Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 2366

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 29 sie 2020, 9:30

coco pisze:
29 sie 2020, 9:10
Zakładając że odchodzi Candreva i Borja, zastąpienie ich Vidalem i Kolarovem nie wydaje się być głupim rozwiązaniem, zwłaszcza jakościowo to jednak skok.
Kolarov nie wyklucza Kumbulli, on przychodzi zluzować Bastoniego, który jest jednym lewonożny defensorem.
Możesz mieć racje co Kolarova

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 sie 2020, 9:42

Kolarov to taka podróbka Chivu z zajebiscie ulozona lewa nogą. U Conte da rade. On potrzebuje bata nad sobą.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 912

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 29 sie 2020, 9:48

Jednak Chivu to był bardziej środkowy, a Kolarov bardziej boczny obrońca.
No i jak dla mnie to obaj byli/są na porównywalnym poziomie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 sie 2020, 9:49

Chivu grał na lewej obronie 80% kariery dopiero jako dziad zaczął grywać w środku.

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 503

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 29 sie 2020, 10:00

coco pisze:
29 sie 2020, 9:10
Kolarov nie wyklucza Kumbulli, on przychodzi zluzować Bastoniego, który jest jednym lewonożny defensorem.
Mam nadzieje, ze faktycznie tak jest. Niemniej Kumbulla praktycznie cały sezon rozegral w 3 po lewej stronie.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 sie 2020, 10:23

Dzięki za wszystko Borja, powodzenia dalej.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1939

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 29 sie 2020, 10:27

Chivu był jednym z objawień Euro 2000 i wtedy nawet został ochrzczony nowym Maldinim (wiadomo) ale nie powiem był to czas kiedy marzyło mi się żeby grał w Milanie.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 29 sie 2020, 17:24

W internecie leci mocna krytyka Conte. Dziwi mnie to, bo jak pisałem wcześniej na razie jest trochę plotek, zgadywania i ludzie za mocno dają się ponieść pismakom.
Kolarov jest po słabym sezonie i nie wiem czy to dobry ruch, ale ma kosztować 1.5 bańki i za jakieś 8 mln euro będzie można pokryć jego kontrakt i kwotę transferową. Mamy za to gracza, który może obsadzić 2 pozycje, jest dosyć mocnym charakterem i potrafi większość wolnych zamienić na gole. Ludzie piszą go, że Conte woli go od Kumbulli. Może tak, może nie. Kumbulla kosztowałby pewnie z kontraktem z 45 mln euro, więc spora różnica.
Podobnie kwestia wygląda z Vidalem. Agent Felicevich być może sprawi, że mógłby przyjść za darmo. Z Alexisem mu się udało. Dzisiaj też ogłoszono odejście Valero, więc jedno miejsca się zwalnia i gdyby wskoczył na nie Vidal to wyglądałoby to fajnie. Gracz o większych umiejętnościach, a koszty tylko trochę większe od Valero.
Tonali to fajny gracz i nadal jest dla niego miejsce. Vecino, Radja, J.Mario i Gagliardini są na wylocie, być może też Brozović. Jest dużo graczy na sprzedaż, więc pewnie po odejściu jakiegoś z nich Inter ruszyłby po Tonalego. Być może Milan go w między czasie sprzątnie, być może nie. Rok temu była identyczna sytuacja z Barellą i Romą i też Giulini wolał ofertę Romy, ile w tym faktycznie prawdy było ciężko powiedzieć. Inter raczej nie chce płacić za Tonalego 40 baniek, a walka z Milanem do tego się będzie teraz sprowadzać. Za 40 baniek pewnie można by się już zakręcić koło jakiegoś Aouara, a Liverpool waha się nad wydaniem 30 mln na Thiago Alcantarę.

Tak czy inaczej, ja jestem spokojny. Jest dużo graczy do sprzedania, w tym okresie jest sporo okazji na rynku, co zapewne Marotta wykorzysta i będzie można wstępnie ocenić mercato w październiku i po kilku miesiącach gry.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 30 sie 2020, 13:33

alez ta barca jest kochana, vidal za symboliczna oplata, podobnie jak rakitic czy suarez :love:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 30 sie 2020, 15:24

