piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 18 paź 2020, 18:29
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 18 paź 2020, 18:52
sci
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 paź 2020, 16:57
seba82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 paź 2020, 16:58
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 paź 2020, 17:32
Dzięki serdeczne, tak o to mi chodziło
seba82

Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 paź 2020, 17:47
=seba82 post_id=1169896 time=1510163282 user_id=58244]Rezus pisze:Również dziękuję, super film !Morrow pisze: The Invisible Guest (Contratiempo)
Warto. Rzadko ostatnio piszę w temacie mimo, że byłoby o czym ale tu powiem WOW! Siadłem do filmu bez jakichś większych oczekiwań. Ot, hiszpański thriller ze znakomitymi notami, do tego trwa koło 1h40min a tu dostałem jedną z najprzyjemniejszych niespodzianek filmowych w tym roku. Film od początku wgniata w fotel i nie puszcza do samego końca. Mimo, że nie ma tu scen gdzie bohater z latarką chodzi po piwnicy szukając mordercy a cała akcja opiera się głównie na retrospekcjach, hipotezach i "pojedynku" prawniczki z oskarżonym, którego ma bronić to już jakiś czas nie widziałem tak intensywnego i gęstego filmu. Generalnie rzecz jest o tym, że znany biznesmen zostaje znaleziony nieprzytomny w pokoju hotelowym z martwą kochanką. Oczywiście wszystkie oskarżenia padają na niego więc gość próbując się bronić zatrudnia niepokonaną prawniczkę-legendę, której rolą jest udowodnić kto jest mordercą i wyciągnąć bohatera z opałów a ta usiłuje dojść do prawdy wyciągając z bohatera tyle ile tylko się da. Niby nic wielkiego ale nie dajcie się zwieść, fabuła bardzo ładnie meandruje.
Nie jest to obraz bez wad, są uproszczenia i pewne nielogiczności, momentami niektóre akcje mogą się wydać przekombinowane ale fabuła i twisty sprawiają, że trudno się oderwać od telewizora. Zagrane porządnie, nie na żadne Oscary ale wystarczająco na to żeby żadna z postaci nie drażniła swoją rolą a film łyknąć niczym pelikan.
Gorąco polecam, mi oglądało się świetnie i jak podobały się wam klimaty Zaginionej dziewczyny to myślę, że tu też będziecie naprawdę zadowoleni.
Ja siebie znam to w życiu bym tego filmu nie "zaczął", ale po Waszych opiniach postanowiłem obejrzeć. Nie żałuję i również dzięki. Końcówka Mistrzostwo Świata![]()
seba82
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 19 paź 2020, 22:04
To obejrzyj "Ciemność" z 2012
Kojiro
Kojiro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 23 paź 2020, 13:02
szmagel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 paź 2020, 22:20

petru
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 paź 2020, 16:54