FIFA Ultimate Team - Strona 117

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 gru 2019, 0:22

Gra ktoś jeszcze :?: Jakbym powiedział, że gram sporadycznie to przesadziłbym. Z roku na rok coraz gorzej. Nawet nowe Icon Swapy wyszły, a mi nawet się FUTa nie chce uruchomić. Nie dość, że męczące i czasochłonne(mecze w SB) to w online bym wymiękł po 2-óch meczach.

IMO powinni się zastanowić nad przywróceniem pucharu online oraz offline. Usunąć SB(wieje nudą od premiery tego tworu) i usunąć WSZYSTKIE wyzwania z Division Rivals(IMO powrót do lig byłby lepszy, ale na to szans nie ma) i przenieść do właśnie pucharów onfline/offline. Finalnie grasz w 4 lidze po to aby mierzyć się z gośćiem na poziomie 2 dlatego iż nasz rywal postanowił spaść o 2 dywizje aby móc zrobić zadania o swapy. Ma to sens :?:

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 30 gru 2019, 13:01

Dostałem od kumpla konto i pograłem trochę w karierę.
Parę przemyśleń po dwóch i pół sezonu symulowaniu kariery Realem.
1. Poruszanie się po menu jest o wiele szybsze. Czytanie wiadomości nie zajmuje już tyle czasu co wcześniej.
2. Spersonalizowane menu dla danej ligi (licencjonowanej) to też fajny pomysł. Sporo daje do wizualnych odczuć.
3. Bunt zawodników, gdy złoży prośbę o transfer/wypożyczenie nie można go nie z niego zdjąć.
4. Symulacja, wreszcie wyjazdy dla Realu nie stanowią problemu. Co prawda EA się trochę zagalopowało bo każdy wyjazd na słabeusza to proste 4:0, ale wreszcie nie ma co się bać o stratę punktów. Co za tym idzie ligowi potentaci kręcą chore wyniki w granicach 100 punktów.
5. Personalizacja menadżera. To na duży plus, w końcu mogę ubrać swojego trenera całego na czarno a i herb na marynarce to fajny bajer.
Minusy.
1. Brak bezpośredniego przejścia do transferów z głównego menu. Dodanie malutkiego okienka nie byłoby problemem, a dla graczy dużym ułatwieniem.
2. Konferencje i czaty drużynowe. Potencjał jest tu duży, ale po krótkim czasie te czaty stają się bardzo monotonne. Zawodnik albo jest zadowolony, że dużo gra, albo narzeka na brak szans. Od czasu do czasu mamy prośbę słabeusza o podwyżkę. Konferencje też strasznie jednowymiarowe. Cały czas te same pytania.
3. Skrócenie symulacji. Akurat patrzenie na przebieg meczu było spoko zabiegiem, a k tak można było go pominąć. Nie rozumiem komu on wadził.
Gameplay na bota.
Jest o wiele lepiej niż w 19. Co prawda nie ogarnąłem jeszcze do końca podań, ale trzeba przyznać że pace robi różnicę a i dominowane nad rywalem i posiadanie piłki jest znacznie łatwiejsze.

To tyle, po kilkunastu miesiącach spędzonych jako trener Realu. Domyślnie pograłem już trochę Brentford i muszę przyznać, że gra się przyjemnie, ale ilość zmian w samym trybie jest bardzo mała.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 22 maja 2020, 19:56

@HMK, na jakim poziomie grałeś w karierze?

Generalnie wpadłem tylko się nieco powkurwiać tutaj. Zawsze byłem sceptycznie nastawiony do tych wszystkich teorii typy momentum czy inne tego typu sprawy w trybie online. Ale [k****], ostatnio to przechodzi ludzkie pojęcie. Wczoraj prowadzę z gościem 3 - 0 do 70 minuty. Ma jeden strzał na bramkę, co chwila bombarduję jego bramkarza. Słupki, poprzeczki i inne takie. 71 Akanji dostaje czerwoną. Od tego momentu moi zawodnicy stoją, jemu wpada wszystko, w 7 minut strzela 4 gole i wygrywa. Dzisiaj miałem do samo grając z Lpoolem w sezonach. Gościa nie ma do 60 minuty. Prowadzę 3-0. Nagle moi zawodnicy nie potrafią przyjąć piłki, przegrywają każdy pojedynek fizyczny, jemu wpada wszystko. Przegrywam. Nie rozumiem, naprawdę.