TS borys IFC pisze:
26 sie 2020, 17:37
Być może Conte znajdzie dla niego miejsce, Duńczyk dopiero przyszedł, oby znaleźli wspólny język. Co do tego, że czasem piłkarze się nie sprawdzają, jasne, rozumiem to. Tylko, że Conte zdaje się nie dawać mu kredytu zaufania. Powinien dostać więcej szans, tyle. Ciekaw jestem jak byś reagował gdyby Solskjaer nie dawał szans Fernandesowi i wolał grać Maticiem. Nie jestem dzieciakiem, żeby myśleć, że Eriksen ma grać, bo ma fajne staty w Fifie. Denerwuje mnie tylko, że Conte zdaje się go nie budować, woli grać Gagliardinim, a ponadto żąda jakiegoś Ndombele, czy innych przecinaków. Podkreślam, Conte raczej ma gdzie zmieścić Eriksena, ponieważ gra się w 11, a my - z uwagi na obecność Gagliardiniego - często gramy w 10. Czyli akurat jest miejsce dla Duńczyka.
Ten post, wraz z innymi tutaj gdzie o tym pisałes, to czysty przepis na to by Inter nie wygrał z Juve.

Nie, to nie trener ma dopasować taktykę pod zawodników (prędzej w reprezentacji), tylko klub ma dopasować zawodników pod trenera.
Zrobiono to i dla Guardioli, i dla Kloppa, i dla Zidane'a.

Bo tak się robi. Inaczej masz pół środki. United, tak Ed, jak i Jose spróbowali Twojego podejścia z Sanchezem i nie wyszło. Później Ed jeszcze chciał wmusić Freda i to się kompletnie posypało.
Ba, Mourinho wręcz dał jeden popis, gdzie ułożył to na mecz tak, jak wydawało się że sugerował to Woodward. Nie mogę teraz sobie przypomnieć co to było za spotkanie, ale wyglądało, jakby Jose je na złość przegrywał.

Piłka tak nie wygląda. I Eriksen sobie może być turbo-burbo, ale skład z nim może grać gorzej lub nie wypełniać zadań postawionych przez trenera. Co z tego, że Eriksen da czasem ładną piłkę, jak będzie się źle ustawiał, źle nachodził z akcją, źle bronił itd?

Ktoś tu pisał o Messim - z Messim, czy tym bardziej Ronaldo, to jest tak, że oni robią takie staty, ze nadrabiają inne potencjalne niedociągnięcia. Im dajesz wolne pole, a reszta haruje na 110%, razem składając się na ich grę, żeby oni robili swoje szaleństwa. Eriksen kimś takim nie jest. Poza tamtą dwójką, może Neymar i może Mbappe z nie-9 kimś takim są.

Duńczyk to świetny piłkarz, ale Conte nie ma powodów się tutaj za nim wielce ujmować, bo jego Inter zaliczył bardzo konkretny progres. Gdyby Conte schrzaniał sprawę, jak np. Solskjaer i nie wyszedł poza wyniki poprzedników, to wtedy można by to od niego wymagać zmian w składzie wbrew jego myśli, bo widocznie coś nie gra, a na ławce są sposoby żeby to ogarnąć.

Ale Conte doszedł do finału LE grając z klubem, który ten puchar raz po raz wgrywa, zrobił 82pkt (-1 do mistrza), gdzie poprzednie 5 sezonów to:
69 (-21)
72 (-23)
62 (-29)
67 (-24)
55 (-32)

Pociągnął wynik znacznie lepszy niż poprzednie, w bardziej wyrównanej lidze, która do tego zrobiła 2gi wynik rankingowy z ostatnich 5 lat.
Czyli to jego gra i dobór składu się broni i za tym trzeba iść.
WKB pisze:
30 sie 2020, 13:33

alez ta barca jest kochana, vidal za symboliczna oplata, podobnie jak rakitic czy suarez :love:
Nie ładują mi się tweety na stronie, nawet jak je wcisnę. Co tam jest?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8349

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 sie 2020, 15:48

Wyglada na problem z Twitterem

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 sie 2020, 16:05

U mnie działa bez zarzutów.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 30 sie 2020, 16:14

piotrcies pisze:
30 sie 2020, 15:48
Nie tylko tutaj miałem ten problem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 sie 2020, 16:16

czarny samael pisze:
30 sie 2020, 16:14
piotrcies pisze:
30 sie 2020, 15:48
Nie tylko tutaj miałem ten problem.
Czyli to nie problem forum, tylko użytkownika, który nie dba o swój pc/telefon.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 30 sie 2020, 16:19

Lol. Wstydź się Czarny

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”