Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 2367

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 30 sie 2020, 16:49

czarny samael pisze:
30 sie 2020, 15:24
TS borys IFC pisze:
26 sie 2020, 17:37
Być może Conte znajdzie dla niego miejsce, Duńczyk dopiero przyszedł, oby znaleźli wspólny język. Co do tego, że czasem piłkarze się nie sprawdzają, jasne, rozumiem to. Tylko, że Conte zdaje się nie dawać mu kredytu zaufania. Powinien dostać więcej szans, tyle. Ciekaw jestem jak byś reagował gdyby Solskjaer nie dawał szans Fernandesowi i wolał grać Maticiem. Nie jestem dzieciakiem, żeby myśleć, że Eriksen ma grać, bo ma fajne staty w Fifie. Denerwuje mnie tylko, że Conte zdaje się go nie budować, woli grać Gagliardinim, a ponadto żąda jakiegoś Ndombele, czy innych przecinaków. Podkreślam, Conte raczej ma gdzie zmieścić Eriksena, ponieważ gra się w 11, a my - z uwagi na obecność Gagliardiniego - często gramy w 10. Czyli akurat jest miejsce dla Duńczyka.
Ten post, wraz z innymi tutaj gdzie o tym pisałes, to czysty przepis na to by Inter nie wygrał z Juve.

Nie, to nie trener ma dopasować taktykę pod zawodników (prędzej w reprezentacji), tylko klub ma dopasować zawodników pod trenera.
Zrobiono to i dla Guardioli, i dla Kloppa, i dla Zidane'a.

Bo tak się robi. Inaczej masz pół środki. United, tak Ed, jak i Jose spróbowali Twojego podejścia z Sanchezem i nie wyszło. Później Ed jeszcze chciał wmusić Freda i to się kompletnie posypało.
Ba, Mourinho wręcz dał jeden popis, gdzie ułożył to na mecz tak, jak wydawało się że sugerował to Woodward. Nie mogę teraz sobie przypomnieć co to było za spotkanie, ale wyglądało, jakby Jose je na złość przegrywał.

Piłka tak nie wygląda. I Eriksen sobie może być turbo-burbo, ale skład z nim może grać gorzej lub nie wypełniać zadań postawionych przez trenera. Co z tego, że Eriksen da czasem ładną piłkę, jak będzie się źle ustawiał, źle nachodził z akcją, źle bronił itd?

Ktoś tu pisał o Messim - z Messim, czy tym bardziej Ronaldo, to jest tak, że oni robią takie staty, ze nadrabiają inne potencjalne niedociągnięcia. Im dajesz wolne pole, a reszta haruje na 110%, razem składając się na ich grę, żeby oni robili swoje szaleństwa. Eriksen kimś takim nie jest. Poza tamtą dwójką, może Neymar i może Mbappe z nie-9 kimś takim są.

Duńczyk to świetny piłkarz, ale Conte nie ma powodów się tutaj za nim wielce ujmować, bo jego Inter zaliczył bardzo konkretny progres. Gdyby Conte schrzaniał sprawę, jak np. Solskjaer i nie wyszedł poza wyniki poprzedników, to wtedy można by to od niego wymagać zmian w składzie wbrew jego myśli, bo widocznie coś nie gra, a na ławce są sposoby żeby to ogarnąć.

Ale Conte doszedł do finału LE grając z klubem, który ten puchar raz po raz wgrywa, zrobił 82pkt (-1 do mistrza), gdzie poprzednie 5 sezonów to:
69 (-21)
72 (-23)
62 (-29)
67 (-24)
55 (-32)

Pociągnął wynik znacznie lepszy niż poprzednie, w bardziej wyrównanej lidze, która do tego zrobiła 2gi wynik rankingowy z ostatnich 5 lat.
Czyli to jego gra i dobór składu się broni i za tym trzeba iść.
WKB pisze:
30 sie 2020, 13:33

alez ta barca jest kochana, vidal za symboliczna oplata, podobnie jak rakitic czy suarez :love:
Nie ładują mi się tweety na stronie, nawet jak je wcisnę. Co tam jest?
Wydaje mi się, że już o tym pisałem. Masz w dużej mierze rację, z tym, że po 1 Conte zdaje się nie dawac Eriksenowi szansy, tylko skreślać go od razu (mam nadzieję, że po prostu powoli go wprowadza, ale boje się, że go jednak nie widzi). Niech da mu w nowym sezonie 5-7 pierwszych kolejek. Jak Duńczyk zawali, spoko można go odstawić. Conte nie dawal mu jak dotąd za wiele pograć, a zamiast niego wystawiał słabszych zawodników, to mnie irytuje, bo wydaje mi się, że przy tej klasie piłkarza warto spróbować.

