Inter Mediolan (zbiorczy)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Diamen23 » 31 sie 2020, 11:32

(L)oczkerson pisze:
30 sie 2020, 21:07
Zobaczymy jak się potoczy mercato Interu, ale powiem wam, że Inter podejmuje bardzo kontrowersyjne decyzje. W krótkim czasie zakontraktować Godina, Younga, Sancheza, Kolarova i Vidala. Cała armia piłkarzy grubo po 30, którzy przychodzą nie dlatego, że nie ma pieniędzy i nie dlatego, że zabrakło pomysłów na perspektywicznych zawodników. Intencje są zrozumiałe, ale podskórnie chyba każdy czuje, że to zły kierunek.
uważam, że takie transfery to nie jest ogromny problem. Godin i Sanchez są za darmo, Young za 1.5 mln euro z półrocznym kontraktem, który przedłużono po dobrych występach, Kolarov też ma przyjść za te 1.5 bańki i Inter chciałby mu dać roczny kontrakt z opcją na kolejny sezon. O Vidalu też się plotkuje, że Inter celuje w rozwiązanie kontraktu, bo płacić powyżej 5 mln za niego jest bez semsu. Takich piłkarzy łatwo się pozbyć, bo mają niską wartość w księgach i krótkie kontrakty.
Dużo gorzej wyglądają gracze wiekowi sprowadzeni za kupę siana jak Nainggolan czy Higuain, którzy są wielkim obciążeniem. Dlatego z niepokojem patrzę na plotki o Kante, bo za pół roku stuknie mu 30ka, a w mediach pojawia się kwota 60 mln euro. Ostatnie 2 sezony naznaczone kontuzjami, co jest przepisem na flopa.

Conte chciałby drugiego Barellę w pomocy, uwolniło by to raczej Eriksena, bo mając 3kę ofensywą z przodu trzeba mieć dwóch piłkarzy w środku asekurujących ich. Myślę, że profil gracza jak Kante to dobry pomysł, ale nazwiska przewijające się są średnie.
Ndombele to flop w Tottenhamie i mi tu śmierdzi drugim Bakayoko. Facet ma problem z kondycją i do tego kosztowałby kupę siana. Jedyny plus to taki, że jest stosunkowo młody.
O Kante się już wypowiedziałem.

Jest kilka nazwisk, które by się fajnie wywiązały z tej roli. Thomas Partey, Eduardo Camavinga, Fede Valverde. Z takich realniejszych Lucas Toreira?

Wróć do „Włochy”