FMy - Strona 830

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 sie 2020, 15:43

piotrcies pisze:
14 sie 2020, 15:36
To jak robienie superszybkich zawodników z dryblingiem i techniką na poziomie "9". FM tak potrafi.
Walcott i Gervinho w sumie by pasowali ;)

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 08 wrz 2020, 19:33

19 sezon w którym mój napadzior strzela dla mnie gola. W sumie ma ich ponad 882! dokładnie nie wiem bo jedenastka marzeń nie podlicza chyba kms i czegoś jeszcze. :D

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8349

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 wrz 2020, 19:35

To gość z akademii czy go skądś kupiłeś za dzieciaka?

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 08 wrz 2020, 19:37

kupiłem.

Awatar użytkownika
piotrcies

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 wrz 2020, 19:47

Podziwiam umiejętność gry przez tyle lat w jednym klubie, to jest dopiero wierność :)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 wrz 2020, 19:51

Czy tylko ja jak chciałem potrenować kogoś innego to zwyczajnie zaczynałem nowa grę? :think: Jak już zaczynałem kimś grać to stamtąd nie odchodziłem, brałem tylko jednocześnie prace w kadrze.

Awatar użytkownika
piotrcies

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 wrz 2020, 19:58

Delpiero14 pisze:
08 wrz 2020, 19:51
Czy tylko ja jak chciałem potrenować kogoś innego to zwyczajnie zaczynałem nowa grę? Jak już zaczynałem kimś grać to stamtąd nie odchodziłem, brałem tylko jednocześnie prace w kadrze.
Chyba nie, ja miałem jedna karierę, w której zmieniłem kluby i to działało, reszta takich sytuacji kończyła się szybkim zakończeniem gry. Po prostu u mnie długie kariery się nie udawały, bo zaraz było okno transferowe w rzeczywistości i chciałem sobie spróbować jakiegoś innego klubu - pyk nowa gra. Zmiana klubu w trakcie gry nie udaje się u mnie w 99 procentach przypadków (poza tym jednym w FM2015, teraz w FM 2020 zepsułem sobie tak grę i już nie gram;d). Po prostu jak dogrywałem 10 sezonów jednym klubem, to jakoś dalej zwykle brakowało motywacji, a niektórzy potrafią i 40 sezonów dograć.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 08 wrz 2020, 20:06

Delpiero14 pisze:
08 wrz 2020, 19:51
Czy tylko ja jak chciałem potrenować kogoś innego to zwyczajnie zaczynałem nowa grę? :think: Jak już zaczynałem kimś grać to stamtąd nie odchodziłem, brałem tylko jednocześnie prace w kadrze.
tez tak mam. tylko raz mi sie zdarzylo ze po 2 czy 3 latach w barcy objalem arsenal bo mi sie nudzilo wygrywanie trypletow - to bylo w fm 15
teraz w fm 20 jestem w polowie bodaj piatego sezonu i po zakonczeniu okna (w realu) wezme sobie jakis arsenal od poczatku.

Awatar użytkownika
piotrcies

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 wrz 2020, 20:08

Swoją drogą grałem trochę w tego FMa 2019 i 2020, a ostatnie mistrzostwo czegokolwiek zdobyłem w... FMie 2015. Zapomniałem już jak to jest coś wygrać :/

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 213
Kibicuję: Manchester United

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 08 wrz 2020, 21:03

Podpowiem tylko, że taktyka 442 świetnie sprawuje się praktycznie w każdej edycji. Przeważnie w drugim sezonie można lajtowo zdobyć majstra zespołem pokroju Atalanty. Trzeba trochę pogrzebać w taktyce i ustawić stałe fragmenty a szczególnie rzuty rożne, grać skrzydłowymi i dwoma wysuniętymi napastnikami, no i standardowo dwóch obrońców grających piłką. Sprawnie pogonić szrot i ściągać zawodników pod taktykę :)

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 09 wrz 2020, 18:31

losiu03 pisze:
08 wrz 2020, 21:03
Podpowiem tylko, że taktyka 442 świetnie sprawuje się praktycznie w każdej edycji. Przeważnie w drugim sezonie można lajtowo zdobyć majstra zespołem pokroju Atalanty. Trzeba trochę pogrzebać w taktyce i ustawić stałe fragmenty a szczególnie rzuty rożne, grać skrzydłowymi i dwoma wysuniętymi napastnikami, no i standardowo dwóch obrońców grających piłką. Sprawnie pogonić szrot i ściągać zawodników pod taktykę :)
dolaczylem do grupy na facebooku na temat FMa 19/20,
Jest koles co zawsze gra 3ema napastnikami i swoja Aston Villa napierdziela ostro, jego napastnicy po 40-60 goli na sezon.