Drugai ważny element kontekstu całej sytuacji. Klopp i Guardiola to trenerzy którzy pracują w swoich klubach minimum 3 lata, bez większych problemów natury osobowościowej i nie zostawiają po sobie spalonej ziemi. Czy to samo można powiedzieć o Conte? Myślę że nie. Dlatego ubolewam, bo chciałbym po prostu zobaczyc Eriksena w paru meczch i móc ocenić czy nadaje się do ligi i zespołu. Jeśli to nie zagra, nie będę miał pretensji. Oczywiście mamy specyficzna sytuację, czuć szansę na Scudetto i nasz trener pewnie sięgnie do sprawdzonych przez siebie środków. Niemniej jednak wydaje mi się, że taki piłkarz jak Duńczyk mógłby wnieść sporo pozytywów do naszej gry i będzie trochę żal, jak odejdzie nie otrzymawszy szansy. Tyle.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 30 sie 2020, 17:57

sci pisze:
30 sie 2020, 16:19
Lol. Wstydź się Czarny
:zwała:
:rydzyk:
TS borys IFC pisze:
30 sie 2020, 16:49
że po 1 Conte zdaje się nie dawac Eriksenowi szansy, tylko skreślać go od razu (mam nadzieję, że po prostu powoli go wprowadza, ale boje się, że go jednak nie widzi). Niech da mu w nowym sezonie 5-7 pierwszych kolejek.
Ale po co?
Wyniki go bronią. Eriksen, to może liczyć co najwyżej na bycie zmiennikiem i końcówki meczów, bo Conte nie ma powodu by zmieniać podejście.
Ja nie próbuję Ci pisać, że Conte koniec końców tego Eriksena wprowadzi. Ja Ci piszę, że on w ogóle nie ma potrzeby tego robić sytuacji, w której zawodnik nie pasuje do jego koncepcji.

Prędzej mu da tę szansę jeśli wyników nie będzie.

Ale tak czy siak: ustawianie składu pod Duńczyka, jak i gorsze wyniki, oznaczałyby dla Interu ogromny próg na samym wstępie walki o scudetto w kolejnym sezonie. Więc tak naprawdę lepiej dla Interu, żeby Włoch nie był do tego zmuszony.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 30 sie 2020, 18:48

WKB pisze:
30 sie 2020, 13:33

alez ta barca jest kochana, vidal za symboliczna oplata, podobnie jak rakitic czy suarez :love:
Chilijska La Cuarta cytuje wypowiedź osoby znajdującej się blisko Arturo Vidala: „Conte dzwonił do niego kilka razy, ale Vidal chce mieć pewność, że robi coś wielkiego w LM, zanim da mu odpowiedź. Pociąga go pomysł powrotu do Juve…”

Nie będzie zbyt szczęśliwy w tym Interze heh.

Uważam że Interowi przyda się ktoś taki jak Vidal, to zawodnik podobny do Nainggolana ale lepszy, a do tego chyba Inter zbroi się na tyle dobrze ze w przyszłym roku mają większe szanse niż my. Juventus chyba skupi się na legendarnych 10 Scudetti bo trudno mi uwierzyć że z takim składem liczą na zwycięstwo w LM

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 sie 2020, 21:07

wloski pisze:
30 sie 2020, 18:48
Nie będzie zbyt szczęśliwy w tym Interze heh.
Myślę, że to jest zupełnie inaczej. VIdal i "jego otoczenie" co prawda mówią, że chętnie by trafił do JUVE, ale jedynie po to by sobie zjednać fanów JUVE. Najwidoczniej Arturo zależy by nie był traktowany w swoim byłym klubie jako tak zwany zdrajca. W sumie to zrozumiałe bo on zawsze miał dość kibicowskie podejście do bycia częścią drużyny. JUVE nawet nie ma formalnej możliwości go zgłosić, zresztą był proponowany przy okazji wymiany za Pjanicia i odpowiedź była stanowcza. Na pewno nie gra na transfer do JUVE bo nie ma o co.

