Zjazd forumowiczów Pilka.pl - Strona 110

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Który termin zjazdu bardziej ci odpowiada?

4-6 wrzesień
1
13%
11-13 wrzesień
0
Brak głosów
18-20 wrzesień
0
Brak głosów
To bez znaczenia, bo Eyesmon i tak pewnie skończy na tym zlocie sam
7
88%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Zjazd forumowiczów Pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 sie 2020, 12:54

Organizuj panie kolego. Ja tylko podałem przykładowe miejsce ;) mnie na zlocie i tak nie będzie ;) w weekendy to ja jeżdżę za Polonią.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4002
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 21 sie 2020, 13:46

To co z tym Międzybrodziem wyskoczyłeś 😬
Ok to Rybnik city. Zalew. :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 sie 2020, 15:07

Eyesmon pisze:
21 sie 2020, 13:46
To co z tym Międzybrodziem wyskoczyłeś
Bo tam byłem, bo jest więcej atrakcji, można isc w góry.
A Rybnik city to obecnie czerwona latarnia wirusa ;)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 21 sie 2020, 15:13

cloner pisze:
21 sie 2020, 15:07
Eyesmon pisze:
21 sie 2020, 13:46
To co z tym Międzybrodziem wyskoczyłeś
Bo tam byłem, bo jest więcej atrakcji, można isc w góry.
A Rybnik city to obecnie czerwona latarnia wirusa ;)
już spadamy w wynikach, do września będzie dobrze ;)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 01 wrz 2020, 0:02

Widzę zainteresowanie jak po [ch**] w związku z tym oficjalnie ogłaszam ze tym razem wypije te whisky sam ze sobą 5 września. Być może dodam relacje z tego wydarzenia na forum 😁

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 01 wrz 2020, 0:42

Bez obrazy, ale zabrałeś się do tego od dupy strony. W pierwszej kolejności warto obadać, czy jest w ogóle zainteresowanie, a tu tego brakło. Zacząłeś od ustalania miejsca, nie sprawdzając, czy jest w ogóle sens. Ja mogę powiedzieć, że południe to lepszy wybór, bo stąd jest więcej userów, ale jednocześnie to nie musi oznaczać, że sam będę. Ty tych kilka głosów błędnie zinterpretowałeś jako uczestników. Zresztą z anonimowej ankiety trudno wyczytać, kto się wybiera, a od tego też zależy, czy będzie zainteresowanie. Łatwiej się wybrać, jeśli się wie, że przyjadą lubiani userzy.

Po drugie - te terminy... Proponujesz dorosłym, często zapracowanym ludziom z różnych krańców Polski spotkanie za 2-3 tygodnie, do tego w okresie wakacyjnym. Nie spodziewaj się wielkiego odzewu, bo po prostu nikt nie zaplanuje sobie tak szybko wyjazdu na kilkaset kilometrów na niepewne spotkanie z nie wiadomo kim. Zanim ktokolwiek się określił, mieliśmy już potencjalne miejsce i potencjalny termin. Znów wszystko od złej strony.

Generalnie łatwiej zrobić zlot, jeśli forumowicze mają po 18-25 lat, bo po prostu wtedy łatwiej znaleźć czas. Przy zapracowanych dorosłych ludziach coś takiego nie jest proste, a już na pewno nie na takim spontanie. Nie bez kozery co jakiś czas pojawiał się temat jakiegoś spotkania i nic z tego nie wynikało. A tu jeszcze narzucasz jakieś szybkie terminy w okresie wakacyjnym, w dobie pandemii, kiedy ludzie często ciężko pracują, bo nie ma lekko, nie mając nawet wstępnej listy i się dziwisz, że coś nie wypala. Prawda jest taka, że to było pewne od początku, bo to chyba trzecia taka twoja próba. Doceniam entuzjazm i zapał, ale po prostu na spontanie nie ściągniesz dużej grupy forumowiczów.

Znacznie łatwiej ustawić się "przy okazji" albo zaplanować coś z dużym wyprzedzeniem. Z doświadczenia wiem, że przy odrobinie kalendarzowego szczęścia można z kimś wypić piwko, wszak w ciągu ostatnich 2 lat miałem okazję spotkać całkiem spore grono userów - Magnuma, Maćka88, fieldy'ego, DDK, piwusa czy HMK. Dać się da, ale nie w taki odstraszający sposób. A i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś kilku userów poznam osobiście, bo niektórzy wydają się naprawdę spoko ludźmi.

Niemniej życzę powodzenia, jeśli nie porzucisz tematu. Może nieco spokojniej do tego podchodź, a będziesz miał lepsze efekty :)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 01 wrz 2020, 8:36

@piotrcies ja od paru organizuje grupy wyjazdowe do Azji po 10-15 osób, zrobiłem też 15 i 20 lecie po maturze dla chłopaków z tygla i było nas po 20 plus partnerki (z klasy 30 osobowej). Organizowane z wyprzedzeniem 3 miesięcy. I jakoś wychodzi 😁

Tak że dla chcącego.... U nas mam wrażenie brakuje chęci takich spotkan i w tym największy problem (co zresztą widać po tym kiedy było ost spotkanie...)

Oczywiście że ja mogę pół roku wcześniej zapodać datę i miejsce ale to w tym czasie umrze śmiercią naturalna bo nie jesteśmy jedna klasa ze średniej ani nie mamy wspólnych biletów do Wietnamu żeby przez taki okres podtrzymywać zainteresowanie spotem.

