Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1391

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 paź 2020, 17:06

Bezimienny11 pisze:
24 paź 2020, 17:02
Widzę, że się nie zrozumieliśmy. Kościół i ludzie z nim związani kojarzą się z obroną życia najsłabszych. Dlatego o ile jestem w stanie zrozumieć ich stanowisko, o tyle stanowiska gejów i lesbijek już nie. Ci ostatni chcą mieć prawo do adopcji dzieci, a uczestniczą w protestach "aborcyjnych". Patrząc na kształt dzisiejszego prawa ta sprawa ich nie dotyczy.
Istnieje coś takiego jak solidarność w narodzie, objawia się ona tym że walczysz o prawa ludzi otaczających cię, nawet jeśli sprawa nie dotyczy bezpośrednio ciebie.
Na przykładzie: gdyby rząd wprowadził obowiązkową kastrację wszystkich mężczyzn, to twoja żona na pewno by była przeciwna, mimo że przecież sama nie ma wacka.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 paź 2020, 17:13

Proponuje referendum i wtedy wyszloby przy okazji jaki to suweren jest kosiciolkowy.🤗

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 24 paź 2020, 17:15

Jasna sprawa. Geje i lesbijki miesiąc temu opowiadali się za piątką dla zwierząt, dziś maszerują w protestach "aborcyjnych". Życie zwierząt > życie ludzkie, a to wszystko oczywiście w ramach solidarności w narodzie.

Brakuje jeszcze tego/tej Margot ze swoją świtą.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5295
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 24 paź 2020, 17:18

Przeczytałem "że swoją świnia" 🙈

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 24 paź 2020, 17:27

Hehe

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2844

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 24 paź 2020, 17:28

Bezimienny11 pisze:
24 paź 2020, 17:15
Jasna sprawa. Geje i lesbijki miesiąc temu opowiadali się za piątką dla zwierząt, dziś maszerują w protestach "aborcyjnych". Życie zwierząt > życie ludzkie, a to wszystko oczywiście w ramach solidarności w narodzie.

Brakuje jeszcze tego/tej Margot ze swoją świtą.
Tutaj też chodzi o życie ludzkie. Chodzi o to żeby ludzie po urodzeniu czegoś czego dzieckiem nie nazwiesz mogli normalnie żyć. Młodzi ludzie

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 paź 2020, 17:29

Delpiero14 pisze:
24 paź 2020, 16:26
Lesbijka przede wszystkim może zajść w ciąże i znaleźć się przed takim dylematem, ksiądz już nie bardzo.
Sukienkowi tez ruchaja i maja dzieci.

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 24 paź 2020, 17:51

sci pisze:
24 paź 2020, 17:28
Tutaj też chodzi o życie ludzkie. Chodzi o to żeby ludzie po urodzeniu czegoś czego dzieckiem nie nazwiesz mogli normalnie żyć. Młodzi ludzie
Ja to rozumiem, protesty w większości popieram, powinien być wprowadzony zapis który nie zmusza kobiet do urodzenia dzieci, które nie mają szans na przeżycie.

Niestety niektóre "protesty" wyglądają jak zwykła chuliganka, co też zauważył Sławomir Nitras, z którym mi nie po drodze, a który słynie z ostrego języka. Został za to zjechany z góry na dół. Dla niektórych protestujących nie ma znaczenia czy maszerują w obronie konstytucji, aborcji, sądów, Margot czy innych wykolejeńców. Najważniejsze to wyjść na ulicę i pokrzyczeć że PiS to faszyzm, zamordyzm, dyktatura, Białoruś, Putin i Maryla Rodowicz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 24 paź 2020, 17:54