Zobaczymy jak się potoczy mercato Interu, ale powiem wam, że Inter podejmuje bardzo kontrowersyjne decyzje. W krótkim czasie zakontraktować Godina, Younga, Sancheza, Kolarova i Vidala. Cała armia piłkarzy grubo po 30, którzy przychodzą nie dlatego, że nie ma pieniędzy i nie dlatego, że zabrakło pomysłów na perspektywicznych zawodników. Intencje są zrozumiałe, ale podskórnie chyba każdy czuje, że to zły kierunek.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 30 sie 2020, 21:52

czarny samael pisze:
30 sie 2020, 17:57
sci pisze:
30 sie 2020, 16:19
Lol. Wstydź się Czarny
:zwała:
:rydzyk:
TS borys IFC pisze:
30 sie 2020, 16:49
że po 1 Conte zdaje się nie dawac Eriksenowi szansy, tylko skreślać go od razu (mam nadzieję, że po prostu powoli go wprowadza, ale boje się, że go jednak nie widzi). Niech da mu w nowym sezonie 5-7 pierwszych kolejek.
Ale po co?
Wyniki go bronią. Eriksen, to może liczyć co najwyżej na bycie zmiennikiem i końcówki meczów, bo Conte nie ma powodu by zmieniać podejście.
Ja nie próbuję Ci pisać, że Conte koniec końców tego Eriksena wprowadzi. Ja Ci piszę, że on w ogóle nie ma potrzeby tego robić sytuacji, w której zawodnik nie pasuje do jego koncepcji.

Prędzej mu da tę szansę jeśli wyników nie będzie.

Ale tak czy siak: ustawianie składu pod Duńczyka, jak i gorsze wyniki, oznaczałyby dla Interu ogromny próg na samym wstępie walki o scudetto w kolejnym sezonie. Więc tak naprawdę lepiej dla Interu, żeby Włoch nie był do tego zmuszony.
To wszystko tak super działa, że w połowie sezonu mieliśmy mega zadyszkę i przegraliśmy finał LE, także są rezerwy. Nie odbieram tu oczywiście Conte, że poczynił progres z zespołem. Przypominam też, że na początku sezonu było miejsce dla kreatywnego Sensiego i wszystko też bardzo fajnie funkcjonowało, nawet może lepiej niż w dalszej części rozgrywek, właśnie dlatego że był na boisku ktoś z pomysłem, a nie hamulcowy. Kim jest zaś Sensi, a kim Eriksen w europejskiej piłce i że Duńczyk jest raczej lepszy, to chyba nie muszę Ci tłumaczyć ;). Ale spoko, jak wygra mistrzostwo drwalami, to też będzie fajnie. Przy czym może mi być tak po ludzku szkoda, że nie próbuje się go wykorzystać, nie?

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 30 sie 2020, 21:57

TS borys IFC pisze:
30 sie 2020, 21:52
Przy czym może mi być tak po ludzku szkoda, że nie próbuje się go wykorzystać, nie?
Jasne. Ale ja się spieram z tonem i z koncepcją, gdzie to trener musi dopasowywać taktykę pod kadrę, bo to się może i sprawdza w Celtiku, czy Benfice, gdzie nie masz wielkiego wyboru, ale nie w walce o najwyższą stawkę.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2020, 22:40