Dlatego postawiłem na spontaniczne piwo właśnie w okresie wakacyjnym zakładając (błędnie jak sam widzisz i tu masz rację) że to nie będzie problem bo to nie 2 tygodniowe wakacje ani nie impreza z partnerka i DJ-em tylko 1 luźny wieczór zapodany parę tygodni przed gdzie każdy ma czas by ogarnąć sobie taki wypad. Nie chciałem czekać do jesieni bo pogoda potem nie sprzyja. No cóż, nie pykło. Jakoś będę z tym musiał żyć :ozob:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 wrz 2020, 8:45

Eyesmon pisze:
01 wrz 2020, 8:36
Organizowane z wyprzedzeniem 3 miesięcy. I jakoś wychodzi
O dobrze napisałeś.
Jak dziś zaczniesz organizować to jest szansa na 1 grudnia kogoś zebrać.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 01 wrz 2020, 8:51

cloner pisze:
01 wrz 2020, 8:45
Eyesmon pisze:
Organizowane z wyprzedzeniem 3 miesięcy. I jakoś wychodzi
O dobrze napisałeś.
Jak dziś zaczniesz organizować to jest szansa na 1 grudnia kogoś zebrać.
3 miesiące przed to ja mogę wesele albo tripa ogarniać. Jeden wieczór z piwem to się robi na spontanie :afro:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 wrz 2020, 8:57

Eyesmon pisze:
01 wrz 2020, 8:51
Jeden wieczór z piwem to się robi na spontanie
Na spontanie to zbierzesz 3 osoby. Reszta ma plany na każdy weekend miesiąc do przodu.

Ale skoro spontan to zapraszam jutro do Bytomia, mecz Polonii o 17, później jakieś piweczka, nocleg się ogarnie. Wpadasz na spontana?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 01 wrz 2020, 9:24

cloner pisze:
01 wrz 2020, 8:57
Eyesmon pisze:
01 wrz 2020, 8:51
Jeden wieczór z piwem to się robi na spontanie
Na spontanie to zbierzesz 3 osoby. Reszta ma plany na każdy weekend miesiąc do przodu.

Ale skoro spontan to zapraszam jutro do Bytomia, mecz Polonii o 17, później jakieś piweczka, nocleg się ogarnie. Wpadasz na spontana?
Cloner jutro nie jest weekend jakbyś napisał że na sobotę to pewnie coś by się wymyśliło 😁
I dlatego dałem 3 terminy weekendowe do wyboru. Dla chcącego nic trudnego...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 wrz 2020, 9:26

Eyesmon pisze:
01 wrz 2020, 9:24
Cloner jutro nie jest weekend jakbyś napisał że na sobotę to pewnie coś by się wymyśliło
I dlatego dałem 3 terminy weekendowe do wyboru. Dla chcącego nic trudnego...
No popatrz. A np. ja, Piotrcies i sickstick pracujemy w weekendy. I mamy wolne w ciągu tygodnia.
Dlatego wpadaj w środę, dla chcącego nic trudnego...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 wrz 2020, 9:36

Eyesmon pisze:
Tak że dla chcącego.... U nas mam wrażenie brakuje chęci takich spotkan i w tym największy problem (co zresztą widać po tym kiedy było ost spotkanie...)
Z mojej perspektywy to już nie ten czas :) Bardzo chciałabym poznać forumowiczków, bo z większością z Was "znamy się" kilkanaście lat, ale chcieć to jedno, a móc - co innego. O ile zdarza mi się spontanicznie pojechać do Krakowa, gdzie otwieramy siedzibę stacjonarną firmy, aby spotkać się z zespołem na czyimś urodzinowym piwie, o tyle wyjaśnienie rodzinie, że jadę na weekend z grupą facetów, których nie widziałam na oczy - no, nie brzmi to jak coś, na co mąż chciałby puścić żonę :D

No ale powiedzmy, że ja pośród Was jestem najbardziej ekstremalnym przypadkiem - Ilona nie ma męża i dziecka, więc łatwiej, Wy jesteście facetami, więc też łatwiej, ale też trzeba brać pod uwagę pracę, rodziny, plany i inne cuda - mam wrażenie, że zlotu klasy nie uda mi się nigdy zorganizować, a co dopiero zlotu forumka.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 01 wrz 2020, 9:43

@cloner ale większość ludzi ma wolne weekendy i idąc tym rokiem organizacja spotu w weekend jest lepszym pomysłem. Może ja mam za luźne podejscie ale nie wyobrażam sobie planowania każdego weekendu z miesięcznym wyprzedzeniem 😬. Przeważnie planuje od 1 do kolejnego i tyle. Nie narzekam na nudę a wręcz przeciwnie ale może to dlatego że ja zawsze byłem trochę bardziej wolny niż reszta 🤔

@futbolowa w zeszłym roku zrobiłem 20 lecie matury. Krótka piłka. Data, miejsce i nr konta na zaliczkę. 40 osób nas było razem z partnerkami plus wychowawczyni. Trzeba chcieć i tyle 😛

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 wrz 2020, 9:46

Eyesmon pisze:
01 wrz 2020, 9:43
@futbolowa  w zeszłym roku zrobiłem 20 lecie matury. Krótka piłka. Data, miejsce i nr konta na zaliczkę. 40 osób nas było razem z partnerkami plus wychowawczyni. Trzeba chcieć i tyle
U nas były próby zlotu klasy z podstawówki, ale w Czewie została nas garstka, reszta na emigracji - i zaraz zaczęło się, że ten nie może wtedy, tamta w ciąży, ten ma drogie loty itd. itd.
Za to z grupą ze studiów spotykamy się co jakiś czas, mimo że większość nawet stąd nie była.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”