pocieszne.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 paź 2020, 17:59

Na Portland Place tez kartoniada przed ambasada.🤗

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 paź 2020, 11:04

Czaicie że ministerstwo edukacji nie przygotowało nawet jednej wspólnej platformy do nauczania zdalnego, tylko całą robotę zostawiło na głowach dyrektorów szkół. W związku z czym każda szkoła korzysta z innej platformy, takiej na jaką się zdecydował dyrektor. Moja mama składa sobie etat w 3 różnych szkołach i aktualnie siedzi i uczy się obsługi aż 3 różnych platform - Zoom, Teams i clickmeeting, bo w każdej z 3 szkół korzystają z innej platformy :haha: Minister edukacji ogłosił że szkoły są w pełni przygotowane na obecny model nauczania, a tak naprawdę ministerstwo nie zrobiło zupełnie nic i całą organizację zostawiło na barkach dyrektorów szkół. Państwo z dytky, fuszerka i improwizorka, no ale najważniejsza propaganda żeby mister edukacji mógł dumnie mówić w TVP o tym jak rząd świetnie przygotował nauczycielstwo do obecnego modelu. A prawda jest taka że [ch**] zrobił.

Mogę iść o zakład że za mniej niż miesiąc usłyszymy od ministra edukacji i reszty rządu, że nauczanie zdalne leży i kwiczy z winy nauczycieli nierobów którym nie chce się pracować, mimo że rząd robi wszystko żeby im ułatwić. Tak będzie.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 paź 2020, 11:13

DDK pisze:
24 paź 2020, 15:57
Wydaje mi się, że Wolnościowcy mają trochę odmienne zdanie od Narodowców, ale w sumie nie wchodziłem w szczegóły, bo mi szkoda czasu.
Mnie fascynuje, jak młodzi wyborcy konfy są przy tej okazji nagle szalenie zdziwieni, że światopoglądowo jest to partia katolibańska. To pokazuje, jak często nieświadomie i powierzchownie ludzie oddają swoje głosy.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 25 paź 2020, 11:44

sickstick pisze:
25 paź 2020, 11:04
Czaicie że ministerstwo edukacji nie przygotowało nawet jednej wspólnej platformy do nauczania zdalnego, tylko całą robotę zostawiło na głowach dyrektorów szkół. W związku z czym każda szkoła korzysta z innej platformy, takiej na jaką się zdecydował dyrektor. Moja mama składa sobie etat w 3 różnych szkołach i aktualnie siedzi i uczy się obsługi aż 3 różnych platform - Zoom, Teams i clickmeeting, bo w każdej z 3 szkół korzystają z innej platformy :haha: Minister edukacji ogłosił że szkoły są w pełni przygotowane na obecny model nauczania, a tak naprawdę ministerstwo nie zrobiło zupełnie nic i całą organizację zostawiło na barkach dyrektorów szkół. Państwo z dytky, fuszerka i improwizorka, no ale najważniejsza propaganda żeby mister edukacji mógł dumnie mówić w TVP o tym jak rząd świetnie przygotował nauczycielstwo do obecnego modelu. A prawda jest taka że [ch**] zrobił.

Mogę iść o zakład że za mniej niż miesiąc usłyszymy od ministra edukacji i reszty rządu, że nauczanie zdalne leży i kwiczy z winy nauczycieli nierobów którym nie chce się pracować, mimo że rząd robi wszystko żeby im ułatwić. Tak będzie.
wiadomo, rzucono hasło "szkoły nie zarażają" i odtrąbiono sukces. W Wiadomościach 2. września pokazali, że zarażenia są na takim samym poziomie, więc nie ma się czego bać.
Tragedia to jest.
10 pisze:
25 paź 2020, 11:13
DDK pisze:
24 paź 2020, 15:57
Wydaje mi się, że Wolnościowcy mają trochę odmienne zdanie od Narodowców, ale w sumie nie wchodziłem w szczegóły, bo mi szkoda czasu.
Mnie fascynuje, jak młodzi wyborcy konfy są przy tej okazji nagle szalenie zdziwieni, że światopoglądowo jest to partia katolibańska. To pokazuje, jak często nieświadomie i powierzchownie ludzie oddają swoje głosy.
dokładnie, trochę wstyd że na naszym forum większość osób zagłosowało na kogoś takiego:

poziom empatii na najwyższym poziomie

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 paź 2020, 12:00

Ale miał taki fajny program gospodarczy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”