(L)oczkerson pisze:
30 sie 2020, 21:07
Zobaczymy jak się potoczy mercato Interu, ale powiem wam, że Inter podejmuje bardzo kontrowersyjne decyzje. W krótkim czasie zakontraktować Godina, Younga, Sancheza, Kolarova i Vidala. Cała armia piłkarzy grubo po 30, którzy przychodzą nie dlatego, że nie ma pieniędzy i nie dlatego, że zabrakło pomysłów na perspektywicznych zawodników. Intencje są zrozumiałe, ale podskórnie chyba każdy czuje, że to zły kierunek.
Jak to ostatnio mówiłem to reakcją był śmiech. Przekleje co napisałem w rozmowie z Conrado przed chwilą, bo pasuje do tej dyskusji.
seba82 pisze:
30 sie 2020, 22:29
Marotta wie czego chce i myśli o projekcie, Conte też wie czego chce ale ma w dupie długoterminowy projekt Interu, bo chce wygrać już i po swojemu, skoro był jedną nogą za drzwiami, ale jak go przekonali to chciał zaufania i jego transferów. Conte może za rok nie być a Marotta nadal bedzie budował Inter, w życiu by Marotta sam z siebie Kolarova nie kupił, znalazłby z 10 piłkarzy o podobnej charakterystyce i perspektywicznych, ale Conte to beton. Zapewne nawet nie mówił, że chce piłkarzy o charakterystyce X tylko wskazał na Kolarova, tak jak na Kante.
Dla nas zajebiście wyszło, płakać nie zamierzam.

Swoją drogą, Marina is on fire i skoro za Bakayoko ruska chce 30 mln i diablica nie chce zejść z ceny od miesiąca, to ciekawe ile krzyknie za Kante

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 31 sie 2020, 0:19

czarny samael pisze:
30 sie 2020, 21:57
TS borys IFC pisze:
30 sie 2020, 21:52
Przy czym może mi być tak po ludzku szkoda, że nie próbuje się go wykorzystać, nie?
Jasne. Ale ja się spieram z tonem i z koncepcją, gdzie to trener musi dopasowywać taktykę pod kadrę, bo to się może i sprawdza w Celtiku, czy Benfice, gdzie nie masz wielkiego wyboru, ale nie w walce o najwyższą stawkę.
Tak, ale tak jak zaznaczyłem, na początku sezonu Conte korzystał z bardziej kreatywnej opcji w postaci Sensiego. Dostał lepszą" czyli Eriksena i nagle jest źle, trzeba płakać o Vidala albo Kante. Trochę to zastanawiające i irytujące. Ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Po prostu wydaje mi się że Conte nawet nie próbuje znaleźć mu miejsca. A wiemy dobrze że będzie trenował Inter maksymalnie jeszcze przez 2 sezony, bo nigdzie nie zagrzał miejsca dłużej.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6528

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 sie 2020, 11:12

Ja tam Conte rozumiem. Juventus w tym sezonie będzie zagadką i trzeba nie tyle zasypać lukę pomiędzy naszymi zespołami co uciec Atalancie i Lazio.

Jeśli Pirlo w Turynie wypali to i tak ciężko będzie rywalizować bo ta drużyna nawet bez trenera mocno punktowała w tym sezonie. Tą jednopunktową stratą też bym się za bardzo nie podpierał bo Juventus stracił trzy mecze z pięciu ostatnich kolejek głównie dlatego, że mógł bo sezon był rozstrzygnięty.

Natomiast jeśli Pirlo nie wypali to trzeba zrobić wszystko, żeby się nie powtórzyło żadne Leicester. Mieć Turyn na widelcu i przegrać z Lazio to byłoby frajerstwo w najczystszej postaci.

Kto wie co będzie się działo w Turynie za rok, kto będzie trenerem, jacy gracze przyjdą. Grzech nie spróbować.

Oczywiście można mieć ciastko i zjeść ciastko czyli kupić młodych graczy którzy już teraz wygrają ligę, ale to niejedna ekipa już tak próbowała :D

