Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 paź 2020, 19:07
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 22 paź 2020, 19:07
Nie "koleżko" niczym innym jak ścierwem stał się ten trybunał, który twoi idole zawłaszczali i obsadzili miernotami. A sam jak byś miał odrobinę przyzwoitości to zamknął byś mordę, chociaż na jakiś czas. Tyle, że nie masz przyzwoitości tak jak ci na których głosujesz. Świadomy konsekwencji powiem tylko, że jesteś [ch**] i nic nie wartym człowiekiem i do wszystkich sympatyków PIS - u i konferderacji na tym forum. I choć źle wam życzyć nie będzie to ciekawi mnie jak sami byście się zachowali, wy obrońcy wiary, gdyby jakaś kobieta wreszcie zechciała założyć z wami rodzinę i w oparciu o przeprowadzone badania stanęlibyście przed tym boskim dylematem...Wcześniej KONSTYTUCJA, a dziś "ścierwo" Jesteście zajebistymi hipokrytami. Żal was.
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 paź 2020, 19:14
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 22 paź 2020, 19:18
Czyli punkt drugi, w którym nie ma i nigdy nie było nic mówiącego o pewności, który w najbliższym czasie stanie się niekonstytucyjny, nadale będzie magicznie obowiazywał w części przypadków (w tych przypadkach, w których Twoim zdaniem, nie obowiązywał nigdy).
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 22 paź 2020, 19:18
Możesz to sobie powtarzać ile chcesz. Możesz to sobie nawet wytatuować na bani. Do czego zachęcam. Przynajmniej każdy od razu będzie wiedział z kim ma do czynienia i nie zmarnuje 5 - 15 minut swojego życia na odkrywanie brutalnej prawdy z kim ma do czynienia.Powtórzę. Żal mi ciebie.
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 22 paź 2020, 19:18
A ty nie rozumiesz, że tworzenie prawa nie może być subiektywne? To znaczy, że jeśli ja przejeżdzam czasami na czerwonym świetle to w życiu nie uważam, że powinno to być legalne? Tzn. ze jeśli idę po meczu i jakiś kumpel zrobi sobie "promocje" w sklepie to nadal uważam, że to jest zwykła kradzież i nie może być legalne? Tzn. że jeśli za małolata jeździłem i malowałem grafiti po nocach i mimo, że już długo tego nie robiłem to pewnie przy okazji gdzeiś mógłbym coś pomalować, to w życiu bym nie zrobił prawa, żeby to było legalne?
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 paź 2020, 19:24
Ale wytłumacz mi dlaczego zabijać nienarodzone dzieci na podstawie opinii lekarza, gdy się nie ma 100% pewności? Medycyna idzie mocno do przodu, trzeba dążyć do tego, żeby mieć pewność, a nie zabijać na podstawie pewnych wątpliwości.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 22 paź 2020, 19:26
Może przypomnę. Rozmawiasz z prawnikiem, więc w pierwszej kolejności doprecyzuj o czym ty pierdolisz. To raz. A dwa to odsyłam do ustawy. Aborcja nie jest w PL dopuszczalna poza trzema przypadkami. A odnośnie ochrony życia ludzkiego to odsyłam do dziesiątek wyroków TK (jak jeszcze nie był zawłaszczony) i Sądów powszechnych, w których wskazywano, iż człowiek staje się człowiekiem od momentu zaistnienia skurczów macicy zwiastujących poród lub zaistnienia przesłanek do przeprowadzenia zabiegu cesarskiego cięcia. Jeżeli uznamy, że ta ochrona następuje wcześniej do czego zdaje się, że polska zmierza. To wówczas lekarz, który przeprowadzi w PL aborce będzie odpowiadał jak za zabójstwo, czyli kara pozbawienia wolności od lat 8 a może być i dożywocie.A ty nie rozumiesz, że tworzenie prawa nie może być subiektywne? To znaczy, że jeśli ja przejeżdzam czasami na czerwonym świetle to w życiu nie uważam, że powinno to być legalne? Tzn. ze jeśli idę po meczu i jakiś kumpel zrobi sobie "promocje" w sklepie to nadal uważam, że to jest zwykła kradzież i nie może być legalne? Tzn. że jeśli za małolata jeździłem i malowałem grafiti po nocach i mimo, że już długo tego nie robiłem to pewnie przy okazji gdzeiś mógłbym coś pomalować, to w życiu bym nie zrobił prawa, żeby to było legalne?
Co innego co ja robie, a co innego, jak uważam, że powinno być tworzone prawo. Ale ja, łamiąc prawo, biorę pod uwagę konsekwencję. I mimo, że raczej jestem przeciwny aborcji (szczególnie jeśli jest robiona bez wyraźnego powodu), to być może sami z partnerką byśmy się zdecydowali. Ale to nie oznacza, że powinna być legalna w każdym przypadku.
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 22 paź 2020, 19:37
DDK
coco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 22 paź 2020, 19:47
Nie jesteś ani moim klientem, ani kolegą, więc nie muszę się zmuszać do okazywania grzeczności, ale Twoja wrażliwość mnie rozczula. Tylko szkoda, że zorientowana jest wyłącznie na sobie a nie na innych, bo wówczas zrozumiałbyś sytuacje tych ludzi, który stają w obliczu dylematu czy skazywać dziecko na gównożycie czy też przeprowadzić zabieg.z klientami też dyskutujesz w sposób "o czym ty pierdolisz?". Jeśli tak, to im nie zazdroszczę.
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 paź 2020, 19:49
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 paź 2020, 19:49
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 22 paź 2020, 19:52
+1. Właśnie trafił na ignor, a u mnie to chyba drugi ignor od początku jak jestem na forum.
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 22 paź 2020, 21:02
Ja tylko przypomnę, że Marcinek jest po studiach socjologicznych ( zaocznych? ), więc nie dziwcie się jaki poziom reprezentuje, i nie oczekujcie zbyt wiele. Nie dyplom ( nawet zaoczny? ) zdobi człowieka, dobrych manier i kultury osobistej uczy się gdzie indziej. Jeden jest kulturalny sam z siebie, drugi gdy mu za to zapłacą. Ot różnica.
A czy ty stanąłeś kiedyś przed takim wyborem? Albo ktoś z twoich bliskich? Skąd wniosek, że np. dziecko z zespołem downa skazane jest na "gównożycie"?
Bezimienny11
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio