F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 197

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 27 lis 2005, 9:04

Casillas w Barcy?? Raczej to nie mozliwe, ale cuda sie zdarzają :wink:
Wsumie duzo bedzie zalerzało od samego zawodnika, bo jak nie przedłuży kontraktu to bedzie mógł odejsc gdzie tylko bedzie chciał, nawet do Wisły za Majdana :wink: Wydaje mi sie jednak ze ten artykuł, który napisał"As" jest po to zeby nastraszyc Pereza, ze Casillas moze odejsc do "wroga" i pewnie do tygodnia czasu podpisze nowy kontrakt :!:

A co do dzisiejszej potyczki w La Liga to licze na komplet punktów i utrzymanie sie na fotelu lidera :D Cieszy mnie ze zagra od pierwszej minutu Silvihio bo jak grał miał kapitalne asysty, wiec moze dzisiaj tez cos dogra :!:

henry17
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: henry17 » 27 lis 2005, 11:56

ja myślę że Messi zrobi oszałamiająca kariere w tak młodym wieku z wielka łatwością ograwał "gwiazdy" Real M. gosciu wymiata w parze z ronaldinho i z eto`o stawnowią najlepsze trio w europie!

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 27 lis 2005, 12:23

Iker nie przejdzie do Barcelony z tego samego powodu, z którego Fernando Torres nie poszedłby do Realu - jeżeli w ogóle gdzieś odejdzie to bedzie to klub spoza Hiszpanii. Juda$ jest tylko jeden i nie wydaje mi się żeby Casillas tak się zachował - myślę że ma on dużo szacunku dla swojego klubu i kibiców.

Co do meczu z Racingiem to IMHO kluczowe będzie szybkie strzelenie pierwszego gola - jeśli nastąpi to w pierwszym kwadransie meczu czuję, że bedzie pogrom :twisted:

Jeśli chodzi o megaplotę z Lampardem w Blaugranie to powiem tak: wolę Deco i Xaviego na środku, sprawdzonych już w Primera Division, świetnie grających zarówno w destrukcji jak i w ataku niż drogiego w utrzymaniu Lamparda.

I wreszcie zgadzam się w pełni z Niggazem co do braku potrzeby zmian w taktyce - Eto'o na szpicy plus geniusz ofensywny Dinho i Messiego wspierany przez Xaviego, Deco, Van Bommela, Bellettiego, Sylvinho -> chyba wystarczy 8)
Z tego powodu nie jestem wielkim zwolennikiem zatrudniania Henry'ego, który ma już swoje lata, będzie chciał sporego kontraktu, ostatnio coś podatny jest na kontuzje i mógłby nieco skomplikować proces decyzyjny Rijkaarda :wink:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 27 lis 2005, 12:39

janiofcb pisze:Z tego powodu nie jestem wielkim zwolennikiem zatrudniania Henry'ego, który ma już swoje lata, będzie chciał sporego kontraktu, ostatnio coś podatny jest na kontuzje i mógłby nieco skomplikować proces decyzyjny Rijkaarda

Co do Henry'ego, trzeba się zgodzić z Markiem Pohlem - jego można widzieć wszędzie oprócz Barcy... Ani on nie jest potrzebny Barcy, ani ona jemu, bo na brak zainteresowania nie może zapewne narzekać :wink:

janiofcb pisze:Jeśli chodzi o megaplotę z Lampardem w Blaugranie to powiem tak: wolę Deco i Xaviego na środku, sprawdzonych już w Primera Division, świetnie grających zarówno w destrukcji jak i w ataku niż drogiego w utrzymaniu Lamparda.
Kto tak naprawdę wierzy w odejście Franka z Chelsea :?: Ja myśle, że chyba nikt :!: A poza tym jest on tak potrzebny jak kotu buty w Blaugranie :wink:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 27 lis 2005, 13:03

Ajgor pisze:Co do Henry'ego, trzeba się zgodzić z Markiem Pohlem - jego można widzieć wszędzie oprócz Barcy... Ani on nie jest potrzebny Barcy, ani ona jemu, bo na brak zainteresowania nie może zapewne narzekać
Dziennikarz "Gazety Wyborczej" Michał Pol ujął to tak: "to Henry bardziej potrzebuje Barcelony, niż Barcelona Henry'ego"

I coś w tym jest...

Aha i jeszcze dwa słowa w związku ze "sprawą Messiego" - dla większości oczywiste jest, że kwestia gry Leo w La Liga jest rozstrzygnięta (na korzyść tego gracza), ale zawsze można sprawić, żeby młody, niedoświadczony zawodnik zamiast skupiać się na doskonaleniu swoich umiejętności i na grze dla klubu zaczął się martwić sprawami pozapiłkarskimi i IMHO o to chodzi w kampanii kierowanej wszyscy wiedzą skąd* :? ...

*z Alaves :P

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 27 lis 2005, 13:12

janiofcb pisze:Dziennikarz "Gazety Wyborczej" Michał Pol ujął to tak: "to Henry bardziej potrzebuje Barcelony, niż Barcelona Henry'ego"

No ja wiem, że to tak ujął, a druga część mojej wypowiedzi, to moje zdanie. Barca jemu też nie jest potrzebna, b jest świetnym graczem, a w Barcy niekoniecznie by występował :wink:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 27 lis 2005, 13:46

janiofcb pisze:Iker nie przejdzie do Barcelony z tego samego powodu, z którego Fernando Torres nie poszedłby do Realu - jeżeli w ogóle gdzieś odejdzie to bedzie to klub spoza Hiszpanii. Juda$ jest tylko jeden i nie wydaje mi się żeby Casillas tak się zachował - myślę że ma on dużo szacunku dla swojego klubu i kibiców.
Nie wiem czy wiesz ale Luis Enrique tez przeszedł do na s z Realu i kotś nazywał go judaszem?? Iker byłby judaszem dla kibiców Realu, takim jakim jest Figo dla nas.

Licze dziś na zwycięstwo Barcy, w efektownym stylu do którego nas ostatnio przyzwyczaiła. Mam nadziję że magiczne trio da o sobie znac. Sylvinho też pewnie pokaże się z dobrej strony. Wszystko będziemy wiedzieć około 23-00.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 27 lis 2005, 15:25

kulekfcb pisze:Nie wiem czy wiesz ale Luis Enrique tez przeszedł do na s z Realu i kotś nazywał go judaszem??
Kibice Realu na pewno... Luis nigdy nie był miło przyjmowany na Santiago Bernabeu odkąd przeszedł do Barcy.

Pisząc "juda$ jest tylko jeden" miałem na myśli oczywiście Figo :evil: Wiem, że wielu piłkarzy zmienia barwy klubowe i przenosi się do zespołu największych rywali, ale nie wszyscy oni na tydzień przed transferem manifestują swoje przywiązanie i miłość do klubu żeby miesiąc po transferze opluwać ten klub w wywiadach.

Ajgor chodzi o to, że jeżeli już którejś stronie miałoby bardziej zależeć na tym transferze to będzie to Henry. Ma już swoje lata, chce wygrać LM i ma na to szanse IMHO z czterema klubami Barcą, Chelsea, Milanem i Juve. Chelsea odpada pomimo rekordowej pensji jaką Romek zaoferował (Thierry nie poleci na szmal żeby do końca wszyscy zapamiętali go jako juda$a), Milan i Juve mają po kilku świetnych napastników więc zostaje tylko Blaugrana.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 27 lis 2005, 16:53

janiofcb pisze:Ajgor chodzi o to, że jeżeli już którejś stronie miałoby bardziej zależeć na tym transferze to będzie to Henry. Ma już swoje lata, chce wygrać LM i ma na to szanse IMHO z czterema klubami Barcą, Chelsea, Milanem i Juve. Chelsea odpada pomimo rekordowej pensji jaką Romek zaoferował (Thierry nie poleci na szmal żeby do końca wszyscy zapamiętali go jako juda$a), Milan i Juve mają po kilku świetnych napastników więc zostaje tylko Blaugrana.

No ja to doskonale rozumiem, tylko że przecież Barca też nie narzeka na brak napadu. Eto'o wydaje mi się nie do ruszenia, jest przecież Ezquerro... Dlatego wydaje mi się, że Barca to też nie jest najlepsze miejsce. Jeśli chodzi o chęć osiągnięcia sukcesu, to tutaj zostaje Barca i Milan, ale ciężko będzie mu o miejsce w składzie...

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 27 lis 2005, 20:48

Osasuna wygrała z Alaves 3-2, a Real przegrywa w 85min. 0-2 z Realem Sociedad :twisted: - tym bardziej trzeba pewnie (i najlepiej jeszcze wysoko 8) ) ograć Santander.

Nasz kolejny rywal - Villareal wygrał na El Riazor 2-0.

I wreszcie UWAGA UWAGA swojego pierwszego gola w La Liga w sezonie 2005/06 zdobył Javier Saviola :roll:

Awatar użytkownika
dj_adamus
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dj_adamus » 27 lis 2005, 20:57

Już 2:2!!
Zidane - 88'!!!!

HALA MADRID!!!!!! Nie cieszcie się za wcześnie :P

Awatar użytkownika
Henry 007
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Henry 007 » 27 lis 2005, 21:50

dj_adamus pisze:Już 2:2!!
I tak sie skonczylo :)
Wiec jeśli Barca wyga to bedzie miala 6 pkt przewagi nad Realem :P .
Jest 1-0 do przerwy po bramce Eto`o w 31 minucie. W 4 minucie Ronnie nie strzelil karnego :( i nic wiecej ni wiem bo zadna tv na cyfrze nie pokazuje meczu :cry: . Jesli ktos ma wlaczona relacje live czy cos w tym stylu to prosil bym o opis gola Samuela i jak mniej wiecej wyglada gra Barcy
Ostatnio zmieniony 27 lis 2005, 21:54 przez Henry 007, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 27 lis 2005, 21:54

Henry 007 pisze:Jesli ktos ma wlaczona relacje live czy cos w tym stylu to prosil bym o opis gola Samuela i jak mniej wiecej wyglada gra Barcy
Może to nie opis, ale tutaj masz screena, na którym widać jak padła bramka:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 27 lis 2005, 21:55 przez RadoGol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lis 2005, 21:54

Ja również mam problemy z oglądaniem niestety :? Z tego co mi wiadomo to Racing strasznie się muruje co było do przewidzenia w sumie. Posiadanie piłki 72% - 28% dla Barcy mówi chyba wszystko. Szkoda, że Ronaldinho nie trafił karnego, ale nawet najlepszym się zdarza. Racing ma dobrego bramkarza.
karny Ronaldinho :arrow: http://s7.yousendit.com/d.aspx?id=064BW ... TXQGIWXQCW
Gola Eto'o jeszcze nie mam, ale zapodam jak tylko zdobęde. Z tego co słyszałem to bramka nieprzeciętnej urody.
Nie wydaje mnie się, aby Racing utrzymał ten wynik. Barca coś jeszcze strzeli i będzie loooooz.

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 27 lis 2005, 22:16

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”