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 31 sie 2020, 11:32

(L)oczkerson pisze:
30 sie 2020, 21:07
uważam, że takie transfery to nie jest ogromny problem. Godin i Sanchez są za darmo, Young za 1.5 mln euro z półrocznym kontraktem, który przedłużono po dobrych występach, Kolarov też ma przyjść za te 1.5 bańki i Inter chciałby mu dać roczny kontrakt z opcją na kolejny sezon. O Vidalu też się plotkuje, że Inter celuje w rozwiązanie kontraktu, bo płacić powyżej 5 mln za niego jest bez semsu. Takich piłkarzy łatwo się pozbyć, bo mają niską wartość w księgach i krótkie kontrakty.
Dużo gorzej wyglądają gracze wiekowi sprowadzeni za kupę siana jak Nainggolan czy Higuain, którzy są wielkim obciążeniem. Dlatego z niepokojem patrzę na plotki o Kante, bo za pół roku stuknie mu 30ka, a w mediach pojawia się kwota 60 mln euro. Ostatnie 2 sezony naznaczone kontuzjami, co jest przepisem na flopa.

Conte chciałby drugiego Barellę w pomocy, uwolniło by to raczej Eriksena, bo mając 3kę ofensywą z przodu trzeba mieć dwóch piłkarzy w środku asekurujących ich. Myślę, że profil gracza jak Kante to dobry pomysł, ale nazwiska przewijające się są średnie.
Ndombele to flop w Tottenhamie i mi tu śmierdzi drugim Bakayoko. Facet ma problem z kondycją i do tego kosztowałby kupę siana. Jedyny plus to taki, że jest stosunkowo młody.
O Kante się już wypowiedziałem.

Jest kilka nazwisk, które by się fajnie wywiązały z tej roli. Thomas Partey, Eduardo Camavinga, Fede Valverde. Z takich realniejszych Lucas Toreira?

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 448

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 31 sie 2020, 11:38

Torreira idzie do Fiorentiny

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 31 sie 2020, 12:16

Diamen23 pisze:
31 sie 2020, 11:32
Jest kilka nazwisk, które by się fajnie wywiązały z tej roli. Thomas Partey, Eduardo Camavinga, Fede Valverde. Z takich realniejszych Lucas Toreira?
Camavinga i Valverde nieosiągalni.
Mając wybór między Parteyem za 50 mln (klauzula w Atleti) i Kante za 60 mln zawsze wybiorę Francuza.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6197
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 31 sie 2020, 12:46

Partey i Kante są do siebie tak podobni jak Messi do Ronaldo, nie czaje czemu wymienia się ich jednym tchem jako wzmocnienie na tą samą pozycję. Partey to bardziej typ registy, który lubić być pod grą i rozdzielać piłki do boku i przodu, paradoksalnie wcale nie biega tak dużo jak wskazywałby jego kolor skóry (rasizm uuu, wiecie czarny znaczy że mało myśli dużo biega). Tymczasem Kante to typowy walczak którego wszędzie jest pełno, nauczył się nawet wykańczać akcje, ale z rozegraniem czy nawet kreatywniejszym podaniem to u niego krucho.

BTW pamiętam jak przez pierwsze kilka miesięcy pary Kessie-Bakoyoko kibice Milanu pisali że ci nie mogą grać razem, bo wzajemnie się wykluczają. Szybko okazało się że to 2 zupełnie różne typy zawodników, którzy świetnie razem współpracują i uzupełniają się, ale głęboko zakorzenione polskie myślenie kazało większości przyjąć proste rozumowanie - wielki nigger = fizyczny zadaniowiec bez kreatywności. Kiedy mamy do czynienia z dwójką białoskórych pomocników to zostawiamy sobie większe pole do oceny ich profilu, podczas gdy czarnoskórych pomocników z góry szufladujemy tak samo.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 31 sie 2020, 12:51

sickstick pisze:
31 sie 2020, 12:46
Kiedy mamy do czynienia z dwójką białoskórych pomocników to zostawiamy sobie większe pole do oceny ich profilu, podczas gdy czarnoskórych pomocników z góry szufladujemy tak samo.
Czy ja wiem. Jakoś nie przypominam sobie, żeby ktoś z rosłego i czarnego Pogby robił gościa od destrukcji i czarnej roboty.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 31 sie 2020, 12:54

ja Parteya prawie nie oglądam, opisywany jest jako b2b dobry w destrukcji, więc tak go sam opisuję. A kolor skóry nie ma tu nic do rzeczy, tylko muskulatura, a czarni zawodnicy zwykle są silniejsi od białych, stąd takie opisy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”