A tak btw. chcę ktoś pograć przeciwko sobie albo w sezonach współpracy? :D

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 23 maja 2020, 16:38

Marcinhp pisze:
22 maja 2020, 19:56
@HMK , na jakim poziomie grałeś w karierze?
Klasa światowa/legendarny.

Gram bardzo mało, jak mam wolny czas to wolę wyjść z domu niż irytować się kochaną FIFĄ. Choć pewnie kupię 21 już tylko do gry w FUTa, ale to co pisze Marcin to prawda. Raz na jakiś czas przytrafi się taki mecz, gdzie zawodnicy naszego zespołu dostaną jakiejś niespotykanej choroby i zapomną jak się przyjmuje piłkę itp.

Na jakiej platformie grasz?

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 24 maja 2020, 10:43

HMK pisze:
23 maja 2020, 16:38
Marcinhp pisze:
22 maja 2020, 19:56
@HMK , na jakim poziomie grałeś w karierze?
Klasa światowa/legendarny.

Gram bardzo mało, jak mam wolny czas to wolę wyjść z domu niż irytować się kochaną FIFĄ. Choć pewnie kupię 21 już tylko do gry w FUTa, ale to co pisze Marcin to prawda. Raz na jakiś czas przytrafi się taki mecz, gdzie zawodnicy naszego zespołu dostaną jakiejś niespotykanej choroby i zapomną jak się przyjmuje piłkę itp.

Na jakiej platformie grasz?
PS4.

Ja w karierze grałem na ultimate. O ile w pierwszej części sezonu wygrywałem mecz za meczem, o tyle w drugiej hurtowo wszystko w plecy. Pół sytuacji w meczu nie mogłem stworzyć. Nie ogarniam tej gry.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 maja 2020, 2:42

Ja grałem na legendarnym i wygrywać było mecze bardzo łatwo(ok 70% z nich), a mistrzostwo bardzo ciężko. Dlatego odpuściłem granie w tryb kariery.

@emski, czyżbyś wreszcie olał FUTa :?: Ten tryb jest tak daremny, że ja konto w marcu usunąłem.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 26 maja 2020, 8:00

Tak. Nadszedł ten moment, kiedy uznałem, że szkoda inwestować swój czas i pieniądze w coś, co generuje tylko i wyłącznie frustrację.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 26 maja 2020, 8:32

Ogrom ludzi przeszlo do PES w ostatnim czasie, ale My Club ma też swoje bolączki niestety, czasem skrypty chcą żebyś przegrał, czasem zbyt mocno pomagają, ja tak naprawdę rozpocząłem zabawę na początku kwietnia, a mam bardzo spoko skład, w sumie cele które miałem do końca sezonu w PES to mieć cały zespół Juventusu zebrany i nauczyć się metody działania, tj zarabianie GP, coinsów, imprezy etc w ten świat wprowadził mnie @Bebej za co mu dziękuję. Zbudowała się nawet na forum mała społeczność z tym związana.

Polecam rozpocząć nowy sezon właśnie z PES i ewentualnie zrezygnować na rzecz FIFY jeżeli nie będzie się podobać. PES wychodzi z miesiąc wcześniej niż gra od EA Sports.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 30 wrz 2020, 22:30

Za 90 minut rozpoczynamy FIFĘ 21. Co dostałem na start? Problemy z serwerami Origin i czekanie na kod weryfikujący już dobre 30 minut xD

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 paź 2020, 15:10

Dzis premiera wersji upgredowanych , za 3 dni wersji standardowej, lecz ja juz troche pograłem w wersje probna z Ea play , plus sobie handluje na web Appie. Gra sie dosyc przyjemnie choc czuc ze to wersje 20,5 bo zakladam ze dopiero fifa 21 na ps5 to będzie zauważalna roznica a ewolucyjna to fifa 22.

W każdym razie taki starterek mam

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”