Zjazd forumowiczów Pilka.pl

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Zjazd forumowiczów Pilka.pl

Post autor: piotrcies » 01 wrz 2020, 0:42

Bez obrazy, ale zabrałeś się do tego od dupy strony. W pierwszej kolejności warto obadać, czy jest w ogóle zainteresowanie, a tu tego brakło. Zacząłeś od ustalania miejsca, nie sprawdzając, czy jest w ogóle sens. Ja mogę powiedzieć, że południe to lepszy wybór, bo stąd jest więcej userów, ale jednocześnie to nie musi oznaczać, że sam będę. Ty tych kilka głosów błędnie zinterpretowałeś jako uczestników. Zresztą z anonimowej ankiety trudno wyczytać, kto się wybiera, a od tego też zależy, czy będzie zainteresowanie. Łatwiej się wybrać, jeśli się wie, że przyjadą lubiani userzy.

Po drugie - te terminy... Proponujesz dorosłym, często zapracowanym ludziom z różnych krańców Polski spotkanie za 2-3 tygodnie, do tego w okresie wakacyjnym. Nie spodziewaj się wielkiego odzewu, bo po prostu nikt nie zaplanuje sobie tak szybko wyjazdu na kilkaset kilometrów na niepewne spotkanie z nie wiadomo kim. Zanim ktokolwiek się określił, mieliśmy już potencjalne miejsce i potencjalny termin. Znów wszystko od złej strony.

Generalnie łatwiej zrobić zlot, jeśli forumowicze mają po 18-25 lat, bo po prostu wtedy łatwiej znaleźć czas. Przy zapracowanych dorosłych ludziach coś takiego nie jest proste, a już na pewno nie na takim spontanie. Nie bez kozery co jakiś czas pojawiał się temat jakiegoś spotkania i nic z tego nie wynikało. A tu jeszcze narzucasz jakieś szybkie terminy w okresie wakacyjnym, w dobie pandemii, kiedy ludzie często ciężko pracują, bo nie ma lekko, nie mając nawet wstępnej listy i się dziwisz, że coś nie wypala. Prawda jest taka, że to było pewne od początku, bo to chyba trzecia taka twoja próba. Doceniam entuzjazm i zapał, ale po prostu na spontanie nie ściągniesz dużej grupy forumowiczów.

Znacznie łatwiej ustawić się "przy okazji" albo zaplanować coś z dużym wyprzedzeniem. Z doświadczenia wiem, że przy odrobinie kalendarzowego szczęścia można z kimś wypić piwko, wszak w ciągu ostatnich 2 lat miałem okazję spotkać całkiem spore grono userów - Magnuma, Maćka88, fieldy'ego, DDK, piwusa czy HMK. Dać się da, ale nie w taki odstraszający sposób. A i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś kilku userów poznam osobiście, bo niektórzy wydają się naprawdę spoko ludźmi.

Niemniej życzę powodzenia, jeśli nie porzucisz tematu. Może nieco spokojniej do tego podchodź, a będziesz miał lepsze efekty :)

Wróć do „Hyde Park”