Moj wyzynacz sie starzeje i juz 33 lata, az mi sie grac nie chce juz, bo najwieksza gwiazda niedlugo bedzie odchodzic... cos jak Messi...

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 09 wrz 2020, 18:47

piotrcies pisze:
14 sie 2020, 15:30
Najgłupsza pozycja od jakiegoś czasu w tych FMach to ofensywny pomocnik. Kogokolwiek ustawiam, jakkolwiek ustawiam - zawsze cieniuje. Też tak mieliście w ostatnich edycjach, że piłkarz na "10" miał zwykle gorsze oceny od kolegów? Za to boki obrony czy też wahadła - ci dostają skrzydeł na tych pozycjach. I to w 2019 w 2020 bez zmian.

Za to w starych FMach pozycja "10" była niesamowita - ofensywny pomocnik strzelał zawsze podobną liczbę bramek co napastnik i rywale nie umieli sobie z nim poradzić.
Tak jest. Na forach fanowskich jest bardzo dużo tematów na ten temat. 10 / opś jest ciężki do ogarnięcia :wink: Niestety silnik jest dalej dość upośledzony i nagradza pewne rzeczy kosztem innych, tak jak np. widzimy to w tej wersji - wysoki pressing, agresywna gra i gra skrzydłami są nagradzane.

OPŚ da się jeszcze odpowiednio zmodyfikować, ale to wymaga sensownego zgrania tej pozycji z resztą, czyli przede wszystkim nie możesz za bardzo mieć nikogo innego zajmującego przestrzeń OPŚ.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 09 wrz 2020, 18:48

Teraz tak szczerze, używacie w swoich grach FM Scouta?

Dla nieświadomych. FM Scout to program jaki ingeruje w twój save i pozwala Ci wyszukiwać talenty, sprawdzać potencjał twoich wychowanków, ułatwia wyszukiwanie zawodników o różnym statusie i cenie a także analogicznie działa w kontekście personelu. Możemy w nim nawet monitorować nasze statystyki jako managera.

Ja przyznam się, że korzystałem sporo razy z FM Scouta w FM12 a w samym FM'ie gram bez maskowania statystyk... Szczerze powiedziawszy AI ma tutaj naprawdę błyskawiczne działanie jeśli chodzi o wykopywanie talentów. Sam używając FM Scouta często widząc objawienie na jakimś zadupiu, gdzie pojawił się zdolny 17 latek z potencjałem dajmy 180-200, to nagle już znajdowały się kluby pokroju Chelsea jakie się nim interesowały... Często nawet z FM Scoutem nie nadążyłem, bo ktoś już złożył danemu talentowi ofertę. Sam z resztą nigdy nie byłem zwolennikiem systemu scoutingu w FM'ach i pytanie czy ktoś z was w ten sposób jakkolwiek to uznać, powiedzmy, że "ułatwiał" sobie rozgrywkę?

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 09 wrz 2020, 18:51

Kesz pisze:Teraz tak szczerze, używacie w swoich grach FM Scouta?

Dla nieświadomych. FM Scout to program jaki ingeruje w twój save i pozwala Ci wyszukiwać talenty, sprawdzać potencjał twoich wychowanków, ułatwia wyszukiwanie zawodników o różnym statusie i cenie a także analogicznie działa w kontekście personelu. Możemy w nim nawet monitorować nasze statystyki jako managera.

Ja przyznam się, że korzystałem sporo razy z FM Scouta w FM12 a w samym FM'ie gram bez maskowania statystyk... Szczerze powiedziawszy AI ma tutaj naprawdę błyskawiczne działanie jeśli chodzi o wykopywanie talentów. Sam używając FM Scouta często widząc objawienie na jakimś zadupiu, gdzie pojawił się zdolny 17 latek z potencjałem dajmy 180-200, to nagle już znajdowały się kluby pokroju Chelsea jakie się nim interesowały... Często nawet z FM Scoutem nie nadążyłem, bo ktoś już złożył danemu talentowi ofertę. Sam z resztą nigdy nie byłem zwolennikiem systemu scoutingu w FM'ach i pytanie czy ktoś z was w ten sposób jakkolwiek to uznać, powiedzmy, że "ułatwiał" sobie rozgrywkę?
Night nie używałem i nie będę, ale tak hak ty odkrywam atrybuty, nie widzę w tym nic złego. Skoro atrybuty nie sa aż tak ważne jak progres treningu i osobowości. A każdy z nas widział pomocnika ze strzałem z dystansu 5 walącego bramy co pare dni...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 wrz 2020, 19:03

Kesz pisze:
09 wrz 2020, 18:47
Teraz tak szczerze, używacie w swoich grach FM Scouta?
ja używałem. Dosyć fajna rzecz, aczkolwiek działa chyba tylko z najnowsza wersja FMa. Jak wychodzi nowa część to te starsze przestają działać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”