 25 sie 2020, 20:01

Panowie, a skąd przekonanie że Conte chce Dzeko i Vidala? Ok, Dzeko był rok temu blisko (ale to było rok temu, przed przedłużeniem przez niego kontraktu), ale o Vidalu nigdy poważniejsze źródła nie pisały. Nikt nie wie, czy Conte żąda takich graczy i stawia sobie ultimatum, że bez nich dalej nie chce trenować. Conte też w swoich wybuchach nigdy nie odnosił się do rynku transferowego (tylko na początku sezonu po porażce z Borussią). Ostatnio wrzeszczał tylko o braku ochrony i atakach mediów. Nie wiem w jaki sposób to rozwiązano i czy w ogóle.
Z tych "śmieciarzy" Conte to przyszedł Young za 1.5 bański na pół roku (teraz przedłużony po świetnej grze), wypożyczono Mosesa i tyle, więc nie ma co pisać jak to Conte nakazał naściągać szrotu, bo tak nie jest.
Inna sprawa, że menedżment musi się z Conte lepiej dogadywać w kwestii transferów. Ja wiem, że Eriksen to genialne nazwisko, ale skoro Conte go nie chciał i nie umie wykorzystać to po prostu jest to ze szkodą dla wszystkich - dla zawodnika, klubu i trenera. Można było ten hajs lepiej spożytkować. Nie mówię, że na Vidala, ale np. na jakiegoś Kante czy Ndombele czy kogo tam Conte sobie zażyczy.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 25 sie 2020, 20:12

To co panowie rywalizacja Cr7 vs Messi tym razem w serie A? :D

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 sie 2020, 20:25

wszystkie bramki z tego sezonu

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 25 sie 2020, 21:18

Diamen23 pisze:
25 sie 2020, 20:01
. Ja wiem, że Eriksen to genialne nazwisko, ale skoro Conte go nie chciał i nie umie wykorzystać to po prostu jest to ze szkodą dla wszystkich - dla zawodnika, klubu i trenera. Można było ten hajs lepiej spożytkować. Nie mówię, że na Vidala, ale np. na jakiegoś Kante czy Ndombele czy kogo tam Conte sobie zażyczy.
Jak nie chce i nie umie wykorzystać kogoś takiego, to niech wypierdala. Ja rozumiem, że każdy trener ma swój system, ale tego zawodnika chciała cała Europa, od Realu, przez Bayern po United. Conte nie będzie tu max za 2 lata, bo będzie o cos płakał co chwila i nikt tego nie wytrzyma nawet przy przyzwoitych wynikach. Przyszedłby Messi, a on też by wybrzydzał. Nie moze być tak, że jako klub chcący wrócić do światowego topu odpalamy czołowego pomocnika europejskiej piłki, bo trenerowi się nie podoba, że nie skacze do główek czy co mu się tam nie podoba. Pójdzie fama na kanwie przypadku Eriksena, że gwiazdy nie mają co przychodzić do interu, a Conte, znając jego temperament, i tak wytrzyma tu krótko, wiec jakbym miał wybierać to duet Eriksen Allegri > pozostanie Conte.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 25 sie 2020, 21:34

TS borys IFC pisze:
25 sie 2020, 21:18
Diamen23 pisze:
25 sie 2020, 20:01
. Ja wiem, że Eriksen to genialne nazwisko, ale skoro Conte go nie chciał i nie umie wykorzystać to po prostu jest to ze szkodą dla wszystkich - dla zawodnika, klubu i trenera. Można było ten hajs lepiej spożytkować. Nie mówię, że na Vidala, ale np. na jakiegoś Kante czy Ndombele czy kogo tam Conte sobie zażyczy.
Jak nie chce i nie umie wykorzystać kogoś takiego, to niech wypierdala. Ja rozumiem, że każdy trener ma swój system, ale tego zawodnika chciała cała Europa, od Realu, przez Bayern po United. Conte nie będzie tu max za 2 lata, bo będzie o cos płakał co chwila i nikt tego nie wytrzyma nawet przy przyzwoitych wynikach. Przyszedłby Messi, a on też by wybrzydzał. Nie moze być tak, że jako klub chcący wrócić do światowego topu odpalamy czołowego pomocnika europejskiej piłki, bo trenerowi się nie podoba, że nie skacze do główek czy co mu się tam nie podoba. Pójdzie fama na kanwie przypadku Eriksena, że gwiazdy nie mają co przychodzić do interu, a Conte, znając jego temperament, i tak wytrzyma tu krótko, wiec jakbym miał wybierać to duet Eriksen Allegri > pozostanie Conte.
No chyba nie. Inna kwestia, ze nie rozumiem, jak można cały czas płakać nad Eriksenem, który nic specjalnego nie pokazał i jeszcze przedkładać go nad trenera, który stworzył ciekawy zespół.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 25 sie 2020, 21:43

Można, bo Conte za 2 miesiące znowu może się rozpłakać i odejść (a i tak zapewne przepracuje w Interze 2-3 sezonyz przy czym jeden ma za sobą), a Eriksen to świetny zawodnik, na którym można oprzeć zespół na lata. Nie mam pretensji, że nic specjalnego nie pokazał, bo przyszedł w specyficznym czasie, była panedmia, brak normalnych rozgrywek, ale było widać przebłyski geniuszu. Domyślam się, że wielu trenerów oparłoby o niego zespół i wszystko by śmigało, ale Conte woli 33-letniego Vidala, super. Nie marudziłbym, gdyby był trenerem, który wyszedł z grupy LM, mając BVB i Barce w 2 meczach na widelcu. Nie dał rady, więc byłoby miło gdyby spróbował znaleźć pomysł na czołowego pomocnika Europy, bo ostatnio takich, nie tylko w Interze, ale w całych Włoszech, brakowało.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 25 sie 2020, 21:55

Tylko właśnie okazało się, że te czolowe kluby jednak nie chciały budować zespołu na Eriksenie. A to, ze koleś gra na pozycji, której w Interze Conte nie ma, było z góry wiadome. Wrzucili mu na siłę pilkarza, ktorego nie chciał i nie potrzebował.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 25 sie 2020, 23:12

Raczej liczono na to, że będzie za darmo. Na tym skorzystał Inter. Jeśli Conte nie umie wykorzystać takiego prezentu, dostosować swojej taktyki i woli Gagliardiniego to droga wolna. Jak wykorzysta to co udało się wypracować dyrektorom sportowym, to super. Tyle.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 sie 2020, 23:14

Schira twierdzi, że na spotkaniu ustalono priorytety transferowe, nr 1 to Kante, i Marotta musi zrobić wszystko by go ściągnąć.
Schira jest świetnie poinformowany więc coś jest na rzeczy.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 26 sie 2020, 6:06

Nie żebym wierzył w taki scenariusz, ale zakontraktowanie Messiego spowodowałoby, że w jednym klubie byłoby dwóch pajacy o przerośniętym ego. Jak pokazuje najnowsza historia już jeden to za dużo. Co więcej gdyby się panowie Conte i Messi dogadali to roszczeniowość osiągnęłaby nieznany poziom. Pretensje do zarządu ? To dopiero początek. O swoje posady drżałyby władze lokalne, krajowe a nawet instytucje ponadnarodowe. No podatki za wysokie, media stronnicze, konkurenci za słabi albo za silni i tysiące innych powodów znamiennych dla zwykłych pieniaczy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”